35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy
. Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu
No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka 
Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko
ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietki
np. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
Jo
caffe, Iwone, Parka, kkisia, Niuta, moremi, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Witamy serdecznie . @ to małpa czyli znienawidzone morderstwo w majtach -znaczy okres...Beta tooznaczenie poziomu hcg-czyli hormonu wytwarzanego przez zarodek po zagniezdzeniu...HappyJo wrote:Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy
. Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu
No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka 
Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko
ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietki
np. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
Jo
Pytaj wspomozemy napewno
HappyJo, Parka, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyA mnie mój mąż wnerwił bo uznał ze skoro mam wolne to mogłabym strych posprzątać

sam narozwalał z miesiąc temu szukając czegoś czego tam wcale nie było (mówiłam mu0 i teraz się wypiera.
na stychu jest zimno i ciemnawo a po drugie to trzeba do sprzątania dwie osoby,
ja mogę działać jako 0,5 osoby po weekendzie to skąd wezmę brakujące 1,5?
Elfik, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Witamy serdecznie . @ to małpa czyli znienawidzone morderstwo w majtach -znaczy okres...Beta tooznaczenie poziomu hcg-czyli hormonu wytwarzanego przez zarodek po zagniezdzeniu...
Pytaj wspomozemy napewno
Dzięki wielkie
w razie zagwostki będę pytała
kapturnica, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ja juz sie jej boje...Ona wie gdzie mieszkam...Wiesz jaka to trauma tera????macduska wrote:Elfik a Tobie to by się wizyta u kosmetyczki pilnie przydała , patrząc na to zdjęcie....
Musisz studiować coś baaardzo elitarnego skoro boisz się rozpoznania

macduska, Parka, iwcia77, Simba, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

-
macduska wrote:Witaj HappyJo podczytywałaś nas trochę wczesniej czy tak z marszu się zapisałaś?
Bo my tu nie tylko o staraniach rozmawiamy
No właściwie z marszu napisałam. Różnie z czasem bywa, więc nie zawsze mam go na długie czytanie
Ale się "wkręcę"
macduska, Parka, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zawsze patrze na suwaczek Sabiny- wigilijny, dzieki temu wiem ile do Swiat zostalo, i mowie Ci- niedlugo juz! Chlop wroci zanim sie obejrzyszkapturnica wrote:Moge dołączyc dotych co maja chujowy dzionek???
Małż mi dziś juz wybył..Niestety aż do świąt...Żeby było milej to tempka mi prrdolnela na łeb na szyje...
Dziekuje za uwage...
a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.
moremi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
No fakt..Jest optymistyczny i to bardzo...Burszta trza sie chyba do Cie zapisac na jakas terapie bo mozna prdolca z tym wszystkim dostac.....Bursztyn wrote:Ja zawsze patrze na suwaczek Sabiny- wigilijny, dzieki temu wiem ile do Swiat zostalo, i mowie Ci- niedlugo juz! Chlop wroci zanim sie obejrzysz
a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.
Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

-
Nawet bym to kupila, ale....przypomnialam sobie ze wrzucalas fote dziecka Twego, no to bardziej odslonic juz sie nie da, ergo - studiujesz cos obciachowego ?Elfik wrote:
Bursztyn, nie zeznam, bo jak to kiedyś zgrabnie ujęłaś - za bardzo bym się odsłoniła
moremi, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jakie badania powinnam wykonać przed wizytą u lekarza. Nie chciałabym robić kolejnej wizyty tylko z wynikami badań, więc to, co mogę zrobiłabym na tę pierwszą (zmieniłam lekarza i do tego idę po raz pierwszy - jest specjalistą w dziedzinie niepłodności, więc w razie czego będzie wiedział, jak działać. Mój poprzedni, kiedy mu powiedziałam, że chcielibyśmy zacząć starać się o dziecko, skwitował tylko - "to do dzieła". Ręce mi opadły - a badania moje, partnera. To trzeba sprawdzić przecież. Nawet nie zapytał ile partner ma lat, czy ma dzieci, etc. Stąd decyzja o zmianie lekarza.
Będę wdzięczna za informację, co warto sprawdzić przed taką wizytą (ogólne badania robiłam w czerwcu, ale myślę, że jednak warto zrobić świeże + to, co jest potrzebne w przypadku starania się o dziecko)
kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH