35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Simba napisała:
Mowil ze wirus grypy ostatnio tak sie zmutowal, ze kobiety w ciazy bardzo ciezka ja przechodza - byly przypadki smiertelne, dlatego w okresie jesien zima sa wskazania do szczepienia ciezarowek.
Z kokluszem podobnie - podobno przezywa wielki comeback...No i z tego co zrozumialam (a nie jest to zawsze proste z naszym ginem), dzieci po porodzie tez maja antyciala. Mowil ze koklusz latwo przy porodzie zlapac, czy cos...
Natomiast wkurwia mnie to, ze skoro tak grozne, to dlaczego nie szczepia PRZED ciaza?? Tak jak na rozyczke, WZW itd.ania.g wrote:Nie daj z siebie robić szczura doświadczalnego. To kompletna bzdura.
W Polsce nie ma aż takiej kampanii co do szczepień kobiet w ciąży. A na grypę szczepi się od września, bo wtedy są nowe szczepy wirusów w składzie szczepionki, także jakby ktoś mial się szczepić przed ciązą to teraz.
A jeśli chodzi o koklusz, to większe jest ryzyko zachorowań, kiedy ma się kontakt z dziećmi w wieku przedszkolnym. Zależy jaka jest epidemiologia w danym regionie świata. W Polsce nie jest dużo, pojedyncze zachorowania na przychodnię rejonowa w sezonie
Polskie zalecenia
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=2&id=130&sz=813Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:A wiec dwa jajca jedno 19 mm drugie 10 z lewego jajnika a boli prawy. Nie dostałam pregnylu a duphaston
To działamypeppapig, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:pojebało mi się
Z Tobą oczywiście
peppapig lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Simba napisała:
Mowil ze wirus grypy ostatnio tak sie zmutowal, ze kobiety w ciazy bardzo ciezka ja przechodza - byly przypadki smiertelne, dlatego w okresie jesien zima sa wskazania do szczepienia ciezarowek.
Z kokluszem podobnie - podobno przezywa wielki comeback...No i z tego co zrozumialam (a nie jest to zawsze proste z naszym ginem), dzieci po porodzie tez maja antyciala. Mowil ze koklusz latwo przy porodzie zlapac, czy cos...
Natomiast wkurwia mnie to, ze skoro tak grozne, to dlaczego nie szczepia PRZED ciaza?? Tak jak na rozyczke, WZW itd.
W Polsce nie ma aż takiej kampanii co do szczepień kobiet w ciąży. A na grypę szczepi się od września, bo wtedy są nowe szczepy wirusów w składzie szczepionki, także jakby ktoś mial się szczepić przed ciązą to teraz.
A jeśli chodzi o koklusz, to większe jest ryzyko zachorowań, kiedy ma się kontakt z dziećmi w wieku przedszkolnym. Zależy jaka jest epidemiologia w danym regionie świata. W Polsce nie jest dużo, pojedyncze zachorowania na przychodnię rejonowa w sezonie
Polskie zalecenia
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=2&id=130&sz=813EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
dorbie wrote:Wiesz, ja pierwszy cykl tu prowadzę, ale się wkrecam, bo wiek itd
A mam wykres na dole pod suwakamipeppapig, dorbie lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:To co jest już rozdane?
Po prostu skoro obiecałam Tobie, to nie chciałabym już Ci tego odbierać w jakiejś tam części.
kapturnica, peppapig, moremi lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Nie. Mam dla Ciebie clo i 3 opakowania pregnylu. Pepa też chciała pregnyl, ale wcześniej obiecałam Tobie. Tak więc jeśli potrzebujesz 3 opakowań, to ok, ale jeśli chcesz jej jedno odstąpić to też ok.
Po prostu skoro obiecałam Tobie, to nie chciałabym już Ci tego odbierać w jakiejś tam części.
caffe, peppapig, moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to znowu pochwalę się, ze kupiłam superowe urządzenie do przyrządzania posiłków na parze. Po prostu rewelacja. Dzisiaj skończyłam przerabiać z połowy działki
Zapach w domu superowy.
Gdyby pozostałe chłopy chciały jadać warzywa i mięso przyrządzone tym sposobem to bym kupiła dla nas większy. A tak, to chyba dla siebie wykorzystam to małekapturnica, peppapig, EwaT, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość