Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja już nawet nie skupiam się na tych opisach żarcia Ewkowych - bo wszystko smaczne i tylko się człowiek niepotrzebnie denerwuje...mogłaby gotować u mnie...;)

hehe. kocham żarcie, jestem smakoszem
    chciałabym mieć duża rodzine i wystarczająco kasy żeby gotować rózne pyszności
    uwielbiam pichcić i patrzeć że komus smakuje :)

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja to samo....trochę zaufania do własnych dzieci - co taki trzylatek może aż tak bardzo zrobić strasznego? A jak coś zrzuci specjalnie, czy narozrabia - to można go już ukarać...
    Bo jak nie...to potem będzie jak w balladzie o januszku - myk myk mamuśka - karcerek....:)
    Spaść z własnoręcznie zrobione piramidy?
    Przewrócić na siebie szafki bo koniecznie musi sprawdzić co jest na najwyższej polce?
    Zbadać prąd?
    Zrzucić laptopa?
    Wyjść na balkon i zamarznąć?
    Pójść tam gdzie jej nie wolno, czyli do łazienki i bawic środkami do sprzątania, śmiertelnie się zatruć
    I wiele innych rzeczy może zrobić moja córka gdy ja będę spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:32

Simba, nick nieaktualny, Elfik, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    absolutnie, żaden materac
    snuze sie zaczepia o pampersa, jest bardzo czuła, możesz spać spokojnie
    Dzięki, właśnie o taki mi chodziło tzn.właśnie taki wolę niż ten co się daje pod materac, a teraz wiem że jest dobry bo Ty sprawdziłaś. Znalazłam na allegro

EwaT lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dostanę tym radiem w twarz i zmarszczki znikną?

Tydzień temu kosmetyczka zrobiła mi jakąś maskę z retinolu i jakiś innych dziwnych rzeczy. Wyglądałam przez dwa dni jakbym skórę zrzucała, ale teraz buzia jest gładka :-)

pewnie że znikno bo spuchniesz i się rozprostujo

moremi, kapturnica, Bozia3, nick nieaktualny, Simba, Mega, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie byl karny stoleczek i w strone sciany siedzenie za kare..A jak starsznie wył to byl wycwiczony ,ze musial isc w drugi pokoj i poki sie nie uspokoi nie wychodzi...Jak wyszedl i zaczynal od nowa to wio nawarot..Dzieciaki 3letnie sa juz niezle cwane..
    u mnie to samo....wypad do swojego pokoju, albo do lazienki i wracał jak się uspokoi...

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dzięki, właśnie o taki mi chodziło tzn.właśnie taki wolę niż ten co się daje pod materac, a teraz wiem że jest dobry bo Ty sprawdziłaś. Znalazłam na allegro
    jest doskonała
    ja kupiłam nową w sklepie Bocian w Zabrzu w tym samym dniu kiedy odbierałam moje serduszko z patologii noworodka w Swietochłowicach, zapłaciłam 400zł
    do dzis nie zmieniałam baterii ale oczywiscie mam zapasowe

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    u mnie to samo....wypad do swojego pokoju, albo do lazienki i wracał jak się uspokoi...
    Chujowe matki z nas ;-)

moremi, EwaT, Bozia3, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hehe. kocham żarcie, jestem smakoszem
    chciałabym mieć duża rodzine i wystarczająco kasy żeby gotować rózne pyszności
    uwielbiam pichcić i patrzeć że komus smakuje :)
    Knajpe otworzcie, bedziemy tam zloty forumowe robic! :)

EwaT, Bozia3, Mega, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kochane nie mylcie wychowywania z brakiem opieki.
    Dla mnie stan, gdy ja odpływam i nie wiem co się dzieje z dzieckiem, a nikogo poza mną w pomieszczeniu jest niemożliwy do zaistnienia. To tylko dziecko. W dodatktu z wielkimi pomysłami, które jest spokojne gdy śpi. Nie ma.mowy.

EwaT, Mega, iwcia77, nick nieaktualny, Elfik lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam kilka stron wstecz i z tego co zajarzyłam Tomaszek ma jakieś problemy ze zdrówkiem. Mam nadzieje, że to nic poważnego.

EwaT, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chujowe matki z nas ;-)
    Ja nie.

nick nieaktualny, Elfik lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Spaść z własnoręcznie zrobione piramidy?
    Przewrócić na siebie szafki bo koniecznie musi sprawdzić co jest na najwyższej polce?
    Zbadać prąd?
    Zrzucić laptopa?
    Wyjść na balkon i zamarznąć?
    Pójść tam gdzie jej nie wolno, czyli do łazienki i bawic środkami do sprzątania, śmiertelnie się zatruć
    I wiele innych rzeczy może zrobić moja córka gdy ja będę spać...
    trochę katastroficzna wizja...:) może za bardzo się o nią boisz? Zamknęłabym się z nią w jednym pokoju - bezpiecznym jakimś i ja bym kimała, a ona ma się bawić klockami czy czymś tam i nie wychodzić bez pozwolenia z pokoju...jak wyjdzie - to kara...

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    trochę katastroficzna wizja...:) może za bardzo się o nią boisz? Zamknęłabym się z nią w jednym pokoju - bezpiecznym jakimś i ja bym kimała, a ona ma się bawić klockami czy czymś tam i nie wychodzić bez pozwolenia z pokoju...jak wyjdzie - to kara...
    Pogadamy za 3 lata ;-)
    A co zrobisz jak Cię nie posłucha? Ale na tyle skutecznie że dziecku coś się stanie. Kogo ukarzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:43

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kochane nie mylcie wychowywania z brakiem opieki.
    Dla mnie stan, gdy ja odpływam i nie wiem co się dzieje z dzieckiem, a nikogo poza mną w pomieszczeniu jest niemożliwy do zaistnienia. To tylko dziecko. W dodatktu z wielkimi pomysłami, które jest spokojne gdy śpi. Nie ma.mowy.
    Ale wychowywanie miedzy innymi polega na tym by chyba uczyc co moze a co nie moze dzieciak??.... Temat rzeka kazdy robi po swojemu... Uwierz mozna przysnac sobie nawet przy 3letnim dziecku..Baa kochana w dodatku w tym samym czasie mialam pod opieka babcie meza ktora wymagala 24h opieki..I potrafil z lozka i pol godz nie wyjsc poki mu nie pozwolilam (bawil sie zabawkami na lozku) zanim nie skonczylam zabiegow higienicznych w jej pokoju...Dzieci rozumia juz nakazy i zakazy jesli maja wyznaczone swiadomie granice...

Bozia3, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dostanę tym radiem w twarz i zmarszczki znikną?

Tydzień temu kosmetyczka zrobiła mi jakąś maskę z retinolu i jakiś innych dziwnych rzeczy. Wyglądałam przez dwa dni jakbym skórę zrzucała, ale teraz buzia jest gładka :-)
    Nie, Dorka wlaczy Ci Modern Talking ;)

kapturnica, EwaT, Mega, iwcia77, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja nie.
    Pisalam do Bozi akurat..Bo postepowala z synem tak samo jak ja ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Przeleciałam kilka stron wstecz i z tego co zajarzyłam Tomaszek ma jakieś problemy ze zdrówkiem. Mam nadzieje, że to nic poważnego.
    Mysza, jak sie czujesz po cesarce oraz w nowej roli? :)
    Dalabys jakies nowe zdjecie Wojtusia - jest taki sliczny <3

Bozia3, mysza1975, iwcia77, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pogadamy za 3 lata ;-)
    A co zrobisz jak Cię nie posłucha? Ale na tyle skutecZnie że dziecku coś się stanie. Kogo ukazesz?
    nie mam po co czekać aż 3 lata - bo mam w domu 12 latka i wiem, jak z nim postępowałam....dzięki temu jest teraz samodzielnym chłopakiem - od dawna sam jeździ po mieście, robi zakupy, szaleje na rowerze z chłopakami (jeździ też sam na rowerze do miasta) i inne rzeczy...jego kolega z nadgorliwą i wystraszoną matką nie może wyjść z domu w okolicach 17.0 bo ciemno, na treningi go odwożą - bo coś się mu może przydarzyć - ręce myje 15 razy dziennie bo bakterie...a jak miał około 3 lat właśnie - to spędzaliśmy razem wakacje - latali za nim z parówką po całym kempingu - bo głodny, do piaskownicy nie mógł iść z innymi dziećmi - bo tam koty obce sikają - więc siedział w pokoju i przez okno patrzył ze łzami w oczach jak inne dzieci się bawią i mogłabym jeszcze mnożyć....nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)

kapturnica, EwaT, Simba, Iwone, iwcia77, moremi, nick nieaktualny, Reni, gosia7122, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...Takze ten tego coby nie poglebiac tematu roznic wychowawczych..To ja zwijam sie i ideM spac..Dobrej nocy paniom 8)

EwaT, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zakazy i nakazy to ciszej innego niż brak opieki. Sorry, ale widze że się nie zrozumiemy. Kapta byłaś obecna. Był w pokoju obok a Ty zajmowała się innymi sprawami. Ja też tak robię, przeciez sprzatem gotuje, ale jestem czujena, praytomna i w każdej chwili mogę zareagować. A jak śpię już nie.

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Elfik lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 5536 5537 5538 5539 5540 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ