X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    juz po
    płytka idzie do opisu do neurologa
    beda dzwonic jak bedzie wynik
    a wiesz za jak długo będziesz miała wynik?

iwcia77 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    juz po
    kiedy moga dzwonic?

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i z powrotem.
    Bąk śpi, Duży z nosem w swoim kompie, ja w swoim. Zaraz idę spać, bo ledwom żywa ;) Kaszel mnie rozpierdala - a głowa napierdala (już po dwóch tabletach, więc jest lepiej).
    Nowy gin.bardzo ok. Zlecił badania krwi - TSH, prolaktyna, AMH, przeciwciała przeciw antygenom jajnika, przeciwciała przeciw plemnikom, IgG i IgM (kurwa! jakie te badania drogie).
    przed kolejną wizytą jeszcze Duży się przebada i zobaczymy, co dalej.
    Dziś mam 8 dc i widział 6 pęcherzyków w jednym jajniku i 4 w drugim - tam jeden duży gotowy do startu ;) (mam dość krótkie cykle, dlatego już w blokach startowych).

No nic. Teraz czekamy na wyniki :)

macduska, iwcia77, Mega, kkisia, gretka, moremi, kapturnica, Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    upiekłam chyba z milion ciasteczek,
    zaraz idę spać
    młody usnął z płaczem przez ból głowy,
    jak mi go szkoda...
    dajesz mu coś na te bole?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    juz po

Spokojnie. Tylko nie martw się proszę na zapas!

EwaT lubi tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo 8smego albo 15stego....zalezy od lekarza , podobno kolejki...szlag by to

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    dajesz mu coś na te bole?

pół Paracetamolu albo Apapu

Mega lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    albo 8smego albo 15stego....zalezy od lekarza , podobno kolejki...szlag by to
    nosz kurwa, to czekanie jest takie wkurwiajace..., oby sie wyrobili do 8 ..ale ja bym dzwonila namolnie juz 8smego od rana

EwaT, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa będzie dobrze <3

EwaT, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrójki usunęła konto :( Wiele innych wartościowych dziewczyn odeszło i jakoś tak przykro mi się zrobiło :( Pewne osoby traktują forum jak swoją własność :( Mam nadzieję że któregoś dnia nie okaże się, że nie ma już naszego wątku, bo admin go usunie :(

macduska, HappyJo, Viola, kkisia, gretka, moremi, anna maria, caffe, Pusurek, megan8 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    mamatrójki usunęła konto :( Wiele innych wartościowych dziewczyn odeszło i jakoś tak przykro mi się zrobiło :( Pewne osoby traktują forum jak swoją własność :( Mam nadzieję że któregoś dnia nie okaże się, że nie ma już naszego wątku, bo admin go usunie :(
    a dlaczego ma go usuwać? im wiecej ludzi tym lepiej bo wiecej reklam bedzie
    bądz realistką pliz
    jedne odchodza inne przychodzą-to internet

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

szkoda

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a dlaczego ma go usuwać? im wiecej ludzi tym lepiej bo wiecej reklam bedzie
    bądz realistką pliz
    jedne odchodza inne przychodzą-to internet
    Ewa weź pod uwagę, że po drugiej stronie monitora jest istota ludzka, która ma uczucia.
    Masz rację to jest internet, ale z tego co zauważyłam nie tylko na naszym forum, to właśnie przez internet nawiązały się przyjaźnie bardzo często przenoszone do reala.
    Po tym wszystkim co razem ze sobą przeżywamy - radości i smutki, nie możemy traktować się przedmiotowo!

Viola, macduska, malgos741, Arwena, Mega, kkisia, gretka, moremi, Sabina, Bozia3, anna maria, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda, bo z tego, co pisała (choć niewiele) wydawała się być wartościową osobą.
    Cieszę się, że ja nie zostałam potraktowana tak obcesowo na "dzień dobry".
    Z Ewki postów najczęściej śmieję się w głos, ale wczoraj miała chyba gorszy dzień - do którego każdy przecież ma prawo. Jednak milej by było "mamietrójki" , gdyby Ewka to przyznała i najzwyczajniej w świecie ją przeprosiła. Myślę, że nie byłoby tematu. Każda z nas ma swoje lepsze i gorsze chwile, a że my baby tak zazwyczaj mamy, że emocje często biorą górę, to zazwyczaj też bardziej wyrozumiałe potrafimy dla siebie być w chwilach słabości. Ale nie warto iść w zaparte i udawać, że się nic nie stało skoro komuś zrobiliśmy przykrość. Raczej nie stracimy w niczyich oczach, że umiałyśmy przyznać się do błędu - wręcz przeciwnie (w każdym razie, ja zawsze ceniłam sobie ludzi, którzy to potrafią)
    Amen ;)

macduska, Mega, iwcia77, kkisia, gretka, moremi, Sabina, Bozia3, gosia7122, caffe lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    No szkoda, bo z tego, co pisała (choć niewiele) wydawała się być wartościową osobą.
    Cieszę się, że ja nie zostałam potraktowana tak obcesowo na "dzień dobry".
    Z Ewki postów najczęściej śmieję się w głos, ale wczoraj miała chyba gorszy dzień - do którego każdy przecież ma prawo. Jednak milej by było "mamietrójki" , gdyby Ewka to przyznała i najzwyczajniej w świecie ją przeprosiła. Myślę, że nie byłoby tematu. Każda z nas ma swoje lepsze i gorsze chwile, a że my baby tak zazwyczaj mamy, że emocje często biorą górę, to zazwyczaj też bardziej wyrozumiałe potrafimy dla siebie być w chwilach słabości. Ale nie warto iść w zaparte i udawać, że się nic nie stało skoro komuś zrobiliśmy przykrość. Raczej nie stracimy w niczyich oczach, że umiałyśmy przyznać się do błędu - wręcz przeciwnie (w każdym razie, ja zawsze ceniłam sobie ludzi, którzy to potrafią)
    Amen ;)
    każda z nas ma swoje złe dni, jednak nie wchodzi w tym czasie na forum żeby się na kimś wyżyć.

iwcia77, Viola, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba traktować ludzi tak jak siebie, ja bym nie chciała być tak potraktowana.

Iwone, Arwena, HappyJo, macduska, Mega, kkisia, Bozia3, gosia7122, caffe lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa weź pod uwagę, że po drugiej stronie monitora jest istota ludzka, która ma uczucia.
    Masz rację to jest internet, ale z tego co zauważyłam nie tylko na naszym forum, to właśnie przez internet nawiązały się przyjaźnie bardzo często przenoszone do reala.
    Po tym wszystkim co razem ze sobą przeżywamy - radości i smutki, nie możemy traktować się przedmiotowo!
    ja pisałam tylko w swoim imieniu, nie jestem zwierzęciem stadnym
    skoro wy ją kochacie to o co kaman? dlaczego likwiduje konto?
    przeciez nie musi sie ze mną przyjaznić

Mega lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy skupiać się wyłącznie na staraniach i piszemy o wszystkim. Śmiejemy się, ale nie róbmy innym przykrości, bo przecież nie po to tu jesteśmy!
    Wczoraj weszła dziewczyna i na wstępie napisała że jest w ciąży i za chwilę otrzymała wymówki typu, jakim prawem weszła na forum dla staraczek jeśli już zaciążyła? pewnie weszła, bo znalazła w googlach forum gdzie są babki w jej wieku które starają się o dziecko i niektóre już są w ciąży.
    Uważam, że bardzo dobrze zrobiła że do nas chciała się przyłączyć.

Ps. Ja obecnie się nie staram i co, mam stąd spadać?

HappyJo, Arwena, malgos741, macduska, Mega, kkisia, moremi, Viola, Sabina, anna maria, gosia7122, caffe, Pusurek, Dorka1979, megan8 lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    każda z nas ma swoje złe dni, jednak nie wchodzi w tym czasie na forum żeby się na kimś wyżyć.

Chyba generalnie nikt tu nie wchodzi, żeby się na kimkolwiek wyżywać.
    Mnie bardziej chodzi o to, że jak już się to stało, to można przyznać się do tego, że postąpiło się niefajnie i przeprosić adresata tych inwektyw. Atmosfera wtedy z pewnością by się oczyściła, a "mamatrójki" może nie rozważała wtedy likwidacji konta.
    No cóż....
    Warto wyciągnąć wnioski na przyszłość, bo przeszłości już i tak zmienić nie można.

Iwone, malgos741, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja pisałam tylko w swoim imieniu, nie jestem zwierzęciem stadnym
    skoro wy ją kochacie to o co kaman? dlaczego likwiduje konto?
    przeciez nie musi sie ze mną przyjaznić
    Ewa wcale się nie dziwię że sobie poszła. Wygląda na to że dziewczyna jest wrażliwa.
    Nie mam zamiaru Cię oceniać, bo tak naprawdę Cię nie znam, ale proszę! nie traktuj tak nowych osób, które tu wchodzą pierwszy raz.
    Ty Twierdzisz że nie potrzebujesz nikogo, a jednak do nas zaglądasz, piszesz i radzisz się co zrobić. Pod tą twardą skorupą chowasz osobę bardzo wrażliwą i nie pisz mi tu głupot, bo gdybyś była inna, nie byłabyś w stanie pokochać Tomaszka mimo wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:43

HappyJo, macduska, malgos741, Arwena, Mega, iwcia77, kkisia, moremi, Sabina, Bozia3, gosia7122, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 5902 5903 5904 5905 5906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ