X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfie, a Ty nie miałaś mieć tego egzaminu w minioną środę?

kapturnica lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, wierzymy ci na słowo...:)

Pusurek, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik, jestem z Toba...
    A sranie na balkonie poruszylo mnie do glebi. Ja czlowiek z falowca, golebie lubie tylko na obrazku Picassa, a mewy w herbie Sopotu...

Parka, Elfik, moremi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy ;). Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu :( No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka ;)
    Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
    Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko :)
    ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietki :) np. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
    Jo

caffe, Iwone, Parka, kkisia, Niuta, moremi, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bo się ładnie zagnieżdza, nie wiesz dokładnie kiedy była owu..
    no :)
    Wiem kiedy była bo bolało jak skurwysyn po pregnylu..I dzis maks 6ty dzien...Trochu wcześnie..A chuj z tym!!!

Parka, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy ;). Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu :( No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka ;)
    Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
    Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko :)
    ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietki :) np. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
    Jo
    Witamy serdecznie . @ to małpa czyli znienawidzone morderstwo w majtach -znaczy okres...Beta tooznaczenie poziomu hcg-czyli hormonu wytwarzanego przez zarodek po zagniezdzeniu...
    Pytaj wspomozemy napewno 8)

HappyJo, Parka, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mój mąż wnerwił bo uznał ze skoro mam wolne to mogłabym strych posprzątać :-/

sam narozwalał z miesiąc temu szukając czegoś czego tam wcale nie było (mówiłam mu0 i teraz się wypiera.

na stychu jest zimno i ciemnawo a po drugie to trzeba do sprzątania dwie osoby,
    ja mogę działać jako 0,5 osoby po weekendzie to skąd wezmę brakujące 1,5?

Elfik, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, ja jestem ta gruba gruba zielona, czy ta gruba zółta?
    a gdzie gej z torebką? :)
    A ktorą chcesz byc???

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj HappyJo podczytywałaś nas trochę wczesniej czy tak z marszu się zapisałaś?
    Bo my tu nie tylko o staraniach rozmawiamy ;-)

HappyJo, iwcia77, Simba, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik a Tobie to by się wizyta u kosmetyczki pilnie przydała , patrząc na to zdjęcie....

Musisz studiować coś baaardzo elitarnego skoro boisz się rozpoznania
    :-D

Bursztyn, Elfik, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Witamy serdecznie . @ to małpa czyli znienawidzone morderstwo w majtach -znaczy okres...Beta tooznaczenie poziomu hcg-czyli hormonu wytwarzanego przez zarodek po zagniezdzeniu...
    Pytaj wspomozemy napewno 8)

Dzięki wielkie :)
    w razie zagwostki będę pytała :)

kapturnica, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Elfik a Tobie to by się wizyta u kosmetyczki pilnie przydała , patrząc na to zdjęcie....

Musisz studiować coś baaardzo elitarnego skoro boisz się rozpoznania
    :-D
    Ja juz sie jej boje...Ona wie gdzie mieszkam...Wiesz jaka to trauma tera????

macduska, Parka, iwcia77, Simba, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witaj HappyJo podczytywałaś nas trochę wczesniej czy tak z marszu się zapisałaś?
    Bo my tu nie tylko o staraniach rozmawiamy ;-)

No właściwie z marszu napisałam. Różnie z czasem bywa, więc nie zawsze mam go na długie czytanie :)
    Ale się "wkręcę" ;)

macduska, Parka, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja juz sie jej boje...Ona wie gdzie mieszkam...Wiesz jaka to trauma tera????

Rób szybko rachunek sumienia! Fakty, ludzie, wydarzenia.../
    Co jeszcze o Tobie wie?
    ;-)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Rób szybko rachunek sumienia! Fakty, ludzie, wydarzenia.../
    Co jeszcze o Tobie wie?
    ;-)
    Pytanie powinno tera brzmiec ,co nie wie???heh....

macduska lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moge dołączyc dotych co maja chujowy dzionek???
    Małż mi dziś juz wybył..Niestety aż do świąt...Żeby było milej to tempka mi prrdolnela na łeb na szyje...
    Dziekuje za uwage...
    Ja zawsze patrze na suwaczek Sabiny- wigilijny, dzieki temu wiem ile do Swiat zostalo, i mowie Ci- niedlugo juz! Chlop wroci zanim sie obejrzysz :) a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.

moremi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja zawsze patrze na suwaczek Sabiny- wigilijny, dzieki temu wiem ile do Swiat zostalo, i mowie Ci- niedlugo juz! Chlop wroci zanim sie obejrzysz :) a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.
    No fakt..Jest optymistyczny i to bardzo...Burszta trza sie chyba do Cie zapisac na jakas terapie bo mozna prdolca z tym wszystkim dostac.....

Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Bursztyn, nie zeznam, bo jak to kiedyś zgrabnie ujęłaś - za bardzo bym się odsłoniła :)
    Nawet bym to kupila, ale....przypomnialam sobie ze wrzucalas fote dziecka Twego, no to bardziej odslonic juz sie nie da, ergo - studiujesz cos obciachowego ? :P ;)

moremi, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • HappyJo Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie badania powinnam wykonać przed wizytą u lekarza. Nie chciałabym robić kolejnej wizyty tylko z wynikami badań, więc to, co mogę zrobiłabym na tę pierwszą (zmieniłam lekarza i do tego idę po raz pierwszy - jest specjalistą w dziedzinie niepłodności, więc w razie czego będzie wiedział, jak działać. Mój poprzedni, kiedy mu powiedziałam, że chcielibyśmy zacząć starać się o dziecko, skwitował tylko - "to do dzieła". Ręce mi opadły - a badania moje, partnera. To trzeba sprawdzić przecież. Nawet nie zapytał ile partner ma lat, czy ma dzieci, etc. Stąd decyzja o zmianie lekarza.
    Będę wdzięczna za informację, co warto sprawdzić przed taką wizytą (ogólne badania robiłam w czerwcu, ale myślę, że jednak warto zrobić świeże + to, co jest potrzebne w przypadku starania się o dziecko)

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No fakt..Jest optymistyczny i to bardzo...Burszta trza sie chyba do Cie zapisac na jakas terapie bo mozna prdolca z tym wszystkim dostac.....
    no mozna mozna, sama mam kilka ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 5460 5461 5462 5463 5464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ