35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:no.. dostalam listowne "poproszenie" o bycie chrzestna.. a nie moge na nie odpowiedziec przed moim wyjazdem do Polski (w nadchodzaca srode)..
nie chce byc chrzestna, bo ja jestem antyklerykal (sorry andzej), ale teraz mam idealna wymowke, ze nie bede samochodem 3tys km robic w 6 miesiacu ciazy. Niestety, nie moge jej uzyc, bo moja rodzina nie wie, ze jestem w ciazy. dowie sie w srode.
dlatego do poniedzialku bede udawac, ze nie postalam listu jeszcze (niepolecony, ale priorytet). a potem to chyba moge miec ze 2 dni na odpowiedz, nie?
Wiesz...niby sie mowi ,ze dziecku sie nie odmawia..Ale wymowke masz jak znalazl
Mozesz udac zes nie dostala nic..Skoro to nie byl polecony to nie beda wiedziec kiedy i co i jak...paszczakin, Mega, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:No bo jak powiedziała Elfik my tu chamowy to tylko w ten sposób sie tu wchodzi, a nie puk puk przepraszam mogę bo ja bym chciała z wami sie powspierac
i takie tam pitu pitu. Cham z chamem zawsze sie dogada
kapturnica, Mega, macduska, Elfik, iwcia77, moremi, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:a jakby to twojemu dziecku ktoś odmówił?
moje dziecie nie wchodzi do czarnej mafii.. no chyba, ze je babcie podstepnie ukradna i w tajemnicy przed nami ochrzcza..Mega, Elfik, iwcia77, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja odmówiłam!
powiedziałam, że już jestem chrzestną jednego dziecka a będę jeszcze chrzestną dziecka mojej siostry i nie dam rady być chrzestną kolejnych dzieci
a nie chciałabym dziecka zaniedbywać i tyle
zrozumiano
a z drugiej strony co to za chrzestna, która jest 3 tys km daleko.. bez sensuEwaT wrote:a jakby to twojemu dziecku ktoś odmówił?Viola, Mega, Elfik, iwcia77, samira, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:ważę teraz 3kg mniej niż przed ciążą ale mam problem z dupą, zrobiła mi się trochę obwisła, nigdy takiego problemu nie miałam.........
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien doberek przyszlam sie przywitac, milego dnia, z lekka zakrecona dzisiaj jestem od samego rana dostalam niespodziewany telefon od kogos z rodziny na dodatek musialam latac po pasazu po slodkie dla moich kolegow z pracy bo mi zrobili prezent i az sie wzruszylam przypomnieli mi, ze jestem o rok starsza hahaha to trzeba zyc w swoim swiecie, zeby nie spojrzec ktory dzisiaj jest w kalendarzu .... Doczytam Was pozniej teraz musze troche popracowac
Mega, Elfik, iwcia77, inessa, samira, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Wiesz...niby sie mowi ,ze dziecku sie nie odmawia..Ale wymowke masz jak znalazl
Mozesz udac zes nie dostala nic..Skoro to nie byl polecony to nie beda wiedziec kiedy i co i jak...
Kapta, jak ja moge byc chrzestna, jak ja do kosciola nie chodze? Jak moge byc chrzestna, jak popelnilam najwiekszy grzech wg polskiego kosciola (nie wg Boga) i zrobilam in vitro- czyli wg nich wyrzeklam sie Boga?
Nie moge pojsc do spowiedzi, bo nie zaluje. Nigdy nie bede. Nie bede czescia przedstawienia katolickiego, ktorego czlonkowie juz mi powiedzieli "to nie idz do spowiedzi i sama kartke podpisz.). No kurwa nie- nie znosze zaklamania, a polski katolicyzm to jedna wielka bujda.. teraz mi dolozyli wody nowa propozycja zakazywania przeszczepow..
Nasze drogi sie rozeszly, moja rodzina o tym wie, wiec pytam- po chuj takie propozycje?
Nie trafiaja do nich moje argumenty- nic, trudno- ja nie bede zapieprzac autem do Polski zima zeby brac udzial w szopce w 6 miesiacu ciazy..EwaT, Reni, Mega, kapturnica, Elfik, iwcia77, samira, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Dobrze ,ze zanim odpalilam linka przeczytalam o cyzm...Boshhhh snaidanie byloby zwrocone..Swoja droga ludzie tomaja pojurwione pod beretka...Na miejscu faceta juz bym takiej suki nie tknela ....
kapturnica, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a z drugiej strony co to za chrzestna, która jest 3 tys km daleko.. bez sensu
1500km
do tego dziecie urodzone we wrzesniu, a jak bedziemy miec swoje to uznacza poczatek szkoly i zero wycieczek na urodziny.. do dupy miec taka chrzestna, nie?
Reni, Mega, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Dzien doberek przyszlam sie przywitac, milego dnia, z lekka zakrecona dzisiaj jestem od samego rana dostalam niespodziewany telefon od kogos z rodziny na dodatek musialam latac po pasazu po slodkie dla moich kolegow z pracy bo mi zrobili prezent i az sie wzruszylam przypomnieli mi, ze jestem o rok starsza hahaha to trzeba zyc w swoim swiecie, zeby nie spojrzec ktory dzisiaj jest w kalendarzu .... Doczytam Was pozniej teraz musze troche popracowac
wszystkiego dobrego mala!Mala79 lubi tę wiadomość
-
Viola wrote:Potrzebuje waszej porady. Umowilam się na jutro na pedicure hybrydowy lub monofaze. Robię na przemian, no i teraz nie bylam juz chyba 6 tygodniu. Muszę iść ale zaczęłam się wahać czy w ciąży można. Jak myślicie??
no coś tymoremi lubi tę wiadomość
-
możesz być "chrzestną" tzn uczestnikiem
typ co ze mną podawał dziecko do chrztu nie miał bierzmowania ale brał udział w chrzcie
to się jakoś nazywa
ja u spowiedzi nie byłam ..poprostu do komunii nie podeszłam
inna sprawa, że to się kłóci z Twoimi przekonaniami więc śmiało możesz odmówić..przecież to nie Twoja bajkapaszczakin wrote:Kapta, jak ja moge byc chrzestna, jak ja do kosciola nie chodze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:21
Mega, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość