X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    SPokojnej niedzieli Wam zycze :)
    u nas piekna słoneczna pogoda i ciepełko ale noce juz z przymrozkami :) chocia z my spimy przy otwartym oknie :D
    u nas dzisiaj ciocia na obiedzie,obiad zrobiony a ja padłam masakrycznie szybko sie mecze wrwr

Lucky dziekuje za pamiec a pytasz o leki no za duzo ich nie przyjmuje,lekarz powiedział,ze po nastepnej wizycie zobaczymy jak Maluch sie rozwija i jak bedzie ok to chyba dołozy jeszcze jeden zastrzyk podskórny na krzepliwosc. Narazie biore Acard 750 mg,Luteine 200, wit prenatalne zalecone przez ginekologa - LadeeVit, kwas foliowy dodatkowo jeszcze no i leki które normalnie biore- na tarczyce i na serce oraz wziewy na astme.
    Mdłosci mam ale sa mniejsze niz były i mam nadzieje,ze juz bedą mijać :P
    CO do kotów ja je tak średnio lubie ale to zwiazane jest z moją alergią na nie!
    Mapy tez jeszcze nie dostałam.
    A i żadnych minusików przy nicku u mnie tez nie ma ale ja mam wade wzroku i moze też ich nie widze :P

Mega, Mala79, samira, malgos741, iwcia77, Lucky, Bursztyn, EwaT, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jakas rownowaga w przyrodzie jest heheh wskazana
    No chociaż raz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej!
    SPokojnej niedzieli Wam zycze :)
    u nas piekna słoneczna pogoda i ciepełko ale noce juz z przymrozkami :) chocia z my spimy przy otwartym oknie :D
    u nas dzisiaj ciocia na obiedzie,obiad zrobiony a ja padłam masakrycznie szybko sie mecze wrwr

Lucky dziekuje za pamiec a pytasz o leki no za duzo ich nie przyjmuje,lekarz powiedział,ze po nastepnej wizycie zobaczymy jak Maluch sie rozwija i jak bedzie ok to chyba dołozy jeszcze jeden zastrzyk podskórny na krzepliwosc. Narazie biore Acard 750 mg,Luteine 200, wit prenatalne zalecone przez ginekologa - LadeeVit, kwas foliowy dodatkowo jeszcze no i leki które normalnie biore- na tarczyce i na serce oraz wziewy na astme.
    Mdłosci mam ale sa mniejsze niz były i mam nadzieje,ze juz bedą mijać :P
    CO do kotów ja je tak średnio lubie ale to zwiazane jest z moją alergią na nie!
    Mapy tez jeszcze nie dostałam.
    A i żadnych minusików przy nicku u mnie tez nie ma ale ja mam wade wzroku i moze też ich nie widze :P

Tobie też i nie przemęczaj się zbytnio :-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dzięki :)

Mega masz ładny wykres a na test może u CIebie jeszcze za szybko :) ja tam cały czas czekam na zielonosc :)

Mala79, Mega, samira, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze taka ładna pogoda się za oknem zrobiła, a ja muszę odsiedzieć do 18.30 w pracy ech życie....

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na smartfonie widzę minusik nawet bez okularów, bo nie chce mi się po nie sięgnąć.

moremi, Mala79 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mala dzięki :)

Mega masz ładny wykres a na test może u CIebie jeszcze za szybko :) ja tam cały czas czekam na zielonosc :)
    jeden dzien mialam lekkie plamienie na papierze tylko, od tej pory jak na razie czysto, zobaczymy...

samira, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Kurcze taka ładna pogoda się za oknem zrobiła, a ja muszę odsiedzieć do 18.30 w pracy ech życie....
    ja do 20 kwitne :(

Mala79 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska kiedy masz następna wizytę u lekarza?

inessa lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy Mysza sie jutro odezwie....

Mala79, inessa lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    ja do 20 kwitne :(
    No to chociaż Ty podzielasz moje losy kwitnięcia :-) ja idę zaraz się najeść

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    ciekawe czy Mysza sie jutro odezwie....
    Zobaczymy ...
    Jak wpadnie to całą stronę zajmie newsami :-)

Mega lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żadnych minusów nie mam....

Bursztyn - nie mogę obiecać księdzu żadnego ślubu - bo ja kościelny już miałam...:)

Pusur - ja bym te bioderka sprawdziła w PL przy okazji, jak będziesz z Adasiem - bo nie ma co lekceważyć
    a jeśli chodzi o chrzciny - to też myślę o knajpie...tylko, że chyba jednak skońćzy się u nas w domu - bo ja zapraszam tylko chrzestnych, rodziców i rodzeństwo - z dwóch stron zbierze się 10-12 osób.

Mega, malgos741, iwcia77, Pusurek, Mala79, Bursztyn, inessa, Sabina, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzątanko zrobione :-) ach jaka ja jestem zadowolona że czysto jeszcze została sypialnia i pranie.
    Na razie na spacerek bo ładna pogoda ;-)

Mega, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam film, zjadłam obiad i teraz jadę do mamy poprzytulać dzieci i trochę się nimi nacieszyć a potem zameldować się do Zośki. Ściągnęłam sobie jakieś książki, muzę. Wszystko zapakowane. Będę zaglądać z telefonu. Cały czas czekam na wieści od Myszy.

iwcia77, Pusurek, Mega, paszczakin, moremi, Sabina, Mala79, Bursztyn, inessa, Simba, malgos741, BISCA, Viv78, samira, dorbie, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chlop wrocil. I zepsul mi humor. Po cholere komu faceci potrzebni, ktora mi powie?
    Milego dnia!

iwcia77, Mega, Mala79, inessa, Simba, malgos741, Sabina, samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hej. Chlop wrocil. I zepsul mi humor. Po cholere komu faceci potrzebni, ktora mi powie?
    Milego dnia!
    ..no " dla rozrywki"- jak to wyjasnila pewna babinka w Seksmisji ;D

Mega, moremi, Sabina, Mala79, BISCA, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..no " dla rozrywki"- jak to wyjasnila pewna babinka w Seksmisji ;D
    Tak rozerwac to i ja sama sie potrafie... ;-)

iwcia77, Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w piekna letnia niedziele ..- tu nadal jest lato i mam nadzieje ze ta tendencja utrzyma sie do maja 2015 :P ;D

derbie- co do kuchni, atrakcji turystycznych i pogody to na wlochy nie moge narzekac :D

jesli chodzi o praktyczna strone zycia to jest jak prawie wszedzie ;D czyli trzeba pracowac zeby cos miec :)

poza tym wlochy sa tak zroznicowane... to w zasadzie mlody kraj zlozony z regionow a polaczony przez Garibaldiego w 1861 roku w zjednoczone panstwo Wloskie- jeden region rozni sie od drugiego, sa dialekty, inna kuchnia, nawet mentalnosc ludzi :D , nie mozna jednoznacznie ocenic zycia w tym kraju na " super" albo " kiszka" i to jest temat dlugi jak rzeka :D

Pusurek, Mega, Mala79, inessa, samira, dorbie lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tak rozerwac to i ja sama sie potrafie... ;-)
    Pusur- wobec czego -jestes wszechstronnie uzdolniona :D

Pusurek, Mega, Mala79, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 5039 5040 5041 5042 5043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ