35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny-kobietki, Przegladałam wykresy cykli i dociera do mnie ile kobitek walczy o to by mieć dzieciątko, sa przypadki że ktoś zachodzi w ciążę i mówi,,o boże co ja teraz zrobię" a tu się walczy!! o każdą nadzieję , każdy miesiąc to nadzieja że może tym razem. Nigdy o tym nie myslałam że to nie takie hop siup i jest ...
Ja pierwszy raz starałam sie o syna miesiąc czy dwa bo maż był w wojsku i nie moglismy zawsze współzyć kiedy się chciało, z drugim synem wpadłam, bo zle obliczyłam dni ( jedyny numerek na mikołajki), ale wtedy miałam 20 lat. Teraz pojechałam do lekarza żeby sprawdzić w jakim jestem stanie, bo bardzo chciałam mieć córkę, ten ostatni raz.
Ocenił że jest super (akurat miałam jajeczko uciekające z jajnika ha ha) i powiedział że w ciąże zajdę szybko więc lepiej to przemysleć. I co rokowania super a zobaczymy jak będzie naprawdę!! Chcę Wam powiedzieć że nie do końca nalezy słuchać lekarzy (bo ja akurat nie wierzę że zajde szybko w moim wieku), wyciszyć się , korzystać z seksu a ciąża napewno sie trafi nawet tym , którym lekarze nie dają nadziei.Chciałabym abyście wszystkie tu starające się były jak najszybciej szczesliwe i tego wam zyczę, a u mnie zobaczymy jak się sprawdzą słowa lekarza , zaczynam pierwszy cykl starań...
Życzę wam duzo zieloności kochane.....Reni, iwcia77, kkisia, malgos741, Sabina, BISCA, Erl lubią tę wiadomość
-
Musze się z Pausurem zgodzić
Bylam na północy Szwecji
Samochody z kluczykami, Idac na zakupy klucz pod doniczkę..
i Kap, nie wszyscy Polacy kradną, ale jednak..
jak dwa razy zasnełam w kolejce skm z komórka w dłoni, dwa razy ukradziona
moja kuzynka jak przyjechała i chciała kupić płyte cd ulubionego zespołu i pyta czemu taka tania, ja tłumaczę, ze pirat i czy chce kupić..
ona spojrzała na mnie jak na oszołoma..
Szwedka wyjasniam
U Szwedów tez było ciezko, na poczatku ubiegłego wieku korę z dzrew jedli, a jednak myślenie inne, może bo religia była inna?
Z rzeczywistoscia nie ma się co kopać, u nas nadal jak człowiek coś wycwaniakuje to gość, jak się napracuje i własnym wysiłkiem i pracą osiągnie sukces - frajer, bo się narobił.. (pozdrawiam dziunie))
może my to zmienimy inaczej wychowując dzieci, ale trudno w to uwierzyć, kiedy każdy rodzic kiedyś pomysli, ze jak wychowa dziecko na porządnego uczciwego człowieka to sobie nie poradzi i żywcem go w Polsce żeżrą..
na pociesznie powiem, ze największy serwis z torrentami to piratebay szwedzki zresztą, a sa narody które kradną tak ja my.. tylko co to za pocieszenie..Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Bez p[rzesad prawda jest taka ze zarcie i ogolnie zycie jest tam drogie,..I nie ejstes jedyna osoba ktora mieszka w No..Mam znajomych ktorzy tam mieszkaja rowneiz i mimo ,ze oboje pracuja wcale im sie tak nie przelewa..Znaja rowniez innych ktorzy nie spia na kasie i niekoniecznie mam na mysli norwegow..Wszedzie sa ludzie ktorzy zyja ponizej marginesu ale moze ich byc mniej lub wiecej..No chyba ze to jakis raj na ziemi
I nie sadze , ze tylko ci co sa biedni kradna..A mowienie ,ze polak mogl tylko ukrasc to jak mowienie o samym sobie..Mam rozumiec ,ze ty lub twoj malz zajebalibycie taki zegarek gdyby byla okazja??W koncu zescie sa polacy A polak to zlodziej ?
Skoro sami mamy nadal o sobie takie mniemanie to jak chcemy by nas traktowano poza granicami inaczej??
Tyle w temacie.
A statystyki mowia, ze czesciej ukradnie Polak niz Norweg i to jakie ja mam mniemanie o Polakach za granica tego nie zmieni.
Ja nie kradne, wielu moich znajomych Polakow tez nie. Ale znam takich, ktorzy z tego zyja i smieja sie w nos innym, mowiac, ze sa frajerami, ze chce sie im pracowac.iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Widzisz jak sami nie zmienimy tego myslenia o nas to inaczej nie bedziemy postrzegani niz zlodzieje...To mnie wkurza..Ze nawet nie wiedzac co i jak od razu jest impuls jebnac ze to zrobil on a czemu on ?Bo Polak!!Chocby byl bogu ducha winny ma przyjebana pieczatke z napisem polak -zlodziej..A pytanie co z tymi co nie kradna???
-
kapturnica wrote:Simba mam rozumiec ze w Be tez kradna tylko Polacy???
W koncu wszyscy mamy to we krwi jak % po suto zakrapianej imprezie..Musze mojemu powiedziec ,zeby zaprdolil cos szefowi..W koncu jak nie ukradniesz to sie nie wzbogacisz...
Ja na szczescie poki co nie mam takich doswiadczen.
Kiedys moja ciotka jechala metrem i jakis arab wyciagnal jej komorke z torebki i jak zobaczyl ze to jakis sredniowieczny model to ja poklepal po ramieniu i oddal jej ten telefon - mine mial taka jakby chcial jej jeszcze z 10 euro dorzucic na pocieszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 15:06
Pusurek, Elfik, Reni, kapturnica, macduska, samira, iwcia77, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Przyjedz, pomieszkaj, ocen. Kazdy ma gdzies jakichs znajomych. Ja mam Simbe w Belgii i Simba mowi, ze tam jest zajebiscie fajnie. No to ja tez mowie, ze tam jest zajebiscie fajnie, no bo juz to wiem od niej.
Tyle w temacie.
A statystyki mowia, ze czesciej ukradnie Polak niz Norweg i to jakie ja mam mniemanie o Polakach za granica tego nie zmieni.
Ja nie kradne, wielu moich znajomych Polakow tez nie. Ale znam takich, ktorzy z tego zyja i smieja sie w nos innym, mowiac, ze sa frajerami, ze chce sie im pracowac.
Widzisz napisalas nie kradniesz..i znasz wielu co nie kradnie ale sama rowniez napisalas ,ze napewno polak ukradl.Sama sobie rpzeczysz.Czyli od razu wskazalas winnego
To ty jestes ten dobry polak a tamten napewno zly bo zlodziej??
O tym mowie o stereotypie..Nie wiem czy chcialabys by ktos nazywal cie zlodziejem tylko dlatego ze jestes tej a nie innej narodowosci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 15:09
-
kapturnica wrote:Widzisz napisalas nie kradniesz..i znasz wielu co nie kradnie ale sama rowniez napisalas ,ze napewno polak ukradl..Czyli od razu wskazalas winnego
O tym mowie o stereotypie..Nie wiem czy chcialabys by ktos nazywal cie zlodziejem tylko dlatego ze jestes tej a nie innej narodowosci...
Czekaj, czekaj, tu wracamy do naszej rozmowy o wyznawcach islamu i Pakistańczykach
a ja mówiłam daj każdemu szansę jako człowiekowi, niewazne skąd jest, a ty że niemoremi, macduska, BISCA lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Przyjedz, pomieszkaj, ocen. Kazdy ma gdzies jakichs znajomych. Ja mam Simbe w Belgii i Simba mowi, ze tam jest zajebiscie fajnie. No to ja tez mowie, ze tam jest zajebiscie fajnie, no bo juz to wiem od niej.
Tyle w temacie.
Ja nie kradne, wielu moich znajomych Polakow tez nie. Ale znam takich, ktorzy z tego zyja i smieja sie w nos innym, mowiac, ze sa frajerami, ze chce sie im pracowac.Elfik, Pusurek, Reni, macduska, samira, iwcia77, malgos741, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
eee, to ja tylko zapytam, wiadomo, że się człowiek z ludzmi zżywa i nie zostawia koleżanek,ale pytam brzuchatki, co jest nie tak z tą fioletową stroną, że tak dziewczyny z niej uciekają?
Hate jakiś?
bo znowu któras gdzieś napisała, że tam nie wyrobiła...Reni, macduska, samira, iwcia77, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
Jeni powodzenia
a co do tego poniższego cóż u mnie się nie sprawdzi, bo ja już świadomie się staram 24 cykl więc nie wiem czy to szybko
Jeni wrote:Chciałabym abyście wszystkie tu starające się były jak najszybciej szczesliwe i tego wam zyczę, a u mnie zobaczymy jak się sprawdzą słowa lekarza , zaczynam pierwszy cykl starań...
Życzę wam duzo zieloności kochane.....BISCA lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Dodam jeszcze, ze jako narod mamy tendencje do ukrywania tego jak nam sie zyje naprawde. Kazdy predzej powie: "ciezko jest, kasy nie ma, praca ciezka" niz ze jest odwrotnie. Moze to przez jakies zabobony? Ze jak powiesz ze jest zajebiscie i swietnie nam sie uklada, to zaraz Ci to zniknie, odbiora...Nie wiem..
Bo jak za komuny byc powiedziala ,ze masz to czy to a wszystko bylo reglamentowane to musialabys obdzielic wszystkich.Miales 10krow zostawili ci ejdnai to taka co mleka nie dawala....Znaczy socjalizm mial dawac po rowno
I w starszych to zostalo..
Simba, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Widzisz napisalas nie kradniesz..i znasz wielu co nie kradnie ale sama rowniez napisalas ,ze napewno polak ukradl..Czyli od razu wskazalas winnego
O tym mowie o stereotypie..Nie wiem czy chcialabys by ktos nazywal cie zlodziejem tylko dlatego ze jestes tej a nie innej narodowosci...
Moj mezczyzna pracuje z Polakami, ktorzy pracuja fizycznie, w stoczni. Nie chce powiedziec, ze kazdy spawacz to zlodziej, bo daleka jestem od tego. Ale wsrod nich tez sa kradzieze. W miasteczku na terenie stoczni, gdzie mieszkaja tylko Polacy caly czas sa skargi na kradzieze. Ginie jedzenie, ubrania, telefony. Nie chce mi sie wierzyc, ze Norweg przyjdzie do miaszkania Polaka i zajebie mu zgrzewke mielonki turystycznej ( tak, zarcie tu drogie, Polacy sobie wszystko do pracy woza ) albo Nokie sprzed 5 lat. Ewentualnie wyje kielbase ze wspolnej lodowki na korytarzu.
Kapta, sa zli Polacy i dobrzy Polacy. I tyle w temacie.Reni, macduska, moremi, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Przewalone - wspolczuje.
Pamietam jak 10 lat temu rozstalam sie z facetem - on sie wyprowadzil i w ciagu jednego tygodnia zepsul mi sie samochod, przyszly rachunki za prad na jakas kosmiczna kwote i w dodatku kot rozchorowal sie na nerki (ktoregos dnia siadl na parapecie, ja akurat schylalam sie do lodowki i niespodziewanie nasikal mi na plecy...). Wiec jak w tym wspanialym tygodniu odkrecilam kran w kuchni i puscil syfon zalewajac mi nogi i podloge, to siadlam i dostalam nerwowego ataku smiechu poprzedzajacego histerie.
Hm. Poszukajmy dobrych stron - Suzy bedzie naprawiona i dowiezie cie na porod zamiast rozkraczyc sie gdzies na ringu
nie no, tak zle nie jest.. ja wlasnie narzekam, ze nie moglo zostac perfekt- jakos tak ladnie sie wszytko ostatnio toczylo, to o- se wywale masakralna kupe kasy na cos, czego nawet nie widac
a moglabym kupic np meble do sypialni, bo sie mnie lozko zuzylo od tych staranteraz jest co prawda zostawione w spokoju, ale bedzie musialo przyjmowac coraz wieksza wage, wiec nigdy nie wiadomo kiedy powie ostatnie "nieeee"
Simba, macduska, moremi, samira, iwcia77, kkisia, Mega, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Bo jak za komuny byc powiedziala ,ze masz to czy to a wszystko bylo reglamentowane to musialabys obdzielic wszystkich.Miales 10krow zostawili ci ejdna
i to taka co mleka nie dawala....Znaczy socjalizm mial dawac po rowno
I w starszych to zostalo..
Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:eee, to ja tylko zapytam, wiadomo, że się człowiek z ludzmi zżywa i nie zostawia koleżanek,ale pytam brzuchatki, co jest nie tak z tą fioletową stroną, że tak dziewczyny z niej uciekają?
Hate jakiś?
bo znowu któras gdzieś napisała, że tam nie wyrobiła...iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No to moze dlatego ci Twoi znajomi z NO mowia ze chujnia
Eyy simba ale ja nie napisalam nigdzie ze chujnia..Tylko ,ze nie jest az tak kolorowo jakby sie wszystkim moglo wydawacWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 15:19
Simba lubi tę wiadomość