X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to dzień dobry kochane! Wszystkiego najlepszego dla WAS!!!
    Aguś,Sylwia obiecujące wykresy:)Oby sie udało tym razem!!!!U mnie wszystko sie poprzestawiało przez nagły spadek temp. Ovu wyznaczył mi owulację na 17, teraz ja zmienił i nie wyznaczył wcale:(Ale ja dopiero teraz mam objawy owulacyjne hehe.jutro monitoring:)
    Samirko co u Ciebie kochana???
    Grosza ja też jade nad morze 9 sierpnia do Grzybowa,cisza,spokój i pełen relax:)
    Życzę Wam wszystkim miłego DNIA MAMUSI:)))

bliska77, Bursztyn, gosia7122, Panda, grosza, samira, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi77 wrote:
    agafbh wrote:
    oj o tych wakacjach tak piszecie, my równiutko za miesiąc, 25 czerwca nad morze jedziemy, u nas ze względu na astmę i tarczyce morze jak najbardziej wskazane tylko nie głośne kurorty, jeździmy tam gdzie bociany tyłkami zawracają, cisza spokój ludzi jak na lekarstwo o 6 rano z psem do lasu, uwielbiam, do morza ok 45 min spacerem przez las a na plaży praktycznie zero ludzi i nadmorskie spacery, cóz nic mnie tak nie relaksuje

agafbh chyba wiem jaka to miejscowośc - Karwieńskie Błota II?

tam też byliśmy ale 5 lat temu, tam też jest pięknie, cisza i spokój ;-)

Bursztyn, grosza, anna maria, Megi77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji dnia MAMUNI wszystkim obecnym, przyszłym :-)

Bursztyn, Panda, grosza, anna maria, promyk lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    iza37 wrote:
    Bursztyn wrote:
    iza37 wrote:
    Hej dziewczyny ja zakupiłam test owulacyjny wielokrotnego użytku, mam nadzieję, ze nie bedę musiała go używać wielokrotnie...hehe. Patrzyłam na galerię wykresów ciążowych, to tam co druga dziewczyna zaszła dzieki testom...Moze akurat? Zobaczymy,w poniedziałek znowu monitoring a potem luzzzz

wielokrotnego uzytku??? A jak to dziala?

To taki mikroskop owulacyjny,robisz o kazdej porze dnia, no i ile razy chcesz,tu masz kochana link do tej str:
    http://www.vitaspa.pl/test-owulacyjny-wielokrotnego-uzytku-julia-mikroskop-owulacyjny-p-124.html

ach, odrazu trzeba bylo mowic, ze to mikroskop :) wiem juz o co chodzi.

widzialam cos takiego w aptece i wlasnie sie zastanawialam czy warto kupic....ma ktos doswiadczenie z tym mikroskopem moze?

iza37 lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Panda wrote:
    Bursztyn wrote:
    Bylam dzis na wizycie u chinskiej lekarki, z powodu tradziku ktory nie mija i strasznie sie z tym czuje, bo ciagle mam inwazje nie tylko na twarzy ale i na plecach, masakra. Zrobila mi akupunkture- mialam to po raz pierwszy, jeszcze 5 sesji, co tydzien. Bardzo sie boje igiel, wiec panikowalam ale nie bolalo, powbijala mi w lydki, kolana, brzuch, ramiona, kciuki a potem gdzies na karku i na plecach. musialam tak lezec 45 ale bylo przyjemnie, mila muzyka, cieplo :) Dostalam tez tabletki ziolowe. powiedziala ze musze odtruc organizm i ozywic energie w ciele bo slabo krazy. Tez tak czuje, bo od dawna jakas taka bez zycia jestem. Mam zakaz picia alkoholu, jedzenia owocow morza i ryb. Przynajmniej przez pierwsze 2 tyg. Powiedziala, ze na 80% uda jej sie mi pomoc. Wspolpracuja z tutejsszym nfz wiec sa raczej wiarygodni. Oczywiscie wszytsko odplatnie. Bede sie stosowac do zalecen. Mam nadzieje ze mi pomoze, bo jak dotad nie pomoglo nic :( a to cholerstwo zostawia mi slady i blizny na twarzy, tak ze samoocena i drastycznie spadla i przyczynilo sie to do ogolnego dola.

Bursztyn wiesz ja mialam taki sam problem jak ty szczegolnie plecy bolace ogromne zaskorniaki. Jakas masakra depresji malo sie nie nabawilam i tylko jak bralam tabletki antykoncepcyjne to cera byla swietna, mialam kilka serii antybiotykow i specjalnie robione mazidla. Odpukac teraz jest lepiej ale chyba dlatego ze pije herbate z ziola juz to kiedys pisalam nazywa sie Czystek masz tutaj sobie poczytaj http://natvita.pl/26-czystek-herbata-cena-bio-cistus-incanus-sklep-borelioza.html. Moja siostra mi to poleciloa bo tez ma problem z cera. Niestety to juz jest taka nasza uroda hahaha. W kazdym razie polepszylo mi sie bardzo. Nie mowie ze cie wyleczy ale pomaga na 100% i ma mostwo swietnych wlasciwosci, poczytaj :)

Panda, dziekuje, na pewno sobie kupie. Wiesz, najgorsze sa blizny ktore pozniej zostaja :(

wierz mi wiem o czym mowisz..ja przez to przechodzilam, wciaz od czasu cos tam mi wyskoczy ale to juz na szczescie nie jest tak jak kiedys...uzywam tez clinique 3 steps na twarz http://www.clinique.com.au/cms/product/franchise/3step_system_detail.tmpl tez fajne i tez kiedys tam znajoma mi polecial co miala problem z cera.
    Mam ndzieje ze akupunktura ci pomoze bo zwykle pomaga na wszystko :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    czesc
    Panda to jak będziesz w Trojmiescie daj znac ,na pewno zrobie wszystko aby się spotkać i zrobimy sobie słynne zdjecie pod Neptunem;-)
    Grosza tez pewnie się zjawi;-)

my wczoraj ogladalismy mecz,wpadli sąsiedzi z browarkami ,było nawet milo,oczywicie najwieksza sensacja było to ze nie pilam piwka

u mnie spadek tepm, nie wiem czy to cos oznacza ale nie nakręcam się ,poczekam do srody na testowanie

no super by bylo dziewczeta....tylko ze ja nie predko sie pojawie hahah...a zdrugiej strony to kto to wie, jakby co to dam znac :)
    Trzymam kciuki i czekam na Twoje testowanie, obieujaco to wszystko wyglada, powodzenia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2013, 10:36

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chacialm pozyczyc superowego Dnia Mamy tym co juz sa i tym co beda za rok ;) ja uciekam dzwonic do mojej mamusi, eh tesknie za nia bardzo....

Oh dla wtajemniczonych zrobilam kilsiel domowej roboty i z maki ziemniaczanej razem z siemiem lnnianym i owockami. Dziekuje dziewczynki za wskazowki :)

i ja na dzisiaj mowie papa ❀✿✾

grosza, samira, anna maria, megan8, Bursztyn, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Bursztyn wrote:
    iza37 wrote:
    Bursztyn wrote:
    iza37 wrote:
    Hej dziewczyny ja zakupiłam test owulacyjny wielokrotnego użytku, mam nadzieję, ze nie bedę musiała go używać wielokrotnie...hehe. Patrzyłam na galerię wykresów ciążowych, to tam co druga dziewczyna zaszła dzieki testom...Moze akurat? Zobaczymy,w poniedziałek znowu monitoring a potem luzzzz

wielokrotnego uzytku??? A jak to dziala?

To taki mikroskop owulacyjny,robisz o kazdej porze dnia, no i ile razy chcesz,tu masz kochana link do tej str:
    http://www.vitaspa.pl/test-owulacyjny-wielokrotnego-uzytku-julia-mikroskop-owulacyjny-p-124.html

ach, odrazu trzeba bylo mowic, ze to mikroskop :) wiem juz o co chodzi.

widzialam cos takiego w aptece i wlasnie sie zastanawialam czy warto kupic....ma ktos doswiadczenie z tym mikroskopem moze?

Wiesz co ja póki co robię codziennie i wychodzi mi tak jak w instrukcji, ze brak owulacji. zobaczymy jak bedzie owulka co pokaże. Może dzis lub jutro? Zaraz napiszę. Moja kuzynka dzieki temu jest w 3mc:)

anna maria, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bylam dzis na wizycie u chinskiej lekarki, z powodu tradziku ktory nie mija i strasznie sie z tym czuje, bo ciagle mam inwazje nie tylko na twarzy ale i na plecach, masakra. Zrobila mi akupunkture- mialam to po raz pierwszy, jeszcze 5 sesji, co tydzien. Bardzo sie boje igiel, wiec panikowalam ale nie bolalo, powbijala mi w lydki, kolana, brzuch, ramiona, kciuki a potem gdzies na karku i na plecach. musialam tak lezec 45 ale bylo przyjemnie, mila muzyka, cieplo :) Dostalam tez tabletki ziolowe. powiedziala ze musze odtruc organizm i ozywic energie w ciele bo slabo krazy. Tez tak czuje, bo od dawna jakas taka bez zycia jestem. Mam zakaz picia alkoholu, jedzenia owocow morza i ryb. Przynajmniej przez pierwsze 2 tyg. Powiedziala, ze na 80% uda jej sie mi pomoc. Wspolpracuja z tutejsszym nfz wiec sa raczej wiarygodni. Oczywiscie wszytsko odplatnie. Bede sie stosowac do zalecen. Mam nadzieje ze mi pomoze, bo jak dotad nie pomoglo nic :( a to cholerstwo zostawia mi slady i blizny na twarzy, tak ze samoocena i drastycznie spadla i przyczynilo sie to do ogolnego dola.

Bursztynku - mi akupunktura pomogła jako nastolatce - zaczynałam mieć problemy z tarczycą - moja mama nie faszerowała mnie tabletkami hormonalnymi tylko zdecydowała się na akupunkturę i pomogło - do dzisiaj mam igły - a mój gin również zalecał akupunkturę przy staraniach - więc u Ciebie być może 2 w 1

megan8, Bursztyn, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:08

Bursztyn, iza37, anna maria, bliska77, promyk, polarmiś lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no świętujemy mamuśki !!!
    ja do mojej mamy jadę jutro i nie wiem czy jej powiem o ciąży ,nie wiem czy przejdzie mi to przez gardło

powiedz!!!przeciez to Twoja MAMA!!!!Chciałabyś, żeby Twoja córka trzymała to przed Tobą w tajemnicy? a przez gardło przejdzie wiele rzeczy hahhaha
    Powodzenia i trzymam kciuki, zeby mamusia zareagowala pozytywnie:)

megan8, anna maria, promyk, Bursztyn, bliska77, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Aguś,Sylwia obiecujące wykresy:)Oby sie udało tym razem!!!!U mnie wszystko sie poprzestawiało przez nagły spadek temp. Ovu wyznaczył mi owulację na 17, teraz ja zmienił i nie wyznaczył wcale:(Ale ja dopiero teraz mam objawy owulacyjne hehe.jutro monitoring:)
    Grosza ja też jade nad morze 9 sierpnia do Grzybowa,cisza,spokój i pełen relax:)

O ja też wybieram się do Grzybowa w sierpniu ;)

anna maria, iza37 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    iza37 wrote:

wow! którego? może sie spotkamy?

bliska77 lubi tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam kończyc obiadek, a potem do mamuś:)))buziaki

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Mango wrote:
    iza37 wrote:

wow! którego? może sie spotkamy?

Prawdopodobnie też w tym terminie, ale to jeszcze nic pewnego. Musimy zgrać się ze znajomymi.

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny miałam dziś super dzień, mąż zabrał córkę do swojej mamy potem na plac zabaw i w ten oto sposób miałam pół dnia tylko dla siebie ;-) a jak to wykorzystałam? oczywiście prace ogrodowe, to kocham najbardziej ;-)
    miłego wieczoru kobietki

anna maria, Mango, megan8, Bursztyn, grosza, Panda, iza37, polarmiś lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponownie dzien bez wizytacji @. Trzymajcie za mine kciuki dziewczyny - to jest nasze pierwsze podejscie a noz widelec dobrze wyliczylam czas naszych ''podchodow''

megan8, Mango, bliska77, iza37, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mamusie obecne i przyszle pozdrawiam i zycze wytrwalosci:-) :-)

megan8, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

Promyk
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:09

Mango, bliska77, grosza, Bursztyn, promyk, samira, Reni, Panda, anna maria, iza37, polarmiś, angela, Mega lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Ponownie dzien bez wizytacji @. Trzymajcie za mine kciuki dziewczyny - to jest nasze pierwsze podejscie a noz widelec dobrze wyliczylam czas naszych ''podchodow''

trzymamy kciuki bardzo mocno Promyczku

promyk, anna maria lubią tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ