WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie wiem czy robi z siebie pajaca. Jest na swieczniku juz od ponad 2 lat, do konia przyrownywana od samego poczatku, konska maske wlozyla wczoraj. Taka odrobina statystyki. Czy to jest pajacowanie? Nie sadze.
    A agresja to nie przeciwienstwo depresji...
    a co jest przeciwieńśtwem depresji?? To często reakcje na ten sam problem - jeden weźmie siekierę i zarąbie pół rodziny (a tak ładnie mówił dzień dobry na klatce - kto by się spodziewał...), a inny - powiesi się, zaleje żale wódą, albo będzie depresyjnie sufitował...

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Według mnie jest trochę inaczej. Zdrowe podejście - to nie ukrywać zanadto swoich kompleksów, ale tez nie ściągać uwagi na nie - po prostu dojrzeć do stanu obojętnego...A ona robi z siebie pajaca...to po prostu odwrotność ukrywania czegoś...To jak rewers i awers, jak depresja i agresja - przeciwne strony jakiegoś problemu czy zjawiska...
    i tak i nie
    raczej stan akceptacji- co nie jest latwe (mimo wszystko trudno byc obojetnym wobec siebie lub jakiegos aspektu siebie)
    w niektorych przypadkach depresji pojawia sie agresja- depresja z pobudzeniem (czesciej u mezczyzn)
    mysle ze Chodak. czyta regularnie komentarze w necie a tam az sie roi od porownan z koniem, wiec jest to bardziej manewr "taktyczny" na zasadzie- jesli sama nazwe sie kobyla - inni juz tego nie beda musieli robic, wiec sie skonczy upokarznie. A dal publiki ma to oznaczac ze jest cool i ma dystans do siebie. Ciekawe czy sama to wymyslila czy podsunal jej to ktos z "doradcow".

Reni, kapturnica, moremi, Bliska 77, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i tak i nie
    raczej stan akceptacji- co nie jest latwe (mimo wszystko trudno byc obojetnym wobec siebie lub jakiegos aspektu siebie)
    w niektorych przypadkach depresji pojawia sie agresja- depresja z pobudzeniem (czesciej u mezczyzn)
    mysle ze Chodak. czyta regularnie komentarze w necie a tam az sie roi od porownan z koniem, wiec jest to bardziej manewr "taktyczny" na zasadzie- jesli sama nazwe sie kobyla - inni juz tego nie beda musieli robic, wiec sie skonczy upokarznie. A dal publiki ma to oznaczac ze jest cool i ma dystans do siebie. Ciekawe czy sama to wymyslila czy podsunal jej to ktos z "doradcow".
    o to to - lepiej to wytłumaczyłaś - a mnie właśnie o coś takiego chodziło...może nie obojętność - a właśnie akceptacja - wtedy by nie robiła z siebie konia na fotach - bo i tak nim jest...:)a tak to już teraz nie ma co jej obrażać - bo sama się skobyliła...:)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co jest przeciwieńśtwem depresji?? To często reakcje na ten sam problem - jeden weźmie siekierę i zarąbie pół rodziny (a tak ładnie mówił dzień dobry na klatce - kto by się spodziewał...), a inny - powiesi się, zaleje żale wódą, albo będzie depresyjnie sufitował...
    Przeciwienstwem depresji jest mania. Ale nie o tym to rozwazanie.
    Ubranie maski konia po 2 latach sluchania o sobie koniowatych zartow, uwazam za pokazanie swiatu, gdzie sie ma te zarty i ze potrafi sie zartowac z samego siebie. Ale nie za pajacowanie na pokaz. I tyle w temacie. Ide na kawe i Merci. :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Pogode mamy przesyfna
    Ewa, daj znac jak czuje sie Tupek

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie laski, Bozia a do ciebie mam pytanie może od czapy. Kiedys pisałaś o programie ktory za ciebie licytuje np. na allegro. Mozesz mi przypomniec co to za program ?? Z góry dzieki.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przeciwienstwem depresji jest mania. Ale nie o tym to rozwazanie.
    Ubranie maski konia po 2 latach sluchania o sobie koniowatych zartow, uwazam za pokazanie swiatu, gdzie sie ma te zarty i ze potrafi sie zartowac z samego siebie. Ale nie za pajacowanie na pokaz. I tyle w temacie. Ide na kawe i Merci. :)
    nie nazwalabym tego nawet zartami, bardzo czesto byly to niewybredne, chamskie komentarze, i przyjemnie sie tego nie czytalo nawet mnie, a co dopiero samej zainteresowanej. Mysle ze wybrala taka taktyke zeby to uciac, i tyle. A to wcale nie oznacza ze potrafi z siebie zartowac lub ze akceptuje defekt urody, bo byc moze- gdyby mogla to by sie zoperowala- tak jak cycki. A moze siedzi czasami w kaciku i placze? Tego nie wiemy.

Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie nazwalabym tego nawet zartami, bardzo czesto byly to niewybredne, chamskie komentarze, i przyjemnie sie tego nie czytalo nawet mnie, a co dopiero samej zainteresowanej. Mysle ze wybrala taka taktyke zeby to uciac, i tyle. A to wcale nie oznacza ze potrafi z siebie zartowac lub ze akceptuje defekt urody, bo byc moze- gdyby mogla to by sie zoperowala- tak jak cycki. A moze siedzi czasami w kaciku i placze? Tego nie wiemy.
    a najbardziej mnie rozśmieszyła podczas wywiadu u Mołek - że zrobienie sobie cycków niczego nie zmieniło w jej życiu - choć wcześniej zamiast nich miała dwa pryszcze..:) I w sumie, to ona nie doradza takich zabiegów - bo to zupełnie nie ma znaczenia w życiu...:) Ciekawe zatem co ma znaczenie dla kobiety, która cały dzień podskakuje, żeby mieć ciało idealne - śmieszne jest to dziewcze...:)

caffe, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a najbardziej mnie rozśmieszyła podczas wywiadu u Mołek - że zrobienie sobie cycków niczego nie zmieniło w jej życiu - choć wcześniej zamiast nich miała dwa pryszcze..:) I w sumie, to ona nie doradza takich zabiegów - bo to zupełnie nie ma znaczenia w życiu...:) Ciekawe zatem co ma znaczenie dla kobiety, która cały dzień podskakuje, żeby mieć ciało idealne - śmieszne jest to dziewcze...:)
    zgadzam się w 100%

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam wszystkie laski, Bozia a do ciebie mam pytanie może od czapy. Kiedys pisałaś o programie ktory za ciebie licytuje np. na allegro. Mozesz mi przypomniec co to za program ?? Z góry dzieki.
    www.snip.pl
    Jest to super program - nigdy mnie nie zawiódł - trafiony strzał kosztuje złotówkę - a pierwsze 6 po rejestracji chyba są darmowe....
    Nie bój się go, bo działa bez zarzutu. W ustawieniach wpisujesz kwotę maksymalną jaką jesteś gotowa zapłacić (on wylicytuje tylko potrzebną do wygrania) i czas, w którym ma się ujawnić. Ja ustawiam 6 sekund do końća aukcji - bo tyle wystarczy, żeby zaskoczyć wszystkich ofertą i nikt nie zdąży już CI przebić :)

Viola, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    www.snip.pl
    Jest to super program - nigdy mnie nie zawiódł - trafiony strzał kosztuje złotówkę - a pierwsze 6 po rejestracji chyba są darmowe....
    Nie bój się go, bo działa bez zarzutu. W ustawieniach wpisujesz kwotę maksymalną jaką jesteś gotowa zapłacić (on wylicytuje tylko potrzebną do wygrania) i czas, w którym ma się ujawnić. Ja ustawiam 6 sekund do końća aukcji - bo tyle wystarczy, żeby zaskoczyć wszystkich ofertą i nikt nie zdąży już CI przebić :)
    muszę przetestować. Właśnie myślę co tu kupić :P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ej no Bozia. Zrobila cycki jak miala dwadziescia pare lat i chciala byc aktorka. Potem zaczela byc trenerka i inaczej patrzec na cialo. Powinna zatem usunac sobie implanty??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    widze pare nowych i nie nowych twarzy WItajcie :D :D :D
    wrociliśmy z uroczystosci rodzinnych zadowoleni ale zmeczeni a najwazniejsze,ze moi rodzice są mega szczęsliwi :) chciałabym tyle lat z mezem przezyc i jeszcze w takiej miłosci :)
    gosci było ok 40 osob niestety nie wszyscy z rodziny mogli przyjechac ze wzgledów na brak miejsca u nas w domu :) ale i tak było bardzo radosnie!!!
    Ja dzisiaj mam długo wyczekiwana wizyte u ginekologa na godz.15.45 i juz umieram ze strachu :( tak bardzo bym chciała usłyszec dobrą wiadomosc!!!
    a raczej Was nie nadgonie z czytaniem poczytałam wczorajszy dzien a wiecej juz raczej nie dam rady :) wiec nie wiem co sie do konca działo ale mam nadzieje,ze same dobre rzeczy!!!!
    Życze Wam dobrego dnia i już kilku dni do konca tygodnia :)
    buziaki <3

Pusurek, Dorka71, caffe, Bursztyn, Mega, Iwone, Sabina, gretka, ania.g, moremi, kkisia, iwcia77, macduska, gosia7122, Dorka1979, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane :)
    widze pare nowych i nie nowych twarzy WItajcie :D :D :D
    wrociliśmy z uroczystosci rodzinnych zadowoleni ale zmeczeni a najwazniejsze,ze moi rodzice są mega szczęsliwi :) chciałabym tyle lat z mezem przezyc i jeszcze w takiej miłosci :)
    gosci było ok 40 osob niestety nie wszyscy z rodziny mogli przyjechac ze wzgledów na brak miejsca u nas w domu :) ale i tak było bardzo radosnie!!!
    Ja dzisiaj mam długo wyczekiwana wizyte u ginekologa na godz.15.45 i juz umieram ze strachu :( tak bardzo bym chciała usłyszec dobrą wiadomosc!!!
    a raczej Was nie nadgonie z czytaniem poczytałam wczorajszy dzien a wiecej juz raczej nie dam rady :) wiec nie wiem co sie do konca działo ale mam nadzieje,ze same dobre rzeczy!!!!
    Życze Wam dobrego dnia i już kilku dni do konca tygodnia :)
    buziaki <3
    Inessa, myślami będę z Tobą <3

inessa lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystam z
    http://www.snajper.net/
    pierwsze 3 strzały w każdym miesiącu są darmowe, za resztę płaci się jakieś grosze. Nie wiem, bo nie potrzebowałam nigdy więcej.

Licytuje w ostatnich 3 sekundach ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska trzymam kciuki, musi być dobrze! Nie ma innej opcji <3

inessa lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa zdrowka dla Tupcia <3 daj znać po wizycie :-)

inessa lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Inessa, trzymam kciuki > 3
    Ewa, zdrówka dla Tomcia Tupka <3
    A my na izbie czekamy w kolejce...

inessa, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To kto się zna niech mi "przetłumaczy" na polski ten skład o.O

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/produkty/nasze-produkty/kleiki-i-kaszki/kaszki-ryzowe-bezmleczne/nestle-kaszka-ryzowa-z-owocami-lesnymi-torebka-180g

w skrócie:

Kleiki i kaszki
    Składniki

mąka ryżowa 81,6%
    cukier
    malina 0,44%
    jagoda 0,3%
    jeżyna 0,24%
    aromaty
    maltodekstryna
    węglan wapnia
    skrobia kukurydziana
    witaminy (C, E, niacyna, D3, A, B1, B6, kwas foliowy)
    fumaran żelazawy
    siarczan cynku
    kultury bakterii Bifidobacterium lactis

caffe, to zalezy wszystko od "przekonan" ;)
    tlumczyc skad to slodkie jest nie trzeba, bo masz w skladzie cukier. Dla cukrzykow/cukrofobow i tak to bylby produkt spalony, bo jest z ryzu, ma w srodku skrobie kukurydziana i maltodekstryne..

weglan wapnia sprawia, ze nie jest toto przerazajaco przezroczyste i raczj nie szkodzi. nie wiem ile tego jest w srodku, procentowo nie podaja..
    siarczanu cynku w zarciu nie znalam, po wygooglaniu tez nie wzbudza wiekszych zastrzezen
    fumaran żelazawy to w uproszczeniu suplement zelaza..

jesli bylby to w moim zalozeniu produkt, ktory ma byc uzupelnieniem weglowodanow prostych w zarciu, to ja nie widze to nic szkodliwego pod wzgledem zdrowotnym..

Natomiast ja produktow zawierajacych cukier, maltrodekstryne i skrobie, szczegolnie kukurydziana, nie kupuje. Na maltodekstryne trzeba uwazac (pod wzgledem glikemicznym), bo jest wszedzie- w pasztetach, wedlinach, produktach mlecznych, a nawet w slodzikach dla diabetykow (nie aptecznych), bo jest doskonalym "nosnikiem", substancja na ktorej mozna "osadzic" np stewie, ktora po ekstrakcji wystepuje w postaci plynnej (doskonala dla diabetykow, jesli sie znosi jej smak). A w rzeczewistosci maltodekstryna ma wyzszy indeks glikemiczny niz sacharoza..

caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, Ewa, Ania wysylam dobra energie <3

inessa, ania.g, anna maria, Bliska 77, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 5493 5494 5495 5496 5497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ