X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja już nawet nie skupiam się na tych opisach żarcia Ewkowych - bo wszystko smaczne i tylko się człowiek niepotrzebnie denerwuje...mogłaby gotować u mnie...;)

hehe. kocham żarcie, jestem smakoszem
    chciałabym mieć duża rodzine i wystarczająco kasy żeby gotować rózne pyszności
    uwielbiam pichcić i patrzeć że komus smakuje :)

Sabina, Bozia3, Pusurek, Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja to samo....trochę zaufania do własnych dzieci - co taki trzylatek może aż tak bardzo zrobić strasznego? A jak coś zrzuci specjalnie, czy narozrabia - to można go już ukarać...
    Bo jak nie...to potem będzie jak w balladzie o januszku - myk myk mamuśka - karcerek....:)
    Spaść z własnoręcznie zrobione piramidy?
    Przewrócić na siebie szafki bo koniecznie musi sprawdzić co jest na najwyższej polce?
    Zbadać prąd?
    Zrzucić laptopa?
    Wyjść na balkon i zamarznąć?
    Pójść tam gdzie jej nie wolno, czyli do łazienki i bawic środkami do sprzątania, śmiertelnie się zatruć
    I wiele innych rzeczy może zrobić moja córka gdy ja będę spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:32

Simba, macduska, Elfik, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    absolutnie, żaden materac
    snuze sie zaczepia o pampersa, jest bardzo czuła, możesz spać spokojnie
    Dzięki, właśnie o taki mi chodziło tzn.właśnie taki wolę niż ten co się daje pod materac, a teraz wiem że jest dobry bo Ty sprawdziłaś. Znalazłam na allegro

EwaT lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dostanę tym radiem w twarz i zmarszczki znikną?

Tydzień temu kosmetyczka zrobiła mi jakąś maskę z retinolu i jakiś innych dziwnych rzeczy. Wyglądałam przez dwa dni jakbym skórę zrzucała, ale teraz buzia jest gładka :-)

pewnie że znikno bo spuchniesz i się rozprostujo

moremi, kapturnica, Bozia3, Dorka1979, Simba, Mega, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie byl karny stoleczek i w strone sciany siedzenie za kare..A jak starsznie wył to byl wycwiczony ,ze musial isc w drugi pokoj i poki sie nie uspokoi nie wychodzi...Jak wyszedl i zaczynal od nowa to wio nawarot..Dzieciaki 3letnie sa juz niezle cwane..
    u mnie to samo....wypad do swojego pokoju, albo do lazienki i wracał jak się uspokoi...

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dzięki, właśnie o taki mi chodziło tzn.właśnie taki wolę niż ten co się daje pod materac, a teraz wiem że jest dobry bo Ty sprawdziłaś. Znalazłam na allegro
    jest doskonała
    ja kupiłam nową w sklepie Bocian w Zabrzu w tym samym dniu kiedy odbierałam moje serduszko z patologii noworodka w Swietochłowicach, zapłaciłam 400zł
    do dzis nie zmieniałam baterii ale oczywiscie mam zapasowe

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    u mnie to samo....wypad do swojego pokoju, albo do lazienki i wracał jak się uspokoi...
    Chujowe matki z nas ;-)

moremi, EwaT, Bozia3, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hehe. kocham żarcie, jestem smakoszem
    chciałabym mieć duża rodzine i wystarczająco kasy żeby gotować rózne pyszności
    uwielbiam pichcić i patrzeć że komus smakuje :)
    Knajpe otworzcie, bedziemy tam zloty forumowe robic! :)

EwaT, Bozia3, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kochane nie mylcie wychowywania z brakiem opieki.
    Dla mnie stan, gdy ja odpływam i nie wiem co się dzieje z dzieckiem, a nikogo poza mną w pomieszczeniu jest niemożliwy do zaistnienia. To tylko dziecko. W dodatktu z wielkimi pomysłami, które jest spokojne gdy śpi. Nie ma.mowy.

EwaT, Mega, iwcia77, macduska, Elfik lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam kilka stron wstecz i z tego co zajarzyłam Tomaszek ma jakieś problemy ze zdrówkiem. Mam nadzieje, że to nic poważnego.

EwaT, iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chujowe matki z nas ;-)
    Ja nie.

macduska, Elfik lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Spaść z własnoręcznie zrobione piramidy?
    Przewrócić na siebie szafki bo koniecznie musi sprawdzić co jest na najwyższej polce?
    Zbadać prąd?
    Zrzucić laptopa?
    Wyjść na balkon i zamarznąć?
    Pójść tam gdzie jej nie wolno, czyli do łazienki i bawic środkami do sprzątania, śmiertelnie się zatruć
    I wiele innych rzeczy może zrobić moja córka gdy ja będę spać...
    trochę katastroficzna wizja...:) może za bardzo się o nią boisz? Zamknęłabym się z nią w jednym pokoju - bezpiecznym jakimś i ja bym kimała, a ona ma się bawić klockami czy czymś tam i nie wychodzić bez pozwolenia z pokoju...jak wyjdzie - to kara...

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    trochę katastroficzna wizja...:) może za bardzo się o nią boisz? Zamknęłabym się z nią w jednym pokoju - bezpiecznym jakimś i ja bym kimała, a ona ma się bawić klockami czy czymś tam i nie wychodzić bez pozwolenia z pokoju...jak wyjdzie - to kara...
    Pogadamy za 3 lata ;-)
    A co zrobisz jak Cię nie posłucha? Ale na tyle skutecznie że dziecku coś się stanie. Kogo ukarzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:43

Dorka1979, macduska, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kochane nie mylcie wychowywania z brakiem opieki.
    Dla mnie stan, gdy ja odpływam i nie wiem co się dzieje z dzieckiem, a nikogo poza mną w pomieszczeniu jest niemożliwy do zaistnienia. To tylko dziecko. W dodatktu z wielkimi pomysłami, które jest spokojne gdy śpi. Nie ma.mowy.
    Ale wychowywanie miedzy innymi polega na tym by chyba uczyc co moze a co nie moze dzieciak??.... Temat rzeka kazdy robi po swojemu... Uwierz mozna przysnac sobie nawet przy 3letnim dziecku..Baa kochana w dodatku w tym samym czasie mialam pod opieka babcie meza ktora wymagala 24h opieki..I potrafil z lozka i pol godz nie wyjsc poki mu nie pozwolilam (bawil sie zabawkami na lozku) zanim nie skonczylam zabiegow higienicznych w jej pokoju...Dzieci rozumia juz nakazy i zakazy jesli maja wyznaczone swiadomie granice...

Bozia3, moremi, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dostanę tym radiem w twarz i zmarszczki znikną?

Tydzień temu kosmetyczka zrobiła mi jakąś maskę z retinolu i jakiś innych dziwnych rzeczy. Wyglądałam przez dwa dni jakbym skórę zrzucała, ale teraz buzia jest gładka :-)
    Nie, Dorka wlaczy Ci Modern Talking ;)

kapturnica, EwaT, Mega, iwcia77, moremi, macduska, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja nie.
    Pisalam do Bozi akurat..Bo postepowala z synem tak samo jak ja ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Przeleciałam kilka stron wstecz i z tego co zajarzyłam Tomaszek ma jakieś problemy ze zdrówkiem. Mam nadzieje, że to nic poważnego.
    Mysza, jak sie czujesz po cesarce oraz w nowej roli? :)
    Dalabys jakies nowe zdjecie Wojtusia - jest taki sliczny <3

Bozia3, mysza1975, iwcia77, moremi, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pogadamy za 3 lata ;-)
    A co zrobisz jak Cię nie posłucha? Ale na tyle skutecZnie że dziecku coś się stanie. Kogo ukazesz?
    nie mam po co czekać aż 3 lata - bo mam w domu 12 latka i wiem, jak z nim postępowałam....dzięki temu jest teraz samodzielnym chłopakiem - od dawna sam jeździ po mieście, robi zakupy, szaleje na rowerze z chłopakami (jeździ też sam na rowerze do miasta) i inne rzeczy...jego kolega z nadgorliwą i wystraszoną matką nie może wyjść z domu w okolicach 17.0 bo ciemno, na treningi go odwożą - bo coś się mu może przydarzyć - ręce myje 15 razy dziennie bo bakterie...a jak miał około 3 lat właśnie - to spędzaliśmy razem wakacje - latali za nim z parówką po całym kempingu - bo głodny, do piaskownicy nie mógł iść z innymi dziećmi - bo tam koty obce sikają - więc siedział w pokoju i przez okno patrzył ze łzami w oczach jak inne dzieci się bawią i mogłabym jeszcze mnożyć....nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)

kapturnica, EwaT, Simba, Iwone, iwcia77, moremi, kkisia, Reni, gosia7122, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...Takze ten tego coby nie poglebiac tematu roznic wychowawczych..To ja zwijam sie i ideM spac..Dobrej nocy paniom 8)

EwaT, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zakazy i nakazy to ciszej innego niż brak opieki. Sorry, ale widze że się nie zrozumiemy. Kapta byłaś obecna. Był w pokoju obok a Ty zajmowała się innymi sprawami. Ja też tak robię, przeciez sprzatem gotuje, ale jestem czujena, praytomna i w każdej chwili mogę zareagować. A jak śpię już nie.

Mega, macduska, Dorka1979, Elfik lubią tę wiadomość

‹‹ 5536 5537 5538 5539 5540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ