X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przeplywy sprawdzał i teraz i na prenatalnym i było w porządku. Moja ginka jak byłam 25 września u niej to mi kazała acard łykać żeby łożysko bardziej się ukrwiło żeby mała więcej " pokarmu " dostawała bo jest mała. On jest właśnie z najlepszym sprzętem w Zielonej Górze.

dorbie, Mega, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Dorka, poszukaj gina z najlepszym sprzętem w okolicy..
    ja miałam podobnie, a dopiero po obejrzeniu na najnowszym usg facet, specjalista od usg od razu zobaczył, że z jednej strony przepływów nie mam, czyli dziecko nic nie dostaje..
    nie daj się zbyć,ja tez słyszałam,że prawie w najniższych granicach..

i witam :)
    ale mam znajomego który robi USG i muszę go zapytać czy ma sprzęt dobry do sprawdzania przepływów, a powiedzcie mi jak by wykrył że jest coś nie tak to idzie z tym coś zrobić tzn.z tymi przeplywami?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    ale mam znajomego który robi USG i muszę go zapytać czy ma sprzęt dobry do sprawdzania przepływów, a powiedzcie mi jak by wykrył że jest coś nie tak to idzie z tym coś zrobić tzn.z tymi przeplywami?

tego niestety nie wiem , nie chce cie straszyc ale moje kolezanka przez to miala wywolywany porod w 8 miesiacu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie będę musiała popytać znajomego czy mie zrobiłby mi tego USG bo do swojej idę dopiero 30 a to prawie 2 tygodnie

iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dzięki skrótowi Boże trochę jestem ma bierząco :)
    Oficjalnie pozwolili mi wstać dopiero po 8 godzinach. Ja sobie siadałam i brałam Marcela sama już po 5 i po cichu napiłam się trochę wody. OK 22 poszłam z pomocą położnej się wykąpać i całe szczęście że ona była bo zemdlałam pod prysznicem. Samo cc w odczuciach tym razem okropne bo wydaje mi się że przesadzili z dawką znieczulenia. Nic nie czułam ale miałam wrażenie jakbym miała nogi zacementowane. W ogóle nie mam pokarmu, normalnie zero nawet stary. Przystawiam Marcela bardzo często ale do tej pory cycki robią bardziej za smoczek uspokajacz niż jadłodalnię. Mówiłam położonym ale nie ma reakcji z ich strony. Mówią że dzieci w pierwszej dobie to nic nie jedzą. A ja pamiętam że przy moich córkach jak nie było pokarmu to odrazu były dokarmianie. Zaraz przyjdzie kolejna zmiana położnych to je pomęczę. Marcel śpi od 12 w nocy, uśmiechał się przez sen i dostrzegłam słodkie dołeczki w policzkach. A ja rano już całkiem dobrze. Poruszam się bez problemu.
    Czekam na wieści od Myszy i zaczyna mnie martwić ta cisza z jej strony.

Niuta, Dorka71, Dorka1979, BISCA, Sabina, caffe, Bliska 77, Lucky, Simba, kkisia, Reni, iwcia77, Viv78, Bursztyn, Pusurek, Bozia3, Mega, gosia7122, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry..Ania fajnie ,ze mimo operacji jaka jest cc juz smigasz..A maluszka gratuluje jeszcze raz..
    W sumie to teraz przyjdzie nam czekac na rozpakowywanie kolejnych pań jeszcze kawal czasu..Miejsca sie zwolnily to laski pakowac sie pakowac coby pusto w przejsciach miedzy pakowaczkami a rozpakowanymi nie było..Ja już przerabiam nóżkami coby jutro lub pojutrze nowy cykl zacząc i na chUopa jak tylko zjedzie wsiadac ..Pusur knura dojezdza ;D To ja se konia dojade..A co tam,..Wolnosc mamy w koncu..
    Jak poczytalam o tych rpzeplywach to dreszcza zlapalam , jaki to czlowiek nieobyty z ciąza bo przeszedl swoja bez najmniejszych komplikacji...
    A tak ogolnie to jakos depresyjnie z humorem u mnie -- @?..Moze przez ten deszcz albo ciagle czekanie chVj wie na co jak i tak guzik z tego.. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 06:50

Dorka1979, Bliska 77, Lucky, kkisia, Elfik, iwcia77, Bursztyn, Mega, ania.g, samira lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Dzięki skrótowi Boże trochę jestem ma bierząco :)
    Oficjalnie pozwolili mi wstać dopiero po 8 godzinach. Ja sobie siadałam i brałam Marcela sama już po 5 i po cichu napiłam się trochę wody. OK 22 poszłam z pomocą położnej się wykąpać i całe szczęście że ona była bo zemdlałam pod prysznicem. Samo cc w odczuciach tym razem okropne bo wydaje mi się że przesadzili z dawką znieczulenia. Nic nie czułam ale miałam wrażenie jakbym miała nogi zacementowane. W ogóle nie mam pokarmu, normalnie zero nawet stary. Przystawiam Marcela bardzo często ale do tej pory cycki robią bardziej za smoczek uspokajacz niż jadłodalnię. Mówiłam położonym ale nie ma reakcji z ich strony. Mówią że dzieci w pierwszej dobie to nic nie jedzą. A ja pamiętam że przy moich córkach jak nie było pokarmu to odrazu były dokarmianie. Zaraz przyjdzie kolejna zmiana położnych to je pomęczę. Marcel śpi od 12 w nocy, uśmiechał się przez sen i dostrzegłam słodkie dołeczki w policzkach. A ja rano już całkiem dobrze. Poruszam się bez problemu.
    Czekam na wieści od Myszy i zaczyna mnie martwić ta cisza z jej strony.
    Ania spróbuj masować piersi to się może pojawić pokarm. Pamiętam jak moja szwagierka nie chciała karmić piersią i też nie miała go to ktoś jej powiedział żeby masowała piersi więc ona to zrobiła i zaczął się produkować pokarm, była straszenie zła na tego kogoś bo nie chciała karmić i nie karmiła więc z tego powodu musiała przejść całą tą procedurę z zanikaniem pokarmu.
    Oczywiście moje gratulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 07:12

Lucky, Bliska 77, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizen dobry.
    Ania, jeszcze raz gratulacje !!! Super, ze sie dobrze czujesz :-). Wiesz kiedy Was do domu puszcza ?

Dorka, kurka, nie wspomoge dobra rada bo ja zielona, ale trzymam kciuki, zeby wszystko wrocilo do normy. Trzymaj sie i nie daj sie panice.

O Mysze tez sie martwie....

Milego dnia !!!!

Lucky, Bliska 77, kkisia, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dizen dobry.
    Ania, jeszcze raz gratulacje !!! Super, ze sie dobrze czujesz :-). Wiesz kiedy Was do domu puszcza ?

Dorka, kurka, nie wspomoge dobra rada bo ja zielona, ale trzymam kciuki, zeby wszystko wrocilo do normy. Trzymaj sie i nie daj sie panice.

O Mysze tez sie martwie....

Milego dnia !!!!
    Dzięki. Już rzygać mi się chce za przeproszeniem tym spaniem i leżeniem na lewym boku. Że to tylko ta pozycja nie uciska na te tętnice itp.które odpowiadają za dotlenienie i dożywianie dziecka

Lucky, ania.g lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znana z deszczowego i wierzącego Bham.Ania gratulacje.mam pytanko kobietki,biorę pierwszy raz cło,czy to jest przy nim normalne że jest wyższa temp? No i ta produkcja śluzu? Zalewa mnie normalnie.. Czy on tez przyspiesza owulke?pozdrowionka

Lucky, kkisia, ania.g, samira lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Dorka ♥
    Aniu jesteś cyborgiem :-)

Lucky, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rańca kawką :-)
    Ania podziwiam :-)
    a ja dziś do mechaniora z autem, zimno na dworze brrr

Lucky, Bliska 77, kkisia, Sabina, iwcia77, Bursztyn, ania.g, Mala79 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratuluję, o pokarm sie nie martw,co do cc wierzę Ci, ja po cc też czułam się tysiąc razy lepiej i fizycznie i psychicznie niż po skomplikowanym i b.trudnym porodzie SN chociaż oczywiście są osoby które za cholerę mi nie wierzą, trudno, przy dziecku też dużo szybciej wszystko sama robiłam po cc niż po naturalnym, myślę że wszystko zależy od kondycji, organizmu i naszej psychiki :-)
    miłego dnia laski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 08:55

macduska, kkisia, Sabina, Lucky, Bursztyn, ania.g, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Panie

Aniu cieszę się że piszesz, uwielbiam czytac informacje z poporodowej, te pierwsze chwile z maluszkiem to coś najpiękniejszego na świecie
    współczuję problemów z pokarmem, może faktycznie masuj
    zadziwia mnie podejście pielęgniarek że dziecko w pierwszej dobie ma nie jeść?!!! moja przyssała się położona mi na brzuchu zaraz po cc i potem normalnie chciała jeść, miałam najpierw siarę, potem powoli trochę mleka. Moje pielęgniarki mówiły że dziecku na początku wystarczy i po parę kropli za każdym razem i żeby przystawiać do znudzenia, więc córka spała ze mną przy piersi, niemal jej nie odkładałam. Trzymam mocno kciuki za was

Asiu mnie clo nie wpływało na temperaturę, zerowo na śluz (nie masz jakiejś infekcji jesli cię zalewa?), przyspieszało mi owulację o około 2-3 dni

Martwi mnie brak informacji od Myszy

pozdrawiam

Bliska 77, kkisia, Sabina, iwcia77, Mega, ania.g, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Na to wyglada, ze im wiecej chlalas i balowalas w mlodosci, tym lepsza matka z ciebie bedzie. A te wszystkie kujony na studiach to chuj nie matki beda. :P

A co do piczkinsa, to chlop nie narzekal, wrecz przeciwnie, nawet ciutke kwiczal. ;) Zakladam, ze jest ok. ;)
    Najwazniejsze zeby nie udawal orgazmu.
    Dzien dobry :)

macduska, kkisia, Sabina, iwcia77, Lucky, Bursztyn, Pusurek, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kwiczal??? Boze??? pomylilas chlopa z knurem !!!! ambulans potrzebny szybko!!! ratujcie ta biedna kobiete!!! ;D
    Seks na dziko. Na dziku ;)

Reni, Sabina, Elfik, iwcia77, Lucky, Bursztyn, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam Panie

Aniu cieszę się że piszesz, uwielbiam czytac informacje z poporodowej, te pierwsze chwile z maluszkiem to coś najpiękniejszego na świecie
    współczuję problemów z pokarmem, może faktycznie masuj
    zadziwia mnie podejście pielęgniarek że dziecko w pierwszej dobie ma nie jeść?!!! moja przyssała się położona mi na brzuchu zaraz po cc i potem normalnie chciała jeść, miałam najpierw siarę, potem powoli trochę mleka. Moje pielęgniarki mówiły że dziecku na początku wystarczy i po parę kropli za każdym razem i żeby przystawiać do znudzenia, więc córka spała ze mną przy piersi, niemal jej nie odkładałam. Trzymam mocno kciuki za was

Asiu mnie clo nie wpływało na temperaturę, zerowo na śluz (nie masz jakiejś infekcji jesli cię zalewa?), przyspieszało mi owulację o około 2-3 dni

Martwi mnie brak informacji od Myszy

pozdrawiam
    faktycznie bardzo dziwne to podejście z "niejedzeniem", u mnie też, pierwsze co to przystawiały mi córkę do piersi i jak pokarmu nie było to pomagały masować i próbowały przystawiać do drugiej, kilka takich prób zakończyło sie sukcesem

kkisia, iwcia77, Lucky, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niewiasty

miłego dnia

chciałam Wam pokazać jak się będę cieszyć jak zobaczę II :-)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152449281667549

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:02

Bliska 77, macduska, kkisia, Sabina, kapturnica, malgos741, iwcia77, Lucky, moremi, Bursztyn, ania.g lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry niewiasty

miłego dnia

chciałam Wam pokazać jak się będę cieszyć jak zobaczę II :-)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152449281667549
    Reni tylko wyłóż ścianę poduszkami cobyś głową ze szczęści za mocno nie przydzwoniła

kkisia, iwcia77, Lucky, Bursztyn lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już wiem dlaczego Pusur zemdlała tak się cieszyła na powrót męża, że przydzwoniła hahaha
    Bliska 77 wrote:
    Reni tylko wyłóż ścianę poduszkami cobyś głową ze szczęści za mocno nie przydzwoniła

Bliska 77, kkisia, iwcia77, Lucky, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 5063 5064 5065 5066 5067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ