X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    te...paszcza...może byś już łaskawie wrzuciła fotę brzucha obok suwaczka...bo kartofel wyskoczy, a my nie zdążymy się przyglądnąć Tobie...:)

ale ja dopiero wygladam jak po mocnej grochowce- nikt obcy nie zauwazyl jeszcze tej mojej ciazy.. ale niech bedzie- w weekend sie napcham i szczele fote..

Simba, Bozia3, moremi, Sabina, Mega, kapturnica, dorbie, ania.g, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzieki,imiona super,brzuchol tez masz ladny
    Dzieki ;)
    A Twoja Helenka to byl moj wariant na dziewczynke, bo tak ma moja babcia na imie :)
    Cudna ta Twoja malinka :)

anna maria, Bozia3, moremi, Sabina, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w przedszkolu Twojej córki uczą się dzieci pisać literki?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Edit: ja nie z tych co maja manie kupowania, ale wole sie jako tako przygotować, bo z twixami to moze mi brakować czasu nawet na zakupy przez net. (Juz widze jak Pusur zaciera rączki i krzywi sie w uśmiechu na te deklaracje ;) )
    Krzywi w usmiechu? Pusur sie rechocze jak zaba! :P
    Widze, ze dostalas wyczerpujace info na wszystkie pytania dot. spania i jedzenia, ale i ja dorzuce swoje 3 grosze, wiedzac, ze byc moza beda zbedne. ;)
    Adas ma wypasione lozko, z pieknym zestawem poscieli - kolderka srednio ciepla. Nie wiem, po cholere mu to, bo spi z nami pod moja koldra ( rowniez srednio ciepla ;) )
    Karmienie to cos czego trzeba sie niestety nauczyc. Polozne pomoga na bank, a ze masz twixy, to nauka pojdzie 2 razy szybciej. Obawialabym sie troche, ze cesarka to zaburzy, zacznij popijac herbatki tydzien wczesniej, szybciej przyjdzie pokarm. Ja przezylam to bardzo bolesnie tym razem, ze przy wczesniejszym porodzie nie ma pokarmu. On przyszedl pozniej, ale te 2 pierwsze doby mialy z pewnoscia znaczenie ( zbyt dluga Adamkowa zotlaczka ). A twizy beda tez mniejsze, wiec moga same jeszcze nie miec przyzwoitego odruchu ssania. Adas nie bardzo na poczatku kapowal o co cho, a byl tylko 3 tyg wczesniejszy.
    Pisalabym jeszcze dlugo i namietnie, ale ww obsral sie wlasnie po kolnierzyk...

Simba, moremi, caffe, kapturnica, Mega, ania.g, kkisia, iwcia77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ok. To poszukam tych opakowań termicznych i postaram na tutejszych stronach cos wykminic.
    Sprawdzcie tylko czy te leki można przesyłać między krajami. Niby granic nie ma, ale przesyłki są sprawdzane i dość często zatrzymywane.

Simba, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga w przedszkolu Twojej córki uczą się dzieci pisać literki?
    to tajemnica :-)a u Was jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:48

Iwone lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Simba, śpiworki do fotelików samochodowych chyba się nie przydadzą, bo jak dzieci zapniesz pasami?

Co do cycków to możebyć tak jak u Bozi, albo może być tak jak u mnie, czyli nie bolało nic, nie pękało itd. :)
    One maja dziury na pasy, pasy zapinasz w spiworku. Ja mam takie 2 i sa fajowe. Jak jedziemy autem, to nie ubieram zadnych ciuchow ( kurtek czy kombinezonow ), tylko wkladam Adasia do spiworka i wiem, ze sie nie zgrzeje podczas dluzszej jazdy.

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Krzywi w usmiechu? Pusur sie rechocze jak zaba! :P
    Widze, ze dostalas wyczerpujace info na wszystkie pytania dot. spania i jedzenia, ale i ja dorzuce swoje 3 grosze, wiedzac, ze byc moza beda zbedne. ;)
    Adas ma wypasione lozko, z pieknym zestawem poscieli - kolderka srednio ciepla. Nie wiem, po cholere mu to, bo spi z nami pod moja koldra ( rowniez srednio ciepla ;) )
    Karmienie to cos czego trzeba sie niestety nauczyc. Polozne pomoga na bank, a ze masz twixy, to nauka pojdzie 2 razy szybciej. Obawialabym sie troche, ze cesarka to zaburzy, zacznij popijac herbatki tydzien wczesniej, szybciej przyjdzie pokarm. Ja przezylam to bardzo bolesnie tym razem, ze przy wczesniejszym porodzie nie ma pokarmu. On przyszedl pozniej, ale te 2 pierwsze doby mialy z pewnoscia znaczenie ( zbyt dluga Adamkowa zotlaczka ). A twizy beda tez mniejsze, wiec moga same jeszcze nie miec przyzwoitego odruchu ssania. Adas nie bardzo na poczatku kapowal o co cho, a byl tylko 3 tyg wczesniejszy.
    Pisalabym jeszcze dlugo i namietnie, ale ww obsral sie wlasnie po kolnierzyk...
    Nie chcialam pisac o tej zabie...
    Dzieki za dodatkowa porcje - bede wiec chlac herbate.

Sluchaj, moze on tych kolniezykow nie lubi? Zacznij go ubierac w dzieciec ubranka i zobaczysz czy sie nadal obsrywa ;)

Pusurek, kapturnica, Mega, ania.g, Iwone, kkisia, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprawdzcie tylko czy te leki można przesyłać między krajami. Niby granic nie ma, ale przesyłki są sprawdzane i dość często zatrzymywane.
    Masz racje. Nie chce rodzic w wiezieniu

moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    One maja dziury na pasy, pasy zapinasz w spiworku. Ja mam takie 2 i sa fajowe. Jak jedziemy autem, to nie ubieram zadnych ciuchow ( kurtek czy kombinezonow ), tylko wkladam Adasia do spiworka i wiem, ze sie nie zgrzeje podczas dluzszej jazdy.
    link poproszę do takowego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:54

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    link poproszę to takowego ;D
    Caffe, znowu mam cos Ci wyslac?? Wiesz jakie spiworki sa duze?? Do koperty nie wejda! :P
    https://www.flust.no/ImageStore/2/124941-44_3_kv.jpg?width=500&height=500
    Ja mam puchowy na zime i polarowy na teraz.

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaden mi z tych "minki" rozkow do wystroju domu nie pasuje :/ ;)

Simba, Sabina, moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Sluchaj, moze on tych kolniezykow nie lubi? Zacznij go ubierac w dzieciec ubranka i zobaczysz czy sie nadal obsrywa ;)
    No dobra, ubralam mu teraz majtki z golfem. ;)

A co wy piszecie, ze wasze dzieci nie sraja codziennie?? Moj sra jak szalony. 2 duze kupy dziennie to standart. Moze wie, ze pieluchy tanie i moze sobie pozwolic na to? ;)

Simba, Iwone, moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No to zobaczę co bedzie bo mi sie strasznie grejpfrutow wlasnie zachciało.
    Jak ci sie zachciało to jedz, widocznie twixy maja ochote, a dzieciom sie nie odmawia ;)

Simba, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, znowu mam cos Ci wyslac?? Wiesz jakie spiworki sa duze?? Do koperty nie wejda! :P
    https://www.flust.no/ImageStore/2/124941-44_3_kv.jpg?width=500&height=500
    Ja mam puchowy na zime i polarowy na teraz.
    Ja tez sie nad takim zastanawialam ale tutaj sa za slabe zimy na takie puchacze, dlatego wzielam tylko polary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:11

Pusurek, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zaden mi z tych "minki" rozkow do wystroju domu nie pasuje :/ ;)
    Ojej...
    ;)

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    to tajemnica :-)a u Was jak?
    U nas uczą i pisania i czytania i tylko 6 latki, młodszy rocznik już nie. W tej samej gminie nie we wszystkich przedszkolach.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, zobacz tu jeszcze
    https://www.flust.no/barn-og-baby/barnevogn/vognposer/voksi-urban-pose/
    Absolutnie genialne. bo rosna razem z dzieckiem. Przy wiekszym dziecku dopinasz dodatkowy dol i spiworek jest dluzszy.
    Spiworkow mozna uzywac i do wozka, i do fotelika. Sa tez rozne rodzaje - mozna kupic tez taki jak zwykla kolderka ( srednio cieply ), jesli nie chce sie puchu. Po rozpieciu ich tworzy sie kocyk albo materacyk.

kapturnica, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja tez sie nad takim zastanawialam ale tutaj sa za slabe simy na takie puchacze, dlatego wzielam tylko polary
    U mnie tez nie ma zim, tu raczej jest doszczowo, choc mroz potrafi czasem przyjsc. Ja mam po prostu ciut lzejsze kombinezoniki na zime. Zamiast ubierac Adasia w pancerny kombinezon, wrzucam go w leciutki, do tego spirowek z puchu i wiem, ze mu i cieplo bedzie, i jeszcze ruszac sie tez da rade. ;)

anna maria, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurna, majtki z golfem tez dziecku nie pasza... Mowisz Simba, ze dzieciece ubranko moze mu zalozyc? ;)
    Ide kupe przebrac...A po drodze zrobie sobie kawe! I Merci skitram! A co!

anna maria, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5514 5515 5516 5517 5518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ