35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:te...paszcza...może byś już łaskawie wrzuciła fotę brzucha obok suwaczka...bo kartofel wyskoczy, a my nie zdążymy się przyglądnąć Tobie...
ale ja dopiero wygladam jak po mocnej grochowce- nikt obcy nie zauwazyl jeszcze tej mojej ciazy.. ale niech bedzie- w weekend sie napcham i szczele fote..Simba, Bozia3, moremi, Sabina, Mega, kapturnica, dorbie, ania.g, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Dzieki,imiona super,brzuchol tez masz ladny
A Twoja Helenka to byl moj wariant na dziewczynke, bo tak ma moja babcia na imie
Cudna ta Twoja malinkaanna maria, Bozia3, moremi, Sabina, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Edit: ja nie z tych co maja manie kupowania, ale wole sie jako tako przygotować, bo z twixami to moze mi brakować czasu nawet na zakupy przez net. (Juz widze jak Pusur zaciera rączki i krzywi sie w uśmiechu na te deklaracje
)
Widze, ze dostalas wyczerpujace info na wszystkie pytania dot. spania i jedzenia, ale i ja dorzuce swoje 3 grosze, wiedzac, ze byc moza beda zbedne.
Adas ma wypasione lozko, z pieknym zestawem poscieli - kolderka srednio ciepla. Nie wiem, po cholere mu to, bo spi z nami pod moja koldra ( rowniez srednio ciepla)
Karmienie to cos czego trzeba sie niestety nauczyc. Polozne pomoga na bank, a ze masz twixy, to nauka pojdzie 2 razy szybciej. Obawialabym sie troche, ze cesarka to zaburzy, zacznij popijac herbatki tydzien wczesniej, szybciej przyjdzie pokarm. Ja przezylam to bardzo bolesnie tym razem, ze przy wczesniejszym porodzie nie ma pokarmu. On przyszedl pozniej, ale te 2 pierwsze doby mialy z pewnoscia znaczenie ( zbyt dluga Adamkowa zotlaczka ). A twizy beda tez mniejsze, wiec moga same jeszcze nie miec przyzwoitego odruchu ssania. Adas nie bardzo na poczatku kapowal o co cho, a byl tylko 3 tyg wczesniejszy.
Pisalabym jeszcze dlugo i namietnie, ale ww obsral sie wlasnie po kolnierzyk...Simba, moremi, caffe, kapturnica, Mega, ania.g, kkisia, iwcia77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ok. To poszukam tych opakowań termicznych i postaram na tutejszych stronach cos wykminic.
Simba, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnycaffe wrote:Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?
Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd.caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Krzywi w usmiechu? Pusur sie rechocze jak zaba!
Widze, ze dostalas wyczerpujace info na wszystkie pytania dot. spania i jedzenia, ale i ja dorzuce swoje 3 grosze, wiedzac, ze byc moza beda zbedne.
Adas ma wypasione lozko, z pieknym zestawem poscieli - kolderka srednio ciepla. Nie wiem, po cholere mu to, bo spi z nami pod moja koldra ( rowniez srednio ciepla)
Karmienie to cos czego trzeba sie niestety nauczyc. Polozne pomoga na bank, a ze masz twixy, to nauka pojdzie 2 razy szybciej. Obawialabym sie troche, ze cesarka to zaburzy, zacznij popijac herbatki tydzien wczesniej, szybciej przyjdzie pokarm. Ja przezylam to bardzo bolesnie tym razem, ze przy wczesniejszym porodzie nie ma pokarmu. On przyszedl pozniej, ale te 2 pierwsze doby mialy z pewnoscia znaczenie ( zbyt dluga Adamkowa zotlaczka ). A twizy beda tez mniejsze, wiec moga same jeszcze nie miec przyzwoitego odruchu ssania. Adas nie bardzo na poczatku kapowal o co cho, a byl tylko 3 tyg wczesniejszy.
Pisalabym jeszcze dlugo i namietnie, ale ww obsral sie wlasnie po kolnierzyk...
Dzieki za dodatkowa porcje - bede wiec chlac herbate.
Sluchaj, moze on tych kolniezykow nie lubi? Zacznij go ubierac w dzieciec ubranka i zobaczysz czy sie nadal obsrywaPusurek, kapturnica, Mega, ania.g, Iwone, kkisia, Parka lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Sprawdzcie tylko czy te leki można przesyłać między krajami. Niby granic nie ma, ale przesyłki są sprawdzane i dość często zatrzymywane.
moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:One maja dziury na pasy, pasy zapinasz w spiworku. Ja mam takie 2 i sa fajowe. Jak jedziemy autem, to nie ubieram zadnych ciuchow ( kurtek czy kombinezonow ), tylko wkladam Adasia do spiworka i wiem, ze sie nie zgrzeje podczas dluzszej jazdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:54
Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:link poproszę to takowego
https://www.flust.no/ImageStore/2/124941-44_3_kv.jpg?width=500&height=500
Ja mam puchowy na zime i polarowy na teraz.caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Sluchaj, moze on tych kolniezykow nie lubi? Zacznij go ubierac w dzieciec ubranka i zobaczysz czy sie nadal obsrywa
A co wy piszecie, ze wasze dzieci nie sraja codziennie?? Moj sra jak szalony. 2 duze kupy dziennie to standart. Moze wie, ze pieluchy tanie i moze sobie pozwolic na to?Simba, Iwone, moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No to zobaczę co bedzie bo mi sie strasznie grejpfrutow wlasnie zachciało.
Simba, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Caffe, znowu mam cos Ci wyslac?? Wiesz jakie spiworki sa duze?? Do koperty nie wejda!
https://www.flust.no/ImageStore/2/124941-44_3_kv.jpg?width=500&height=500
Ja mam puchowy na zime i polarowy na teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:11
Pusurek, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaffe, zobacz tu jeszcze
https://www.flust.no/barn-og-baby/barnevogn/vognposer/voksi-urban-pose/
Absolutnie genialne. bo rosna razem z dzieckiem. Przy wiekszym dziecku dopinasz dodatkowy dol i spiworek jest dluzszy.
Spiworkow mozna uzywac i do wozka, i do fotelika. Sa tez rozne rodzaje - mozna kupic tez taki jak zwykla kolderka ( srednio cieply ), jesli nie chce sie puchu. Po rozpieciu ich tworzy sie kocyk albo materacyk.
kapturnica, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Ja tez sie nad takim zastanawialam ale tutaj sa za slabe simy na takie puchacze, dlatego wzielam tylko polary
anna maria, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny