35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
spokojnego weekendu Wam zycze
ledwo Was nadrobiłam z czytaniem a tematy jakie poruszane i ile ich
my dzisija idziemy do przyjaciół na parapetówke na 17 przyjadą nawet po nas
a mi powoli spodnie przeszkadzaja na brzuchui chodze w sukienkach
Mega powoli jakies testy szykujMega, Mala79, Bursztyn, Bozia3, ania.g, moremi, Dorka1979, caffe, samira, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej
spokojnego weekendu Wam zycze
ledwo Was nadrobiłam z czytaniem a tematy jakie poruszane i ile ich
my dzisija idziemy do przyjaciół na parapetówke na 17 przyjadą nawet po nas
a mi powoli spodnie przeszkadzaja na brzuchui chodze w sukienkach
Mega powoli jakies testy szykujinessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mega wrote:No co ty gadasz? Ile taka Imprezka kosztuje?
szczepienia wybrałam normalnie - te z sanepidu, bo nie mam zamiaru brać tych skojarzonych...ale chciałam jeszcze na rota zaszczepić - koszt 600 zł....
Pneumokoki i meningokoki można chyba później zrobić....Mega, Mala79, ania.g, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Boziu, twoja kumpela moze w lokalnym kosciele, tam gdzie meszka w UK zalatwic zaswiadczenie.
a najlepiej to przyjedz do mnie, tutaj ksiadz chrzci kazde dzieckoMega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a czy musi być tam praktykująca - bo ona chyba na bakier z praktyką - wystarczy, że tam mieszka? U Was chyba to wszystko bardziej liberalnie jest..bo tutaj to często wciąż ciemnogród...
a nie mozecie powidziec ksiedzu ze macie zamiar wziac slub, tylko pozniej...? bo wiem, ze inaczej ciezko bedzie to przeskoczyc..
-
Haha mnie też to zastanawia od dłuższego czasu
Miałam nawet zapytać jak już doczytam zaległe postySimba wrote:PS co to jest "kofana"?
Chyba wiem - Renatę Beger kiedyś zapytano o ONZ i ona wtedy zabłysła (nie pierwszy raz) i mówiła Annana Kofana na Kofi Annan'a.Mega, Mala79, ania.g, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a różnie....od 80 do 150 zł....czasami są jakieś programy, które oferują za darmo w danym roku, ale jeszcze nie ogarnęłam tematu....chamstwo normalnie...
szczepienia wybrałam normalnie - te z sanepidu, bo nie mam zamiaru brać tych skojarzonych...ale chciałam jeszcze na rota zaszczepić - koszt 600 zł....
Pneumokoki i meningokoki można chyba później zrobić....ania.g, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Pusur - czy Ty będziesz chrzcić Adamka? Ja się wzięłam za temat..ale w każdym Kościele w okolicy wymagają zaświadczenia o ślubie rodziców - kościelnym lub cywilnym...my nie mamy żadnego, dodatkowo wybrana chrzestna mieszka od 8 lat w UK - w jaki sposób ma załatwić zaświadczenie, że jest praktykującą katoliczką??? Wa mać- nie spodziewałam się takich problemów- chyba się wybiorę osobiście na rozmowę z proboszczem...
kapturnica, Simba, samira, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:I jeszcze jedna ciekawostka - nie robią już na NFZ usg bioder - trzeba se znaleźć gabinet i zrobić prywatnie....
Mega, Mala79, Simba, dorbie lubią tę wiadomość
-
hej baby
u nas dla odmiany- sierpien.. 24 stopnie, wlasnie skosilismy z lubym zywoploty. Znaczy ja pokazywalam palcem, a on ciąłPodoba mi sie taki podzial obowiazkow. Ale ja to ostatnie 4 lata to robilam, wiec teraz nie ma jeszczenia
wybralam sie do kolejnej filii C&A, bo w necie znalazlam calkiem calkiem ciuchy ciazowe i zowu kurde zonk- sekcje dla kobiet w ciazy sa chyba reglamentowane, bylam juz w 4 i nie bylo ani pol ciazowego ciucha. Bede sie musiala wybrac w koncu do tego,w ktorym Simba byla, a dla mnie to jak na koniec swiata..
No i dalej bede musiala dusic Adasia w normalnych spodniach. Jak poniedzialkowe usg pojdzie dobrze, to pojedziemy po nim na zakupuy..Pusurek, Mega, Mala79, ania.g, malgos741, Simba, BISCA, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek moja mamuska ma 70 latek i ma problem jak Jej oznajmilam ze robimy swieta razem z facetem zaledwie 120km dalej, to Ona mi na to corko - czy ty chcesz zebym ja po drodze jajko zniosla i gdzie ja tam tak daleko pojade... To w kwestii odleglosci jaka Wy tez macie, ze rodzinka w Pl a Wy tam ...
U mnie jedynie inne wojewodztwo a problem taki, jak stad do Moskwy heheMega, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Pusur - czy Ty będziesz chrzcić Adamka? Ja się wzięłam za temat..ale w każdym Kościele w okolicy wymagają zaświadczenia o ślubie rodziców - kościelnym lub cywilnym...my nie mamy żadnego, dodatkowo wybrana chrzestna mieszka od 8 lat w UK - w jaki sposób ma załatwić zaświadczenie, że jest praktykującą katoliczką??? Wa mać- nie spodziewałam się takich problemów- chyba się wybiorę osobiście na rozmowę z proboszczem...
w Belgii tez Ci ochrzcza bez problemu, moj kumpel gej zyjacy w wolnym zwiazku byl ostatnio ojcem chrzestnym i nikt go o nic nie pytal.
Ja chrzcic nie bede bo jestem niepraktykujaca, do tego kosciol (polski katolicki) bardzo denerwuje ostanio. Podejscie do antykoncepcji, in-vitro, aborcji w uzasadnionym przypadkach, przeszczepow, deklaracje wiary- za duzo to na moja akceptacje i nie chce zeby moje dziecie bylo czescia tego. Pozna moja wiare, a jak zechce sie ochrzcic, to prosze bardzo, ale swiadomie..
Takie akcje to ewidentnie przez pranie mózgow czarnej mafii..
To mi sie juz w glowie nie miesci..Mega, Elfik, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość