X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik obejrzał nasze wykresy i poleciał.

Tutaj już nie zajrzał :-/

iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora opierdzielila Elfika za cos, przyznac sie!

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone <3
    A jeśli chodzi o grzebanie to jeśli trzeba lutke zapodac to zapodaje poduszkami ;-)

dorbie, moremi, Mega, Iwone lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale miał myć pena a nie ręce ..dziwne
    Wszystko myje. A wiadomo to, co bedzie grane? ,)

Reni, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Małgoś naszczaj wcześniej, bo Ci żyć nie dadzą

no to tak jak mi nie dawaly w maju..tez testow nie mialam pod reka a co weszlam na forum to " iwcia szczalas?", " faza lutealna troszke dluga" itd , nawet jeden dzien to chyba odpuscilam , bo pomyslalm, ze zlinczuja mnie na forum zem jeszcze testa nie oblala :D .- normalnie jakis terror ;D

obecna :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdea7edcb145.jpg

Pusurek, moremi, macduska, Bursztyn, malgos741, Mega, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boskie jesteście! :-)))))

iwcia77, Mega, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to po łokcie!.. masz pojemność!
    Pusurek wrote:
    Wszystko myje. A wiadomo to, co bedzie grane? ,)

Pusurek, moremi, Bursztyn, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tez sie mnie tak wydaje- taka jak od zywnosci, mocna, abo nawet taka mocnijsza, jak do pakowania zgrzewek produktow spozywczych- dlatego rowniez w ciaze nie zachodzilam, bo jak sie biedne chlopaki mialy przez ta folie przebic..
    Albo to i lateks...

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, ja chce taka kawe... Ale ciastko to juz zzarlas, widze... Pewnie bylo czekoladowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale to po łokcie!.. masz pojemność!
    Po jakie lokcie? Mowie, ze wszystko, szczegolnie brode, bo on brodaty. Wiesz ile w takiej brodzie sie bakterii moze czaic??

moremi, macduska, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz zrobił sie z lekka glutowaty i nie jest już kwasny :)
    poza tym mam łososia na patelni i spać mi sie chce jak cholera a mam zastępstwo w prywatnej szkole angielskiego o 17stej bo koleżanka ma dzisiaj cc

Pusurek, moremi, Reni, macduska, iwcia77, Mega, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakis dobry przepis na barszcz? Mam buraki i chce mi sie barszczu. Ale musi miec ladny kolor. ;) Chyba, ze zrobie sok z marchwii i burakow.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Macie jakis dobry przepis na barszcz? Mam buraki i chce mi sie barszczu. Ale musi miec ladny kolor. ;) Chyba, ze zrobie sok z marchwii i burakow.
    ale chcesz barszcz do picia czy jako zupę z ziemniakami?

moremi, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam :-D będzie seks na nanananana
    EwaT wrote:
    śluz zrobił sie z lekka glutowaty i nie jest już kwasny :)

kapturnica, kkisia, moremi, iwcia77, Mega, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mówisz, że jak chirurg do operacji a oni zawsze myją po łokcie ..
    Pusurek wrote:
    Po jakie lokcie? Mowie, ze wszystko, szczegolnie brode, bo on brodaty. Wiesz ile w takiej brodzie sie bakterii moze czaic??

moremi, iwcia77, Pusurek, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

W ramach odstresowania przed jutrzejsza wizyta wymylam 4 okna , posprzatalam chate , zmienilam posciel , pranie sie pierze a ja znowu mam za duzo czasu na myslenie :(

Ivone bedzie dobrze , daj znac co i jak <3
    Paszczak wpolczuje diety :)

iwcia77, Mega, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Iwone <3
    A jeśli chodzi o grzebanie to jeśli trzeba lutke zapodac to zapodaje poduszkami ;-)
    Małgoś, ale jak to? O.o

Ewa, Reni wyłumaczyła najważniejszą róznicę. Chodzi o paznokcie. Nie na darmo zbierając ślady na miejscu zabójstwa robią wyskrobiny spod paznokci. Cuda tam można znaleźć.
    Penis niedokładnie umyty też może zaszkodzić.

Reni, iwcia77, Pusurek, malgos741, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepis..
    https://www.youtube.com/watch?v=DLulZxcx85Q

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kroję w słupki, marchewkę w plasterki, pietruszkę tarkuję, ziemniaki w słupki i przyprawy. Przed podaniem śmietanę.

iwcia77, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    witam - jako 10 czy któraś tam..co za radość..:)

mam pytanie do dziewczyn z włoskimi konotacjami - jak zrobić szybko i smacznie cannelloni - kupiłam se wczoraj paczkę w lidlu, do tego mielone mięso - jakieś sosy pomidorowe mam w domu...i w necie zupełnie rózne przepisy - macie coś sprawdzonego??

wstyd sie przyznac ale ja za lasagne czy cannelloni nie mam odwagi sie zabrac , choc widzialam jak je robia...

jezeli masz mieso mielone to robisz tzw ragù czyli dusisz mielone z cebulka, marchewka starta na tarce na duzych oczkach i mozesz dodac seler naciowy drobno pokrojony w kosteczke - dusisz to jakies 2 godzinki, potem dodajesz troszke koncentratu pomidorowego ( nie musze dodawac ze posolic i popieprzyc tez sie nalezy)

potem musisz miec sos beszamelowy- nie wiem czy sama go chcesz robic czy juz gotowy kupujesz

nastepnie ragù wciska sie do srodka kazdego cannelloni uzywajac albo ucietego rozka z woreczka foliowego albo takiego cukierniczego ( no takie jak sie ozdabia torty)

przygotowujesz brytfanke szklana wysmarowana odrobina masla , na nia dajesz troszke sosu beszamelowego ( cienka warstwe) , na to kladziesz cannelloni , wszystko zalewasz beszamelem , posypujesz obficie serem ( parmezanem) ale jak nie masz to gouda jest okej

wkladasz do piekarnika 190° przez 35 min, serwowac po uplywie 10 min od wyjecia z piekarnika

jak masz jakies pytania to wal postaram sie pomoc :D

ps- czy na twoich cannelloni jest na pudelku napisane ze masz je sparzyc przed nadzieniem? bo moich ( Emiliane barilla) nie trzeba sparzac , tylko nadziac i do pieca twarde wkladac :)

moremi, Mega, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 5347 5348 5349 5350 5351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ