35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:Ewa wcale się nie dziwię że sobie poszła. Wygląda na to że dziewczyna jest wrażliwa.
Nie mam zamiaru Cię oceniać, bo tak naprawdę Cię nie znam, ale proszę nie traktuj tak nowych osób które tu wchodzą pierwszy raz.
Ty Twierdzisz że nie potrzebujesz nikogo, a jednak do nas zaglądasz, piszesz i radzisz się co zrobić. Pod tą twardą skorupą chowasz osobę bardzo wrażliwą i nie pisz mi tu głupot, bo gdybyś była inna, nie byłabyś w stanie pokochać Tomaszka mimo wszystko
ale mniejsza z tym
pisze posty w swoim imieniu i moge pisać co mi sie żywnie uważa
i nie znosze pouczania
uważam że mama trojki to Agatka , dlatego zlikwidowała konto
i dobrze
do widzenia
jesli nie, to wróci -
macduska wrote:pół Paracetamolu albo Apapu
macduska lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:chyba napisałas kolejną głupote...nie wyobrażam sobie jak matka może nie kochać własnego dziecka, widac ty sobie wyobrażasz
ale mniejsza z tym
pisze posty w swoim imieniu i moge pisać co mi sie żywnie uważa
i nie znosze pouczania
uważam że mama trojki to Agatka , dlatego zlikwidowała konto
i dobrze
do widzenia
jesli nie, to wróci
Ewa nie zamierzam Cię pouczać. Jesteś już dużą dziewczynką i masz już ukształtowany charakter. Pisz co chcesz i o czym chcesz, ale nie atakuj ludzi którzy Ci nic nie zrobili. Czytając Twoje ataki, sądzą że większość z nas tu taka jest.
macduska, moremi, Sabina, caffe, Dorka1979, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Takim nielatom to nic innego nie można zdaje się, i tak się boję, że mu żoładek siądzie w końcu.
macduska lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:Takim nielatom to nic innego nie można zdaje się, i tak się boję, że mu żoładek siądzie w końcu.
Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:mylisz się jeśli sądzisz że każda matka kocha swoje dzieci, szczególnie jeśli jest inne. Mało jest dzieci "wyskrobanych" porzuconych, czy oddanych do domów dziecka?
Ewa nie zamierzam Cię pouczać. Jesteś już dużą dziewczynką i masz już ukształtowany charakter. Pisz co chcesz i o czym chcesz, ale nie atakuj ludzi którzy Ci nic nie zrobili. Czytając Twoje ataki, sądzą że większość z nas tu taka jest.
i nie bede juz łużej debatować nad tym niby problememMega, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:nurofen (ibuprofen) możesz też podać. Mojego często bolała głowa jak rosły mu zęby mądrości, ale Wasze dzieci jeszcze chyba maja czas?
macduska, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:No właśnie do 12 roku życia nie jest zalecany nurofen.
Dawkowanie
Wiek dziecka Dawka jednorazowa Max. dobowa dawka
3-6miesięcy (5-7,6kg) 2,5ml 3 razy po 2,5ml
6-12miesiecy (7,7-9kg) 2,5ml 3 do 4 razy po 2,5ml
1-3 lata (10-15kg) 5ml 3 razy po 5ml
4-6 lat (16-20kg) 7,5ml 3 razy po 7,5ml
7-9 lat (21-29kg) 10ml 3 razy po 10ml
10-12 lat (30-40kg) 15ml 3 razy po 15mlMega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny