X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do transferu magnesow.
    Ode mnie:
    Bisca - Norge i Gdansk, jesli chcesz ode mnie,a nie od Paszczy ;)
    Reni - Norge
    Ewka, chcesz?
    Kto jeszcze nie zbiera, a chce zaczac? :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no dobra wracając do magnesów..
    bo jak dzieci się zachowujemy.. ale z Belgi też chętnie przygarnę ;-)

na gofera jestes w takim razie zapisana!

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur - nie musisz mi się odwdzięczać - to drobiazg przecież...:)
    A Twoja kolekcja imponująca - super

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    widac brzuch po poludniu, bo ja mam na niataram solidna warstwe izolacji ;) rano jeszcze nic..
    no a czas rzeczywiscie, suuuunie! szczegolnie, ze mi termin z usg przelozyli na tydzien wczesniej wiec, gdybym suwak dostaosowala do terminu porodu to jutro zaczynalabym 16 tydzien! no ale ja wiem, kiedy moje kartoflo powstalo, wiec nie przesuwam..
    paszcza - to nie zmieniaj avatara - bo masz stałego, ale obok suwaczka mogłabyś ten popoludniowy brzuszek zamieścić :)

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co do transferu magnesow.
    Ode mnie:
    Bisca - Norge i Gdansk, jesli chcesz ode mnie,a nie od Paszczy ;)
    Reni - Norge
    Ewka, chcesz?
    Kto jeszcze nie zbiera, a chce zaczac? :)

nie zbieram gadżetów

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to dużo zależy od szpitala...ja też rodziłam w państwowym i były mniej lub bardziej miłe położne i laktacyjne...ale takich jaj to nikt nie robił, żeby głodzić dziecko - na odwrót - za dużo według mnie dokarmiały w pierwszych dobach dzieci pocesarkowych i potem kobiety miały problem z rozkręceniem laktacji, A podawano dzieciom właśnie takie buteleczki - jednorazówki. (Niektóre kobitki zbierały sobie takie puste i zabierały do domu dla zabawy dla córeczek i ich lalek).
    Ale dokarmiały, a u mnie głodziły "bo sztuczny pokarm robi dziury w jelitach"

BISCA lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza - to nie zmieniaj avatara - bo masz stałego, ale obok suwaczka mogłabyś ten popoludniowy brzuszek zamieścić :)

obiecalalam nie zmieniac ;) a brzucha to i tak najwczesniej za tydzien.. musze wieczorowa sukienke wyprasowac, a moje podejscie do prasowana znacie ;)

Reni, ania.g, moremi, Mega, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany, to sie okreslcie z tymi magnesami co i gdzie komu i ja zapotrzebowanie prosze na priva.. bisca ty musisz szybko decyzje podjac czy chcesz gdanski ode mnie czy od pusura ;)

ja tyz nic nie zbieram, u mnie raczej preferowane sa niezastawione niczym powierzchnie.. ojciec moj jest chomik, wiec mnie rzucilo odwrotnie- na polkach jeno kurz..
    swieczki masowo kupuje, ale tez masowo zuzywam, taki romanczing..

a z wycieczek przywoze wino i zarcie ;)

Reni, nick nieaktualny, Simba, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    na gofera jestes w takim razie zapisana!
    Ej ja się pierwsza pani podlizywalam! Ty masz Skandynawie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:56

Reni, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatki ;-)

moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam, żeby chłop interweniował podczas akcji porodowej i mówił lekarzom kiedy mają robić kobiecie cesarkę albo kiedy pozostać przy naturalnych metodach...Pusur - no to chyba troche przegięcie nie uważasz? Facet ma dyktować lekarzom jak ma przebiegać poród????
    Próbowali naturalnie, nie wyszło - to zrobili cesarkę - brzmi to dramatycznie - ale tak to chyba powinno wyglądać. Co - na oko mieli ją od razu wziąść na stół? Przecież nigdy nie wiadomo jak rozwinie się sytuacja...
    Ja mam swoją osobistą opinię - że jednak znieczulenie spowalnia akcję porodową - ja przy pierwszym męczyłam się kilka godzin i też już mnie mieli ciąć - a z Kajtkiem na żywca (no - z miłym gazem) poszło w godzinę...
    Kurcze, wg mnie Mysza zajebiscie cierpiala, czekali, dali oksy, czekali, dali w koncu znieczulenie. A ona tam po scianach chodzila.
    Nie chodzi mi o to, zeby facet podwazal kompetencje lekarzy, ale zeby zainterweniowal, kiedy sprawa sie przeciaga, a tam tak wygladalo. Mysle, ze z facetem bezpieczniej - nie jest sie samemu przeciwko tej bezwzglednej hordzie szpitalnej. ;) Im az tak w koncu nie zalezy, jak zalezy rodzicom...

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie zbieram gadżetów
    Ja zbieram pieniądze, więc jeśli ktoś, coś...
    Żartuje, ale mój M naprawdę zbiera monety.

Bozia3, paszczakin, moremi, Mega, malgos741, nick nieaktualny, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod warunkiem, że leży pod łóżkiem a nie na przejściu ;-)

ale tak poważnie.. to lepiej, żeby ktoś był.. chociaż w takich sytuacjach nie zawsze ta osoba wie co robić przykład Bursztyna

właśnie gdzie ten jantar się ukrywa
    zaczynam się niepokoić!
    Pusurek wrote:
    Kurcze, wg mnie Mysza zajebiscie cierpiala, czekali, dali oksy, czekali, dali w koncu znieczulenie. A ona tam po scianach chodzila.
    Nie chodzi mi o to, zeby facet podwazal kompetencje lekarzy, ale zeby zainterweniowal, kiedy sprawa sie przeciaga, a tam tak wygladalo. Mysle, ze z facetem bezpieczniej - nie jest sie samemu przeciwko tej bezwzglednej hordzie szpitalnej. ;) Im az tak w koncu nie zalezy, jak zalezy rodzicom...

Bliska 77, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, nie odprzyjaciolkowalas mnie ;)

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, wreszcie, kurcze, widzę, ze naprawdę ciężko było ale najgorsze juz za Wami, pamiętaj że jeśli chodzi o laktację to tylko spokój i cierpliwość mogą pomóc, wiem, że to banalne ale prawdziwe, trzymam za Was mocno kciuki

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, odezwij się

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, dochodźcie spokojnie do siebie. Gratuluję, że już masz synka w domu :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pod warunkiem, że leży pod łóżkiem a nie na przejściu ;-)

ale tak poważnie.. to lepiej, żeby ktoś był.. chociaż w takich sytuacjach nie zawsze ta osoba wie co robić przykład Bursztyna

właśnie gdzie ten jantar się ukrywa
    zaczynam się niepokoić!
    wiesz, Myszy poród przypomina mi mój pierwszy tylko ze u nas było 7 pkt, również owinięcie pępowiną, jej wada, niedotlenienie córki i córke zobaczyłam na drugi dzień ale nie o mnie mowa, zmierzam do tego, że w tych bardzo ciężkich, bolesnych i trudnych chwilach był przy mnie mój M i szczerze mówiac nie wyobrażam sobie zeby go tam wtedy nie było, nie miałabym do kogo bluźnić, płakać, kogo ściskać za rękę, nie miałby kto interweniować i doglądać naszej córci w inkubatorze i gdyby ni on, nawet nie widzialabym jak ona wyglada a tak miałam chociaż jej zdjęcie w inkubatorku

Reni, nick nieaktualny, ania.g, caffe, Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza taką fote masz?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fdae1e5b74e.jpg

Bliska 77, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, to byl taki dzolk a la Putin. Krym za Ukraine, no. Eh, ten budyn! :P
    Szydelkowych serwetek tez nie zbierasz? To jak Ci sie odwdziecze?
    Ty tak nie zartuj, bo skończysz jak Sikorski...;)

Bliska 77, paszczakin, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 5245 5246 5247 5248 5249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ