35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
witam piękne panie!
Myszo jak dobrze, że jesteś, serio się martwiłam, podejrzewałam jakies akcje podobne do tych, co opisujesz. Współczuję tego horroru. Dobrze, że już jesteście w domu. Mały śliczny. Trzymaj sie zdrowo
Moremi, ja się wspomagałam estrofemem i teraz też biorę, u mnie endo w 1 fazie było 5-6mm, w drugiej max8, gin mówi, że wystarczy i 7 ale myślę że to pewnie tej patologii na papierosach i fioletowym spirycie wystarczy, bo mnie do tej pory nie za bardzo. Estrofem dodaje ok 2-3 mm, czyli nieźle.
Inesso co u Ciebie? czy już minął krytyczny czas? Jak się czujesz?
pozdrawiam wszystkie Mamusie i StaraczkiSimba, moremi, macduska, peppapig, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?
moremi, paszczakin, kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:no i ostatnie helpunku przed wyjazdem- bede pytac o dla mnie czarna magie
art. higieniczne tak jak pisalalm, zostana dostarczone paczka, ale aptekowe chce kupic teraz sama. Z konsultacji i z watku drogeria mam:
dla siebie
Bio oil
Mustella
Dla dziecia:
Octenisept (pepek, moje sutki)
Kremiki: Sudocrem, Bephanten
Espumisan na kolki,
Nystatyne na afty,
Paracetamol i Ibuprofen dla niemowlat,
Cebion ( vit C )
jak pani w aptece zarzuce ta liste to nie bedzie zadawac trudnych pytan 'jaki rodzaj'? cos jeszcze uwazacie za przydatne?
Dax Cosmetic Na rozstepy i Bielenda Sexi Mama. Super pachna i sa fajne.
A w ogole. MI zostalo 5 tubek roznych kremow na rozstepy. Smaruje sie nimi caly czas i mam wrazenie, ze nawet stare rozstepy mi zniknely. Kupuj zatem i sie wcieraj.Simba, moremi, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Wez sobie jeszcze inne na rozstepy. Raz, zeby sie skora nie przyzwyczaila, dwa, jak Ci ktorys z tych drogich nie podejdzie, to wywalisz i bierzesz kolejny.
Dax Cosmetic Na rozstepy i Bielenda Sexi Mama. Super pachna i sa fajne.
A w ogole. MI zostalo 5 tubek roznych kremow na rozstepy. Smaruje sie nimi caly czas i mam wrazenie, ze nawet stare rozstepy mi zniknely. Kupuj zatem i sie wcieraj.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Sorry dziewczyny, ale poszłam wczoraj usypiać małego i sama padłam.
Mam 2 opakowania luteiny "50", 1 opakowanie dupka, 1 opakowanie bromka, 3 opakowania pregnylu, 1 opakowanie (niecałe) clo.
Mysza bierze na pewno clo i pregnyl. Mega, pepa, Reni podzielcie się jakoś po dobroci
Macdusia, termometr nadal chcesz?caffe, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaszczak, nie sluchaj Bozi, bierz co na liscie. Duzo nie wydasz, a spisz spokojniej. Bozia mieszka w Pl i jak mlody dostanie aft, to idzie i kupuje do apteki. Ty natomiast lecisz do lekarza, a potem do apteki, gdzie za gruba kase kupujesz cos, co kosztuje normalnie 6 zeta. To samo z wit C, ja Adasiowi podaje po 3 krople. Vigantol jest fajny, bo dajesz tylko 1 krople. Ja Espumisan kupilam i moze dlatego Adas nie ma kolki?
paszczakin, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Widzialam dzisiaj Twixy
Nie chcieli wspolpracowac, a Leon w dodatku jakies figury odstawial - wygladal jakby sobie rece z tyly glowy zalozyl i lezal na plazy
Rosna jak nalezy, waza juz po 1000-1200 kg. Max ma nadal te zwapnienia, no ale one nie rosna, nie jest ich wiecej - pozostaje byc dobrej mysli...
A teraz temacik do dyskusji.
Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic?EwaT, paszczakin, macduska, Reni, ania.g, moremi, Parka, Mega, Sabina, gosia7122, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Pusur spodobała mi się Twoja kolekcja, mojemu synkowi też. Za jego namową, zaczynamy zbierać
Jest ktoś chętny do podzielenia się? Mój brat w marcu jedzie do Australii i poproszę żeby jakieś przywiózł i się odwdzięczęIwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mój tata skończyłby dziś 78 lat
Czekam aż moi wrócą z pracy i szkoły i jedziemy do mojej rodzinnej miejscowości na Mszę za moich rodziców 35 r. śmierci ojca i 3 r.śmierci mamy
Dziwny zbieg okoliczności- mój teściu ma dziś 4 r. śmierciWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:04
peppapig, BISCA lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Widzialam dzisiaj Twixy
Nie chcieli wspolpracowac, a Leon w dodatku jakies figury odstawial - wygladal jakby sobie rece z tyly glowy zalozyl i lezal na plazy
Rosna jak nalezy, waza juz po 1000-1200 kg. Max ma nadal te zwapnienia, no ale one nie rosna, nie jest ich wiecej - pozostaje byc dobrej mysli...
Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic? -
nick nieaktualnySimba wrote:Widzialam dzisiaj Twixy
Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic? -
Pusurek wrote:Jezuuu, Australia... Okaz rzadki, prawdziwy bialy kruk! ja sie pisze za Norwgie!
Pusurek, Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Widzialam dzisiaj Twixy
Gin wczoraj bardzo ostro zachecal mnie do szczepien na grype i koklusz. Wygooglalam ze o ile szczepionki (nieaktywne) na grype jeszcze ujda w tlumie, to koklusz szczegolnie odradzaja. Na polskich stronach, bo juz na belgijskich, angielskich czy kanadyjskich sa mile widziane. I co robic drogie konsylium? Co robic?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Paszczak, nie sluchaj Bozi, bierz co na liscie. Duzo nie wydasz, a spisz spokojniej. Bozia mieszka w Pl i jak mlody dostanie aft, to idzie i kupuje do apteki. Ty natomiast lecisz do lekarza, a potem do apteki, gdzie za gruba kase kupujesz cos, co kosztuje normalnie 6 zeta. To samo z wit C, ja Adasiowi podaje po 3 krople. Vigantol jest fajny, bo dajesz tylko 1 krople. Ja Espumisan kupilam i moze dlatego Adas nie ma kolki?
dopsze, pszepani.. kupie wszytko, jak to ma dzialac tak jak z parasolem- pada wtedy, gdy go nie mam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:23
Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:a po co co one? i to jeszcze w ciąży?
Z kokluszem podobnie - podobno przezywa wielki comeback...No i z tego co zrozumialam (a nie jest to zawsze proste z naszym ginem), dzieci po porodzie tez maja antyciala. Mowil ze koklusz latwo przy porodzie zlapac, czy cos...
Natomiast wkurwia mnie to, ze skoro tak grozne, to dlaczego nie szczepia PRZED ciaza?? Tak jak na rozyczke, WZW itd.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a ja nie wiem co to koklusz..
na grype bym sie nigdy ie szczepila- w ciazy czy nie w ciazy..
Szykuj sie ze gin zaproponuje Ci to samo...
Aha - zapytalam niesmialo o badanie moczu - on nie bada...Takze jesli czujesz taka potrzebe, to siknij sobie w Polsce.
No ale przynajmniej na glukoze wydebilam...moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Mój tata skończyłby dziś 78 lat
Czekam aż moi wrócą z pracy i szkoły i jedziemy do mojej rodzinnej miejscowości na Mszę za moich rodziców 35 r. śmierci ojca i 3 r.śmierci mamy
Dziwny zbieg okoliczności- mój teściu ma dziś 4 r. śmierciIwone lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny