X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotopałance ;-)
    macduska wrote:
    czytałam to , on też i najbardziej się boję tego hałasowania i zapachu. Mówi o tej lotołapance od paru miesięcy. Napalił się jak szczerbaty na suchary.

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedz mu, że może sobie postawić pustą wolierę na to samo wyjdzie skoro buszują w nocy ;-)
    macduska wrote:
    czytałam to , on też i najbardziej się boję tego hałasowania i zapachu. Mówi o tej lotołapance od paru miesięcy. Napalił się jak szczerbaty na suchary.

macduska lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Dorka koniecznie konsultuj te przepływy i to od razu, nie ma czekania dwa tygodnie bo to wieki w odżywianiu dziecka! Moja była hipotroficzna i potem się okazało że przez pępowinę zapętloną, ale lekarz podejrzewał i niewydolność łożyska, ważne by działać! trzymam kciuki za dobrego fachowca z dobrym sprzetem
    bardzo dobry post, Lucky ma w 100% rację

macduska, Sabina, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, to ja teraz znowu na poważnie.

Ja wierzyłam mojemu ginowi, choć dziecko długo było "bardzo małe"
    W końcu to znany lekarz...
    Kiedy wybrałam się do lekarza, który własnie jest najlepszym specjalistą od usg prenatalnego byłam juz w stanie zatrucia ciążowego..
    Lekarz powiedział mi, że żeby to dobrze zobaczyć, trzeba miec naprawdę dobry sprzęt, którego większość ginów po prostu nie ma...

Dorka, brak przepływów oznacza, ze Twoje dziecko jest niedożywione. Problemem nie jest to, że urodzi się małe i szczupłe. Problemem jest to, że mózg nie dostaje wystarczającej ilości substancji odzywczych...
    Dlatego takie dzieci rodzą się jako hipotrofiki, czyli z większą głową, bo mądra natura to co dziecko dostaje ładuje w główkę, i chwała jej za to.

Accard to pewnie dobry poczatek. Nie bede się wypowiadać co do leczenia zapowbiegawczego,bo nie mam kompetencji.
    Przy powazniejszej sytuacji idziesz do szpitala na patologię, dostajesz zastzryki clexane, dopegyt..
    Pewnie w domu też można to robić jak stan nie jest zły.

Mnie lekarz w szpitalu od razu powiedział, ze ja terminu nie doczekam, że bedą starali się jak najdłużej utzrymac dziecko w brzuchu, ale zakończy się to szybszym porodem, bo dziecko tzeba bedzie wyciągnać, nie bedzie dostawało pozywienia i tlenu.
    Niestety miał rację.
    Warto by się dowiedzieć jakie leki są najlepsze, bo skutkiem ich brania jest obnizone napięcie męśniowe u dziecka.
    Szczerze nie wiem czy w każdej sytuacji, kazdy lek dlatego teraz już bym poszukała informacji gdybym miała wybór..

Dorka, nie piszę tego żeby cię straszyć..
    Zapytałas a ja niestety troszkę wiem na ten temat. Chodzi mi o to, że jesli idzie o dziecko warto nawet do Warszawy jechać...
    Myslę, ze na początku wystarczą leki na rozrzedzenie krwi i pewnie można się w domu kłuć samemu..
    I nie czekaj na nic, jak ja, proszę. Dla malucha kazdy tydzien jest ważny, sama wiesz...
    Jak pomyslę, że cały człowiek z jego skomplkowanym organizmem tworzy się w okresie 38 tyg, nie do uwierzenia..

ALe przeciez dziecko naprawdę może być małe, tylko MIEJ TĄ PEWNOŚĆ.
    Ja wciąż zmagam się z traumą, że nie zaufałam swojemu instynktowi i nie zareagowałam szybciej.
    Czuję się z tego powodu chujową matką i nic i nikt na świecie tego nie zmieni..
    Może jak córka jednoczesnie zdobędzie Nobla za odkrycie lekarstwa na raka i wygra olimpiadę w gimnastyce artystycznej, to sobie odpuszczę...;)

macduska, Lucky, Sabina, dorbie, Simba, Bursztyn, moremi, Bozia3, iwcia77, ania.g, Mega, Dorka1979, BISCA, kkisia, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    lotopałance ;-)
    a my zawsze mówimy lotołapanka- taki rodzinny slogan ;-)

Reni, Lucky, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może lepiej kup mu http://archiwumallegro.pl/niewidzialne_chomiki-463379331.html
    hahaa2.gif

małe chomiki z mamą tuż po urodzeniu..przesłodkie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ebceb21dc67.jpg
    macduska wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:49

Elfik, Lucky, Bursztyn, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Elfik a możesz napisać dlaczego Cię cieli tak szybko?

hihi, odpisałam Dorce, może nawet za dużo, mam nadzieję, ze horrorem nie powiało :)
    W sumie to i tak wersja lightowa ale to nie "na kazdy temat", żeby epatować tragedyją..:)

Widzę, że nie ja jedna mam hipotrofika :)
    Buziaki dla naszych dzieci z dużymi czerepami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:57

macduska, Sabina, Bursztyn, iwcia77, Mega, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ostrzegam że dzisiaj będę nadaktywna, dużo czasu przed kompem i dużo papierologii, której szczerze nie znoszę. Będę sobie umilać życie. ;-)

Tak, tak, pisz!
    Nie żałuj sobie i nam! :)
    no! :)

macduska, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może lepiej kup mu http://archiwumallegro.pl/niewidzialne_chomiki-463379331.html
    hahaa2.gif

małe chomiki z mamą tuż po urodzeniu..przesłodkie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ebceb21dc67.jpg

śmiej się śmiej:-)
    ja mam kłopot z tym bo on od małego dziecka chce zwierzatko ( kot domowy odpada niestety) i jakieś w końcu trzeba mu kupić tylko, że pierworodny nie chce chomika, świnki tylko NP: weża, kraba, jaszczurkę, lub to coś latające ;-/
    czuję się jak chujowa matka co dziecku odmawia z lenistwa

iwcia77, ania.g, Mega, kkisia, samira lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska, a może żółwia?

macduska lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a nie sprzedają niewidzialnego psa?
    to coś dla mnie..

macduska, Reni, moremi, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    hihi, odpisałam Dorce, może nawet za dużo, mam nadzieję, ze horrorem nie powiało :)
    W sumie to i tak wersja lightowa ale to nie "na kazdy temat", żeby epatować tergedyją..:)

Widzę, że nie ja jedna mam hipotrofika :)
    Buziaki dla naszych dzieci z dużymi czerepami :)

bardzo dobrze Dorce napisałaś
    myślę nadgorliwość w tej kwestii jest pożądana
    Dorka nie wiem skad jesteś ale wal do wiedzącego gina i to szybko

iwcia77, Dorka1979, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Macduska, a może żółwia?

żółw został omówiony - nie da się go przytulić itp. namawiałam młodego na szczura ale bez skutku

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko nie stepowego ;-)

- Dzień dobry, kupiłem tutaj wczoraj tego żółwia stepowego i
    chciałbym go wymienić na innego.
    - A dlaczego?
    - Ten nie chce stepować.
    035.gif
    Elfik wrote:
    Macduska, a może żółwia?

Elfik, macduska, Bliska 77, dorbie, Sabina, moremi, iwcia77, Mega, BISCA, kkisia, samira, paszczakin lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kraba da się przytulić???????
    036.gif
    macduska wrote:
    żółw został omówiony - nie da się go przytulić itp. namawiałam młodego na szczura ale bez skutku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 10:08

Elfik, macduska, Sabina, Mega, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ja p... ale czad, matka tak zdesperowana, ze sama dziecku wciska szczura, podczas gdy większosc mam na mysl o szczurze umiera...

a może kameleon?
    Jakaś kolezanka mojej siostzrenicy miała, po nocy łaził, ale to młodego problem..

macduska, Sabina, moremi, iwcia77, Mega, kkisia, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem o co kaman z tym lenistwem?????
    co to ma do rzeczy?

moim zdaniem opowiedzialna matka!.. bo nie kupujesz, bo dzieciak ma zachciankę..a w przypadku lotki może skończyć się tak, że przestanie się nią interesować skoro jej nie widać i co ...wyrzucić? oddać? Lotki bardzo przywiązują się do właścicieli
    już lepiej tego kraba
    macduska wrote:
    czuję się jak chujowa matka co dziecku odmawia z lenistwa

Elfik, macduska, Bliska 77, moremi, Mega, samira lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm tv w tle

wątek o tyciu po dojadaniu po dziecku, prowadzący :
    "tu leża hamburger, pączki, oczywiscie dzieci tego nie jedzą.."
    hmm, dzieci nie ma?

blog pani Anny Tomaszewskiej o modzie dla pan po 50tce
    "nie wiem dlaczego panie po 50 nie noszą takich ubrań"
    patrzę w tv, a babka nosi ciuchy takie jak jej 20 letnia córka..
    Problemu nie ma bo, Pani wyglada na 35 lat..
    Wyobrażacie sobie przeciętną 55 panią w zakolanówkach i plisowanej mini...
    ło matko i córko..
    jestem za tym, noś co chcesz dopóki nie masz sutków i zoski na wierzchu, w końcu to nikogo nie krzywdzi, ale czasem az oko wypala... :)

macduska, kapturnica, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia, samira lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tylko nie stepowego ;-)

- Dzień dobry, kupiłem tutaj wczoraj tego żółwia stepowego i
    chciałbym go wymienić na innego.
    - A dlaczego?
    - Ten nie chce stepować.
    035.gif

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a kraba da się przytulić???????
    036.gif
    nie krab i innegadziny przerabiane były tak ze 3 lata temu teraz juz ich nie chce

Elfik, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 5065 5066 5067 5068 5069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ