35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Bozia, a co chcesz za Ukraine? Krymu nie mam hue hue.
Zbierasz Ty cos? Pocztowki z trolami chociaz? Bo mam bardzo ladne.
Nic nie chcę w zamian...
Ja zbieram (bo to zajmuje mniej miejsca) ołówki - ale mam zasadę - tylko z miejsc, w których byłam i sama kupiłam...moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
tak.. ale czy gdyby takiej sytuacji nie było tutaj na forum to czy byśmy o tym rozmawiały?.. czy będąc laikiem takim jak ja wiedziałabym, że trzeba dokarmić?
myślałabym, że tak jest, że dziecko ma pokarm jeszcze od matki itd..i że to normalne..
człowiek uczy się całe życieIwone wrote:Reni ja mam na myśli takie skrajne sytuacje jak miała Ania, gdzie dziecko było ewidentnie głodzone. Jeśli bym się bała, wezwałabym pediatrę wcześniej żeby zobaczył moje dziecko.
Niestety znam przypadki że dzieci po takiej głodówce musiały dłużej zostawać w szpitalu, bo albo cukier, albo waga za dużo spadała. Zdarzały się też przypadki odwodnienia.
Każda sytuacja jest inna i do każdej trzeba indywidualnie podejść.Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak.. ale czy gdyby takiej sytuacji nie było tutaj na forum to czy byśmy o tym rozmawiały?.. czy będąc laikiem takim jak ja wiedziałabym, że trzeba dokarmić?
myślałabym, że tak jest, że dziecko ma pokarm jeszcze od matki itd..i że to normalne..
człowiek uczy się całe życie
Dokarmianie w szpitalach często było nadużywane - bo dla świetego spokoju piguły ładowały w dzieci sztuczny pokarm i te spały dłużej, a teraz polityka się zmieniła i widocznie nie dokarmiają - ale tak jak pisałam dużó zależy od konkretnego szpitalaIwone, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle w ogole. Bo ja tak se mysle od rana. Gdzie byl do czorta chlop Myszy, zeby tam jebnac ze lba jednemu i drugiemu, i przyspieszyc ta cesarke? W domu siedzial zestresowany?? Noz do czorta, od tego sa faceci chyba. Czy sie myle?
macduska, BISCA lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak.. ale czy gdyby takiej sytuacji nie było tutaj na forum to czy byśmy o tym rozmawiały?.. czy będąc laikiem takim jak ja wiedziałabym, że trzeba dokarmić?
człowiek uczy się całe życieReni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Krymem mnie nie zaskoczysz - cale dziecińśtwo spędzałam tam wakacje, a ostanio byłam w 2011 roku - zdązyłam chłe chłę - bo teraz już szybko nie pojadę...
Nic nie chcę w zamian...
Ja zbieram (bo to zajmuje mniej miejsca) ołówki - ale mam zasadę - tylko z miejsc, w których byłam i sama kupiłam...
Szydelkowych serwetek tez nie zbierasz? To jak Ci sie odwdziecze?moremi, macduska, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
no własnie o to mi chodziło
bardziej myślałam, ze takiego malucha się przystawia do cyca, żeby spowodować laktację, więzi i takie tam
Bozia3 wrote:Reni - nie każde dziecko trzeba dokarmiać - większość nawet niewskazane.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
może opłacisz studia Kajtkowi..Pusurek wrote:Bozia, to byl taki dzolk a la Putin. Krym za Ukraine, no. Eh, ten budyn!
Szydelkowych serwetek tez nie zbierasz? To jak Ci sie odwdziecze?Pusurek, Bozia3, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Ale w ogole. Bo ja tak se mysle od rana. Gdzie byl do czorta chlop Myszy, zeby tam jebnac ze lba jednemu i drugiemu, i przyspieszyc ta cesarke? W domu siedzial zestresowany?? Noz do czorta, od tego sa faceci chyba. Czy sie myle?
Próbowali naturalnie, nie wyszło - to zrobili cesarkę - brzmi to dramatycznie - ale tak to chyba powinno wyglądać. Co - na oko mieli ją od razu wziąść na stół? Przecież nigdy nie wiadomo jak rozwinie się sytuacja...
Ja mam swoją osobistą opinię - że jednak znieczulenie spowalnia akcję porodową - ja przy pierwszym męczyłam się kilka godzin i też już mnie mieli ciąć - a z Kajtkiem na żywca (no - z miłym gazem) poszło w godzinę...Reni, moremi, Iwone, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Paszcza, ale Ci ten suwak zapierdziela
widać już coś? w sensie brzucha.
I kiedy zobaczymy?
Z tego co pamiętam, to Iwcie pierwszą fotę brzucha wrzuciła jak była w Polsce,
widac brzuch po poludniu, bo ja mam na nim solidna warstwe izolacjirano jeszcze nic..
no a czas rzeczywiscie, suuuunie! szczegolnie, ze mi termin z usg przelozyli na tydzien wczesniej wiec, gdybym suwak dostaosowala do terminu porodu to jutro zaczynalabym 16 tydzien! no ale ja wiem, kiedy moje kartoflo powstalo, wiec nie przesuwam..Reni, Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacie
ekstra
ja mam skromnie, bo zbierałam tylko te gdzie byłam i sama nabyłam ..dopiero od niedawna zaczeli mi znajomi przywozić
pienknie
Pusurek wrote:Prosz. Bawiac - uczy!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb526c485d81.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2473e11d47cb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:44
Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość