35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:upiekłam chyba z milion ciasteczek,
zaraz idę spać
młody usnął z płaczem przez ból głowy,
jak mi go szkoda...macduska lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
moremi wrote:Pękł. Drugi mniejszy też. Według lekarza przy clo jajka są słabej jakości.
Mowisz ,ze sa słabsze???Kurde ja znow slyszalam ,ze w lepszej kondycji..Ehhh widzisz co gin to teoria...Normlanie jakas loteria... -
kapturnica wrote:No to widzisz nic nie wiadomo..Ja juz gdzies widzialam chyba na watku clo ,ze laska zaciazyla z pechola 34mm
Mowisz ,ze sa słabsze???Kurde ja znow slyszalam ,ze w lepszej kondycji..Ehhh widzisz co gin to teoria...Normlanie jakas loteria...01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
macduska wrote:upiekłam chyba z milion ciasteczek,
zaraz idę spać
młody usnął z płaczem przez ból głowy,
jak mi go szkoda...
A ciasteczek zazdroszczę.macduska lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:No to widzisz nic nie wiadomo..Ja juz gdzies widzialam chyba na watku clo ,ze laska zaciazyla z pechola 34mm
Mowisz ,ze sa słabsze???Kurde ja znow slyszalam ,ze w lepszej kondycji..Ehhh widzisz co gin to teoria...Normlanie jakas loteria...
I to co wyczytałam tam na wątku, to potwierdził też lekarz. Przy clo nie ma pojęcia za dużego pęcherzyka. Po prostu są dużo większe.kapturnica lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Wiesz, jako dziecko miałam potworne bóle głowy. Tomografie, prześwietlenia i różni lekarze. I nic. Później przeszło. Tak gdzieś w okresie dojrzewania.
A ciasteczek zazdroszczę.
jest przebadany, no może bez tomografi
u niego to prawdiopodobnie wynik słabego wzroku
często go boli jak wraca ze szkoły a jeszcze na kompie posiedział...
zresztą mnie tez w dziecinstwie bolała bardzo głowa
ciasteczka udane nie powiemmoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:w związku z tym mam rozumieć, ze jak chcę w 22 dc zrobić progesteron to nie brać lutki od 17dc jak gin przykazał?
moremi, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Ale jak ci przykazal? Masz brac progesteron po owulce ile dni? Jesli 10 dni to nie przerywaj brania progesteronu- luteiny!!!! Warto wiedziec czy masz dobra przyswajajalnosc lutki i czy dobrze dobrana dawke. W innym cyklu bez wspomagaczy zrob sobie progestron jesli chcesz wiedziec jak wlasne cialko zolte pracuje:-)
zrobiłam przerwę w stymulacji jajników , mam drugi cykl bez wspomagaczy tylko gin mi napisał lutkę żeby brać od 17 dc do 28dc,
ale endokrynolog chce poziom progesteronu w 22 dc
i tak myślę, ze sobie odpuszczę tę lutkę w obecnym cyklu
-
kkisia wrote:Kurwa niech mnie ktos przytuli
Spierdalam z tego kraju po nowym roku
Zaczynam wsio od nowa
Tylko mam dylemat gdzie spierdoic
Ewa jak Tulek ?
no to wysylam caluska
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09f814606759.jpgkkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKruche ciasteczka
175g masła
200g cukru
2 jajka
400g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzeczka soli
Masło zetrzeć na tartce, wymieszać w malakserze z resztą składników.
Można dodać do ciasta np:
kawałki posiekanej drobno czekolady,
skórkę pomarańczowa lub cytrynowa,
mielone migdały,
mak,
cynamon,
przyprawe do pirnika,
imbir
Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość około 2mm, wycinać ciasteczka.
piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni C.
Wychodzą chrupiące, kruche i nie zmieniają kształtu.
Ja robiłam z pomaranczową skórką, cynamonem, wanilią i przyprawą do piernika.kapturnica lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:jest przebadany, no może bez tomografi
u niego to prawdiopodobnie wynik słabego wzroku
często go boli jak wraca ze szkoły a jeszcze na kompie posiedział...
zresztą mnie tez w dziecinstwie bolała bardzo głowa
ciasteczka udane nie powiem
chlopak ktorym sie opiekowalam kiedys cierpial na bole glowy i krwawienia z nosa, latalysmy po lekarzach, profesorach itp i kazdy postawil taka diagnoze.macduska, moremi lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Iwcia a moze w italii sa jakes parspektywy na robote ?
Jezykow ucze sie szybko.Burszta tez kiedys narzekala na italie- i to dlatego przeniesli sie do uk. italia jest bez perspektyw. sami wlosi wyjezdzaja do uk.
sproboj moze dania , szwecja i norge- tam jeszcze cos sie dziejekkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Pękł. Drugi mniejszy też. Według lekarza przy clo jajka są słabej jakości.
sprawdz moremi jeszcze w jakich jednostkach miałaś badany progesteron - bo są dwie różne, a ta druga jest bardzo wysoka....bo masz bardzo wysoki wynik.... - a jeśli wszystko ok - to tylko się cieszyć...Viola lubi tę wiadomość
-
dodam jeszcze ze ja tez bym tu nie siedziala gdyby nie robota Alojza- pewna panstwowka i to dobrze platna...sam Alojz nie jest szczesliwy z tego dokad zmierza italia i sam powtarza , ze gdyby nie ta robota to bysmy dawno wyemigrowali. kryzys trwa od 2009 i wcale sie nie skonczyl w it.
kkisia, EwaT, Mega lubią tę wiadomość