X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie drugi raz? :-D

p.s. kupy ? dobra wiadomość ;-)
    mysza1975 wrote:
    Po moich doświadczeniach wiem jedno. Na drugi raz nie chciałabym żeby mój M był przy porodzie. Facet jest nastawiony na działanie. Ja cierpiałam, a on nie mógł nic zrobić . Jego bezradność i to jak na mne patrzył była dodatkowym źródłem stresu.

moremi, Mega, Bozia3, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co do transferu magnesow.
    Ode mnie:
    Bisca - Norge i Gdansk, jesli chcesz ode mnie,a nie od Paszczy ;)
    Reni - Norge
    Ewka, chcesz?
    Kto jeszcze nie zbiera, a chce zaczac? :)
    Pusur spodobała mi się Twoja kolekcja, mojemu synkowi też. Za jego namową, zaczynamy zbierać :)

Jest ktoś chętny do podzielenia się? Mój brat w marcu jedzie do Australii i poproszę żeby jakieś przywiózł i się odwdzięczę ;)

Reni, Pusurek, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś? torbę. pełną! haha
    Iwone wrote:
    Pusur spodobała mi się Twoja kolekcja, mojemu synkowi też. Za jego namową, zaczynamy zbierać :)

Jest ktoś chętny do podzielenia się? Mój brat w marcu jedzie do Australii i poproszę żeby jakieś przywiózł i się odwdzięczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:51

Iwone, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakieś? torbę pełną haha
    ok, pełną torbę ;)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    będzie drugi raz? :-D

p.s. kupy ? dobra wiadomość ;-)

Pani ginekolog zapraszała za 2 lata a pediatra na wiosne 2016. Nie mówię nie.

EwaT, Reni, moremi, ania.g, Sabina, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wcale nieee!
    ja powiedzialam gofer dla kazdego pierwszaaaaa!
    Wiesz co? Jedz Ty juz lepiej do tej Polski!
    (tylko wroc w niedziele)

moremi, Mega, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

ja juz mowialam- jak komus belgijskiego gofra to adres na priva prosze ;)

Iwone, moremi, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, co to za chujumuju w awatarze. Kapturek był najlepszy.
    EEE to wsio zalezne od nastroju ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no i ostatnie helpunku przed wyjazdem- bede pytac o dla mnie czarna magie

art. higieniczne tak jak pisalalm, zostana dostarczone paczka, ale aptekowe chce kupic teraz sama. Z konsultacji i z watku drogeria mam:

dla siebie

Bio oil
    Mustella

Dla dziecia:

Octenisept (pepek, moje sutki)
    Kremiki: Sudocrem, Bephanten
    Espumisan na kolki,
    Nystatyne na afty,
    Paracetamol i Ibuprofen dla niemowlat,
    Cebion ( vit C )

jak pani w aptece zarzuce ta liste to nie bedzie zadawac trudnych pytan 'jaki rodzaj'? cos jeszcze uwazacie za przydatne?
    -nie wiem po co Ci cebion - mnie nikt nie zlecał podawania wit. C.
    -kup sobie VitaDerol - to są takie wygodne kapsułki z wit. D i K - będziesz musiała te witaminy podawać dziecku od 8 doby - w tym preparacie są złączone razem w tłuszczu - przekręcasz taki koreczek i wciskasz to dziecku do buziaka podczas karmienia...zapije to twoim mlekiem i jest git (miny przy tym bezcenne...;))
    -jeśli chodzi o espumisan dla dziecka - to pamiętaj, że podaje się je po 28 dniu życia - ja mam esputicon na zmianę z bobotic. GEneralnie chodzi o zawartość dimetikonu (Esputicon) lub simetikonu (Bobotic, Infacol, Espumisan, Colinox no i najsilniejszy Sab Simplex - ale wesrsja niemiecka).
    - możesz też kupić probiotyk dla noworodków (na okres 7 dni) - u nas to zalecają profilaktycznie - pomaga zbudować florę bakteryjną - mniej boli brzuch - nie wiem, czy u Was też to zalecają...)- ja podawałam Dicoflor 30, ale dopytałabym w aptece, bo położna mówiła mi, że są inne - łatwiejsze w podaniu niemowlakowi)
    - potrzebna Ci jeszcze będzie do przemywania noska sól fizjologiczna - kilka fiolek wystarczy - bo teraz są takie sprytne, że można po otwarciu zamknąć z powrotem i zużyć resztę później...(ja sobie jeszcze kupię urządzenie "katarek plus" - to jest to podłączane do odkurzacza - wszyscy chwalą - lekarka i położna też polecała - http://katarek.pl/
    - z tymi aftami to bym nie szalała - bo skąd wiesz, czy będzie je miał?
    to wszystko jeśli chodzi o dziecko

dla Ciebie:
    kup dla siebie też paracetamol i ibuprofen - w razie gorączki czy zapalenia piersi tylko to możesz zażywać
    do szpitala ja miałam szare mydło w płynie (Biały Jeleń) i tantum rosa - rozpuszczasz to w wodzie w butelce po mineralnej i polewasz sobie rany - czy na brzuchu, czy po piczkinsie - w zależności jak urodzisz - przyjemne uczucie, rana mniej ciągnie, szybciej się goi....

staraj się zamawiać w aptece gemini - mają wszystko taniej..

paszczakin, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, jak to jest z wzrokiem i obiektywnoscia po porodzie- jak mi sie urodzi paskudne dziecie to i tak bede je widziec jako sliczne?
    ja uwazam, że tak właśnie jest....jak urodziłam pierwsze - to normalnie wydawał mi się prześliczny....patrzyłam cały czas na niego i nie mogłam oczu oderwać. Po latach - jak widzę te zdjęcia z pierwszych jego dni - to przecież był paskudny jak żaba - czerwony, opuchnięty..a wydawał mi się zupełnie inny - i niczego sobie nie wmawiałam - chyba hormony biją na dekiel wtedy....:)

paszczakin, moremi, macduska, ania.g, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiesz co? Jedz Ty juz lepiej do tej Polski!
    (tylko wroc w niedziele)

wroce, wroce, wiesz- ja bede u rodzicow mieszkac, jak wizzair nie poleci to moze byc, ze ja po kilku dniach skrzydelka wyhoduje i przylece sama ;)

kupilam sobie Twoje polecane tabletki na gardlo- pani na poczatku twierdzila, ze w ciazy ich nie wolno (ona z tych mocno spinajacych, co ja o cos zapytam, to nie wolno, odwrotnie niz gin), ale postem postukalal w komputer i jednak tak..

ale na razie jest ok, trochemi sie poprawilo od wczoraj i aktualnie lecze sie chipsami ;) w sklepie nikt nie mowil, ze w ciazy nie wolno..

Simba, moremi, ania.g, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa co z tą moją owulacją
    dzisiaj temp na tym samym poziomie albo mi termometr szlag trafił :-/ w sumie po dwóch latach ma prawo bateria zaliczyć zejscie
    ale
    miałam mieć owu z prawego boli mnie lewy

moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    no ja urodzę piękne.. ale to poprostu geny! Nic na to nie pordadzę ;-)
    Bozia3 wrote:
    ja uwazam, że tak właśnie jest....jak urodziłam pierwsze - to normalnie wydawał mi się prześliczny....patrzyłam cały czas na niego i nie mogłam oczu oderwać. Po latach - jak widzę te zdjęcia z pierwszych jego dni - to przecież był paskudny jak żaba - czerwony, opuchnięty..a wydawał mi się zupełnie inny - i niczego sobie nie wmawiałam - chyba hormony biją na dekiel wtedy....:)

Bozia3, Simba, moremi, Mega, Sabina, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bozia.. przydaloby sie to do jakiegos watku wrzucic, ale ja juz nie wiem gdzie co, bo one sie nakladaja- czy to niemowle, czy drogeria, czy ciaza ;)

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    staraj się zamawiać w aptece gemini - mają wszystko taniej..

to juz mi wlasnie Pusur polecila- tam bede zamawiac te higieniczne, to i to co piszesz wezme..

witaminy na razie odpuszcze- raczej bede dawac to, co lekarz zapisze.. reszte tych rzeczy na liscie to tak " w razie gdyby"..

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    haha
    no ja urodzę piękne.. ale to poprostu geny! Nic na to nie pordadzę ;-)

no raczej, musi byc piekne

vefr.jpg

Bozia3, kapturnica, Simba, Reni, moremi, peppapig, Mega, Sabina, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki Bozia.. przydaloby sie to do jakiegos watku wrzucic, ale ja juz nie wiem gdzie co, bo one sie nakladaja- czy to niemowle, czy drogeria, czy ciaza ;)
    wrzuciłam do wątku Iwone o leczeniu - moze komus się przyda

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to mi szkoda, że w wątku "porodówka" nie zamieszczałyśmy naszych relacji z porodów- już kilka ciekawych historii się uzbierało - tutaj one zginą - a tam tworzyłyby fajną pamiątkę -ale to już chyba musztarda po obiedzie...

Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wrzuciłam do wątku Iwone o leczeniu - moze komus się przyda

na bank sie przyda- dla mnie to wszystko nowosc jest.. i czarna magia..

sole, tantum rosa, kremy jakies- aaaa!

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w ogóle to mi szkoda, że w wątku "porodówka" nie zamieszczałyśmy naszych relacji z porodów- już kilka ciekawych historii się uzbierało - tutaj one zginą - a tam tworzyłyby fajną pamiątkę -ale to już chyba musztarda po obiedzie...

czy ja wiem? tak bedziemy patrzec na dzieci- mile porodu efekty to bedzie dalej ochota, zeby je robic.. jak niektore relacje bedziemy zbyt wielel razy czytac, to moze czlowiek zdanie zmienic..

Bozia3, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 5248 5249 5250 5251 5252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ