35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
To moze cos na odprężenie?
Radni z Tuszyna nie zgodzili się, by Kubuś Puchatek stał się maskotką placu zabaw. Tłumaczyli, że ma nieokreśloną płeć i niekompletne ubranie, a to nieodpowiednie dla dzieci. Teraz z polskich radnych drwią gazety i telewizje w USA, Wielkiej Brytanii i Kanadzie. Specjalnie oświadczenie wydał nawet burmistrz kanadyjskiego miasta, skąd pochodził właściciel pierwowzoru Puchatka
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,17028023,Zagraniczne_media_drwia_z_polskich_radnych___Pilne_.html#ixzz3K7gl4va0iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Bog sobie poradzi, czlowiek byc moze nie zawsze
Jezus powiedział-o cokolwiek poprosicie...znasz ewangelie? nie dodawał że oprócz modlitwy trzeba do lekarza pójść na wszelki wypadek
więc albo mu wierzysz albo bierzesz tabletkiHappyJo lubi tę wiadomość
-
no już już bez kłótni
dodam, że i ja modlę się szczęśliwe zakończenie moich starań..
mnie osobiście razi to, że laska podaje to jako przepis/pewniak
iwcia77, caffe, Simba, kkisia, Mega, kapturnica, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
A na dobranoc Make Life Harder o imionach
Polak niejedno ma imię: Mariusz, Mirek, Bogusława, Wiesiek, Bożena i Krystyna. I Waldemar. I Patryk. No i oczywiście Kacper. Ale mało kto wie, że pod tym niepozornym ciągiem literek, jakim jest twoje imię, kryje się również cała twoja przyszłość. Prawda bowiem jest taka, że żaden Wiesiek nigdy nie zostanie szefem Googla, żaden Kacper nie skończy jako menel, a żadna Mariola nie przeczyta książki. Ze święcą też szukać Włodka, któremu nie jebie z mordy. W zwiazku z tym pojawia się pytanie, jak nazwać swoje dziecko, żeby nie wyrosło na kabareciarza/prezentera telewizyjnego/Adama Hofmana albo inne gadające gówno.
1. Szkoła polska klasyczna. Imiona o wyraźnie polskim rodowodzie typu: Józio, Tadzio, Heniu, Futrał. Nieporadni życiowo, ale uczciwi. W szkolę bardzo dobrzy z ZPT-ów. W dziewięciu na dziesięć przypadków analfabeci. Możesz być pewien, że twoje dziecko zrobi zawrotną karierę na kolei albo zostanie najlepszym zdunem w mieście.
Modne imiona w przyszłym roku: dla chłopca – Wawel i Makowiec; dla dziewczynki - Husaria.
2. Szkoła nowoczesna. Imiona o rodowodzie zagranicznym typu: Brajan, Dżesika, Cheetos, Bijonse. Jeśli Polska nie mieści twoich horyzontów myślowych i coraz częściej myślisz o tym, żeby rodzinny Zgierz zamienić na Miami, to jest to szkoła dla ciebie. Imię typu Dżastin sprawi, że twoje dziecko - pomimo twarzy, która niepokojąco przypomina klatkę schodową - roztaczać będzie wokół siebie międzynarodową atmosferę niczym ambasada Słowacji.
Modne imiona w przyszłym roku: dla dziewczynki Nikol, Żyrandol, Panadol; dla chłopca – Ebay, a dla bardziej zachowawczych - Pindol.
3. Szkoła nowoczesna podniesiona do kwadratu o pojebanych starych, potocznie zwana szkołą Michała Wiśniewskiego. Imiona typu: Fabienne, Vivienne, Etiennette. Osoby o tych wyjątkowych imionach wyrosną na prawdziwych oryginałów. W dorosłym życiu bezkompromisowi, odważni i na swój sposób kreatywni. Niestety zamiłowanie do bankietów i świata sztuki nie pójdzie w parze z żadnym talentem, czego przykrym skutkiem będzie depresja, alkoholizm i w konsekwencji samobójstwo. Często świetni żonglerzy.
Modne imiona w przyszłym roku: dla chłopca – Annus; dla dziewczynki – Almette lub Srom.
Ale oczywiście nie popadajmy w paranoję. Imię to tylko jeden z elementów, który kształtuje twoje życie. Obok niego jest jeszcze miejsce urodzenia, uroda, nazwisko i status społeczny twoich starych. Tak więc wszystko w twoich rękach.iwcia77, Bozia3, Mega, kapturnica, SolarPolar, Sabina, gretka, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Bursztyn... tak na serio... jesteś aniołem!
Bursztyn wrote:Mylisz sie
Po prostu nie akceptuje szydzenia, nasmiewania sie, deprecjonowania czyichkolwiek przekonan religinychSimba, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:To moze cos na odprężenie?
Radni z Tuszyna nie zgodzili się, by Kubuś Puchatek stał się maskotką placu zabaw. Tłumaczyli, że ma nieokreśloną płeć i niekompletne ubranie, a to nieodpowiednie dla dzieci. Teraz z polskich radnych drwią gazety i telewizje w USA, Wielkiej Brytanii i Kanadzie. Specjalnie oświadczenie wydał nawet burmistrz kanadyjskiego miasta, skąd pochodził właściciel pierwowzoru Puchatka
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,17028023,Zagraniczne_media_drwia_z_polskich_radnych___Pilne_.html#ixzz3K7gl4va0iwcia77, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no już już bez kłótni
mnie osobiście razi to, że laska podaje to jako przepis/pewniakiwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Pojde juz bo rzeczywiscie nie ma sensu dyskutowac. Byloby milo moc wyrazic na tym forum, ze ktos chodzi do kosciola, na pielgrzymki, odmawia nowenny, nieszpory i co kto jeszcze chce i nie byc wysmianym czy wyszydzonym, bo na tym wg. mnie polega tolerancja i szacunek do drugiego czlowieka. Ale to widocznie tylko moje zdanie. Szkoda.
macduska, kkisia, Dorka1979, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no już już bez kłótni
mnie osobiście razi to, że laska podaje to jako przepis/pewniakReni, Mega lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:to sie nazywa panu Bogu świeczke a Diabłu ogarek...
Jezus powiedział-o cokolwiek poprosicie...znasz ewangelie? nie dodawał że oprócz modlitwy trzeba do lekarza pójść na wszelki wypadek
więc albo mu wierzysz albo bierzesz tabletki
sam se wez tabletke
gadasz nie na temat i dzis nie mam do Ciebie sily -
bo pisała, że jest praktykująca
Inessa wracaj!..Bursztyn wrote:nie wiem skad ten wniosek, nic takiego nie napisalam, odnosilam sie do Inessy, a pytanie mialo brzemic: skad wiecie ze cos odmawiala lub nie?iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny