35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Mój dochtór powiedział, że jeżeli zamierzamy nosić nasienie w prezerwatywie (chodzi o zebranie go w myśl napro, czyli przy stosunku), to on nam nie pomoże. Ponoć wyniki są zafałszowane, a to z tego względu, że nie da się uniknąć wymieszania nasienia ze śluzem płodnym.
ej no, ja tam ekpertem od gumek nie jestem, ale to chyba jest jednak tak, ze sluz jest po jednej a sperma po drugiej strony gumki.. na logike to fakt, ze gumki chyba jeszczce czyms plemnikobojczym sa pokryte jest bardziej dyskwalifikujace..Nati74, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:I jeszcze w temacie starań. U mnie bariera nie do przeskoczenia jak już mówiłam wcześniej sa finanse. Za mało zarabiamy, za duże koszty utrzymania (m. In. Czynsz za mieszkanie który wynosi tyle jak wynajem od prywatnego właściciela), auto mam stare i jakbym sprzedała to nie starczy
, kredyt nie wchodzi w grę, bo nie ma z czego splacac, rodzice moi nie pomogą bo sami sobie spieprzyli życie i tyle w temacie. Korzystam na tyle ile sie da z prywatnego ubezpieczenia luxmed. Ale jak pójdę teraz do gina to zadam mu pytanie na temat inseminacji na NFZ, ciekawe co powie... W styczniu laparo i stymulacja
a ziół nie lubię, jedynie mięta...ale ona chyb nie pomaga
Mięta może zaszkodzić. Starającym się i kobietom w ciąży nie można pić mięty pieprzowej, bo powoduje skurcze macicy i może być przyczyną wczesnego poronienia. Natomiast pozostałe rodzaje można, ale nie więcej niż dwie szklanki dziennie.
Przez teściową zostanę niedługo specjalistką od ziół. Tyle tylko, że ona wciska je wszędzie i uważa, że to lek na całe zło, a ja odradzam. Szukam informacji o skutkach ubocznych.Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mega wrote:Paszczak kurka dostalam ślinotoku mimo ze zjadłam już
no, lotniskowe jedzenie mniam.. i skladu nie ma na opakowaniu, wiec musi byc zdrowemoremi, Mega, Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ej no, ja tam ekpertem od gumek nie jestem, ale to chyba jest jednak tak, ze sluz jest po jednej a sperma po drugiej strony gumki.. na logike to fakt, ze gumki chyba jeszczce czyms plemnikobojczym sa pokryte jest bardziej dyskwalifikujace..
iwcia77 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:bo prawda jest taka, ze to wymaga organizacji.. czaasu, kasy, dyspozycyjnosci i sily psychicznej.. na iVF watku jest dziewczyna, ktora (w skrocie piszac) powodzeniem swojego IVF chce uratowac malzenstwo. Raz, ze nie uwazam, zeby dziecko moglo uratowac malzenstwo, to bardziej 2- przez proces IVF juz w ogole. To stres, hormony odwalaja, trzeba miec do siebie wzajemnie pelno zrozumienia i toleracji i sily, zeby przetrwac niepowowodzenia bez obwiniania kogokolwiek..
paszczakin lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:chcesz pytać gina z luxmedu o iui na nfz?
powodzenia.. z jakiego jesteś miasta? dlaeko masz do Częstochowy?
A do Częstochowy akurat nie mam jakoś dalekoale mnie nie ciągnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:14
moremi, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Kochana chodzę do niego do przychodni która ma podpisana umowę i z luxmedem i z NFZ, laparo bede miała na NFZ wiec to niczemu nie przeszkadza.
Mega lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:w temacie zarcia, wlasnie wlazlam po linku do watku na forum ogolnym i dziewczyna pisze:
Quote:Ja mam kotleciki z indyczka i do tego suroweczka z ogorkow.
w nicku ma 81, wiec zakladam 33 lata.. ojp..
to moze dzis fryteczki z ziemniaczkow i pulpeciki z kurczaczka? do tego fasoleczka z celuleczka i na koniec paw..paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:A ta dziurka gdzie jest? i jak pęknie ta prezerwatywa, to jak zebrać nasienie? i jak w tej prezerwatywie się niesie i ona w śluzie płodnym z jednej strony, a w spermie z drugiej, to się nie miesza? a od tego w ciąży można być?
A za te wszystkie, zgodne z kosciolem starania zaplacilismy ponad 1200 zl, kolejne 800 wydalismy na leki, po czym po pol roku nie mozna sie bylo z nikim z tej "niebianskiej" kliniki skontaktowac. Dr Barczentewicz - nie polecam.
Tutaj cala procedura IVF nas chyba tyle kosztowala...EwaT, moremi, Sabina, malgos741, kkisia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie kumam czemu ta laska miala suroweczke z ogorkow? Ogoreczkow nie dowiezli?
Nie bylyscie niestety pomocne w przepisach. Bigosu nie moge, brokula tez nie, wczorajszych ziemniakow nie mam, bo jedlismy na miescie. Najbardziej mi pasi pomysl Ewki, zrobie rybe w bialym sosie z krewetkami, juz nawet ziemniaki obiore do tego. Moze nie nabrudze.EwaT, Mega, moremi, kkisia, Bozia3, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a wiesz, że to nie ma nic do rzeczy
moi znajomi tak myśleli długo, bo przecież jego byłe laski 3 razy zachodziły w ciążę..
i okazało się, że nie dość, że ich mało to jeszcze leniwce i pozostało im ivMega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Mega, a Twój mąż ostatnio badał nasienie?
Ja wyniki tez mam ok, był czas ze miałam naprawdę duże parcie, ale teraz wyluzowalam...ale sie nie poddajemoremi, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Mój dochtór powiedział, że jeżeli zamierzamy nosić nasienie w prezerwatywie (chodzi o zebranie go w myśl napro, czyli przy stosunku), to on nam nie pomoże. Ponoć wyniki są zafałszowane, a to z tego względu, że nie da się uniknąć wymieszania nasienia ze śluzem płodnym.
Ja to w ogole nie wiedzialam w co sie pakujemy. Po prostu slyszalam ze dobry lekarz. Dopiero jak nam zadal pytanie czy jestesmy po slubie to mi sie to wydalo podejrzane. Potem poczytalam o tych sekciarzach...no dobrze...skoro komus to pomaga...EwaT, moremi, Sabina, kkisia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No wlasnie. Zenada.
Ja to w ogole nie wiedzialam w co sie pakujemy. Po prostu slyszalam ze dobry lekarz. Dopiero jak nam zadal pytanie czy jestesmy po slubie to mi sie to wydalo podejrzane. Potem poczytalam o tych sekciarzach...no dobrze...skoro komus to pomaga...
tylko nie sekciaże!
A.moremi, Simba, Sabina, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Tak, w czerwcu, wyniki były rewelacyjne i do końca września brał jeszcze dodatkowe witaminki wiec jest ok.
Ja wyniki tez mam ok, był czas ze miałam naprawdę duże parcie, ale teraz wyluzowalam...ale sie nie poddajeMega lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mega twoja sytuacja jest podobna do mojej tylko ja juz na ich się nie łapię.
Sabina, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
a myślalam, że chodzisz do takiego luxmedowego luxmedu
tam to gamonie siedzą
Mega wrote:Kochana chodzę do niego do przychodni która ma podpisana umowę i z luxmedem i z NFZ, laparo bede miała na NFZ wiec to niczemu nie przeszkadza.
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBardzo proszę o piękne kciuki. Dziś o 21 mam wizytę u gin.
I ciesze się i sram zarem że strachuReni, EwaT, Pusurek, kapturnica, gretka, Mega, moremi, macduska, kkisia, Bozia3, gosia7122, paszczakin, caffe, SolarPolar, malgos741, ania.g, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny