35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy
. Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu
No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka
Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko
ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietkinp. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
Jocaffe, Iwone, Parka, kkisia, Niuta, moremi, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
HappyJo wrote:Hej, jestem tu od 2 tygodni (czyli totalna nowicjuszka). Mam 38 lat, 3,5-letniego synka, którego od narodzin do 3 r.ż. wychowywałam sama. Od pewnego czasu jestem z cudownym Człowiekiem i świadomie podjęliśmy decyzję o tym, że chcemy mieć dziecko. Przygotowujemy się do badań (Jego i moich - pod koniec listopada), ale nie próżnujemy
. Mimo, że od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, to na razie bez efektu
No, ale wierzę, że to początek drogi, że badania wypadną pozytywnie i doczekamy się naszego upragnionego Potomka
Cieszę się, że znalazłam ten portal, dzięki któremu bardziej świadomie obserwuję swoje ciało, objawy etc.
Mam nadzieję, że znajdę tu życzliwe osoby, z którymi będę mogła dzielić swoje radości i troski związane ze staraniem się o dziecko
ps. Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu pewnych skrótów, których używają bardziej zaawansowane w temacie Kobietkinp. @ (to owulacja?), beta i inne, któych już nawet nie pamiętam. Będę wdzięczna
Jo
Pytaj wspomozemy napewnoHappyJo, Parka, ania.g, iwcia77, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie mój mąż wnerwił bo uznał ze skoro mam wolne to mogłabym strych posprzątać
sam narozwalał z miesiąc temu szukając czegoś czego tam wcale nie było (mówiłam mu0 i teraz się wypiera.
na stychu jest zimno i ciemnawo a po drugie to trzeba do sprzątania dwie osoby,
ja mogę działać jako 0,5 osoby po weekendzie to skąd wezmę brakujące 1,5?Elfik, iwcia77, Sabina, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Witamy serdecznie . @ to małpa czyli znienawidzone morderstwo w majtach -znaczy okres...Beta tooznaczenie poziomu hcg-czyli hormonu wytwarzanego przez zarodek po zagniezdzeniu...
Pytaj wspomozemy napewno
Dzięki wielkie
w razie zagwostki będę pytała
kapturnica, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Elfik a Tobie to by się wizyta u kosmetyczki pilnie przydała , patrząc na to zdjęcie....
Musisz studiować coś baaardzo elitarnego skoro boisz się rozpoznania
macduska, Parka, iwcia77, Simba, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Witaj HappyJo podczytywałaś nas trochę wczesniej czy tak z marszu się zapisałaś?
Bo my tu nie tylko o staraniach rozmawiamy
No właściwie z marszu napisałam. Różnie z czasem bywa, więc nie zawsze mam go na długie czytanie
Ale się "wkręcę"macduska, Parka, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Moge dołączyc dotych co maja chujowy dzionek???
Małż mi dziś juz wybył..Niestety aż do świąt...Żeby było milej to tempka mi prrdolnela na łeb na szyje...
Dziekuje za uwage...a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.
moremi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Ja zawsze patrze na suwaczek Sabiny- wigilijny, dzieki temu wiem ile do Swiat zostalo, i mowie Ci- niedlugo juz! Chlop wroci zanim sie obejrzysz
a temp. sie nie sugeruj, temp. klamia- i to czesciej niz nam sie wydaje.
Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:
Bursztyn, nie zeznam, bo jak to kiedyś zgrabnie ujęłaś - za bardzo bym się odsłoniłamoremi, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jakie badania powinnam wykonać przed wizytą u lekarza. Nie chciałabym robić kolejnej wizyty tylko z wynikami badań, więc to, co mogę zrobiłabym na tę pierwszą (zmieniłam lekarza i do tego idę po raz pierwszy - jest specjalistą w dziedzinie niepłodności, więc w razie czego będzie wiedział, jak działać. Mój poprzedni, kiedy mu powiedziałam, że chcielibyśmy zacząć starać się o dziecko, skwitował tylko - "to do dzieła". Ręce mi opadły - a badania moje, partnera. To trzeba sprawdzić przecież. Nawet nie zapytał ile partner ma lat, czy ma dzieci, etc. Stąd decyzja o zmianie lekarza.
Będę wdzięczna za informację, co warto sprawdzić przed taką wizytą (ogólne badania robiłam w czerwcu, ale myślę, że jednak warto zrobić świeże + to, co jest potrzebne w przypadku starania się o dziecko)kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość