X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    spokojnego weekendu Wam zycze :)
    ledwo Was nadrobiłam z czytaniem a tematy jakie poruszane i ile ich :P
    my dzisija idziemy do przyjaciół na parapetówke na 17 przyjadą nawet po nas :P
    a mi powoli spodnie przeszkadzaja na brzuchu :P i chodze w sukienkach :)
    Mega powoli jakies testy szykuj :D

Mega, Mala79, Bursztyn, Bozia3, ania.g, moremi, Dorka1979, caffe, samira, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej :)
    spokojnego weekendu Wam zycze :)
    ledwo Was nadrobiłam z czytaniem a tematy jakie poruszane i ile ich :P
    my dzisija idziemy do przyjaciół na parapetówke na 17 przyjadą nawet po nas :P
    a mi powoli spodnie przeszkadzaja na brzuchu :P i chodze w sukienkach :)
    Mega powoli jakies testy szykuj :D
    Mam, czeka, ale mam przeczucie ze jeszcze poczeka....

inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta nie podziekowalam za link do przepisu na ciasto francuskie, korzystajac z okazji iz jestem w pracy druknelam sobie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No co ty gadasz? Ile taka Imprezka kosztuje?
    Ciekawe co jeszcze nasz czeka ....

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ide sie najesc bo znowu jestem glodna, czas na przerwe
    Mala79, czy Ty jesz co 3 godz i o tej samej porze co ja?hi,hi

inessa, Mala79, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Mala79, czy Ty jesz co 3 godz i o tej samej porze co ja?hi,hi
    Mala je ile wlezie, w mojej szufladzie obok biurka wciaz cos tkwi do jedzenia, tylko ze po mnie tego nie widac :-( i to mnie wscieka...

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tarczyce masz zdrową?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No co ty gadasz? Ile taka Imprezka kosztuje?
    a różnie....od 80 do 150 zł....czasami są jakieś programy, które oferują za darmo w danym roku, ale jeszcze nie ogarnęłam tematu....chamstwo normalnie...

szczepienia wybrałam normalnie - te z sanepidu, bo nie mam zamiaru brać tych skojarzonych...ale chciałam jeszcze na rota zaszczepić - koszt 600 zł....:)
    Pneumokoki i meningokoki można chyba później zrobić....

Mega, Mala79, ania.g, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, twoja kumpela moze w lokalnym kosciele, tam gdzie meszka w UK zalatwic zaswiadczenie.
    a najlepiej to przyjedz do mnie, tutaj ksiadz chrzci kazde dziecko :)
    a czy musi być tam praktykująca - bo ona chyba na bakier z praktyką - wystarczy, że tam mieszka? U Was chyba to wszystko bardziej liberalnie jest..bo tutaj to często wciąż ciemnogród...

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a czy musi być tam praktykująca - bo ona chyba na bakier z praktyką - wystarczy, że tam mieszka? U Was chyba to wszystko bardziej liberalnie jest..bo tutaj to często wciąż ciemnogród...
    no teoretycznie powinna byc praktykujaca...ale niech pogada z tamtejszym ksiedzem
    a nie mozecie powidziec ksiedzu ze macie zamiar wziac slub, tylko pozniej...? bo wiem, ze inaczej ciezko bedzie to przeskoczyc..

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mnie też to zastanawia od dłuższego czasu
    Miałam nawet zapytać jak już doczytam zaległe posty
    Simba wrote:
    PS co to jest "kofana"?
    Chyba wiem - Renatę Beger kiedyś zapytano o ONZ i ona wtedy zabłysła (nie pierwszy raz) i mówiła Annana Kofana na Kofi Annan'a. :)

Mega, Mala79, ania.g, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a różnie....od 80 do 150 zł....czasami są jakieś programy, które oferują za darmo w danym roku, ale jeszcze nie ogarnęłam tematu....chamstwo normalnie...

szczepienia wybrałam normalnie - te z sanepidu, bo nie mam zamiaru brać tych skojarzonych...ale chciałam jeszcze na rota zaszczepić - koszt 600 zł....:)
    Pneumokoki i meningokoki można chyba później zrobić....
    Kabaret normalnie, państwo prorodzinne kurka...

ania.g, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Haha mnie też to zastanawia od dłuższego czasu
    Miałam nawet zapytać jak już doczytam zaległe posty
    Juz odpisalam co to znaczy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A tarczyce masz zdrową?
    Tak teoretycznie mam zdrowa chociaz lepiej ja juz w tym temacie nic nie bede pisala....

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusur - czy Ty będziesz chrzcić Adamka? Ja się wzięłam za temat..ale w każdym Kościele w okolicy wymagają zaświadczenia o ślubie rodziców - kościelnym lub cywilnym...my nie mamy żadnego, dodatkowo wybrana chrzestna mieszka od 8 lat w UK - w jaki sposób ma załatwić zaświadczenie, że jest praktykującą katoliczką??? Wa mać- nie spodziewałam się takich problemów- chyba się wybiorę osobiście na rozmowę z proboszczem...
    Chrzcic go pewnie bedziemy za jakis czas. Z tego co wiem, to nie powinnam miec problemow, w takiej sytuacji jak my jest bardzo wiele par. Chociaz roznie moze byc, poprzedni proboszcz byl cudownym Wietnamczykiem, nikomu nigdy nie robil pod gore. Teraz proboszczem jest Polak, chujek nie z tej ziemi, przygotowywal moja corke do komunii, z jakiejs wiochy zabitej dechami w Polsce go przyslali i kolesiowi odjebalo. Z nim moga byc problemy. Ale nie jestsmy jeszcze na tym etapie rozwazan. Dla mnie wiekszy kaliber to zrobienie calej impry i zaproszenie rodziny - 3 babcie, 2 dziadkow, rodzice chrzestni... Coraz czesciej mysle o smialym i bezczelnym pomysle zrobienia cichego chrztu z rodzicami chrzestnymi stad i obiadkach dla rodziny w Polsce latem - jeden dla mojej rodziny w Gd, potem dla chlopa rodziny u niego. Bo na zapoznawanie z soba rodzicow to ja juz sa stara jestem. ;)

kapturnica, Simba, samira, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze jedna ciekawostka - nie robią już na NFZ usg bioder - trzeba se znaleźć gabinet i zrobić prywatnie....:)
    Tu w ogole nie robia USG bioder - jedyne badanie to pomachanie nogami dziecka i swierdzenie, ze wszystko jest ok. I co, wierzyc im?

Mega, Mala79, Simba, dorbie lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej baby

u nas dla odmiany- sierpien.. 24 stopnie, wlasnie skosilismy z lubym zywoploty. Znaczy ja pokazywalam palcem, a on ciął ;) Podoba mi sie taki podzial obowiazkow. Ale ja to ostatnie 4 lata to robilam, wiec teraz nie ma jeszczenia ;)

wybralam sie do kolejnej filii C&A, bo w necie znalazlam calkiem calkiem ciuchy ciazowe i zowu kurde zonk- sekcje dla kobiet w ciazy sa chyba reglamentowane, bylam juz w 4 i nie bylo ani pol ciazowego ciucha. Bede sie musiala wybrac w koncu do tego,w ktorym Simba byla, a dla mnie to jak na koniec swiata..
    No i dalej bede musiala dusic Adasia w normalnych spodniach. Jak poniedzialkowe usg pojdzie dobrze, to pojedziemy po nim na zakupuy..

Pusurek, Mega, Mala79, ania.g, malgos741, Simba, BISCA, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, co na zapchane kanaliki lzowe? Adas ma. Masowac, spinac sie? Czy sie odetka samo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek moja mamuska ma 70 latek i ma problem jak Jej oznajmilam ze robimy swieta razem z facetem zaledwie 120km dalej, to Ona mi na to corko - czy ty chcesz zebym ja po drodze jajko zniosla i gdzie ja tam tak daleko pojade... To w kwestii odleglosci jaka Wy tez macie, ze rodzinka w Pl a Wy tam ...
    U mnie jedynie inne wojewodztwo a problem taki, jak stad do Moskwy hehe

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusur - czy Ty będziesz chrzcić Adamka? Ja się wzięłam za temat..ale w każdym Kościele w okolicy wymagają zaświadczenia o ślubie rodziców - kościelnym lub cywilnym...my nie mamy żadnego, dodatkowo wybrana chrzestna mieszka od 8 lat w UK - w jaki sposób ma załatwić zaświadczenie, że jest praktykującą katoliczką??? Wa mać- nie spodziewałam się takich problemów- chyba się wybiorę osobiście na rozmowę z proboszczem...

w Belgii tez Ci ochrzcza bez problemu, moj kumpel gej zyjacy w wolnym zwiazku byl ostatnio ojcem chrzestnym i nikt go o nic nie pytal.

Ja chrzcic nie bede bo jestem niepraktykujaca, do tego kosciol (polski katolicki) bardzo denerwuje ostanio. Podejscie do antykoncepcji, in-vitro, aborcji w uzasadnionym przypadkach, przeszczepow, deklaracje wiary- za duzo to na moja akceptacje i nie chce zeby moje dziecie bylo czescia tego. Pozna moja wiare, a jak zechce sie ochrzcic, to prosze bardzo, ale swiadomie..

Takie akcje to ewidentnie przez pranie mózgow czarnej mafii..

To mi sie juz w glowie nie miesci..

Mega, Elfik, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 5027 5028 5029 5030 5031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ