X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba tak się zastanawiam co ja bym zrobiła na Twoim miejscu i powiem Ci tak. Po pierwsze ciąża jest za wysoka żeby coś zrobić gdyby któryś z chłopców miał poważną wadę żeby Ew. myśleć o usunięciu jednego. Inna była by sytuacja gdyby jeden żył kosztem drugiego tego zdrowszego. Teraz właściwie pozostaje czekać do porodu, bo i tak nie da się nic zrobić, no chyba że można leczyć jeszcze płód.
    Amino to zawsze ryzyko przedwczesnego porodu :( No ale to tylko takie moje rozważania. Razem z mężem musicie podjąć decyzję. <3

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja cały czas myślę. Za kilka tygodni będę mieć badanie na przeziernosc, po tym badaniu moge miec takie dylematy jak Simba. I raz mysle, ze zrobilabym amnio, potem ze nie.

U mnie sprawa była jasna- pappa wyjdzie źle, albo mało obniżona to robimy amnio. Wyszło tak jak mówiłam T21 1:5074, T18<1:10000, T13 nie robili. Wiec nie robię.

Simba, iwcia77, Pusurek, Sabina, gosia7122, kkisia, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Dzieki za wszystkie cieple slowa (Elfik pisz pisz, co masz nie pisac).
    Jesli sie zdecyduje na amnio to tylko w wypadku kiedy to mogloby by byc cos co warto zdiagnozowac teraz, zeby podjac leczenie dzieciaka zaraz po porodzie - w piatek widze sie z ginem i bede z nim gadac.
    Sabina, ja nie mam dylematu - juz kiedys pisalam, ze przed ciaza mialam bardzo liberalne podejscie do aborcji ale ono sie zmienilo, jak twixy zaczely do mnie machac kulkami z ekranu bodajze w 13tym czy 14tym tygodniu. W dodatku u nas kazda decyzja dotyczaca jednego z nich wplywala na drugiego.
    Mojemu M tez sie zmienilo.
    Moje przemyslenia sa takie, ze owszem daja mi prawo usmiercenia dziecka w brzuchu jesli cos mialoby byc nie teges. Tylko jaka jest gwarancja, ze jesli urodzisz zdrowe dziecko to ono pozniej tez bedzie zdrowe? Czy gdyby ktos mi powiedzial: teraz w brzuchu dziecko jest zdrowe, urodzi sie zdrowe, ale jednak umrze po osmiu miesiacach, to bym sie na nie nie zdecydowala?
    To wszystko jest sprawa indywidualna. Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono. Moze podolam macierzynstwu, moze nie? - to w ogole jest jedna wielka niewiadoma. Przeciez moglam sie na nia nie porywac, a jednak ;)
    Musze byc dobrej mysli, zeby nie stresowac maluchow. Musze.

Mega, iwcia77, dorbie, Iwone, EwaT, Parka, Pusurek, SolarPolar, Bursztyn, gretka, Sabina, kapturnica, gosia7122, kkisia, ania.g, malgos741, peppapig, Reni, macduska, moremi, Bliska 77, Lucky, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Simba tak się zastanawiam co ja bym zrobiła na Twoim miejscu i powiem Ci tak. Po pierwsze ciąża jest za wysoka żeby coś zrobić gdyby któryś z chłopców miał poważną wadę żeby Ew. myśleć o usunięciu jednego. Inna była by sytuacja gdyby jeden żył kosztem drugiego tego zdrowszego. Teraz właściwie pozostaje czekać do porodu, bo i tak nie da się nic zrobić, no chyba że można leczyć jeszcze płód.
    Amino to zawsze ryzyko przedwczesnego porodu :( No ale to tylko takie moje rozważania. Razem z mężem musicie podjąć decyzję. <3
    Przedwczesny porod to juz nie jest takie zagrozenie, bo blizniaki i tak rodza sie wczesniej - wiem ze nawet jesli urodze teraz czy za dwa tygodnie, to szanse na przezycie sa juz bardzo duze.
    Moja szefowa urodzila blizniaki w 28 tygodniu 22 lata temu i teraz ma dwoch roslych chlopow ;)

iwcia77, dorbie, Iwone, Bursztyn, Sabina, gosia7122, kkisia, malgos741, macduska, moremi, Bliska 77, megan8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba <3 musi być dobrze i bedzie

Simba, iwcia77, kkisia, Bliska 77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Simba <3 musi być dobrze i bedzie
    Nie wiadomo jak bedzie, ale jakos na pewno ;)

dorbie, Iwone, EwaT, Bursztyn, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIMBA, MASZ DOBRE PODEJSCIE, BĘDZIE DOBRZE,
    SORRY ZA WIELKIE LITERY

Iwone, iwcia77, Sabina, kkisia, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam skierowanie ale co z tego
    terminy na nfz na przyszły rok
    ide jutro prywatnie

iwcia77, Bliska 77, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dacie radę :) Życzę Wam żeby chłopcy urodzili się zdrowi i te zwapnienia nie miały większego znaczenia <3

Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie wiadomo jak bedzie, ale jakos na pewno ;)
    co ja ci moge powiedzieć.......będziesz je bardzo kochać-to jedno jest pewne

Simba, Sabina, gosia7122, Pusurek, iwcia77, kkisia, macduska, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, podoba mi sie bardzo Twoj sposob myslenia.
    Z zyciem jest tak, ze nigdy nic nie wiadomo na pewno do przodu.
    Ja zaczekalabym z decyzja do piatku i przepytala gina na wszystkie strony.

gosia7122, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co ja ci moge powiedzieć.......będziesz je bardzo kochać-to jedno jest pewne
    chyba ze bede chuj nie matka ;)

kapturnica, Sabina, Mega, Pusurek, iwcia77, kkisia, Bursztyn, moremi, Bliska 77, paszczakin, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wlasnego ogrodka: na sobote mam umowiony monitoring w 13 dc, ale nie wiem czy go nie przesunac o kilka dni pozniej, bo ciagle mam wysoka temperature i bolace piersi, @ byla bardzo skapa i po niej mi temperatura nie chce opasc na linie, a piersi nadal bola, choc troche mniej

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ja bym mojego nie zamieniła na wszyskie skarby tego świata i sto zdrowych dzieci, tak bardzo go kocham.
    Oczywiście każdy jest inny.
    Nie martw sie na zapas!

SolarPolar, gosia7122, Sabina, Parka, Mega, Pusurek, iwcia77, kkisia, Bursztyn, macduska, Bliska 77, paszczakin, BISCA, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ja kiedyś pisałam, że jak poszłam na usg prenatalne z córką, to zrezygnowałam ze pappa, bo poczułam wewnątrz siebie taką siłę, że choćby nie wiem co, to to jest moje dziecko. I nikomu nie pozwolę w tym babrac paluchów.
    Kiedy starałam się o tą ciążę, sądziłam, że nie będę miała żadnych wątpliwości, jeśli zajdzie potrzeba zrobienia amnio. Teraz nie wiem. Może to głupie, ale mam takie dziwne uczucie, że to dziecko które noszę może poczuć się gorsze czy mniej chciane, bo matka chce go sprawdzać czy się "nadaje" ;) Wiem, schiz absolutny i kompletny. Nie mam pojęcia co zrobię. Ale mam jeszcze czas...

Co do Was, to uważam, że masz bardzo zdrowe podejście do sytuacji :) Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze <3

Parka, EwaT, Mega, gosia7122, Simba, iwcia77, kkisia, Bursztyn, ania.g, malgos741, macduska, Bliska 77, Lucky, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Simba ja bym mojego nie zamieniła na wszyskie skarby tego świata i sto zdrowych dzieci, tak bardzo go kocham.
    Oczywiście każdy jest inny.
    Nie martw sie na zapas!
    To widać, wiesz ;)
    A ja trzymam kciuki za jutro i bardzo liczę na to, że jesteś matka wariatka, kompletnie przewrażliwiona i nic w eeg Wam nie wyjdzie ;)

EwaT, iwcia77, kkisia, Bliska 77, BISCA lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To widać, wiesz ;)
    A ja trzymam kciuki za jutro i bardzo liczę na to, że jesteś matka wariatka, kompletnie przewrażliwiona i nic w eeg Wam nie wyjdzie ;)
    jutro tylko dostane ewentualnie skierowanie na eeg
    cała procedura w Polszy
    dzis było skierowanie do neurologa

Sabina, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jutro tylko dostane ewentualnie skierowanie na eeg
    cała procedura w Polszy
    dzis było skierowanie do neurologa
    Aaa, ja sądziłam , że masz już skierowanie na eeg, hmmm, chyba lekki budyń ;)

EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, boj sie! Bo porownujac wiek i wyczyny dziewczyn Agi i Gosi oraz spanie Adasia, wniosek nasuwa sie sam. Zostal Ci tylko miesiac luzu. ;-) potem dolaczysz do nas, zrzedzacych i niewyspanych. :-P

Sabina, Mega, iwcia77, gosia7122, moremi, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hej Dziewczynki
    Dzieki za wszystkie cieple slowa (Elfik pisz pisz, co masz nie pisac).
    Jesli sie zdecyduje na amnio to tylko w wypadku kiedy to mogloby by byc cos co warto zdiagnozowac teraz, zeby podjac leczenie dzieciaka zaraz po porodzie - w piatek widze sie z ginem i bede z nim gadac.
    Sabina, ja nie mam dylematu - juz kiedys pisalam, ze przed ciaza mialam bardzo liberalne podejscie do aborcji ale ono sie zmienilo, jak twixy zaczely do mnie machac kulkami z ekranu bodajze w 13tym czy 14tym tygodniu. W dodatku u nas kazda decyzja dotyczaca jednego z nich wplywala na drugiego.
    Mojemu M tez sie zmienilo.
    Moje przemyslenia sa takie, ze owszem daja mi prawo usmiercenia dziecka w brzuchu jesli cos mialoby byc nie teges. Tylko jaka jest gwarancja, ze jesli urodzisz zdrowe dziecko to ono pozniej tez bedzie zdrowe? Czy gdyby ktos mi powiedzial: teraz w brzuchu dziecko jest zdrowe, urodzi sie zdrowe, ale jednak umrze po osmiu miesiacach, to bym sie na nie nie zdecydowala?
    To wszystko jest sprawa indywidualna. Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono. Moze podolam macierzynstwu, moze nie? - to w ogole jest jedna wielka niewiadoma. Przeciez moglam sie na nia nie porywac, a jednak ;)
    Musze byc dobrej mysli, zeby nie stresowac maluchow. Musze.
    Dobrze powiedziane, w pełni zgadzam się z Tobą <3

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 5654 5655 5656 5657 5658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ