35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iwone
A jeśli chodzi o grzebanie to jeśli trzeba lutke zapodac to zapodaje poduszkamidorbie, moremi, Mega, Iwone lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Małgoś naszczaj wcześniej, bo Ci żyć nie dadzą
no to tak jak mi nie dawaly w maju..tez testow nie mialam pod reka a co weszlam na forum to " iwcia szczalas?", " faza lutealna troszke dluga" itd , nawet jeden dzien to chyba odpuscilam , bo pomyslalm, ze zlinczuja mnie na forum zem jeszcze testa nie oblala.- normalnie jakis terror
obecna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdea7edcb145.jpgPusurek, moremi, macduska, Bursztyn, malgos741, Mega, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:tez sie mnie tak wydaje- taka jak od zywnosci, mocna, abo nawet taka mocnijsza, jak do pakowania zgrzewek produktow spozywczych- dlatego rowniez w ciaze nie zachodzilam, bo jak sie biedne chlopaki mialy przez ta folie przebic..
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
śluz zrobił sie z lekka glutowaty i nie jest już kwasny
poza tym mam łososia na patelni i spać mi sie chce jak cholera a mam zastępstwo w prywatnej szkole angielskiego o 17stej bo koleżanka ma dzisiaj ccPusurek, moremi, Reni, macduska, iwcia77, Mega, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Macie jakis dobry przepis na barszcz? Mam buraki i chce mi sie barszczu. Ale musi miec ladny kolor.
Chyba, ze zrobie sok z marchwii i burakow.
moremi, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość
-
no mówisz, że jak chirurg do operacji a oni zawsze myją po łokcie ..
Pusurek wrote:Po jakie lokcie? Mowie, ze wszystko, szczegolnie brode, bo on brodaty. Wiesz ile w takiej brodzie sie bakterii moze czaic??moremi, iwcia77, Pusurek, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBry
W ramach odstresowania przed jutrzejsza wizyta wymylam 4 okna , posprzatalam chate , zmienilam posciel , pranie sie pierze a ja znowu mam za duzo czasu na myslenie
Ivone bedzie dobrze , daj znac co i jak
Paszczak wpolczuje dietyiwcia77, Mega, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Iwone
A jeśli chodzi o grzebanie to jeśli trzeba lutke zapodac to zapodaje poduszkami
Ewa, Reni wyłumaczyła najważniejszą róznicę. Chodzi o paznokcie. Nie na darmo zbierając ślady na miejscu zabójstwa robią wyskrobiny spod paznokci. Cuda tam można znaleźć.
Penis niedokładnie umyty też może zaszkodzić.Reni, iwcia77, Pusurek, malgos741, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pusurek wrote:Macie jakis dobry przepis na barszcz? Mam buraki i chce mi sie barszczu. Ale musi miec ladny kolor.
Chyba, ze zrobie sok z marchwii i burakow.
iwcia77, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:witam - jako 10 czy któraś tam..co za radość..
mam pytanie do dziewczyn z włoskimi konotacjami - jak zrobić szybko i smacznie cannelloni - kupiłam se wczoraj paczkę w lidlu, do tego mielone mięso - jakieś sosy pomidorowe mam w domu...i w necie zupełnie rózne przepisy - macie coś sprawdzonego??
wstyd sie przyznac ale ja za lasagne czy cannelloni nie mam odwagi sie zabrac , choc widzialam jak je robia...
jezeli masz mieso mielone to robisz tzw ragù czyli dusisz mielone z cebulka, marchewka starta na tarce na duzych oczkach i mozesz dodac seler naciowy drobno pokrojony w kosteczke - dusisz to jakies 2 godzinki, potem dodajesz troszke koncentratu pomidorowego ( nie musze dodawac ze posolic i popieprzyc tez sie nalezy)
potem musisz miec sos beszamelowy- nie wiem czy sama go chcesz robic czy juz gotowy kupujesz
nastepnie ragù wciska sie do srodka kazdego cannelloni uzywajac albo ucietego rozka z woreczka foliowego albo takiego cukierniczego ( no takie jak sie ozdabia torty)
przygotowujesz brytfanke szklana wysmarowana odrobina masla , na nia dajesz troszke sosu beszamelowego ( cienka warstwe) , na to kladziesz cannelloni , wszystko zalewasz beszamelem , posypujesz obficie serem ( parmezanem) ale jak nie masz to gouda jest okej
wkladasz do piekarnika 190° przez 35 min, serwowac po uplywie 10 min od wyjecia z piekarnika
jak masz jakies pytania to wal postaram sie pomoc
ps- czy na twoich cannelloni jest na pudelku napisane ze masz je sparzyc przed nadzieniem? bo moich ( Emiliane barilla) nie trzeba sparzac , tylko nadziac i do pieca twarde wkladac
moremi, Mega, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość