35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:A tak z innej beczki pytanie. W poniedziałek miałam na lewym jajniku pęcherzyk 15 mm, a na prawym 16. Lekarz wyliczył mi owulację na dzisiaj, najpóźniej jutro. Ile rośnie pęcherzyk i kiedy pęka?
Pytam, bo znalazłam informacje, że 1 mm dziennie, a przy clo, że pęka dopiero przy wielkości około 25 mm. To jak to jest?
nigdy nie mialam 25mm pecherzyka, u mnie trzaskaly przy maks 22..
a endo jak moremi? podtuczylas?Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Rosnie 1-2 mm dziennie. Przy clo pekal mi podobnie jak normalnie czyli tak około 22-24mm
I tutaj https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/owulacja/jaki-jest-rozmiar-dojrzalego-pecherzyka-graafa,59.html
I to by się pokrywało z objawami. I tak później sprawdza czy była owulacja.Bozia3 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?
moremi, Simba, macduska, ania.g, Sabina, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:A tak z innej beczki pytanie. W poniedziałek miałam na lewym jajniku pęcherzyk 15 mm, a na prawym 16. Lekarz wyliczył mi owulację na dzisiaj, najpóźniej jutro. Ile rośnie pęcherzyk i kiedy pęka?
Pytam, bo znalazłam informacje, że 1 mm dziennie, a przy clo, że pęka dopiero przy wielkości około 25 mm. To jak to jest? -
paszczakin wrote:nigdy nie mialam 25mm pecherzyka, u mnie trzaskaly przy maks 22..
a endo jak moremi? podtuczylas?kapturnica, Reni, ania.g, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Endo miałam w 11 dc 6 mm. Żrę orzechy zgodnie z zaleceniem doktor Kapty, ale muszę uważać, bo później wielokrotnie sprawdzam czy deska klozetowa jest wygodna.
-
kapturnica wrote:Moremi a masz gdzies to co znalazlas..znaczy to info o tym ze rpzy clo peka przy 25mm ???
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?
paszczakin, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Morrrka a jak endo dalej bedzie zle sie buidowalo kaz se przepisac estrofem...
Zobaczymy jak później.kapturnica lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:EEE to znaczy ,ze srednio mpoparte faktami..U mnie giny kazuja sie kluc pregnyalmi lub ovitka przy 18,20mm ,ze to juz sa dojrzalce..
kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
no i ostatnie helpunku przed wyjazdem- bede pytac o dla mnie czarna magie
art. higieniczne tak jak pisalalm, zostana dostarczone paczka, ale aptekowe chce kupic teraz sama. Z konsultacji i z watku drogeria mam:
dla siebie
Bio oil
Mustella
Dla dziecia:
Octenisept (pepek, moje sutki)
Kremiki: Sudocrem, Bephanten
Espumisan na kolki,
Nystatyne na afty,
Paracetamol i Ibuprofen dla niemowlat,
Cebion ( vit C )
jak pani w aptece zarzuce ta liste to nie bedzie zadawac trudnych pytan 'jaki rodzaj'? cos jeszcze uwazacie za przydatne?
Pusurek, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Endo miałam w 11 dc 6 mm. Żrę orzechy zgodnie z zaleceniem doktor Kapty, ale muszę uważać, bo później wielokrotnie sprawdzam czy deska klozetowa jest wygodna.
bo tez orzechy zresz, no nie wiem, sa o wiele leppsze metody na endo -
paszczakin wrote:no i ostatnie helpunku przed wyjazdem- bede pytac o dla mnie czarna magie
art. higieniczne tak jak pisalalm, zostana dostarczone paczka, ale aptekowe chce kupic teraz sama. Z konsultacji i z watku drogeria mam:
dla siebie
Bio oil
Mustella
Dla dziecia:
Octenisept (pepek, moje sutki)
Kremiki: Sudocrem, Bephanten
Espumisan na kolki,
Nystatyne na afty,
Paracetamol i Ibuprofen dla niemowlat,
Cebion ( vit C )
jak pani w aptece zarzuce ta liste to nie bedzie zadawac trudnych pytan 'jaki rodzaj'? cos jeszcze uwazacie za przydatne?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
no chyba masz czarno na białym..
paszczakin wrote:dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Pierwsza noc w domu za nami. Mój synek jest idealny. Je co 3 godziny i śpi. W dzień nie jest aż tak dobrze, ale sama go tego nauczyłam, bo się trochę przytulamy i ciężej mu zasnąć.
I jeszcze jedno. Kupy małych dzieci nie śmierdzą.
Po moich doświadczeniach wiem jedno. Na drugi raz nie chciałabym żeby mój M był przy porodzie. Facet jest nastawiony na działanie. Ja cierpiałam, a on nie mógł nic zrobić . Jego bezradność i to jak na mne patrzył była dodatkowym źródłem stresu.
Reni, moremi, Iwone, kkisia, EwaT, paszczakin, Simba, kapturnica, Lucky, Pusurek, macduska, malgos741, ania.g, Parka, Mega, Bozia3, gosia7122, iwcia77, BISCA, megan8 lubią tę wiadomość