X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    phi... u nas troli też pełno.. wystarczy pójść pod dworzec wileński.. tam to dopiero się dzieje
    Te nosy, co? ;)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, a co chcesz za Ukraine? Krymu nie mam hue hue. ;)
    Zbierasz Ty cos? Pocztowki z trolami chociaz? Bo mam bardzo ladne. :D
    Krymem mnie nie zaskoczysz - cale dziecińśtwo spędzałam tam wakacje, a ostanio byłam w 2011 roku - zdązyłam chłe chłę - bo teraz już szybko nie pojadę...:)
    Nic nie chcę w zamian...:)
    Ja zbieram (bo to zajmuje mniej miejsca) ołówki - ale mam zasadę - tylko z miejsc, w których byłam i sama kupiłam...:)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No cheeeeeeeeeeeeem. Pisalam 5 postow wyzej! A ja jestem psiapsolka z Toba?
    no włąsnie sprawdzałam i nie..już CIe łąpię;;;)

Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pusur ma specjalną tablicę.. więc jest to do obejścia ;-)

Aha, ale to dla maniakow magnesowych, a ja bym chciala tak kilka, rekreacyjnie... Moze na piekarniku? Tylko ze moga sie troche nagrzac... Hmm

Reni, Pusurek lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak.. ale czy gdyby takiej sytuacji nie było tutaj na forum to czy byśmy o tym rozmawiały?.. czy będąc laikiem takim jak ja wiedziałabym, że trzeba dokarmić?
    myślałabym, że tak jest, że dziecko ma pokarm jeszcze od matki itd..i że to normalne..
    człowiek uczy się całe życie
    Iwone wrote:
    Reni ja mam na myśli takie skrajne sytuacje jak miała Ania, gdzie dziecko było ewidentnie głodzone. Jeśli bym się bała, wezwałabym pediatrę wcześniej żeby zobaczył moje dziecko.
    Niestety znam przypadki że dzieci po takiej głodówce musiały dłużej zostawać w szpitalu, bo albo cukier, albo waga za dużo spadała. Zdarzały się też przypadki odwodnienia.
    Każda sytuacja jest inna i do każdej trzeba indywidualnie podejść.

Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, dawaj fotke tablicy z magnesami. Zobacze co to za hobby :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak.. ale czy gdyby takiej sytuacji nie było tutaj na forum to czy byśmy o tym rozmawiały?.. czy będąc laikiem takim jak ja wiedziałabym, że trzeba dokarmić?
    myślałabym, że tak jest, że dziecko ma pokarm jeszcze od matki itd..i że to normalne..
    Reni - nie każde dziecko trzeba dokarmiać - większość nawet niewskazane. Ja nie dałam ani kropli sztucznego pokarmu do dziś - a mój rośnie jak na drożdzach - po miesiącu przybrał 1,5 kg. Ale jeśli ktoś naprawdę nie ma pokarmu i dziecko płącze z głodu to wtedy można dokarmić.
    Dokarmianie w szpitalach często było nadużywane - bo dla świetego spokoju piguły ładowały w dzieci sztuczny pokarm i te spały dłużej, a teraz polityka się zmieniła i widocznie nie dokarmiają - ale tak jak pisałam dużó zależy od konkretnego szpitala

Iwone, ania.g lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ogole. Bo ja tak se mysle od rana. Gdzie byl do czorta chlop Myszy, zeby tam jebnac ze lba jednemu i drugiemu, i przyspieszyc ta cesarke? W domu siedzial zestresowany?? Noz do czorta, od tego sa faceci chyba. Czy sie myle?

macduska, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Na szczęście nie we wszystkich szpitalach tak jest, że głodzą. Tak jak napisała Bozia niestety czasami za szybko dokarmiają i później są problemy. I bądź tu człowieku mądry...

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Krymem mnie nie zaskoczysz - cale dziecińśtwo spędzałam tam wakacje, a ostanio byłam w 2011 roku - zdązyłam chłe chłę - bo teraz już szybko nie pojadę...:)
    Nic nie chcę w zamian...:)
    Ja zbieram (bo to zajmuje mniej miejsca) ołówki - ale mam zasadę - tylko z miejsc, w których byłam i sama kupiłam...:)
    Bozia, to byl taki dzolk a la Putin. Krym za Ukraine, no. Eh, ten budyn! :P
    Szydelkowych serwetek tez nie zbierasz? To jak Ci sie odwdziecze?

moremi, macduska, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie o to mi chodziło
    bardziej myślałam, ze takiego malucha się przystawia do cyca, żeby spowodować laktację, więzi i takie tam
    Bozia3 wrote:
    Reni - nie każde dziecko trzeba dokarmiać - większość nawet niewskazane.

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może opłacisz studia Kajtkowi..;-)
    Pusurek wrote:
    Bozia, to byl taki dzolk a la Putin. Krym za Ukraine, no. Eh, ten budyn! :P
    Szydelkowych serwetek tez nie zbierasz? To jak Ci sie odwdziecze?

Pusurek, Bozia3, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie o to mi chodziło
    bardziej myślałam, ze takiego malucha się przystawia do cyca, żeby spowodować laktację, więzi i takie tam
    dobrze myślałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosz. Bawiac - uczy! ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb526c485d81.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2473e11d47cb.jpg

Parka, peppapig, moremi, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no dobra wracając do magnesów..
    bo jak dzieci się zachowujemy.. ale z Belgi też chętnie przygarnę ;-)
    Ja! Ja! Pani wyślę!!!
    Też chcę w końcu to przerażające słoneczko

Reni, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a po co myszy w połogu pregnyl i clo??
    ja bym chciała troche lutka .....
    Ta druga mysza ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale w ogole. Bo ja tak se mysle od rana. Gdzie byl do czorta chlop Myszy, zeby tam jebnac ze lba jednemu i drugiemu, i przyspieszyc ta cesarke? W domu siedzial zestresowany?? Noz do czorta, od tego sa faceci chyba. Czy sie myle?
    Ja sobie nie wyobrażam, żeby chłop interweniował podczas akcji porodowej i mówił lekarzom kiedy mają robić kobiecie cesarkę albo kiedy pozostać przy naturalnych metodach...Pusur - no to chyba troche przegięcie nie uważasz? Facet ma dyktować lekarzom jak ma przebiegać poród????
    Próbowali naturalnie, nie wyszło - to zrobili cesarkę - brzmi to dramatycznie - ale tak to chyba powinno wyglądać. Co - na oko mieli ją od razu wziąść na stół? Przecież nigdy nie wiadomo jak rozwinie się sytuacja...
    Ja mam swoją osobistą opinię - że jednak znieczulenie spowalnia akcję porodową - ja przy pierwszym męczyłam się kilka godzin i też już mnie mieli ciąć - a z Kajtkiem na żywca (no - z miłym gazem) poszło w godzinę...

Reni, moremi, Iwone, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    słuchajce robimy akcję..

jak któraś gdzieś jedzie.. kupuje siate magnesów ;-) i rozsyła koleżankom ;-)
    Ta akcja jest bardzo zacna! :)

Reni, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Paszcza, ale Ci ten suwak zapierdziela :-) widać już coś? w sensie brzucha.
    I kiedy zobaczymy?
    Z tego co pamiętam, to Iwcie pierwszą fotę brzucha wrzuciła jak była w Polsce, :-)

widac brzuch po poludniu, bo ja mam na nim solidna warstwe izolacji ;) rano jeszcze nic..
    no a czas rzeczywiscie, suuuunie! szczegolnie, ze mi termin z usg przelozyli na tydzien wczesniej wiec, gdybym suwak dostaosowala do terminu porodu to jutro zaczynalabym 16 tydzien! no ale ja wiem, kiedy moje kartoflo powstalo, wiec nie przesuwam..

Reni, Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacie
    ekstra
    ja mam skromnie, bo zbierałam tylko te gdzie byłam i sama nabyłam ..dopiero od niedawna zaczeli mi znajomi przywozić :-)
    pienknie
    Pusurek wrote:
    Prosz. Bawiac - uczy! ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb526c485d81.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2473e11d47cb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:44

Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5244 5245 5246 5247 5248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ