WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Hah Polar mnie wzial z zaskoczenia i wyprzedzil na prostej jak czytalam coscie naskrobaly..
    Witam sie druga!!hejo !!
    Tak ja o piatej wstaje a ze dzisiaj wlosow nie myje- dzisiaj ledwo mowie ( jestem w stanie pelnego przeziebienia) wiec mialam wiecej czasu na posiedzenie i poczytanie forum.

Natalia mi Ineski jest bardzo szkoda !!!! Tylko wewnetrznienie wkurza mnie jakas taka, no nie wiem, biernosc?

kapturnica, moremi, Mega, Sabina, Bliska 77, kkisia, Viola, malgos741, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam, zaraz spadam do labo zrobic troponine... Aaaaa i nowy cykl zaczęłam...ale jakoś tak już bez emocji podchodzę, co ma być to bedzie...ale wyczułam @ no!

Sabina, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego czwartku :)

kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja i Ewka idziemy prawie cykle rowno tym razem....

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja już w pracy.
    Po wiadomości Ineski nie mogę dojść do siebie.
    Inesko trzymaj się dzielnie <3

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,
    Wczorajszy dzien byl szalony i nie zrobilam badan, nawet minuty nie mialam jak sie wyrwac do labu.
    Na razie na tej prolaktynie najbardziej mi zalezy, w necie znalazlam rozne opinie w ktorym dc sie ja robi, to jak to w koncu bylo - czy po 3 dc tez moge?

Inessa, :( <3

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Mialam wczoraj slaby dzien, zwienczony wiesciami od Inessy :(
    Niby wstalam o 5.30 ale i tak udalo mi sie spoznic do gina na 9.30 - tam dostalam mandat. Gin byl nie w humorze (nasza primadonna), no ale z dzieciarnia wszystko ok (ktos tu jakies milion stron temu pytal jakiej plci beda twixy, chyba anna_maria - no wiec chlopaki). Powiedzialam ginowi, ze jednak nie bede sie szczepic ani na koklusz ani na grype - uslyszalam: To jest pani problem
    :)
    Mam lekka anemie, ale przynajmniej glukoza ok, wiec na te okolicznosc zakupilam i prawie wchlonelam opakowanie after eight z nadzieniem marcepanowym :)

W supermarkecie mialam jeszcze sciecie z belgijskim tlumokiem, z ktorym mialam juz zatarg ostatnio, a wszystko przez jej ignorancje i niekompetencje (tam jest punkt pocztowy, a ja nadawalam paczke do Holandii, co jej na wstepie zasygnalizowalam - ona oczywiscie zaczela to wprowadzac w nie ta aplikacje co trzeba i za chwile sie okazalo ze nie ma takiego miasta w Belgii - no kurwa Mis!). Wczoraj natomiast musialam pilnie skorzystac z toalety a to sie wiazalo z pojsciem do niej po klucz. I rozmowa wygladala mniej wiecej tak:
    - Moge prosic o klucz do toalety?
    - A moze mi Pani cos zostawic w zastaw?
    - .... Moze byc nerka?
    - Slucham?
    - Pytam czy moze byc nerka?? Co mam Pani zostawic i po co?
    - Prosze pani! Takie sa procedury!!!
    - A co ja mialabym zrobic z tym kluczykiem?
    - No, no wie pani!! Takie sa procedury!! Mielismy duzo problemow z bezdomnymi...
    - Czy ja wygladam na bezdomna? Widzi Pani chyba ze jestem w ciazy?!

Po czym rzucilam jej swoj dowod, wzielam klucz i poszlam do kibla.
    A jak wrocilam to ta mi pyrgnela dowod, wiec jej jeszcze powiedzialam na odchodne, ze przez te wszystkie przepisy i procedury, Belgowie zatracili ludzkie odtuchy i kiedy nie daj Boze, ktos ich tych przepisow pozbawi, to beda musieli popelnic zbiorowe samobojstwo. Tak tak - pani rowniez.

I z takim optymistycznym akcentem wrocilam do domu. Zamknelam sie w czterech scianach i obmyslam plan, jak zyc nie wychodzac do ludziow?

No.
    Musze jeszcze sie odniesc:
    1. Widze ze Ewka wzorowo przeprowadzila rekrutacje i kot sobie niezle poradzil ;) Proponuje dodac jeszcze jedno intymne pytanie do zestawu: czy planujesz uzywac zdrobnien i walic byki ortograficzno-gramatyczne? :)
    2. Kaptur - przez swoj wpis o obrzezaniu - myjesz mi ekran
    3. Gdzie Pani?
    4. Gdzie Bursztyn?
    5. Do matek - czym okrywacie na noc swoje nowo-narodzone dzieci? Czy macie spiworki? Rozki? Kocyki? Kolderki? Mam metlik
    6. Czy jesli chce karmic, to musze wczesniej przeczytac jakas madra ksiazke, czy matka natura sama naprowadzi mi suty??
    7. Czy w ciazy mozna jesc grejpfruty?

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 08:13

malgos741, paszczakin, ania.g, caffe, Reni, Bozia3, kapturnica, Mega, Pusurek, Bursztyn, gosia7122, gosia7122, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie baby drogie

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, niezłe doświadczenie Cię spotkało....
    co do kocyków itp to mam wszystko i najogólniej mówiąc przykrywam w zależności od okoliczności, jak sie urodziła i były cholerne upały to tylko pieluchą flanelową teraz kołderka, jeśli chodzi o spacery to wszystko zależy od pogody

Sabina, Simba, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba <3

Co do pytań:
    Moja córka spała pod kolderka, a jak było bardzo gorąco to pod cienkim bawelnianym kocykiem
    Karmienia nauczysz nie sama, teoria nic nie daje ;-)

Simba, Bliska 77, malgos741, caffe, kapturnica, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Simba, niezłe doświadczenie Cię spotkało....
    co do kocyków itp to mam wszystko i najogólniej mówiąc przykrywam w zależności od okoliczności, jak sie urodziła i były cholerne upały to tylko pieluchą flanelową teraz kołderka, jeśli chodzi o spacery to wszystko zależy od pogody
    A takie malenstwo?
    Bo ja na poczatku myslalam o czym takim:
    http://www.orchestra.fr/bebe-garcon-turbulettes/turbulette-a-manches-amovibles-print-dragon-du-6-au-12-mois--fptu0w.html?vrtid=fptu0w-101
    Ale nawet te najmniejsze sa tak duze, ze mam wrazenie ze dziecko w to wpadnie i sie udusi.
    Wiec zaczelam sie zastanawiac nad czyms takim:
    http://www.safetots.co.uk/Nursery-&-Sleeping/Baby-Nightwear/c87_98_99/p6949/Babymoov-Cosycover-Fresh/product_info.html

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A takie malenstwo?
    Bo ja na poczatku myslalam o czym takim:
    http://www.orchestra.fr/bebe-garcon-turbulettes/turbulette-a-manches-amovibles-print-dragon-du-6-au-12-mois--fptu0w.html?vrtid=fptu0w-101
    Ale nawet te najmniejsze sa tak duze, ze mam wrazenie ze dziecko w to wpadnie i sie udusi.
    Wiec zaczelam sie zastanawiac nad czyms takim:
    http://www.safetots.co.uk/Nursery-&-Sleeping/Baby-Nightwear/c87_98_99/p6949/Babymoov-Cosycover-Fresh/product_info.html
    w szpitalu zaraz po urodzeniu mieliśmy tzw rożek, sprawdza się super bo opatulisz dzieciątko

Simba, kapturnica, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpiworek jest dobry ale warto mieć taki z kapturkiem opatulenie noworodka w taki rożek/becik daje mu poczcie bezpieczeństwa i "ciasnoty" podobnej do tej z maminego brzuszka :)

Simba, caffe, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    śpiworek jest dobry ale warto mieć taki z kapturkiem opatulenie noworodka w taki rożek/becik daje mu poczcie bezpieczeństwa i "ciasnoty" podobnej do tej z maminego brzuszka :)
    Rozki mam, zamowilam tez polarowe spiworki (opatulacz) do wozka i do fotelika (w sumie na upartego to moga i w tym spac w lozeczku), no i wlasnie chyba w takim razie zakupie jeszcze te kocyki-kokony.
    Chociaz czytam teraz ten Jezyk niemowlat i juz wiem, ze jesli trafia sie poprzeczniaki to beda chcialy rekami wymachiwac ;)
    A propos tej ksiazki - sporo ciekawych rzeczy, ale napisane fatalnym jezykiem (albo tak przetlumaczone). Czytasz cos i co chwile jest info ze "ale o tym mozesz poczytac za milion stron" - ciagle odnosniki w przyszlosc ksiazki.
    No i ten ton...Marry Poppins przy tej babie wymieka...

Bliska 77, malgos741, caffe, Bozia3, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Simba <3

Co do pytań:
    Moja córka spała pod kolderka, a jak było bardzo gorąco to pod cienkim bawelnianym kocykiem
    Karmienia nauczysz nie sama, teoria nic nie daje ;-)
    Dzieki :)

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Rozki mam, zamowilam tez polarowe spiworki (opatulacz) do wozka i do fotelika (w sumie na upartego to moga i w tym spac w lozeczku), no i wlasnie chyba w takim razie zakupie jeszcze te kocyki-kokony.
    Chociaz czytam teraz ten Jezyk niemowlat i juz wiem, ze jesli trafia sie poprzeczniaki to beda chcialy rekami wymachiwac ;)
    A propos tej ksiazki - sporo ciekawych rzeczy, ale napisane fatalnym jezykiem (albo tak przetlumaczone). Czytasz cos i co chwile jest info ze "ale o tym mozesz poczytac za milion stron" - ciagle odnosniki w przyszlosc ksiazki.
    No i ten ton...Marry Poppins przy tej babie wymieka...
    myślę że to kwestia tłumaczenia
    co do zakupów to poczekaj, masz i tak już b.dużo, praktycznie wszystkie możliwości jeśli chodzi o przykrycia :)

caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    myślę że to kwestia tłumaczenia
    co do zakupów to poczekaj, masz i tak już b.dużo, praktycznie wszystkie możliwości jeśli chodzi o przykrycia :)
    Uspokoilas mnie :)
    O takie im kupilam:
    http://www.amazon.de/gp/product/B00DY02P88?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, co do karmienia, to zgadzam sie ze praktyka to podstawa, ale moze poczytaj sobie troche o tym jak sie przystawia malucha do piersi. Ja na poczatku nie wiedzialam i maly za plytko chwytal, wiec mialam do krwi pogryzione brodawki, co bylo masakra bo coraz bardziej bolalo, wiec zrobilo sie bledne kolo, bo trudno bylo im sie zagoic. A wystarczylo od poczatku niemal wpychac mu cala brodawke z otoczka do buzi zeby jak najwiecej objal i wtedy nie boli. Ty bedziesz karmila podwojnie, wiec uwazam, ze powinnas sie zapoznac z technika.... Bo niestety ale poczatki sa trudne, ale potem dochodzi sie do chwili kiedy stwerdzasz, ze karmienie jest wspaniale :)

Simba, Bliska 77, kapturnica, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Simba, co do karmienia, to zgadzam sie ze praktyka to podstawa, ale moze poczytaj sobie troche o tym jak sie przystawia malucha do piersi. Ja na poczatku nie wiedzialam i maly za plytko chwytal, wiec mialam do krwi pogryzione brodawki, co bylo masakra bo coraz bardziej bolalo, wiec zrobilo sie bledne kolo, bo trudno bylo im sie zagoic. A wystarczylo od poczatku niemal wpychac mu cala brodawke z otoczka do buzi zeby jak najwiecej objal i wtedy nie boli. Ty bedziesz karmila podwojnie, wiec uwazam, ze powinnas sie zapoznac z technika.... Bo niestety ale poczatki sa trudne, ale potem dochodzi sie do chwili kiedy stwerdzasz, ze karmienie jest wspaniale :)
    No wlasnie - nie chcialabym sie za szybko zniechecic. Pytanie tylko czy bede miec pokarm? ;)
    Chyba sie wybiore na sesje informacyjna do szpitala za tydzien.

Parka, Bliska 77, malgos741, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja corcie z kolei owijalam dosc ciasno w pieluche tetrowa albo bawelniana , wlacznie z raczkami i wtedy sie calkowicie uspokajala. Doszlam do tego sama wlasnie przy drugim dziecku. I corcie tez od razu dobrze karmilam. Okazalo sie, ze jak sie jest juz troche wprawionym i przygotowanym to naprawde latwiej, zwlaszcza jak roznica wieku miedzy dziecmi nieduza.

Simba, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 5510 5511 5512 5513 5514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ