35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Elfik wrote:A dla wiedzy ogólnej
Byłam z córką u lekarza laryngologa audiologa. Polecam dla dziwewczyn z Pomorza, Wrzeszcz, ul. Biała 7.
Okazało się,że córa ma wysiękowe zapalenie ucha i 40 procentowy niedosłuch...
Nie słyszy normalnej mowy z odległosci metra.. Stąd jej grzebanie w uszach, wyłączanie się, bo po prostu rozmowy nie słyszy, zaczęła również niechlujnie mówić... bo się sama nie za bardzo słyszała, jak się okazuje.
Podobno co trzecie dziecko tak ma, niektórym po tygodnieu, miesiącu przechodzi, innym po tzrech, innym po latach...
W okresie kiedy kształtuje się mowa może to mieć przkre następstwa..
a poza tym jak sobie wyobrazę to uczucie, jak ma się wodę w uchu po basenie, to mnie wstrzącha...
nic dziwnego, że trudniej jest egzystować kiedy połowa świata do ciebie nie dociera..
taki tzrylatek jeszcze nie powie co mu jest.
byłam na siebie zła, bo byłam już u trzech laryngologów, nie powinnam im wierzyć tylko drążyć dalej już wcześniej, ale babka powiedziała, że zwykły laryngolog tego wziernikiem nie zobaczy, a ona ma małą kamerkę, którą zajrzałyśmy do uszu, a potem sprawdziłysmy jeszcze poziom szumu w uszach jakimś innym urządzeniem...
Teraz leki przez trzy miechy, jak nie operacja celem włożenia sączka do ucha..
najważniejsze, że coś zaczniemy robić i w końcu moje dziecko zacznie mieć więcej bodżców
Pisze o tym bo niestety jest to przypadłość która może się pojawić po długich infekcjach, a maluszek nam nie powie..warto szukać lekarza z najnowocześniejszym sprzętem.
Tyle z frontu mama kontra lekarze, cdn, niestety..
Boże Elfik, to całe szczescie ze na nią trafiłaś. Włos sie na głowie jeży...
To okropne przez co przechodzicie ale z tego co widać, na miętką matkę nie trafiłoDużo siły, dziewczyno!
Mega lubi tę wiadomość
-
Elfi u nas nie bylo wysiekowe zapalenie ale od 3ciego rokumlody wiecznie narzekal na bole uszu..Wiecznie ciagnal je , zwlaszcza lewe Przez 3lata jede laryngolog wmawial nam ze to nawracajace zapalenie uszu.Nie wspomne ile kasy poszlo na pseudo leczenie..Wreszcie trafilam na babke na nfz, troche z przypadku ..Zapisalam mlodego na zaś w ciemno..I okazalo sie ,ze zadne kurFFa zapalenia..Mlody mial przewezenia przewodow sluchowych i przerosniete migdalki plus 3ci migdal...Opercja w ciagu 2miesiecy , niestety w innym miesice u nas nie ma oddz laryngologicznego..Mlody mial pelno wody w uszach, ktora odessano , przycieto oba migdaly i wycieto 3ci migdal...Mial na lewe niedosluch 40% i na prawe 50% przed operacja..A po operacji idealne slyszenie..
Przewezenie przewodow sluchowych prowadzi do gromadzenia sie wodyw uszach co powodowalo silny bol..Mija to po 12roku..W kazdym razie mlody od operacji moze ze 3razychorowal za uszy a bylo to 7lat temu...I skonczyl sie calkiem problem...
Elfi niestety konowal darl kase a nie chcial leczyc..I takich wokol pelno ehh
Mega, Elfik, Sabina lubią tę wiadomość
-
Kapta, no właśnie u nas podobnie, tyle, ze u nas migdały w porządku, a mam wrażenie, że operacja nas nie minie
No to łączę się w bólu...
Simba, kurczę, zabrzmiało jakbym ja tu martyrologię głosiła, w dodatku własną, nie o to mi chodzi, ja wcale taka dzielna nie jestem, jak podejrzewałam, ze młoda się wyłącza = autyzm, to serce mi stawało w gardle...
A pisałam o tym, bo musimy się dzielić taką wiedzą, front matek przeciwko słuzbie zdrowia! niech już żaden maluch nie cierpiMega, Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Co do artykułu o chorej lasce na gazecie...
Kapta, to nie jest tak, że na lapku masz płatne artykuły, a na tablecie nie. Po prostu pierwsze dziesięć artykułów w miechu masz za darmo, wiadomo, na każdym urządzeniu liczy się osobno.
A tu patent od cioci Ewy
chcesz czytać artykuł, masz kłódkę - kopiujesz tytuł artykułu otwierasz google i wklejasz w wyszukiwarkę z cudzysłowem.
otwierasz pierwszy wynik, który ci się pokaze u góry i voila!kapturnica, Pusurek, Mega, moremi, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Albo sie przepcham i jutro bedzie @ albo... trafiony zatopiony
Bo kazda zyczy ci dobrze ale nie nastawiaj sie kochana za bardzo bo pozniej bedzie placz i zgrzyt zebow..Wdech i wydech......Elfik, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Co do artykułu o chorej lasce na gazecie...
Kapta, to nie jest tak, że na lapku masz płatne artykuły, a na tablecie nie. Po prostu pierwsze dziesięć artykułów w miechu masz za darmo, wiadomo, na każdym urządzeniu liczy się osobno.
A tu patent od cioci Ewy
chcesz czytać artykuł, masz kłódkę - kopiujesz tytuł artykułu otwierasz google i wklejasz w wyszukiwarkę z cudzysłowem.
otwierasz pierwszy wynik, który ci się pokaze u góry i voila!
A skad patencik???Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mega wrote:Elfik byle do przodu, teraz bedzie już lepiej... Siły, cierpliwości i ....miłości
taaa, w wikipedii przy hasle "cierpliwość" jest moje zdjęcie - naturalnej wielkości...
taaaa...
Mega ja mam chcice [przed @, nie wiem po co..
i nie chlac mi tu!
Chyba, że jabola bo to patriotycznie...kapturnica, Mega, Simba, moremi, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Haaaa taki myk mowisz??Kurde no to teraz juz wiem czemu jakis czas temu tamczytalam art a czemu tera nie moglam
A skad patencik???
Ja to taki szpeniulo, u mnie ja jestem techniczna, kompy naprawiam, sruby dokręcam, rury przepycham... (nie Mega nie proś, tobie nie przepchnę)kapturnica, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ty ostudz rozum i wezzz zimna wode na glowe...
Bo kazda zyczy ci dobrze ale nie nastawiaj sie kochana za bardzo bo pozniej bedzie placz i zgrzyt zebow..Wdech i wydech......iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:taaa, w wikipedii przy hasle "cierpliwość" jest moje zdjęcie - naturalnej wielkości...
taaaa...
Mega ja mam chcice [przed @, nie wiem po co..
i nie chlac mi tu!
Chyba, że jabola bo to patriotycznie...