WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb2edcd67051.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/866559f0f2b8.jpg

Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga to już jest moment żeby podać Agatce coś oprócz mleka. Taką reakcją pokazała Wam że jest już gotowa ;)
    no też tak pomyślałam :) no i starsza też nie może sie doczekać nowego doświadczenia swojej siostry

Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    odnośnie żarcia to moja córcia w piątek kończy 4y miesiące i zamierzam dać jej zmiksowane jabłuszko :-)
    ostatnio jak jedliśmy obiad to śmieszna była niemożliwie jak wlepiała oczęta w talerze i wydawała z siebie bliżej nieokreślone odgłosy
    mój tez taki wgapiony :)

ja mu skrobię łyżeczką jabłko, banana podobnie :)

Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no też tak pomyślałam :) no i starsza też nie może sie doczekać nowego doświadczenia swojej siostry
    mama, to nie czekaj tylko daj dziecku jabłuszko ;)

Taka ciekawostka. Mój brat miał ok 7 m-c i chiał kapustę kiszoną. Moja mama mu nie dała i rozchorował się z tego powodu. Dopiero po jakimś czasie kiedyy znowu się to powtórzyło, to mama się domyśliła i zrobiła mu kapuśniak. Nic mu nie było

Bliska 77, caffe, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    mama, to nie czekaj tylko daj dziecku jabłuszko ;)

Taka ciekawostka. Mój brat miał ok 7 m-c i chiał kapustę kiszoną. Moja mama mu nie dała i rozchorował się z tego powodu. Dopiero po jakimś czasie kiedyy znowu się to powtórzyło, to mama się domyśliła i zrobiła mu kapuśniak. Nic mu nie było
    wiesz, ja oczywiście wiem o tym z opowieści ale ze mną było podobnie tylko podobno sięgnęłam po śledzie :-) i tak zostało do dzisiaj, uwielbiam śladzie
    w takim razie dziś jak starsza wróci z przedszkola to poskrobiemy jabłuszko :-)

caffe, iwcia77, Sabina, Bozia3, Iwone, kkisia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    mój tez taki wgapiony :)

ja mu skrobię łyżeczką jabłko, banana podobnie :)
    w takim razie ja też zacznę

caffe, Sabina, Iwone, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciao,
    wszystkim forumowym Renatom ( zdaje sie , ze nasza Ewka to tez Renata tylko ma takie pseudo artystyczne na potrzeby forum ;D) z okazji ich imienin zycze wszelkiej pomyslnosci :D i 100 lat :*

Paszczakinie- jestem pod wrazeniem twojej znajomosci sie na zdrowym trybie odzywiania ...kurde ale wiedza...ja to nawet jak przeczytam w necie o zageszczaczach czy dosladzaczach to i tak nie kumam o co chodzi, ide do sklepu i juz zapominam o czytaniu etykietek. jedynie na co zwracam uwage to na sklad parowek :) jak jest powyzej 86 proc miesa to juz je kupuje :)

moze ktos wrzuci jakis dobry, tani :) i prosty przepis na pasztet domowej roboty..bo mi checi narobilyscie na pasztet a kupnego nie moge odkad jestem w ciazy ( nie pamietam dlaczego ?)

Inesska- daj znac po wizycie, trzymam kciuki za was <3
    Ewka- ty tez sie odezwij z diagnoza Tupkowa <3

u mnie dzis tak leje ze nawet moj pies nie chce wyjsc na dwor zrobic siku :(

a ja bylam u ginki na wizycie...Ivo jest juz odwrocony glowa w dol :-O, pochwalila brzuszek, pochwalila wage, i ogolnie wszystko jest "si kalafon " , wiec znowu umarlam z dumy nad wlasna ciaza ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:58

Bliska 77, caffe, gretka, Sabina, Bozia3, Reni, Iwone, Simba, Pusurek, kkisia, paszczakin, macduska, ania.g, gosia7122, Mega, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ciao,
    wszystkim forumowym Renatom ( zdaje sie , ze nasza Ewka to tez Renata tylko ma takie pseudo artystyczne na potrzeby forum ;D) z okazji ich imienin zycze wszelkiej pomyslnosci :D i 100 lat :*

Paszczakinie- jestem pod wrazeniem twojej znajomosci sie na zdrowym trybie odzywiania ...kurde ale wiedza...ja to nawet jak przeczyczam w necie o zageszczaczach czy dosladzaczach to i tak nie kumam o co chodzi, ide do sklepu i juz zapominam o czytaniu etykietek. jedyn na co zwracam uwage to na sklad parowek :) jak jest powyzesz 86 proc miesa to juz je kupuje :)

moze ktos wrzyci jakis dobry, tani :) i prosty przepis na pasztet domowej roboty..bo mi checi narobilyscie na pasztet a kupnego nie moge odkad jestem w ciazy ( nie pamietam dlaczego ?)

a ja bylam u ginki na wizycie...Ivo jest juz odwrocony glowa w dol :-O, pochwalila brzuszek, pochwalila wage, i ogolnie wszystko jest "si kalafon " , wiec znowu umarlam z dumy nad wlasna ciaza ;D
    Iwcia, fajnie czyta sie takie wiadomości, cieszę się że u Was wszystko ok :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ciao,

Paszczakinie- jestem pod wrazeniem twojej znajomosci sie na zdrowym trybie odzywiania ...kurde ale wiedza...ja to nawet jak przeczyczam w necie o zageszczaczach czy dosladzaczach to i tak nie kumam o co chodzi, ide do sklepu i juz zapominam o czytaniu etykietek. jedyn na co zwracam uwage to na sklad parowek :) jak jest powyzesz 86 proc miesa to juz je kupuje :)

moze ktos wrzyci jakis dobry, tani :) i prosty przepis na pasztet domowej roboty..bo mi checi narobilyscie na pasztet a kupnego nie moge odkad jestem w ciazy ( nie pamietam dlaczego ?)

to super, że jest super :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Iwcia, fajnie czyta sie takie wiadomości, cieszę się że u Was wszystko ok :-)
    dzieki :D

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw, zaslodzilam sie tymi ciazowymi tortami :D chcesz zeby mi cukier skoczyl ;D najlepiej to mi sie podoba ten z muffinkami dookola :D

Iwone, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie- jaki wynik??

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natura inspiracja dla mody :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bc3113dc72a.jpg

Iwone, Bozia3, Sabina, macduska, Bliska 77, SolarPolar, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iw, zaslodzilam sie tymi ciazowymi tortami :D chcesz zeby mi cukier skoczyl ;D najlepiej to mi sie podoba ten z muffinkami dookola :D
    mi też własnie ten ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iwcia - pasztet dukanowy - odtłuszczony, ale bardzo smaczny. Ja czasami robię wersję z dodatkowym zielonym marynowanym pieprzem - część całych kulek i kilka zmiażdżonych :)
    3 wędzone udka z kurczaka
    3 "normalne"
    4 jajka
    30 dkg wątróbki kurzej
    szklanka mleka
    2 duże cebule
    marchewka
    pietruszka
    zielona pietruszka
    4 łyżki otrąb owsianych
    vegeta
    ziele angielskie
    listek laurowy
    gałka muszkatołowa
    pieprz
    chili

1. Zalewamy wątróbkę mlekiem

2. Gotujemy na małym ogniu udka niewędzone bez skóry razem z marchewką,
    pietruszką, vegetą, zielem angielskim i listkiem laurowym. Ma to trwać tak
    długo, aż mięso zacznie odchodzić od kości.
    Ma wyjść około 0,5 litra esencjonalnego wywaru.

3. Zdejmujemy skórę z wędzonych udek, oddzielamy mięso od kości, kroimy na
    drobne kawałki.
    Wrzucamy pokrojone mięso na patelnię i smażymy kilka minut na małym ogniu.

4. Następnie dodajemy do mięsa pokrojone cebule i dusimy całość pod przykryciem
    aż cebula zmięknie

5. Zalewamy otręby częścią ugotowanego wcześniej wywaru (wystarczy około pół
    szklanki)

6. Resztę wywaru doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy doń wyciągnięte z mleka,
    opłukane wątróbki i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.

7. Mielimy całe przygotowane mięso, cebulę, wątróbki, otręby, można
    też zmielić marchewkę.

8. Mieszamy to wszystko z żółtkami, gałką muszkatołową, doprawiamy pieprzem,
    chili i dodajemy połowę pozostałego wywaru.

9. Ubijamy białka, a następnie mieszamy z masą mięsną.

10. Pieczemy około 1,5 godziny w dużej keksówce, w temperaturze 170-180*C, dość
    często polewając resztą wywaru

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tupuś ma nadal ataki, w przychodni pani lekarz nie wie co mu jest, ma skierowanie na jutro na usg.....tak go męczą że jak tylko przestanie płakać to zasypia na półtorej godziny :(
    wyobrazcie sobie latałam po aptekach, bo lekarz zaleciła, za mlekiem bebilon AR -anty refluksowy
    mała puszka 400gram kosztuje prawie 50 zl
    kurwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to już. Szybko nas zgarnęli z korytarza bo nie chcieli żeby takie maleńkie dziecko długo czekało. Pępek został podwiązany i wyczyszczony jakimś lapisem. Jutro do kontroli do poradni. Przy okazji dopatrzyli się lekkich wodniaczków w jądrach. Lekarz powiedział że na razie mamy tylko obserwować bo bardzo możliwe że zniknie samo. Mam nadzieję że tak faktycznie będzie.
    Jakie wodniaczki znowu? Kolejny powod do stresu? Mi juz napletek wystarczy... Odciaga sie go czy nie??

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Tupuś ma nadal ataki,
    wyobrazcie sobie latałam po aptekach, bo lekarz zaleciła, za mlekiem bebilon AR -anty refluksowy
    mała puszka 400gram kosztuje prawie 50 zl
    kurwa
    Ewa możesz zamówić to mleko na
    http://www.aptekagemini.pl/bebilon-ar-puszka-400g.htmlBebilon_AR_proszek_400_g za 26,89zł
    lub zamienić na Bebiko AR które jest troszkę tańsze 21,69zł
    http://www.aptekagemini.pl/bebiko-ar-proszek-350g.html

tu masz więcej rodzajów mleka
    http://www.aptekagemini.pl/category/dla-dzieci-i-niemowlat-mleka-przeciw-ulewaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 15:30

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia - pasztet dukanowy - odtłuszczony, ale bardzo smaczny. Ja czasami robię wersję z dodatkowym zielonym marynowanym pieprzem - część całych kulek i kilka zmiażdżonych :)
    3 wędzone udka z kurczaka
    3 "normalne"
    4 jajka
    30 dkg wątróbki kurzej
    szklanka mleka
    2 duże cebule
    marchewka
    pietruszka
    zielona pietruszka
    4 łyżki otrąb owsianych
    vegeta
    ziele angielskie
    listek laurowy
    gałka muszkatołowa
    pieprz
    chili

1. Zalewamy wątróbkę mlekiem

2. Gotujemy na małym ogniu udka niewędzone bez skóry razem z marchewką,
    pietruszką, vegetą, zielem angielskim i listkiem laurowym. Ma to trwać tak
    długo, aż mięso zacznie odchodzić od kości.
    Ma wyjść około 0,5 litra esencjonalnego wywaru.

3. Zdejmujemy skórę z wędzonych udek, oddzielamy mięso od kości, kroimy na
    drobne kawałki.
    Wrzucamy pokrojone mięso na patelnię i smażymy kilka minut na małym ogniu.

4. Następnie dodajemy do mięsa pokrojone cebule i dusimy całość pod przykryciem
    aż cebula zmięknie

5. Zalewamy otręby częścią ugotowanego wcześniej wywaru (wystarczy około pół
    szklanki)

6. Resztę wywaru doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy doń wyciągnięte z mleka,
    opłukane wątróbki i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.

7. Mielimy całe przygotowane mięso, cebulę, wątróbki, otręby, można
    też zmielić marchewkę.

8. Mieszamy to wszystko z żółtkami, gałką muszkatołową, doprawiamy pieprzem,
    chili i dodajemy połowę pozostałego wywaru.

9. Ubijamy białka, a następnie mieszamy z masą mięsną.

10. Pieczemy około 1,5 godziny w dużej keksówce, w temperaturze 170-180*C, dość
    często polewając resztą wywaru
    dzieki - a wrzucilas w przepisy ?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Tupuś ma nadal ataki, w przychodni pani lekarz nie wie co mu jest, ma skierowanie na jutro na usg.....tak go męczą że jak tylko przestanie płakać to zasypia na półtorej godziny :(
    Jutro USG które nie wiadomo czy coś wykaże. Szkoda że nie kazała Ci zrobić podstawowych badań, mocz i morfologia. Szkoda czasu żeby się tak męczył.

iwcia77, EwaT, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 5495 5496 5497 5498 5499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ