WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Czyli rozumiem że powinny wchodzić tak: cześć qrwa, nie macie wyjścia musicie mnie przygarnąć bo jak nie to się potnę ;)
    Eeeeee, szantaż w grę nie wchodzi ;)

Elfik lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Noi oczywiście dzień dobry
    Czekam właśnie na transport do lekarza
    Trzymam kciuki <3 pogłaskaj mała od ciotki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:34

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kapta, jak ja moge byc chrzestna, jak ja do kosciola nie chodze? Jak moge byc chrzestna, jak popelnilam najwiekszy grzech wg polskiego kosciola (nie wg Boga) i zrobilam in vitro- czyli wg nich wyrzeklam sie Boga?
    Nie moge pojsc do spowiedzi, bo nie zaluje. Nigdy nie bede. Nie bede czescia przedstawienia katolickiego, ktorego czlonkowie juz mi powiedzieli "to nie idz do spowiedzi i sama kartke podpisz.). No kurwa nie- nie znosze zaklamania, a polski katolicyzm to jedna wielka bujda.. teraz mi dolozyli wody nowa propozycja zakazywania przeszczepow..
    Nasze drogi sie rozeszly, moja rodzina o tym wie, wiec pytam- po chuj takie propozycje?
    Nie trafiaja do nich moje argumenty- nic, trudno- ja nie bede zapieprzac autem do Polski zima zeby brac udzial w szopce w 6 miesiacu ciazy..

Paszcza luzuj ja cie jak najbardziej rozumiem..Jestem wierzaca w Boga ale nie praktykujca od lat....Wiec wiem co czujesz i co myslisz bo tez mam wiele przeciwko zakłamaniu kosciola i pseudo nakazow.....Spokojnie nie denerwujsja sie...Ja tam rozumiem doskonale co autor-Ty moze myslec 8)...

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano :-)
    ja z moim chrześniakiem utrzymujemy kontakt i nie chodzi o prezenty.. bo jego starzy mają w ch.j kasy .. uczestniczę w każdych jego uroczystościach i to jest fajne..
    paszczakin wrote:
    1500km ;)
    do tego dziecie urodzone we wrzesniu, a jak bedziemy miec swoje to uznacza poczatek szkoly i zero wycieczek na urodziny.. do dupy miec taka chrzestna, nie?

Mega, iwcia77, samira, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Masz zle przeczucia?
    Ja tez .... :(

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz być "chrzestną" tzn uczestnikiem
    typ co ze mną podawał dziecko do chrztu nie miał bierzmowania ale brał udział w chrzcie
    to się jakoś nazywa

ja u spowiedzi nie byłam ..poprostu do komunii nie podeszłam

inna sprawa, że to się kłóci z Twoimi przekonaniami więc śmiało możesz odmówić..przecież to nie Twoja bajka

jestes pewna Reni, ze to w PL bylo? moj kolega, gej, zyjacy w nieformalnym zwiazku,niechodzacy do kosciola tez ostatnio byl chrzestnym, ale w Belgii- tu kazdego biora..
    Swoja droga-ciekawa jestem co to byla za forma na tym chrzcie, na ktorym bylas- mi powiedziano, ze chrzestni musza byc "uregulowani".. Slub koscielny i takie tam-podczas chrztu obiecujesz wychowywadz dziecko w katolickich przekonaniach, jesli rodzice nie beda mogli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:26

Mega, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja odmówiłam!
    powiedziałam, że już jestem chrzestną jednego dziecka a będę jeszcze chrzestną dziecka mojej siostry i nie dam rady być chrzestną kolejnych dzieci
    a nie chciałabym dziecka zaniedbywać i tyle
    zrozumiano
    a z drugiej strony co to za chrzestna, która jest 3 tys km daleko.. bez sensu
    Jak to jaka? Nie wiesz? Wazne zeby kasę wysyłała...tylko to mi sie na myśl nasuwa, bo jest zagranica, pracuje, to pewnie ma forsy jak lodu. Sory Paszczak, nie znam twojej rodziny i może złe oceniam, ale ja sama swojemu dziecku wybrałabym osobę zaufaną, na miejscu, to w końcu ktos, kto powinien pomoc dziecku w razie "W", a zasobnośc portfela nie ma znaczenia. Kurwa jakaś inna jestem chyba....

Elfik, iwcia77, samira, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Dzien doberek przyszlam sie przywitac, milego dnia, z lekka zakrecona dzisiaj jestem od samego rana dostalam niespodziewany telefon od kogos z rodziny na dodatek musialam latac po pasazu po slodkie dla moich kolegow z pracy bo mi zrobili prezent i az sie wzruszylam przypomnieli mi, ze jestem o rok starsza hahaha to trzeba zyc w swoim swiecie, zeby nie spojrzec ktory dzisiaj jest w kalendarzu .... Doczytam Was pozniej teraz musze troche popracowac
    To 100 lat, spełnienia marzeń przede wszystkim!

Mala79 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Jak to jaka? Nie wiesz? Wazne zeby kasę wysyłała...tylko to mi sie na myśl nasuwa, bo jest zagranica, pracuje, to pewnie ma forsy jak lodu. Sory Paszczak, nie znam twojej rodziny i może złe oceniam, ale ja sama swojemu dziecku wybrałabym osobę zaufaną, na miejscu, to w końcu ktos, kto powinien pomoc dziecku w razie "W", a zasobnośc portfela nie ma znaczenia. Kurwa jakaś inna jestem chyba....

Nie Mega, to nie to- moja rodzinka jest bardzo mala i z tych najblizszych w naszym pokoleniu to nie ma za bardzo wyboru- mam 3 kuzynostwa i tyle. Ja jedyna chyba juz tylko bez chrzesniakow. Kasa nie jest tu powodem, na bank nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:36

Reni, Mega, Elfik, iwcia77, samira, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza nikt Cię nie zmusi ;-) jesteś daleko ..nie sięgną ;-)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężarówki macie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef9548f9ef7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:37

Mega, kapturnica, peppapig, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dokladnie

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciężarówki macie?
    Fajne :D

peppapig lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

tia, zmusic nie zmusi, ale ile nagadaja.. ucze sie odcinac od gadek rodziny, szczegolnie, ze wlasnego dziecia chrzcic nie zamierzam,a wtedy to dla nich bedzie koniec swiata.. duzy to stres dla mnie niestety..

Mega lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciężarówki macie?

ja nie mam, nie potrzebuje, dalej ladnie jezdze ;)

Mega, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciężarówki macie?
    Jaaa takaaa kce!

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz być "chrzestną" tzn uczestnikiem
    typ co ze mną podawał dziecko do chrztu nie miał bierzmowania ale brał udział w chrzcie
    to się jakoś nazywa

ja u spowiedzi nie byłam ..poprostu do komunii nie podeszłam

inna sprawa, że to się kłóci z Twoimi przekonaniami więc śmiało możesz odmówić..przecież to nie Twoja bajka
    To sie nazywa swiadek chrztu.
    Jeśli chodzi o chrześcijan innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni, mogą oni być dopuszczeni do udziału w liturgii jako świad­kowie chrztu, a nie jako chrzestni. Warunki powołania na świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek podpisuje akt chrztu wraz z rodzicami i chrzestnym.

"Zadania świadka chrztu są inne niż chrzestnego. O ile chrzestny ma być gwarantem chrześcijańskiego wycho­wania osoby ochrzczonej, o tyle świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczy­wiście się odbył.

Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wy­daje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były po­woływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakikolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet osoby nieochrzczone deklarujące się jako ateiści. Wydaje się to do przyjęcia, ponieważ świadek chrztu jest jedynie osobą która może potwierdzić fakt udzielenia chrztu, a więc nie kimś, kogo brak miałby wpływ na ważność czy godziwość udzielanego sakramentu."
    Funcja czysto reprezentacyjna.

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w praktyce taka sama
    i taka osoba potocznie też nazywana jest chrzestnym
    Pusurek wrote:
    Funcja czysto reprezentacyjna.

paszczakin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w praktyce taka sama
    i taka osoba potocznie też nazywana jest chrzestnym
    No. A problem z zalatwianiem mniejszy. Chociaz nie wiem, czy w kazdej parafii ida na to z chetnie. U nas w rodzinie byly takie chrzty, z 1 chrzestnym i 1 swiadkiem.

Mega, paszczakin, Reni lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz rodzice dziecka też nie byli święci konkubinat dziecko nieślubne te sprawy hahah
    Pusurek wrote:
    No. A problem z zalatwianiem mniejszy. Chociaz nie wiem, czy w kazdej parafii ida na to z chetnie. U nas w rodzinie byly takie chrzty, z 1 chrzestnym i 1 swiadkiem.

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 5133 5134 5135 5136 5137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ