X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie wiem czy robi z siebie pajaca. Jest na swieczniku juz od ponad 2 lat, do konia przyrownywana od samego poczatku, konska maske wlozyla wczoraj. Taka odrobina statystyki. Czy to jest pajacowanie? Nie sadze.
    A agresja to nie przeciwienstwo depresji...
    a co jest przeciwieńśtwem depresji?? To często reakcje na ten sam problem - jeden weźmie siekierę i zarąbie pół rodziny (a tak ładnie mówił dzień dobry na klatce - kto by się spodziewał...), a inny - powiesi się, zaleje żale wódą, albo będzie depresyjnie sufitował...

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Według mnie jest trochę inaczej. Zdrowe podejście - to nie ukrywać zanadto swoich kompleksów, ale tez nie ściągać uwagi na nie - po prostu dojrzeć do stanu obojętnego...A ona robi z siebie pajaca...to po prostu odwrotność ukrywania czegoś...To jak rewers i awers, jak depresja i agresja - przeciwne strony jakiegoś problemu czy zjawiska...
    i tak i nie
    raczej stan akceptacji- co nie jest latwe (mimo wszystko trudno byc obojetnym wobec siebie lub jakiegos aspektu siebie)
    w niektorych przypadkach depresji pojawia sie agresja- depresja z pobudzeniem (czesciej u mezczyzn)
    mysle ze Chodak. czyta regularnie komentarze w necie a tam az sie roi od porownan z koniem, wiec jest to bardziej manewr "taktyczny" na zasadzie- jesli sama nazwe sie kobyla - inni juz tego nie beda musieli robic, wiec sie skonczy upokarznie. A dal publiki ma to oznaczac ze jest cool i ma dystans do siebie. Ciekawe czy sama to wymyslila czy podsunal jej to ktos z "doradcow".

Reni, kapturnica, moremi, Bliska 77, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i tak i nie
    raczej stan akceptacji- co nie jest latwe (mimo wszystko trudno byc obojetnym wobec siebie lub jakiegos aspektu siebie)
    w niektorych przypadkach depresji pojawia sie agresja- depresja z pobudzeniem (czesciej u mezczyzn)
    mysle ze Chodak. czyta regularnie komentarze w necie a tam az sie roi od porownan z koniem, wiec jest to bardziej manewr "taktyczny" na zasadzie- jesli sama nazwe sie kobyla - inni juz tego nie beda musieli robic, wiec sie skonczy upokarznie. A dal publiki ma to oznaczac ze jest cool i ma dystans do siebie. Ciekawe czy sama to wymyslila czy podsunal jej to ktos z "doradcow".
    o to to - lepiej to wytłumaczyłaś - a mnie właśnie o coś takiego chodziło...może nie obojętność - a właśnie akceptacja - wtedy by nie robiła z siebie konia na fotach - bo i tak nim jest...:)a tak to już teraz nie ma co jej obrażać - bo sama się skobyliła...:)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co jest przeciwieńśtwem depresji?? To często reakcje na ten sam problem - jeden weźmie siekierę i zarąbie pół rodziny (a tak ładnie mówił dzień dobry na klatce - kto by się spodziewał...), a inny - powiesi się, zaleje żale wódą, albo będzie depresyjnie sufitował...
    Przeciwienstwem depresji jest mania. Ale nie o tym to rozwazanie.
    Ubranie maski konia po 2 latach sluchania o sobie koniowatych zartow, uwazam za pokazanie swiatu, gdzie sie ma te zarty i ze potrafi sie zartowac z samego siebie. Ale nie za pajacowanie na pokaz. I tyle w temacie. Ide na kawe i Merci. :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Pogode mamy przesyfna
    Ewa, daj znac jak czuje sie Tupek

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie laski, Bozia a do ciebie mam pytanie może od czapy. Kiedys pisałaś o programie ktory za ciebie licytuje np. na allegro. Mozesz mi przypomniec co to za program ?? Z góry dzieki.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przeciwienstwem depresji jest mania. Ale nie o tym to rozwazanie.
    Ubranie maski konia po 2 latach sluchania o sobie koniowatych zartow, uwazam za pokazanie swiatu, gdzie sie ma te zarty i ze potrafi sie zartowac z samego siebie. Ale nie za pajacowanie na pokaz. I tyle w temacie. Ide na kawe i Merci. :)
    nie nazwalabym tego nawet zartami, bardzo czesto byly to niewybredne, chamskie komentarze, i przyjemnie sie tego nie czytalo nawet mnie, a co dopiero samej zainteresowanej. Mysle ze wybrala taka taktyke zeby to uciac, i tyle. A to wcale nie oznacza ze potrafi z siebie zartowac lub ze akceptuje defekt urody, bo byc moze- gdyby mogla to by sie zoperowala- tak jak cycki. A moze siedzi czasami w kaciku i placze? Tego nie wiemy.

Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie nazwalabym tego nawet zartami, bardzo czesto byly to niewybredne, chamskie komentarze, i przyjemnie sie tego nie czytalo nawet mnie, a co dopiero samej zainteresowanej. Mysle ze wybrala taka taktyke zeby to uciac, i tyle. A to wcale nie oznacza ze potrafi z siebie zartowac lub ze akceptuje defekt urody, bo byc moze- gdyby mogla to by sie zoperowala- tak jak cycki. A moze siedzi czasami w kaciku i placze? Tego nie wiemy.
    a najbardziej mnie rozśmieszyła podczas wywiadu u Mołek - że zrobienie sobie cycków niczego nie zmieniło w jej życiu - choć wcześniej zamiast nich miała dwa pryszcze..:) I w sumie, to ona nie doradza takich zabiegów - bo to zupełnie nie ma znaczenia w życiu...:) Ciekawe zatem co ma znaczenie dla kobiety, która cały dzień podskakuje, żeby mieć ciało idealne - śmieszne jest to dziewcze...:)

caffe, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a najbardziej mnie rozśmieszyła podczas wywiadu u Mołek - że zrobienie sobie cycków niczego nie zmieniło w jej życiu - choć wcześniej zamiast nich miała dwa pryszcze..:) I w sumie, to ona nie doradza takich zabiegów - bo to zupełnie nie ma znaczenia w życiu...:) Ciekawe zatem co ma znaczenie dla kobiety, która cały dzień podskakuje, żeby mieć ciało idealne - śmieszne jest to dziewcze...:)
    zgadzam się w 100%

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam wszystkie laski, Bozia a do ciebie mam pytanie może od czapy. Kiedys pisałaś o programie ktory za ciebie licytuje np. na allegro. Mozesz mi przypomniec co to za program ?? Z góry dzieki.
    www.snip.pl
    Jest to super program - nigdy mnie nie zawiódł - trafiony strzał kosztuje złotówkę - a pierwsze 6 po rejestracji chyba są darmowe....
    Nie bój się go, bo działa bez zarzutu. W ustawieniach wpisujesz kwotę maksymalną jaką jesteś gotowa zapłacić (on wylicytuje tylko potrzebną do wygrania) i czas, w którym ma się ujawnić. Ja ustawiam 6 sekund do końća aukcji - bo tyle wystarczy, żeby zaskoczyć wszystkich ofertą i nikt nie zdąży już CI przebić :)

Viola, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    www.snip.pl
    Jest to super program - nigdy mnie nie zawiódł - trafiony strzał kosztuje złotówkę - a pierwsze 6 po rejestracji chyba są darmowe....
    Nie bój się go, bo działa bez zarzutu. W ustawieniach wpisujesz kwotę maksymalną jaką jesteś gotowa zapłacić (on wylicytuje tylko potrzebną do wygrania) i czas, w którym ma się ujawnić. Ja ustawiam 6 sekund do końća aukcji - bo tyle wystarczy, żeby zaskoczyć wszystkich ofertą i nikt nie zdąży już CI przebić :)
    muszę przetestować. Właśnie myślę co tu kupić :P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ej no Bozia. Zrobila cycki jak miala dwadziescia pare lat i chciala byc aktorka. Potem zaczela byc trenerka i inaczej patrzec na cialo. Powinna zatem usunac sobie implanty??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    widze pare nowych i nie nowych twarzy WItajcie :D :D :D
    wrociliśmy z uroczystosci rodzinnych zadowoleni ale zmeczeni a najwazniejsze,ze moi rodzice są mega szczęsliwi :) chciałabym tyle lat z mezem przezyc i jeszcze w takiej miłosci :)
    gosci było ok 40 osob niestety nie wszyscy z rodziny mogli przyjechac ze wzgledów na brak miejsca u nas w domu :) ale i tak było bardzo radosnie!!!
    Ja dzisiaj mam długo wyczekiwana wizyte u ginekologa na godz.15.45 i juz umieram ze strachu :( tak bardzo bym chciała usłyszec dobrą wiadomosc!!!
    a raczej Was nie nadgonie z czytaniem poczytałam wczorajszy dzien a wiecej juz raczej nie dam rady :) wiec nie wiem co sie do konca działo ale mam nadzieje,ze same dobre rzeczy!!!!
    Życze Wam dobrego dnia i już kilku dni do konca tygodnia :)
    buziaki <3

Pusurek, Dorka71, caffe, Bursztyn, Mega, Iwone, Sabina, gretka, ania.g, moremi, kkisia, iwcia77, macduska, gosia7122, Dorka1979, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane :)
    widze pare nowych i nie nowych twarzy WItajcie :D :D :D
    wrociliśmy z uroczystosci rodzinnych zadowoleni ale zmeczeni a najwazniejsze,ze moi rodzice są mega szczęsliwi :) chciałabym tyle lat z mezem przezyc i jeszcze w takiej miłosci :)
    gosci było ok 40 osob niestety nie wszyscy z rodziny mogli przyjechac ze wzgledów na brak miejsca u nas w domu :) ale i tak było bardzo radosnie!!!
    Ja dzisiaj mam długo wyczekiwana wizyte u ginekologa na godz.15.45 i juz umieram ze strachu :( tak bardzo bym chciała usłyszec dobrą wiadomosc!!!
    a raczej Was nie nadgonie z czytaniem poczytałam wczorajszy dzien a wiecej juz raczej nie dam rady :) wiec nie wiem co sie do konca działo ale mam nadzieje,ze same dobre rzeczy!!!!
    Życze Wam dobrego dnia i już kilku dni do konca tygodnia :)
    buziaki <3
    Inessa, myślami będę z Tobą <3

inessa lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystam z
    http://www.snajper.net/
    pierwsze 3 strzały w każdym miesiącu są darmowe, za resztę płaci się jakieś grosze. Nie wiem, bo nie potrzebowałam nigdy więcej.

Licytuje w ostatnich 3 sekundach ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska trzymam kciuki, musi być dobrze! Nie ma innej opcji <3

inessa lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa zdrowka dla Tupcia <3 daj znać po wizycie :-)

inessa lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Inessa, trzymam kciuki > 3
    Ewa, zdrówka dla Tomcia Tupka <3
    A my na izbie czekamy w kolejce...

inessa, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To kto się zna niech mi "przetłumaczy" na polski ten skład o.O

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/produkty/nasze-produkty/kleiki-i-kaszki/kaszki-ryzowe-bezmleczne/nestle-kaszka-ryzowa-z-owocami-lesnymi-torebka-180g

w skrócie:

Kleiki i kaszki
    Składniki

mąka ryżowa 81,6%
    cukier
    malina 0,44%
    jagoda 0,3%
    jeżyna 0,24%
    aromaty
    maltodekstryna
    węglan wapnia
    skrobia kukurydziana
    witaminy (C, E, niacyna, D3, A, B1, B6, kwas foliowy)
    fumaran żelazawy
    siarczan cynku
    kultury bakterii Bifidobacterium lactis

caffe, to zalezy wszystko od "przekonan" ;)
    tlumczyc skad to slodkie jest nie trzeba, bo masz w skladzie cukier. Dla cukrzykow/cukrofobow i tak to bylby produkt spalony, bo jest z ryzu, ma w srodku skrobie kukurydziana i maltodekstryne..

weglan wapnia sprawia, ze nie jest toto przerazajaco przezroczyste i raczj nie szkodzi. nie wiem ile tego jest w srodku, procentowo nie podaja..
    siarczanu cynku w zarciu nie znalam, po wygooglaniu tez nie wzbudza wiekszych zastrzezen
    fumaran żelazawy to w uproszczeniu suplement zelaza..

jesli bylby to w moim zalozeniu produkt, ktory ma byc uzupelnieniem weglowodanow prostych w zarciu, to ja nie widze to nic szkodliwego pod wzgledem zdrowotnym..

Natomiast ja produktow zawierajacych cukier, maltrodekstryne i skrobie, szczegolnie kukurydziana, nie kupuje. Na maltodekstryne trzeba uwazac (pod wzgledem glikemicznym), bo jest wszedzie- w pasztetach, wedlinach, produktach mlecznych, a nawet w slodzikach dla diabetykow (nie aptecznych), bo jest doskonalym "nosnikiem", substancja na ktorej mozna "osadzic" np stewie, ktora po ekstrakcji wystepuje w postaci plynnej (doskonala dla diabetykow, jesli sie znosi jej smak). A w rzeczewistosci maltodekstryna ma wyzszy indeks glikemiczny niz sacharoza..

caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, Ewa, Ania wysylam dobra energie <3

inessa, ania.g, anna maria, Bliska 77, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 5493 5494 5495 5496 5497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ