X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dzień dobry! :)

U mnie dzisiaj ładne słoneczko, chciałam się tylko przywitać i uciekam do pracy. Miłego dnia Wam życzę, dziewczyny!

Do napisania później :)

Ja też chcę słoneczka. U nas pochmurno i ciemno tak, jakby jeszcze dzień się nie zaczął. A tu już pracować trzeba i energią tryskać. Ale jak tu tryskać energią, skoro już nie ma skąd jej brać. Wytryskałam całą w ubiegłym tygodniu. Teraz ledwo kapie....

bliska77, inessa, Bursztyn, Jolka76, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ale Ci zazdroszczę!!!!!!!!! Ja muszę czekać na te piękne widoki aż do sierpnia :(
    ja dwa tygodnie z hakiem, wyjeżdżam 25 czerwca ;-)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    dziś u mnie dzień @ - 28 dc
    rano test i słaba kreseczka - bardzo słaba
    temperatura rano 37, brzuch boli jak na @ od 3 dni. Piersi pieką i swędzą.

na razie się nie cieszę - już raz zrobiłam test - tylko 2 dni przed @ i potem przyszła.

Trzymajcie kciuki

Panda, bliska77, Reni, Mango, iza37, inessa, samira, angela, Bursztyn, Jolka76, megan8, gosia7122, polarmiś lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy lepsza czy gorsza na pewno w Polsce specijalisci sa bardziej dostepni i jak dla mnie duzo mniej wszsytko kosztuje. Zawsze jak jestem w kraju to robie totalny remont, okulista, ginekolog, dentysta podstawa ;) Jak zima bylam to robilam USG brzucha, tarczycy i piersi tutaj to bym musiala nie wiem ile skierowan na to dostac i pytali by po co i na co, skoro nic mi nie jest....w ogole bez sensu...

Reni wrote:
    dzień dobry dziewczęta

Panda co Ty mówisz?! ale ekstra chociaż raz ktoś napisał, ze w Polsce jest lepsza służba zdrowia ;-) JEST NADZIEJA! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 08:05

Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu witamy w gronie Malpiszonow ; )
    samira wrote:
    witam was moją @ dzisiaj ;) (może to mało miłe ale prawdziwe hehe )

inessa lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze obfitej zieleni blondynko!!!!
    blondynka wrote:
    cześć dziewczyny

na razie się nie cieszę - już raz zrobiłam test - tylko 2 dni przed @ i potem przyszła.

Trzymajcie kciuki

inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondynka wrote:
    cześć dziewczyny

Trzymajcie kciuki
    trzymam kciuki bardzo mocno, bierzesz progesteron?????

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:

miałam się zapytać dosyć często pytacie się czy ktoś bierze progesteron itp
    albo, że któraś z Was idzie do lekarza (bez skierowania) zrobić jakąś tam bete, prolaktyne itp
    czy bez lekarza można brać samemu takie leki? czy to są na receptę?
    a i jeszcze jedno co to znaczy "dupek" parę razy spotkałam się, że dziewczyny biorą dupka :-)

Boże bliżej emerytury niż podstawówki a człowiek taki zielony w tych sprawach ;-) szkoda, ze ta zieleń nie odbija się na wykresie ;-)
    całe życie człowiek się uczy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:

no właśnie nie. Mam dufaston, ale poczekam jeszcze z dwa dni.
    Jak nie dostanę @ to zacznę od poniedziałku.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak nie mam dobrych wyników :-( tak właśnie czytam, że prolaktyna po obciązeniu powinna wzrosnąć 5 czy tam 10 krotnie
    u mnie 24 :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 08:13

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni prosze przestan sama interpertowac swoje wyniki bo to tylko stresuje i tyle, ja chetnie bym pomogla ale niestety ja to mam takie pytania jak ty wlasnie zadalas w poprzednim poscie, niente nic nie wiem dopiero w to wszsytko wchodze powoli....lepiej zaczekaj na interpretacje lekarza bo sie zadreczysz kochana
    Reni wrote:
    chyba jednak nie mam dobrych wyników :-( tak właśnie czytam, że prolaktyna po obciązeniu powinna wzrosnąć 5 krotnie
    u mnie 24 :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 08:08

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Panda ale to silniejsze ode mnie ;-)
    normalna prolaktyna 245,8 mU/l (norma 127-637)
    Prolaktyna (po 60 min) 5988 mU/l

Przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa powoduje niewydolność ciałka żółtego i niepękanie pęcherzyków Graffa. W efekcie nie dochodzi do uwolnienia komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia.
    W obecnej sytuacji wskazana jest wizyta u ginekologa, który zaleci dalsze postępowanie diagnostyczno-lecznicze. Najprawdopodobniej zostanie zalecona farmakoterapia, która przynosi korzystne wyniki i umożliwia zajście w ciążę po pewnym czasie leczenia.

więc pewnie ta dziadówa blokuje mi jajko
    ale wyzwę ją na solówę po wizycie u lekarza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 08:16

bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiem Panda ale to silniejsze ode mnie ;-)
    normalna prolaktyna 245,8 mU/l (norma 127-637)
    Prolaktyna (po 60 min) 5988 mU/l

Przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa powoduje niewydolność ciałka żółtego i niepękanie pęcherzyków Graffa. W efekcie nie dochodzi do uwolnienia komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia.
    W obecnej sytuacji wskazana jest wizyta u ginekologa, który zaleci dalsze postępowanie diagnostyczno-lecznicze. Najprawdopodobniej zostanie zalecona farmakoterapia, która przynosi korzystne wyniki i umożliwia zajście w ciążę po pewnym czasie leczenia.

więc pewnie ta dziadówa blokuje mi jajko
    ale wyzwę ją na solówę po wizycie u lekarza ;-)
    Reni nie martw się, dostaniesz pewnie bromergon lub coś podobnego na zbicie , progesteron to hormon podtrzymujący ewentualną ciążę a jeśli jej nie ma zapobiega powstawaniu torbieli z np. nie pękniętych pęcherzyków

Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondynka wrote:
    no właśnie nie. Mam dufaston, ale poczekam jeszcze z dwa dni.
    Jak nie dostanę @ to zacznę od poniedziałku.
    wiesz co, duphaston to właśnie progesteron tylko syntetyczny, podobno lepszy, ja brałam do końca 7go miesiąca w ciąży z córcią. Ja na Twoim miejscu brałabym od razu jeśli tylko na teście zobaczyłabym cień cienia drugiej kreseczki i może idź na bete

inessa, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albercik ...wszystko to jakieś takie popieprzone ;-)

iza37, Panda, inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni i nie wolno się denerwować ponieważ prolaktyna jest hormonem bardzo silnie reagującym na stres, kiedy się denerwujemy, jej poziom bardzo wzrasta

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje!Kurcze od wczoraj nie mogłam się zalogować(pakowałam się do Mexico haha)a tak naprawdę nie wiem co się dzieje?Ale dziś poczytałam Wasze wczorajsze posty i sikałam ze śmiechu:) Jesteście niemożliwie zabawne!!!!A wczoraj próbowałam wam napisać, ze jednak są paprotki na mikroskopie- byłam w szoku tak ich dużo było!!! 38dc i owulacja????Tak się przesunęła?Ja już wariuję z tym moim cyklem....
    Miłego udanego dnia!!!!
    Jolu czyżby green???

Panda, bliska77, inessa, samira, Reni, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyś jest udana hahhaha
    Ale w końcu jakby nie było mamy taką jakby SEX MISJE co nie???

Panda, bliska77, inessa, samira, Reni, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Hej kochane moje!Kurcze od wczoraj nie mogłam się zalogować(pakowałam się do Mexico haha)a tak naprawdę nie wiem co się dzieje?Ale dziś poczytałam Wasze wczorajsze posty i sikałam ze śmiechu:) Jesteście niemożliwie zabawne!!!!A wczoraj próbowałam wam napisać, ze jednak są paprotki na mikroskopie- byłam w szoku tak ich dużo było!!! 38dc i owulacja????Tak się przesunęła?Ja już wariuję z tym moim cyklem....
    Miłego udanego dnia!!!!
    Jolu czyżby green???

Iza, w takim razie trzymamy kciuki oj baaaaaaardzo mocno, nieważne kiedy ta owulacja, ważne ze jest ;-)

inessa, iza37, Reni lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, no na to wygląda że jest:)zobaczymy co dalej...nie idę do Gina, zostawię to tak jak jest:)))

bliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ