WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, może do lekarza idź.

dorbie lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?

Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd. :)

Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wlasnie tez kupiłam rożki z minky.
    Super ze dobrze toleruje mleko z nowa wkładka :) miejmy nadzieje ze i ten pępek szybko przestanie sprawiać problemy.
    tylko uważaj z praniem. Mój przesikał rożek i chciałam szybko mieć suchy - wyprałam w pralce i wrzuciłam do suszarki - po wysuszeniu już nie ma tych fajnych wystających bąbelków . :(

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba
    - w ciąży (jednej i drugiej) jadłam mnóstwo cytrusów - mandarynki kilogramami, pomarańcze i grejpfruty też
    - nie szalej z dużą ilością kocyków, bo to na chwilę - szkoda kasy. Na początek najlepsze rożki (ja mam taki jak Ania - są super miękkie i można mocno opatulić malucha, a potem używać jako kołderki)
    coś w tym stylu: http://allegro.pl/szyjemy-minky-bawelna-rozek-kolderka-mata-75x75-i4793943284.html
    do tego mam kocyk, którym opatulam go w wózku czy foteliku,
    jak dzieć będzie starszy troszkę - wtedy można śpiworki używać (ja używałam z pierwszym i byłam bardzo zadowolona - bo się w nocy nie rozkopywał)
    są różne rozmiary: http://allegro.pl/praktyczny-welniany-spiworek-dla-dzieci-spiwor-i4756646745.html
    -jeśli chodzi o cycki - to mnie w szpitalu pomagały laktacyjne pielęgniarki - nie wiem, czy u was tez takie są. Pokazują jak prawidłowo przystawiać. Najważniejsze, żeby zrobić to jak najwcześniej, szczególnie po cesarce. Technika techniką - ale najważniejsza praktyka, jak pisała Sabina. Na początku bolało jak cholera - krew mi się lała za jednym i drugim razem. Teraz przy Kajtku w szpitalu zdarzyło się coś takiego, że po jedzeniu mały zwymiotował dość dużą ilością krwi....pobiegłam przerażona do dyżurki - a okazało się, że jemu się w środku zbierała ta wyssana krew, no i ją w końću w całości wyrzygał - masakra...Natomiast smarowanie bepanthenem i spryskiwanie octinoseptem bardzo pomaga. Po tygodniu boli już nieznacznie - potem to już sama przyjemność. Ja to zawsze porównuje do nowych butów - obetrą CIę, narobią bąbli, a potem je już lubisz..:)

Dzieki za obszerne wyjaśnienie.
    Juz czuje po waszych poradach, ze mi pod beretka słońce wschodzi ;)

Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?

Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd. :)
    Nie wiem czy widziałaś te które zamówiłam na amazonie z polaru - one maja otwory na pasy, także i do fotelika i do wózka.

caffe, Pusurek, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Rozki mam, zamowilam tez polarowe spiworki (opatulacz) do wozka i do fotelika (w sumie na upartego to moga i w tym spac w lozeczku), no i wlasnie chyba w takim razie zakupie jeszcze te kocyki-kokony.
    Chociaz czytam teraz ten Jezyk niemowlat i juz wiem, ze jesli trafia sie poprzeczniaki to beda chcialy rekami wymachiwac ;)
    A propos tej ksiazki - sporo ciekawych rzeczy, ale napisane fatalnym jezykiem (albo tak przetlumaczone). Czytasz cos i co chwile jest info ze "ale o tym mozesz poczytac za milion stron" - ciagle odnosniki w przyszlosc ksiazki.
    No i ten ton...Marry Poppins przy tej babie wymieka...

no to juz przesadzone, ja nie dam rady tego przeczytac.. wyslesz mi streszczenie? ;)

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tylko uważaj z praniem. Mój przesikał rożek i chciałam szybko mieć suchy - wyprałam w pralce i wrzuciłam do suszarki - po wysuszeniu już nie ma tych fajnych wystających bąbelków . :(
    Bo można prać tylko na 30 stopni i nie wolno suszyć. Ale można potraktować żelazkiem jak już jest suchy i jest ok.

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, co do cytrusów, to nie pamiętam kto na forum powiedział mi zeby w III trymestrze nie jeść bo dzieci mogą mieć alergię potem. Mnie coś obsypało na dekolcie i jak odstawiłam cytrusy po tej poradzie, to wszystko wróciło do normy.
    No ale może ja tak miałam, a Ty wcale tak mieć nie będziesz.

Simba lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie wiem czy widziałaś te które zamówiłam na amazonie z polaru - one maja otwory na pasy, także i do fotelika i do wózka.
    a to ok :)

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo taka jest prawda. U mnie leży kilka rzeczy nietkniętych, a wydawało mi się jak je kupowałam, ze będą niezbędne o.O
    u mnie to samo część już porozdawałam

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

u mnie przy pierwszej bolało i pękało a przy drugiej tylko czasem boli

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie mam suszarki, ale dobrze wiedzieć, bo ten zakup rownież na poważnie rozważam.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wiem że firma kurierska DpD jeździ do Belgii i ma najtańsze ceny.

Simba lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no to juz przesadzone, ja nie dam rady tego przeczytac.. wyslesz mi streszczenie? ;)
    Jasne albo będę twoja gorąca linia telefoniczna ;)
    I tez będę do Ciebie mowić słonko i skarbie jak ta stetryczala starucha :)

Bozia3, paszczakin, kapturnica, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powrzucac mi te rozki i kocyki do odpowiednich wątków, bo potem za chiny tego nie znajdę!!!!!

malgos741, paszczakin, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do roboty odezwę się później.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nie sra od dwóch dni :) i dwa dni temu było podobnie. Zastosowałam wtedy termometr i poszło jak z armaty. Wczoraj termometr nie pomógł, więc uciekłam się do ostateczności i podałam czopek - do dziś nic...jaja normalnie. Dziś idziemy na drugą turę szczepień to zobaczymy, co powie lekarka...

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Simba, co do cytrusów, to nie pamiętam kto na forum powiedział mi zeby w III trymestrze nie jeść bo dzieci mogą mieć alergię potem. Mnie coś obsypało na dekolcie i jak odstawiłam cytrusy po tej poradzie, to wszystko wróciło do normy.
    No ale może ja tak miałam, a Ty wcale tak mieć nie będziesz.
    No to zobaczę co bedzie bo mi sie strasznie grejpfrutow wlasnie zachciało.

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Simba wiem że firma kurierska DpD jeździ do Belgii i ma najtańsze ceny.
    Ok. To poszukam tych opakowań termicznych i postaram na tutejszych stronach cos wykminic.

anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a mój nie sra od dwóch dni :) i dwa dni temu było podobnie. Zastosowałam wtedy termometr i poszło jak z armaty. Wczoraj termometr nie pomógł, więc uciekłam się do ostateczności i podałam czopek - do dziś nic...jaja normalnie. Dziś idziemy na drugą turę szczepień to zobaczymy, co powie lekarka...
    Ja gdzieś wyczytałam, co nie ukrywam mnie zastanowiło, że dziecko karmione piersią może od pewnego momentu robić kupę raz na kilka dni i jest to zupełnie normalne, ponieważ pokarm naturalny wchłania się w większości. Także jeśli nie boli go brzuch to nie ma się czym martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:14

Bozia3, Sabina, Simba, anna maria, Bliska 77, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5512 5513 5514 5515 5516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ