X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mój dochtór powiedział, że jeżeli zamierzamy nosić nasienie w prezerwatywie (chodzi o zebranie go w myśl napro, czyli przy stosunku), to on nam nie pomoże. Ponoć wyniki są zafałszowane, a to z tego względu, że nie da się uniknąć wymieszania nasienia ze śluzem płodnym.

ej no, ja tam ekpertem od gumek nie jestem, ale to chyba jest jednak tak, ze sluz jest po jednej a sperma po drugiej strony gumki.. na logike to fakt, ze gumki chyba jeszczce czyms plemnikobojczym sa pokryte jest bardziej dyskwalifikujace..

Nati74, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    I jeszcze w temacie starań. U mnie bariera nie do przeskoczenia jak już mówiłam wcześniej sa finanse. Za mało zarabiamy, za duże koszty utrzymania (m. In. Czynsz za mieszkanie który wynosi tyle jak wynajem od prywatnego właściciela), auto mam stare i jakbym sprzedała to nie starczy ;), kredyt nie wchodzi w grę, bo nie ma z czego splacac, rodzice moi nie pomogą bo sami sobie spieprzyli życie i tyle w temacie. Korzystam na tyle ile sie da z prywatnego ubezpieczenia luxmed. Ale jak pójdę teraz do gina to zadam mu pytanie na temat inseminacji na NFZ, ciekawe co powie... W styczniu laparo i stymulacja :) a ziół nie lubię, jedynie mięta...ale ona chyb nie pomaga ;)
    Możesz spróbować z tą inseminacją. Z tego co mi wiadomo, to moja znajoma miała na nfz, a jedno dziecko już ma.
    Mięta może zaszkodzić. Starającym się i kobietom w ciąży nie można pić mięty pieprzowej, bo powoduje skurcze macicy i może być przyczyną wczesnego poronienia. Natomiast pozostałe rodzaje można, ale nie więcej niż dwie szklanki dziennie.
    Przez teściową zostanę niedługo specjalistką od ziół. Tyle tylko, że ona wciska je wszędzie i uważa, że to lek na całe zło, a ja odradzam. Szukam informacji o skutkach ubocznych.

Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Paszczak kurka dostalam ślinotoku mimo ze zjadłam już ;)

no, lotniskowe jedzenie mniam.. i skladu nie ma na opakowaniu, wiec musi byc zdrowe ;)

moremi, Mega, Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ej no, ja tam ekpertem od gumek nie jestem, ale to chyba jest jednak tak, ze sluz jest po jednej a sperma po drugiej strony gumki.. na logike to fakt, ze gumki chyba jeszczce czyms plemnikobojczym sa pokryte jest bardziej dyskwalifikujace..
    do napro nie są pokryte. Spróbuj zawiązać prezerwatywę ze spermą w środku, no i ta dziurka, przez którą dostaje się też śluz :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bo prawda jest taka, ze to wymaga organizacji.. czaasu, kasy, dyspozycyjnosci i sily psychicznej.. na iVF watku jest dziewczyna, ktora (w skrocie piszac) powodzeniem swojego IVF chce uratowac malzenstwo. Raz, ze nie uwazam, zeby dziecko moglo uratowac malzenstwo, to bardziej 2- przez proces IVF juz w ogole. To stres, hormony odwalaja, trzeba miec do siebie wzajemnie pelno zrozumienia i toleracji i sily, zeby przetrwac niepowowodzenia bez obwiniania kogokolwiek..
    Ejemen

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    chcesz pytać gina z luxmedu o iui na nfz?
    powodzenia.. z jakiego jesteś miasta? dlaeko masz do Częstochowy?
    Kochana chodzę do niego do przychodni która ma podpisana umowę i z luxmedem i z NFZ, laparo bede miała na NFZ wiec to niczemu nie przeszkadza.
    A do Częstochowy akurat nie mam jakoś daleko ;) ale mnie nie ciągnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:14

moremi, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kochana chodzę do niego do przychodni która ma podpisana umowę i z luxmedem i z NFZ, laparo bede miała na NFZ wiec to niczemu nie przeszkadza.
    Mega, a Twój mąż ostatnio badał nasienie?

Mega lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    w temacie zarcia, wlasnie wlazlam po linku do watku na forum ogolnym i dziewczyna pisze:
    Quote:
    Ja mam kotleciki z indyczka i do tego suroweczka z ogorkow.

w nicku ma 81, wiec zakladam 33 lata.. ojp..

to moze dzis fryteczki z ziemniaczkow i pulpeciki z kurczaczka? do tego fasoleczka z celuleczka i na koniec paw..
    Pawik

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ta dziurka gdzie jest? i jak pęknie ta prezerwatywa, to jak zebrać nasienie? i jak w tej prezerwatywie się niesie i ona w śluzie płodnym z jednej strony, a w spermie z drugiej, to się nie miesza? a od tego w ciąży można być?
    Nie wiem, nie wnikalismy. To w ogole bylo bardzo kuriozalne doswiadczenie i niepotrzebne.
    A za te wszystkie, zgodne z kosciolem starania zaplacilismy ponad 1200 zl, kolejne 800 wydalismy na leki, po czym po pol roku nie mozna sie bylo z nikim z tej "niebianskiej" kliniki skontaktowac. Dr Barczentewicz - nie polecam.
    Tutaj cala procedura IVF nas chyba tyle kosztowala...

EwaT, moremi, Sabina, malgos741, kkisia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kumam czemu ta laska miala suroweczke z ogorkow? Ogoreczkow nie dowiezli?
    Nie bylyscie niestety pomocne w przepisach. Bigosu nie moge, brokula tez nie, wczorajszych ziemniakow nie mam, bo jedlismy na miescie. Najbardziej mi pasi pomysl Ewki, zrobie rybe w bialym sosie z krewetkami, juz nawet ziemniaki obiore do tego. Moze nie nabrudze.

EwaT, Mega, moremi, kkisia, Bozia3, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a wiesz, że to nie ma nic do rzeczy
    moi znajomi tak myśleli długo, bo przecież jego byłe laski 3 razy zachodziły w ciążę..
    i okazało się, że nie dość, że ich mało to jeszcze leniwce i pozostało im iv
    Ale on mial zbadane. Szybkie, sprawne i cala armia.

Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mega, a Twój mąż ostatnio badał nasienie?
    Tak, w czerwcu, wyniki były rewelacyjne i do końca września brał jeszcze dodatkowe witaminki wiec jest ok.
    Ja wyniki tez mam ok, był czas ze miałam naprawdę duże parcie, ale teraz wyluzowalam...ale sie nie poddaje :)

moremi, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mój dochtór powiedział, że jeżeli zamierzamy nosić nasienie w prezerwatywie (chodzi o zebranie go w myśl napro, czyli przy stosunku), to on nam nie pomoże. Ponoć wyniki są zafałszowane, a to z tego względu, że nie da się uniknąć wymieszania nasienia ze śluzem płodnym.
    No wlasnie. Zenada.
    Ja to w ogole nie wiedzialam w co sie pakujemy. Po prostu slyszalam ze dobry lekarz. Dopiero jak nam zadal pytanie czy jestesmy po slubie to mi sie to wydalo podejrzane. Potem poczytalam o tych sekciarzach...no dobrze...skoro komus to pomaga...

EwaT, moremi, Sabina, kkisia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wlasnie. Zenada.
    Ja to w ogole nie wiedzialam w co sie pakujemy. Po prostu slyszalam ze dobry lekarz. Dopiero jak nam zadal pytanie czy jestesmy po slubie to mi sie to wydalo podejrzane. Potem poczytalam o tych sekciarzach...no dobrze...skoro komus to pomaga...

tylko nie sekciaże!
    A.

moremi, Simba, Sabina, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Tak, w czerwcu, wyniki były rewelacyjne i do końca września brał jeszcze dodatkowe witaminki wiec jest ok.
    Ja wyniki tez mam ok, był czas ze miałam naprawdę duże parcie, ale teraz wyluzowalam...ale sie nie poddaje :)
    A stymulację miałaś?

Mega lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega twoja sytuacja jest podobna do mojej tylko ja juz na ich się nie łapię. :)

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślalam, że chodzisz do takiego luxmedowego luxmedu ;-) tam to gamonie siedzą
    Mega wrote:

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o piękne kciuki. Dziś o 21 mam wizytę u gin.
    I ciesze się i sram zarem że strachu :-O

Reni, EwaT, Pusurek, kapturnica, gretka, Mega, moremi, macduska, kkisia, Bozia3, gosia7122, paszczakin, caffe, SolarPolar, malgos741, ania.g, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bardzo proszę o piękne kciuki. Dziś o 21 mam wizytę u gin.
    I ciesze się i sram zarem że strachu :-O
    i tak ma być ;)
    czymam!

anna maria, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    i tak ma być ;)
    czymam!
    Trzymaj Ewa, trzymaj <3

anna maria, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 5550 5551 5552 5553 5554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ