X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ostatecznie, nasi starzy nie mieli takiej swiadomosci macierzynstwa jak my a jednak przezylismy. Po prostu wiecej nam sie wlasnie zabranialo i wytyczalo granice. Ja pamietam doskonale, co moglam a za co grozila kara.
    Ramy i granice sa wazne, bo ostatecznie daja dziecku poczucie bezpieczenstwa - czuja kto tu przewodzi. W przeciwienstwie wlasnie do rodzica niepewnego i roztrzesionego.
    o właśnie - słusznie...

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo nas 4ro..Stary-stary to szkoda gadac,,Matka w pracy a myz kluczem na szyji , z mlodszym rodzenstwem i trza bylo i posprzatac , ugotowac i zajac sie nimi...
    Bozia w klasie syna tez tak jest..Matki dzwonia co mieli na zadanie!! Tak jakby nie potrafili sami ze soba sie skomunikowac na internecie..A pakowanie lekcji czy przegladanie zadan to juz dla mnie zenada w tym wieku....

Bozia3, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dostanę tym radiem w twarz i zmarszczki znikną?

Tydzień temu kosmetyczka zrobiła mi jakąś maskę z retinolu i jakiś innych dziwnych rzeczy. Wyglądałam przez dwa dni jakbym skórę zrzucała, ale teraz buzia jest gładka :-)

może Ci jakąś audycję właczy ?;-)

moremi, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    trata tata
    moj ojciec pilnował 4 latka -swojego wnuka a mojego siostrzenca
    i uciął sobie 10 min drzemkę

obudził go łomot
    zobaczył leżące dziecko a na nim... 36 calowy telewizor

gówniarz znalazł śruboktęt i przymierzał się do naprawiania " bo ty dziadziu tak robiłeś"

na szczęście poza wgnieceniem na czole nic mu nie było...

to nie zależy od wychowania tylko od charakteru dziecka

nie usnęłabym za nic w świecie gdybym nie miała pewności, ze ktoś się bachorkami opiekował
    równie dobrze mógł być wtedy w toalecie, albo robić kanapki w kuchni...po prostu wypadek - zdarza się...

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    trata tata
    moj ojciec pilnował 4 latka -swojego wnuka a mojego siostrzenca
    i uciął sobie 10 min drzemkę

obudził go łomot
    zobaczył leżące dziecko a na nim... 36 calowy telewizor

gówniarz znalazł śruboktęt i przymierzał się do naprawiania " bo ty dziadziu tak robiłeś"

na szczęście poza wgnieceniem na czole nic mu nie było...

to nie zależy od wychowania tylko od charakteru dziecka

nie usnęłabym za nic w świecie gdybym nie miała pewności, ze ktoś się bachorkami opiekował
    ja też nie, nie wyobrażam sobie spac przy takim maluchu..

Dorka1979, Sabina, Elfik lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie bylo nas 4ro..Stary-stary to szkoda gadac,,Matka w pracy a myz kluczem na szyji , z mlodszym rodzenstwem i trza bylo i posprzatac , ugotowac i zajac sie nimi...
    Bozia w klasie syna tez tak jest..Matki dzwonia co mieli na zadanie!! Tak jakby nie potrafili sami ze soba sie skomunikowac na internecie..A pakowanie lekcji czy przegladanie zadan to juz dla mnie zenada w tym wieku....
    no..do kompletu jeszcze mamusie albo babcie noszące za dzieci tornistry do szkoły - bo ciężkie...:) obciach na całego...

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik? Spisz już? Pw

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jakoś większość nie została kalekami i wszyscy się mają dobrze...

a co powiedzieć tej nieupilnowanej nieodpowiedzialnie mniejszości?

sory mieliście pecha?

Elfik lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a co powiedzieć tej nieupilnowanej nieodpowiedzialnie mniejszości?

sory mieliście pecha?
    ale ja nie mówię o nieodpowiedzialności - tylko o normalności - oczywiście według mnie..bo każdy ma inne granice i zasady...

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzice oczami dziecka:

http://joemonster.org/art/29673/Rodzice_oczami_dziecka

Mega, Iwone, moremi, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pusur mialam z mlodym to samo..To jest niedojrzalosc ukladu nerwowego..I dziecko tak jakby przezywalo to co sie w dzien naogladalo..Z czasem przejdzied..Wiesz co u mnie dzialalo??/Wlaczenie swiatla i glosniejszy stanowczy glos..Jak sie zaczynalo pitu pitu to darl sie ejszcze bardziej...
    Moja corka tez tak miala, ale po niej wyraznie bylo widac, ze dzien byl inny np. Ze sie duzo wydarzylo. Byla czytelna jak ksiazka. A ten? Czasem po cwiczeniach u rehabilitanta spi jak zabity, czasem nie. Siedzimy caly dzien w domu, to tez albo wrzeszczy albo nie. Bez pol litra nie rozbierjosz. Jakie rozne te moje dzieci, dzizas...

Mega lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale ja nie mówię o nieodpowiedzialności - tylko o normalności - oczywiście według mnie..bo każdy ma inne granice i zasady...
    może własnie dlatego zdarzaja sie wypadki?

macduska, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nosz kurde, ten moj maly terrorysta zaczyna drzec pysk 5 minut po tym, jak mu cycka z geby wyjmuje, bo mysle, ze juz spi na amen. Chlop byl tez go troche polulac, ale bezskutecznie, bo cycka nie ma. Czy ja sie w ogole dzis wykapie czy mam spac w dresie i ful mejkapie? Zaczyna mnie powoli trafiac.
    Po Twoich opowieściach zaczynam bardzo mocno się zastanawiać co do karmienia piersią ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mysza, jak sie czujesz po cesarce oraz w nowej roli? :)
    Dalabys jakies nowe zdjecie Wojtusia - jest taki sliczny <3

Dziękuje a pamięć. Tego, że miałam cesarkę to już nie odczuwam. Dziecko szybko stawia na nogi.
    Początki w domu były stresujace. Nastawiałam w nocy budzik na karmienie, bo sie bałam, że go nie usłyszę. Na szczęście o co jak o co, ale o jedzenie to nasz syn sie umie upomnieć. Buzia w podkowkę i mina najnieszczęśliwszej istoty na świecie a za chwilę wrzask jakby 3 dni nie jadł.

macduska, Pusurek, EwaT, Bozia3, Simba, Dorka1979, Mega, Iwone, iwcia77, ania.g, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    równie dobrze mógł być wtedy w toalecie, albo robić kanapki w kuchni...po prostu wypadek - zdarza się...

no własnie nie powinien się zdarzać

jeśli się ma pod opieką małe dziecko to nie jest żadne tłumaczenie

EwaT, Dorka1979, Elfik lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mała sesja zdjęciowa.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e8ccc68be9a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38e4af2b5717.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e827d8854d70.jpg

macduska, Pusurek, kkisia, Simba, Bozia3, Dorka1979, Mega, Iwone, iwcia77, ania.g, Sabina, moremi, Niuta, Bursztyn, caffe, Alis, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Po Twoich opowieściach zaczynam bardzo mocno się zastanawiać co do karmienia piersią ;)
    Przynajmniej jest czym przytkac dracy sie dziob. Smoczek latwiej wypluc. ;-)

Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    może własnie dlatego zdarzaja sie wypadki?
    Ewciu nie upilnujesz ani swojego ani czyjegoś życia w 100 procentach...

Mam znajomą w pracy, która sama się przyznaje do tego, że jest nadgorliwa i nadwrażliwa...pilnowała córkę jak oka w głowie - za bardzo jak się okazało..ale to już inna historia. W każdym razie ta kobita zawsze jak się z siebie smieje - to opowiada historyjkę, że byli z mężem i córką na cmentarzu na spacerze - obydwoje trzymali ją za rączki, a ta się poślizgnęła i rąbnęła tyłem głowy o nagrobek rozwalając sobie dokumentnie głowę...Równie dobrze mogła biec sobie sama ścieżką cmentarną i nic by się nie stało...to są wypadki, przypadki i zdrowy rozsądek podpowie, czy to było zaniedbanie, czy po prostu takie rzeczy czasami się dzieją....

Simba, Iwone, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Wojtus skora zdarta z ojca, co? Slodziaczek! :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    no własnie nie powinien się zdarzać

jeśli się ma pod opieką małe dziecko to nie jest żadne tłumaczenie
    ale świat idealny nie istnieje, chociaż bardzo by się chciało uchronić własne dzieci szczególnie przed całym złem świata..:)

macduska, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 5538 5539 5540 5541 5542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ