35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Hej Dziewczynki
Dzieki za wszystkie cieple slowa (Elfik pisz pisz, co masz nie pisac).
Jesli sie zdecyduje na amnio to tylko w wypadku kiedy to mogloby by byc cos co warto zdiagnozowac teraz, zeby podjac leczenie dzieciaka zaraz po porodzie - w piatek widze sie z ginem i bede z nim gadac.
Sabina, ja nie mam dylematu - juz kiedys pisalam, ze przed ciaza mialam bardzo liberalne podejscie do aborcji ale ono sie zmienilo, jak twixy zaczely do mnie machac kulkami z ekranu bodajze w 13tym czy 14tym tygodniu. W dodatku u nas kazda decyzja dotyczaca jednego z nich wplywala na drugiego.
Mojemu M tez sie zmienilo.
Moje przemyslenia sa takie, ze owszem daja mi prawo usmiercenia dziecka w brzuchu jesli cos mialoby byc nie teges. Tylko jaka jest gwarancja, ze jesli urodzisz zdrowe dziecko to ono pozniej tez bedzie zdrowe? Czy gdyby ktos mi powiedzial: teraz w brzuchu dziecko jest zdrowe, urodzi sie zdrowe, ale jednak umrze po osmiu miesiacach, to bym sie na nie nie zdecydowala?
To wszystko jest sprawa indywidualna. Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono. Moze podolam macierzynstwu, moze nie? - to w ogole jest jedna wielka niewiadoma. Przeciez moglam sie na nia nie porywac, a jednak
Musze byc dobrej mysli, zeby nie stresowac maluchow. Musze.
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Zaliczyliśmy dziś wizytę u pediatry. Wygląda na to że Marcel może nie tolerować zwykłego mleka ( tak było z jego siostrą). Kolki, bóle brzuszka, ulewanie. Od ok 13 do ok 18/19 jazdy. Nie da się go uspokoić na dłużej(dostaje szału nawet na rękach), sen krótki i przerywany. Uspokaja się po wieczornej kąpieli i wtedy śpi od ok 21 jakieś 4 lub 5 godz. Potem jest rundka ok 4 godz. Takie dłuższe spanie nocne jest od trzech dni i mam nadzieję że zostanie i będzie się wydłużać. Wracając do pediatry i mleka to teraz dostaliśmy Bebilon Pepti, mam mieszane uczucia co do tego produktu. Opinie na forach o tym mleku są średnie i czytałam że co najmniej trzeba czekać ze dwa tyg żeby sprawdzić czy działa. Do mleka mamy mu podawać Debridat. Jeśli Bebilon Pepti nie da rady będziemy testować Nutramigen (na to mleko reagowała bardzo dobrze siostra Marcela)
A Marcel waży już 5130Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 20:46
Sabina, malgos741, Mega, Pusurek, EwaT, peppapig, moremi, Bliska 77, iwcia77, Lucky lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Zaliczyliśmy dziś wizytę u pediatry. Wygląda na to że Marcel może nie tolerować zwykłego mleka ( tak było z jego siostrą). Kolki, bóle brzuszka, ulewanie. Od ok 13 do ok 18/19 jazdy. Nie da się go uspokoić na dłużej(dostaje szału nawet na rękach), sen krótki i przerywany. Uspokaja się po wieczornej kąpieli i wtedy śpi od ok 21 jakieś 4 lub 5 godz. Potem jest rundka ok 4 godz. Takie dłuższe spanie nocne jest od trzech dni i mam nadzieję że zostanie i będzie się wydłużać. Wracając do pediatry i mleka to teraz dostaliśmy Bebilon Pepti, mam mieszane uczucia co do tego produktu. Opinie na forach o tym mleku są średnie i czytałam że co najmniej trzeba czekać ze dwa tyg żeby sprawdzić czy działa. Do mleka mamy mu podawać Debridat. Jeśli Bebilon Pepti nie da rady będziemy testować Nutramigen (na to mleko reagowała bardzo dobrze siostra Marcela)
A Marcel waży już 5130Co to był za szok, że dzieć nagle przestał płakać! Oby Wam to pomoglo i Marcel przestał się męczyć, a Wy z nim
No i ładnie rośnie, jest już co dźwigać
ania.g, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Jak przestałam karmić, to Młoda też była na Bebilonie Pepti, Debridat też znam - pomógł jej
Co to był za szok, że dzieć nagle przestał płakać! Oby Wam to pomoglo i Marcel przestał się męczyć, a Wy z nim
No i ładnie rośnie, jest już co dźwigać
Sabina, Pusurek, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Oby pomogło i Marcelowi. A śmierdzi ten Bebilon jak zdechły pies... Dobrze że Marcel w ogóle chce to jeść.
Na początku mieszałam z moim pokarmem, bo się bałam, że Młoda nie zaakceptuje, ale okazało się, że szybko się na niego przestawiła
Mam nadzieję,, że Marcel też da radę
ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mega, Pusur, ale Marcel na starcie był duży bo miał 4120 i 59 cm. Nadal się zastanawiam jak to możliwe. Ja mam 165 cm a mąż 178, może to to mleczko pszczele które jadłam do 4 mc ciąży?
Pusurek, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Mega, Pusur, ale Marcel na starcie był duży bo miał 4120 i 59 cm. Nadal się zastanawiam jak to możliwe. Ja mam 165 cm a mąż 178, może to to mleczko pszczele które jadłam do 4 mc ciąży?
ania.g lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny ..Szukam dobrego GPSa do samochodu....Moze ma ktoras jakies doswiadzczenie i moze mi podpowiedziec jaki sprzecik
Wgralam na tel I zawsze sie sprawdza
Witam wszyskie kobity
Dlugo mnie nie bylo. Nie ma szans zeby nadrobic tyle dni
Jeszcze raz WITOJCIEkkisia, moremi, Bliska 77, Mega, paszczakin, iwcia77, Sabina, kapturnica, ania.g, Parka, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Ja mam yanosika rewelacja
Witam wszyskie kobity
Jeszcze raz WITOJCIE
bez pokóty sie nie obejdzie
A.kkisia, Aasiula, moremi, Mega, iwcia77, Sabina, BISCA, Parka lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Ja mam yanosika rewelacja
Witam wszyskie kobity
Jeszcze raz WITOJCIE
ładnie nas tu na tak długo zostawiać!?kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77, Sabina, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
proszę tu się wyspowiadać u księdza Andrzeja
Aasiula, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Reni wrote:ja łapówek nie biorę
na jutro proszę 100 razy napisać NIE BĘDĘ JEŹDZIĆ Z ŁAPÓWKĄ DO PANI!Iwone, Mega, kapturnica, kkisia, Pusurek lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pojawily sie duze problemy z cisnieniem nue mogli tego opanowac jakies napadowe kosmiczne skoki
Zabrabli mnie z domu jak stracilam przytomnosc
Teraz jakos Wracam do zywych
Sporo czasu mi to zajelo kurde
Iwone, Mega, malgos741, macduska, iwcia77, Sabina, kapturnica, kkisia, Parka, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Pojawily sie duze problemy z cisnieniem nue mogli tego opanowac jakies napadowe kosmiczne skoki
Zabrabli mnie z domu jak stracilam przytomnosc
Teraz jakos Wracam do zywych
Sporo czasu mi to zajelo kurdekapturnica lubi tę wiadomość