X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jeśli chcesz jako kołderkę - to może być prostokąt, ale układając go w rożek - to wygodniejszy kwadrat - tylko nie szalejcie z cenami, bo ten rożek to przez kilka tygodni służy, a kołderka też niedługo - bo krótka, poza tym się rozkopują dzieci - ja go wykorzystuje do opatulania go w wózku głębokim...
    Niedługo? Moja wyrosła a traktowała jak przytulankę, był pocerowany, w końcu rozleciał sie ze starości... ;)

anna maria, moremi, paszczakin, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dobrze, ze kartofel (jak to kartofle) na wiosne bedzie.. Zanim sie nastepna zima do Belgii przytelepie, to bedzie juz chodzil w Relaksach i spiwory nie beda potrzebne.. A nawet jakby, to ja mam taka "mumie" z nastoletnich czasow, przefastryguje ja na odpowiednim poziomie i tez styknie- bedzie rosla z dzieckiem ;) w ten spodob odhaczam koldry do pelnoletnosci ;)

anna maria, Pusurek, kapturnica, Mega, moremi, Reni, kkisia, Simba, Bozia3, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ech dobrze, ze kartofel (jak to kartofle) na wiosne bedzie.. Zanim sie nastepna zima do Belgii przytelepie, to bedzie juz chodzil w Relaksach i spiwory nie beda potrzebne.. A nawet jakby, to ja mam taka "mumie" z nastoletnich czasow, przefastryguje ja na odpowiednim poziomie i tez styknie- bedzie rosla z dzieckiem ;) w ten spodob odhaczam koldry do pelnoletnosci ;)
    Ja mialam tak z wiosenna corka. Ale i tak kupilam spiworek na kolejna zime do spacerowki, bo jak miala 7 miesiect, to jeszcze w relaksach chodzic nie chciala. ;) Ba! Ona w ogole nie chciala jeszcze chodzic. ;)
    Urodzisz Kartofla, zobaczysz jaki to z niego czlowiek i co lubi, a potem bedziesz myslec nad kolejna zima. :)

Mega, moremi, anna maria, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, znowu mam cos Ci wyslac?? Wiesz jakie spiworki sa duze?? Do koperty nie wejda! :P
    https://www.flust.no/ImageStore/2/124941-44_3_kv.jpg?width=500&height=500
    Ja mam puchowy na zime i polarowy na teraz.
    o kurwa jaki fajny ;D

chyba linię tranzytowa musimy uruchomic ;) albo firmę jakąś otworzyć ;)

Pusurek, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mialam tak z wiosenna corka. Ale i tak kupilam spiworek na kolejna zime do spacerowki, bo jak miala 7 miesiect, to jeszcze w relaksach chodzic nie chciala. ;) Ba! Ona w ogole nie chciala jeszcze chodzic. ;)
    Urodzisz Kartofla, zobaczysz jaki to z niego czlowiek i co lubi, a potem bedziesz myslec nad kolejna zima. :)

no Pusur, przeciez on 100% Polak bedzie, to co ma nie lubic Relaksow?

Pusurek, Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja gdzieś wyczytałam, co nie ukrywam mnie zastanowiło, że dziecko karmione piersią może od pewnego momentu robić kupę raz na kilka dni i jest to zupełnie normalne, ponieważ pokarm naturalny wchłania się w większości. Także jeśli nie boli go brzuch to nie ma się czym martwić.
    Mój Hubi robił kupę 1x na 2 tygodnie, karmiony piersia, potem po wprowadzeniu pokarmów dodatkowych już codziennie

caffe, Sabina, Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, zobacz tu jeszcze
    https://www.flust.no/barn-og-baby/barnevogn/vognposer/voksi-urban-pose/
    Absolutnie genialne. bo rosna razem z dzieckiem. Przy wiekszym dziecku dopinasz dodatkowy dol i spiworek jest dluzszy.
    Spiworkow mozna uzywac i do wozka, i do fotelika. Sa tez rozne rodzaje - mozna kupic tez taki jak zwykla kolderka ( srednio cieply ), jesli nie chce sie puchu. Po rozpieciu ich tworzy sie kocyk albo materacyk.
    Ty mnie chcesz psychicznie wykończyć ;D i jak ja mam teraz funkcjonować??? ;D

kiedy ten Twój znajomy będzie w pl? hehehehe

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki ;)
    A Twoja Helenka to byl moj wariant na dziewczynke, bo tak ma moja babcia na imie :)
    Cudna ta Twoja malinka :)
    Moja babcia też :-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja corka ( ktora w ogole nie jest dziewczynka ;) ) postanowila, ze jednak pojdzie na szkolny bal. Nalezalo bylo zatem nabyc suknie, bo takowych w jej szafie nie uswiadczysz. I wybrala taka ( z pomoca mamusi )
    http://www.zalando.no/vila-novel-cocktailkjole-bla-v1021c09i-k11.html

Teraz jeszcze buty trzeba kupic, bo w zadne moje juz nie wchodzi.
    Najgorsze jest to, ze to ciuchy na raz, potem juz tego nie wlozy. Chociaz kiecke moge wziac ja, bo ladna i rozmiar mamy taki sam. :)

Mega, moremi, anna maria, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    U nas uczą i pisania i czytania i tylko 6 latki, młodszy rocznik już nie. W tej samej gminie nie we wszystkich przedszkolach.
    no u nas wszystkie dzieci z grupy a jest galimatias bo są dzieci odroczone które w pierwszej połowie roku skończyły 6 lat i są dzieci które teraz kończą 5....

Iwone lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no Pusur, przeciez on 100% Polak bedzie, to co ma nie lubic Relaksow?
    No jak nie jak tak. Bedzie lubil. Ale niech sie najpierw chodzic nauczy! :D

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaypiam. W dododatku ludZi full i nie ma jak zjeść. A ja glodna!

Elfik, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buongiorno

Simba, ubawilas mnie wydarzeniem z poczty :)
    Andzej, kreciles karuzela wczoraj :) P.S. moze to rzeczywiscie woreczek jak Bozia mowi- poszedlbys zbadac bebechy, co??
    Mega, przykro mi :/
    Inessko, mysle o Tobie <3
    Malgos, ciesze sie ze cycami wszystko dobrze.
    Dzwonil prawnik, chce zebysmy podpisywali umowe ustalajaca date przekazania chalupy, przeprowadzka mialaby nastapic w polowie lutego. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Milego przedweekendu :)

Sabina, Pusurek, ania.g, moremi, Mega, Simba, gosia7122, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no u nas wszystkie dzieci z grupy a jest galimatias bo są dzieci odroczone które w pierwszej połowie roku skończyły 6 lat i są dzieci które teraz kończą 5....
    mój chodził przez 3 lata do innego przedszkola i dopiero w tym roku go przeniosłam do rejonowego. Zależało mi na tym żeby chodził z dziećmi z którymi pójdzie do szkoły. Rozmawiałam o tym z dyrektorką jeszcze w poprzednim roku szkolnym. Chyba mądrze jej to uzasadniłam, bo w tym roku mamy grupy wg daty urodzenia, tak jak przy rekrutacji do szkoły. Więc w naszej grupie są wszystkie dzieci z 2008 i 3 z początku 2009. Prawdopodobnie pójdą wszystkie razem do 1 klasy. Reszta 5 latków, też jest wg daty urodzenia

Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ty mnie chcesz psychicznie wykończyć ;D i jak ja mam teraz funkcjonować??? ;D

kiedy ten Twój znajomy będzie w pl? hehehehe
    Do Pl co i rusz ktos smiga stad. Zawsze jakas opcja podeslania paki by byla, gdybys sie baaaaaaaaaardzo uparla na norweski spiworek. ;)

moremi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ruch jak na autobanie od kilku dni..

Pani Premier, i jak to ogarnąć, no jak?...

Witam nowe koleżanki :)

Stare pozdrawiam, hehehe...
    i bez obrażania bo najseksowniejszą kobietą świata została 40-letnia Penelope Cruz..:)
    czyli i ja niedługo może dostanę szansę ;)

Paszcza, cieszę się, niech żyje poczta!
    I nie drąż córko, nie drąż..
    ciesz się z niespodzianki i zdaj relację :)

Macduska, jak chłopaki, bo zapowiadało się na choróbsko?

Bursztyn, bier ta chata, bo w nowym domu się łatwiej zachodzi...najlepiej przy remoncie, kiedy jesteś zaczadzona farbami, rozpuszczalnikami a w płucach masz cekol..
    może dlatego, że jesteś spracowana jak nakazuje "ojciec Sęp" :)))))))

Bursztyn, Pusurek, ania.g, kapturnica, moremi, Sabina, Mega, Simba, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Elfol sie pojawil.
    Masz juz Wnuczke do orzechow? Nabyte, przeczytane?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    mój chodził przez 3 lata do innego przedszkola i dopiero w tym roku go przeniosłam do rejonowego. Zależało mi na tym żeby chodził z dziećmi z którymi pójdzie do szkoły. Rozmawiałam o tym z dyrektorką jeszcze w poprzednim roku szkolnym. Chyba mądrze jej to uzasadniłam, bo w tym roku mamy grupy wg daty urodzenia, tak jak przy rekrutacji do szkoły. Więc w naszej grupie są wszystkie dzieci z 2008 i 3 z początku 2009. Prawdopodobnie pójdą wszystkie razem do 1 klasy. Reszta 5 latków, też jest wg daty urodzenia
    no u nas tez większość grupy pójdzie razem i mam nadzieję że moja córka też się załapie choć to nie jej rejonowa szkoła ale gdyby miała iść do rejonówki to pójdzie sama bo tu nikogo nie zna bo u nas nie ma ani żłobka ani przedszkola

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Bursztyn, bier ta chata, bo w nowym domu się łatwiej zachodzi...najlepiej przy remoncie, kiedy jesteś zaczadzona farbami, rozpuszczalnikami a w płucach masz cekol..
    może dlatego, że jesteś spracowana jak nakazuje "ojciec Sęp" :)))))))
    hahaha! :) o. Sep hahah :)
    jesli dziadki wypuszcza chate ze szponow to chetnie wezme :)

Elfik, kapturnica, moremi, Sabina, Mega, dorbie, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahaha! :) o. Sep hahah :)
    jesli dziadki wypuszcza chate ze szponow to chetnie wezme :)
    Nie da sie dziadkow jakos tak delikatnie... no... namowic? ;) Jakas minimalna presja? ;)

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 5515 5516 5517 5518 5519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ