X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ciao,
    wszystkim forumowym Renatom ( zdaje sie , ze nasza Ewka to tez Renata tylko ma takie pseudo artystyczne na potrzeby forum ;D) z okazji ich imienin zycze wszelkiej pomyslnosci :D i 100 lat :*

Paszczakinie- jestem pod wrazeniem twojej znajomosci sie na zdrowym trybie odzywiania ...kurde ale wiedza...ja to nawet jak przeczytam w necie o zageszczaczach czy dosladzaczach to i tak nie kumam o co chodzi, ide do sklepu i juz zapominam o czytaniu etykietek. jedynie na co zwracam uwage to na sklad parowek :) jak jest powyzej 86 proc miesa to juz je kupuje :)

moze ktos wrzuci jakis dobry, tani :) i prosty przepis na pasztet domowej roboty..bo mi checi narobilyscie na pasztet a kupnego nie moge odkad jestem w ciazy ( nie pamietam dlaczego ?)

Inesska- daj znac po wizycie, trzymam kciuki za was <3
    Ewka- ty tez sie odezwij z diagnoza Tupkowa <3

u mnie dzis tak leje ze nawet moj pies nie chce wyjsc na dwor zrobic siku :(

a ja bylam u ginki na wizycie...Ivo jest juz odwrocony glowa w dol :-O, pochwalila brzuszek, pochwalila wage, i ogolnie wszystko jest "si kalafon " , wiec znowu umarlam z dumy nad wlasna ciaza ;D

iwcia, nie wiem, czy powinnam ale zapytam- czemu nie mozna gotowych (oprocz tego, ze to syfiaste jest)? Bo ja juz moj zjadlam, wiec i tak po ptakach ;)

wiem, ze z watrobka nie wolno przesadzac, ale ile tego tam jest, niewiele..

I gratulacje, ze wszytko piknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 15:46

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa priv.

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Tupuś ma nadal ataki, w przychodni pani lekarz nie wie co mu jest, ma skierowanie na jutro na usg.....tak go męczą że jak tylko przestanie płakać to zasypia na półtorej godziny :(
    wyobrazcie sobie latałam po aptekach, bo lekarz zaleciła, za mlekiem bebilon AR -anty refluksowy
    mała puszka 400gram kosztuje prawie 50 zl
    kurwa
    Ewka rossmann bebilon AR 400g puszka 33,99
    apteka zawsze ma drożej chyba ,że znajdź sobie jakąś z promocja na to mleko :-)
    Witam

iwcia77, Iwone, EwaT, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    iwcia, nie wiem, czy powinnam ale zapytam- czemu nie mozna gotowych (oprocz tego, ze to syfiaste jest)? Bo ja juz moj zjadlam, wiec i tak po ptakach ;)

wiem, ze z watrobka nie wolno przesadzac, ale ile tego tam jest, niewiele..

I gratulacje, ze wszytko piknie!
    Kurcze, Paszczak zabij mnie ale nie pamietam dlaczego ja w ciazy nie moge paszteta typu " profi " jesc...cos mi blyska ze cos z toxoplazmoza ma wspolnego...ale nie pamietam niestety :(

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Ewka rossmann bebilon AR 400g puszka 33,99
    apteka zawsze ma drożej chyba ,że znajdź sobie jakąś z promocja na to mleko :-)
    Witam
    jeny! zaginiona w akcji " pampers" :D ile czasu cie nie bylo !!!!!!

Iwone, szczęśliwa 2, SolarPolar, kkisia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kurcze, Paszczak zabij mnie ale nie pamietam dlaczego ja w ciazy nie moge paszteta typu " profi " jesc...cos mi blyska ze cos z toxoplazmoza ma wspolnego...ale nie pamietam niestety :(

moja "konserwa" byla sterylizowana, takze luz ;) toxo nie zyje ;)

iwcia77, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:35

iwcia77, Bliska 77, macduska, SolarPolar, ania.g, kkisia, moremi, Pusurek lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pasztet jest bardzo prosty
    cały kurczak gotuje z 25dkg watróbki marchewką, por, seler, pietruszka
    obieram kuraka, miksuje wszystko
    Dodaję 2 jajka, płatki owsiane 3 łyzki lub więcej na oko by konsystencja nie była za wodnista i pieke ok godzinę.
    Wątróbki można mniej, zbyt dużo, to pasztet się rozpada

szczęśliwa 2, iwcia77, Bliska 77, Simba, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Ha
    okazało się ,że jak dziecie poszło do żłobka a ja do pracy to kuzwa na nic czasu nie mam do tego wirusy, norowirusy, zapalenia oskrzeli itp :-)
    i na forum juz nie zostaje ani minutki :-P
    No, niestety, musicie przejsc te choróbska...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:36

iwcia77, dorbie, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Bylam u ginki. Pecherzyk mi nie pękł, endo 7. Czekamy na @ potem clostibegyt
    I na razie tyle...
    A tempka mi spada nadal. ..

Iwone lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hejka!
    Bylam u ginki. Pecherzyk mi nie pękł, endo 7. Czekamy na @ potem clostibegyt
    I na razie tyle...
    A tempka mi spada nadal. ..
    a nie mialas dzis miec wynikow amh???

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam i jeszcze nie ma :( maja byc do 10 dni

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no.. do tego ja widzialam, ze sie babkom amh poprawilo, a teoretycznie nie ma takiej mozliwosci, nie?

a tak przy okazji to strasznie mi sie przez niki i sloneczniki mylicie! dorka od zaaawsze ma tego slonecznika, moze dorbi bys se jakiegos usmiecha na nim domalowala, lub cos? ;) (tak w ramach zrozumienia dla budyniow ;) )
    Amh nigdy sie nie poprawia . To zamiesAnie z polepszeniem wynikow amh wynika z tego ze od lipca 2013 roku zmienili markery i wyniki byly dwokrotnie wyZsze. Czesc laboratoriow o tym wiedziala a czesc nie. I dziewczynki zaczely sie cieszyc ze im amh sie poprawilo.
    Dziendobrywieczor:-)

Bliska 77, EwaT, szczęśliwa 2, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Jutro USG które nie wiadomo czy coś wykaże. Szkoda że nie kazała Ci zrobić podstawowych badań, mocz i morfologia. Szkoda czasu żeby się tak męczył.
    tez o tym pomyslalam, nasza pediatra dala nam skierowanie na badania jak tylko cos jej sie nie podobalo u mlodej

szczęśliwa 2, Iwone lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Tak i te choroby najgorsze , bo aklimatyzacja i sam pobyt w żłobku rewelacja :-)
    no czym predzej tym lepiej, bedzie miec za soba

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Amh nigdy sie nie poprawia . To zamiesAnie z polepszeniem wynikow amh wynika z tego ze od lipca 2013 roku zmienili markery i wyniki byly dwokrotnie wyZsze. Czesc laboratoriow o tym wiedziala a czesc nie. I dziewczynki zaczely sie cieszyc ze im amh sie poprawilo.
    Dziendobrywieczor:-)
    no i jest jeszcze cos takiego jak margines bledu...mojej kolezance od roku w tym samym labo wychodzi miedzy 0,7 a 1!

moremi lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no czym predzej tym lepiej, bedzie miec za soba
    Tez się tym pocieszam :-)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jakie wodniaczki znowu? Kolejny powod do stresu? Mi juz napletek wystarczy... Odciaga sie go czy nie??
    Nie wiem co to jest. Jeszcze nie zajrzałam do netu. A dziś lekarka z izby powiedziała że trzeba delikatnie odciągać do mycia sam ten czubek ( nie wiem jak to się zwie)

iwcia77, Iwone, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jakie wodniaczki znowu? Kolejny powod do stresu? Mi juz napletek wystarczy... Odciaga sie go czy nie??
    Nie.

‹‹ 5496 5497 5498 5499 5500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ