X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam piękne panie!

Myszo jak dobrze, że jesteś, serio się martwiłam, podejrzewałam jakies akcje podobne do tych, co opisujesz. Współczuję tego horroru. Dobrze, że już jesteście w domu. Mały śliczny. Trzymaj sie zdrowo

Moremi, ja się wspomagałam estrofemem i teraz też biorę, u mnie endo w 1 fazie było 5-6mm, w drugiej max8, gin mówi, że wystarczy i 7 ale myślę że to pewnie tej patologii na papierosach i fioletowym spirycie wystarczy, bo mnie do tej pory nie za bardzo. Estrofem dodaje ok 2-3 mm, czyli nieźle.

Inesso co u Ciebie? czy już minął krytyczny czas? Jak się czujesz?

pozdrawiam wszystkie Mamusie i Staraczki

Simba, moremi, macduska, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?
    Nie. Bedziesz widziala, ze jest brzydkie, ale bedziesz miala nadzieje, ze wyrosnie. ;)

moremi, paszczakin, kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no i ostatnie helpunku przed wyjazdem- bede pytac o dla mnie czarna magie

art. higieniczne tak jak pisalalm, zostana dostarczone paczka, ale aptekowe chce kupic teraz sama. Z konsultacji i z watku drogeria mam:

dla siebie

Bio oil
    Mustella

Dla dziecia:

Octenisept (pepek, moje sutki)
    Kremiki: Sudocrem, Bephanten
    Espumisan na kolki,
    Nystatyne na afty,
    Paracetamol i Ibuprofen dla niemowlat,
    Cebion ( vit C )

jak pani w aptece zarzuce ta liste to nie bedzie zadawac trudnych pytan 'jaki rodzaj'? cos jeszcze uwazacie za przydatne?
    Wez sobie jeszcze inne na rozstepy. Raz, zeby sie skora nie przyzwyczaila, dwa, jak Ci ktorys z tych drogich nie podejdzie, to wywalisz i bierzesz kolejny.
    Dax Cosmetic Na rozstepy i Bielenda Sexi Mama. Super pachna i sa fajne.
    A w ogole. MI zostalo 5 tubek roznych kremow na rozstepy. Smaruje sie nimi caly czas i mam wrazenie, ze nawet stare rozstepy mi zniknely. Kupuj zatem i sie wcieraj.

Simba, moremi, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wez sobie jeszcze inne na rozstepy. Raz, zeby sie skora nie przyzwyczaila, dwa, jak Ci ktorys z tych drogich nie podejdzie, to wywalisz i bierzesz kolejny.
    Dax Cosmetic Na rozstepy i Bielenda Sexi Mama. Super pachna i sa fajne.
    A w ogole. MI zostalo 5 tubek roznych kremow na rozstepy. Smaruje sie nimi caly czas i mam wrazenie, ze nawet stare rozstepy mi zniknely. Kupuj zatem i sie wcieraj.
    Ta seria z rossmanna (dreambaby?) jest niezla. Ja teraz smaruje beben dwa razy dziennie mustela, i w ciagu dnia tym olejkiem z rossmanna.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Sorry dziewczyny, ale poszłam wczoraj usypiać małego i sama padłam.

Mam 2 opakowania luteiny "50", 1 opakowanie dupka, 1 opakowanie bromka, 3 opakowania pregnylu, 1 opakowanie (niecałe) clo.

Mysza bierze na pewno clo i pregnyl. Mega, pepa, Reni podzielcie się jakoś po dobroci ;)

Macdusia, termometr nadal chcesz?
    Chce!!!!!! Oczywiscie, ze chcę!

caffe, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, nie sluchaj Bozi, bierz co na liscie. Duzo nie wydasz, a spisz spokojniej. Bozia mieszka w Pl i jak mlody dostanie aft, to idzie i kupuje do apteki. Ty natomiast lecisz do lekarza, a potem do apteki, gdzie za gruba kase kupujesz cos, co kosztuje normalnie 6 zeta. To samo z wit C, ja Adasiowi podaje po 3 krople. Vigantol jest fajny, bo dajesz tylko 1 krople. Ja Espumisan kupilam i moze dlatego Adas nie ma kolki? ;)

paszczakin, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dzisiaj Twixy :)
    Nie chcieli wspolpracowac, a Leon w dodatku jakies figury odstawial - wygladal jakby sobie rece z tyly glowy zalozyl i lezal na plazy :)
    Rosna jak nalezy, waza juz po 1000-1200 kg. Max ma nadal te zwapnienia, no ale one nie rosna, nie jest ich wiecej - pozostaje byc dobrej mysli...
    A teraz temacik do dyskusji.
    Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic?

EwaT, paszczakin, macduska, Reni, ania.g, moremi, Parka, Mega, Sabina, gosia7122, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur spodobała mi się Twoja kolekcja, mojemu synkowi też. Za jego namową, zaczynamy zbierać :)

Jest ktoś chętny do podzielenia się? Mój brat w marcu jedzie do Australii i poproszę żeby jakieś przywiózł i się odwdzięczę ;)
    Jezuuu, Australia... Okaz rzadki, prawdziwy bialy kruk! ja sie pisze za Norwgie!

Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata skończyłby dziś 78 lat :(
    Czekam aż moi wrócą z pracy i szkoły i jedziemy do mojej rodzinnej miejscowości na Mszę za moich rodziców 35 r. śmierci ojca i 3 r.śmierci mamy :(

Dziwny zbieg okoliczności- mój teściu ma dziś 4 r. śmierci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:04

peppapig, BISCA lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie chcieli wspolpracowac, a Leon w dodatku jakies figury odstawial - wygladal jakby sobie rece z tyly glowy zalozyl i lezal na plazy :)
    Rosna jak nalezy, waza juz po 1000-1200 kg. Max ma nadal te zwapnienia, no ale one nie rosna, nie jest ich wiecej - pozostaje byc dobrej mysli...
    Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic?
    a po co co one? i to jeszcze w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W No tez szczepia ciezarne na grype. Ja sie w ogole nie szczepie na grype, a co dopiero w ciazy?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jezuuu, Australia... Okaz rzadki, prawdziwy bialy kruk! ja sie pisze za Norwgie!
    Nie musiałaś nawet pisać, ja już wpisałam Twoje zapotrzebowanie. Dziś będę widziała się z bratem i złożę zamówienie :)

Pusurek, Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem co to koklusz..

na grype bym sie nigdy ie szczepila- w ciazy czy nie w ciazy..

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    ja bym się nie szczepiła, nigdy do końca nie wiadomo jak to może wpłynąć na rozwijające się płody. Nikt nie da gwarancji.

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Paszczak, nie sluchaj Bozi, bierz co na liscie. Duzo nie wydasz, a spisz spokojniej. Bozia mieszka w Pl i jak mlody dostanie aft, to idzie i kupuje do apteki. Ty natomiast lecisz do lekarza, a potem do apteki, gdzie za gruba kase kupujesz cos, co kosztuje normalnie 6 zeta. To samo z wit C, ja Adasiowi podaje po 3 krople. Vigantol jest fajny, bo dajesz tylko 1 krople. Ja Espumisan kupilam i moze dlatego Adas nie ma kolki? ;)

dopsze, pszepani.. kupie wszytko, jak to ma dzialac tak jak z parasolem- pada wtedy, gdy go nie mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:23

Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dopsze, pszepani.. kupie wszytko, jak to ma dzialac tak jak z parasolem- pada wtedy, gdy na go nie mam..
    Bo tak to wlasnie chyba dziala!

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a po co co one? i to jeszcze w ciąży?
    Mowil ze wirus grypy ostatnio tak sie zmutowal, ze kobiety w ciazy bardzo ciezka ja przechodza - byly przypadki smiertelne, dlatego w okresie jesien zima sa wskazania do szczepienia ciezarowek.
    Z kokluszem podobnie - podobno przezywa wielki comeback...No i z tego co zrozumialam (a nie jest to zawsze proste z naszym ginem), dzieci po porodzie tez maja antyciala. Mowil ze koklusz latwo przy porodzie zlapac, czy cos...
    Natomiast wkurwia mnie to, ze skoro tak grozne, to dlaczego nie szczepia PRZED ciaza?? Tak jak na rozyczke, WZW itd.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a ja nie wiem co to koklusz..

na grype bym sie nigdy ie szczepila- w ciazy czy nie w ciazy..
    Ja pare lat temu kilka lat z rzedu sie szczepilam, bo babcia cala rodzine terroryzowala i nie dosc ze ostro chorowalam po szczepionce, to jeszcze zawsze cos sie do mnie przyplatalo i tez gorzej to znosilam niz bez szczepionki.
    Szykuj sie ze gin zaproponuje Ci to samo...
    Aha - zapytalam niesmialo o badanie moczu - on nie bada...Takze jesli czujesz taka potrzebe, to siknij sobie w Polsce.
    No ale przynajmniej na glukoze wydebilam...

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mój tata skończyłby dziś 78 lat :(
    Czekam aż moi wrócą z pracy i szkoły i jedziemy do mojej rodzinnej miejscowości na Mszę za moich rodziców 35 r. śmierci ojca i 3 r.śmierci mamy :(

Dziwny zbieg okoliczności- mój teściu ma dziś 4 r. śmierci
    Przykre :(

Iwone lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczne środowe popołudnie.
    Doczytałam, uff

zjebiście boli mnie głowa, dalej mam zgagę, ratunku....

mój pierworodny znowu rzygał w nocy - kolejna kołdra idzie do pralni :-/
    a ja chyba spać

‹‹ 5249 5250 5251 5252 5253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ