35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Wlasnie tez kupiłam rożki z minky.
Super ze dobrze toleruje mleko z nowa wkładkamiejmy nadzieje ze i ten pępek szybko przestanie sprawiać problemy.
Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Simba
- w ciąży (jednej i drugiej) jadłam mnóstwo cytrusów - mandarynki kilogramami, pomarańcze i grejpfruty też
- nie szalej z dużą ilością kocyków, bo to na chwilę - szkoda kasy. Na początek najlepsze rożki (ja mam taki jak Ania - są super miękkie i można mocno opatulić malucha, a potem używać jako kołderki)
coś w tym stylu: http://allegro.pl/szyjemy-minky-bawelna-rozek-kolderka-mata-75x75-i4793943284.html
do tego mam kocyk, którym opatulam go w wózku czy foteliku,
jak dzieć będzie starszy troszkę - wtedy można śpiworki używać (ja używałam z pierwszym i byłam bardzo zadowolona - bo się w nocy nie rozkopywał)
są różne rozmiary: http://allegro.pl/praktyczny-welniany-spiworek-dla-dzieci-spiwor-i4756646745.html
-jeśli chodzi o cycki - to mnie w szpitalu pomagały laktacyjne pielęgniarki - nie wiem, czy u was tez takie są. Pokazują jak prawidłowo przystawiać. Najważniejsze, żeby zrobić to jak najwcześniej, szczególnie po cesarce. Technika techniką - ale najważniejsza praktyka, jak pisała Sabina. Na początku bolało jak cholera - krew mi się lała za jednym i drugim razem. Teraz przy Kajtku w szpitalu zdarzyło się coś takiego, że po jedzeniu mały zwymiotował dość dużą ilością krwi....pobiegłam przerażona do dyżurki - a okazało się, że jemu się w środku zbierała ta wyssana krew, no i ją w końću w całości wyrzygał - masakra...Natomiast smarowanie bepanthenem i spryskiwanie octinoseptem bardzo pomaga. Po tygodniu boli już nieznacznie - potem to już sama przyjemność. Ja to zawsze porównuje do nowych butów - obetrą CIę, narobią bąbli, a potem je już lubisz..
Dzieki za obszerne wyjaśnienie.
Juz czuje po waszych poradach, ze mi pod beretka słońce wschodzi
Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?
Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd.caffe, Pusurek, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Rozki mam, zamowilam tez polarowe spiworki (opatulacz) do wozka i do fotelika (w sumie na upartego to moga i w tym spac w lozeczku), no i wlasnie chyba w takim razie zakupie jeszcze te kocyki-kokony.
Chociaz czytam teraz ten Jezyk niemowlat i juz wiem, ze jesli trafia sie poprzeczniaki to beda chcialy rekami wymachiwac
A propos tej ksiazki - sporo ciekawych rzeczy, ale napisane fatalnym jezykiem (albo tak przetlumaczone). Czytasz cos i co chwile jest info ze "ale o tym mozesz poczytac za milion stron" - ciagle odnosniki w przyszlosc ksiazki.
No i ten ton...Marry Poppins przy tej babie wymieka...
no to juz przesadzone, ja nie dam rady tego przeczytac.. wyslesz mi streszczenie?Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:tylko uważaj z praniem. Mój przesikał rożek i chciałam szybko mieć suchy - wyprałam w pralce i wrzuciłam do suszarki - po wysuszeniu już nie ma tych fajnych wystających bąbelków .Matka fantastycznej 4
-
Simba, co do cytrusów, to nie pamiętam kto na forum powiedział mi zeby w III trymestrze nie jeść bo dzieci mogą mieć alergię potem. Mnie coś obsypało na dekolcie i jak odstawiłam cytrusy po tej poradzie, to wszystko wróciło do normy.
No ale może ja tak miałam, a Ty wcale tak mieć nie będziesz.Simba lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?
Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd.caffe lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:tylko uważaj z praniem. Mój przesikał rożek i chciałam szybko mieć suchy - wyprałam w pralce i wrzuciłam do suszarki - po wysuszeniu już nie ma tych fajnych wystających bąbelków .
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Simba wiem że firma kurierska DpD jeździ do Belgii i ma najtańsze ceny.
Simba lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
paszczakin wrote:no to juz przesadzone, ja nie dam rady tego przeczytac.. wyslesz mi streszczenie?
I tez będę do Ciebie mowić słonko i skarbie jak ta stetryczala staruchaBozia3, paszczakin, kapturnica, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a mój nie sra od dwóch dni
i dwa dni temu było podobnie. Zastosowałam wtedy termometr i poszło jak z armaty. Wczoraj termometr nie pomógł, więc uciekłam się do ostateczności i podałam czopek - do dziś nic...jaja normalnie. Dziś idziemy na drugą turę szczepień to zobaczymy, co powie lekarka...
Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Simba, co do cytrusów, to nie pamiętam kto na forum powiedział mi zeby w III trymestrze nie jeść bo dzieci mogą mieć alergię potem. Mnie coś obsypało na dekolcie i jak odstawiłam cytrusy po tej poradzie, to wszystko wróciło do normy.
No ale może ja tak miałam, a Ty wcale tak mieć nie będziesz.Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a mój nie sra od dwóch dni
i dwa dni temu było podobnie. Zastosowałam wtedy termometr i poszło jak z armaty. Wczoraj termometr nie pomógł, więc uciekłam się do ostateczności i podałam czopek - do dziś nic...jaja normalnie. Dziś idziemy na drugą turę szczepień to zobaczymy, co powie lekarka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:14
Bozia3, Sabina, Simba, anna maria, Bliska 77, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość