Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snił mi sie Bursztyn

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha to by sie zgadzalo , mamy Sasiadke , przyszla nie wiadomo czego , a usmiechnieta , a zadowolona blalalala , na obiadki sie chce umiawiac .... a kilka tyg pozniej pisemko, ze drewka ze naszych scietych drzew prawdopodobnie lerza na Jej dzialce (nie mamy plotow)I zawiadomila o tym problemie swojego Adwokata ooooooo wiec jak sie masz ohhh bardzo gobrze a Ty ? wspamiale :)
    Bozia3 wrote:
    to jest to samo co w Stanach i UK - uśmiechnięte tępawe gęby ekspedientek i wieczne zadowolenie....jaka obłuda...a ludzie się cieszą, że tak tam miło...

Simba - zauważyłam właśnie, że też kropkuję wypowiedzi...ale jakoś mi uchodzi na sucho...;)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    hahahaha to by sie zgadzalo , mamy Sasiadke , przyszla nie wiadomo czego , a usmiechnieta , a zadowolona blalalala , na obiadki sie chce umiawiac .... a kilka tyg pozniej pisemko, ze drewka ze naszych scietych drzew prawdopodobnie lerza na Jej dzialce (nie mamy plotow)I zawiadomila o tym problemie swojego Adwokata ooooooo wiec jak sie masz ohhh bardzo gobrze a Ty ? wspamiale :)
    image.jpg

a8vSp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla przykładu Wam powiem inna historie.
    Półtora tyg.temu koleżanka dzwoni z płaczem, ze coś z kręgosłupem nie halo, ze drętwienie poniżej pasa, ze chodzić nie może. Była na rezonansie. Okazało sie, ze sekwestr krążka (czyli pęknięcie i wylanie dysku) - do operacji w zasadzie na cito, żeby nie było powikłań. Dostała skierowanie do neurochirurga. Pan n-ch mówi tak - wie pani, faktycznie kwalifikuje sie to na operacje. Ale u nas musiałaby pani czekać kilka miesięcy, ale ja to mogę Pani od razu zoperować prywatnie.
    Taka sytuacja.
    Na szczęście współpracuję z chirurgami kregoslupowymi, zadzwoniłam do b.dobrego zaufanego lekarza i okazało sie, ze sie kwalifikuje na szybki zabieg. ALE gdyby nie ta znajomość, to i tak musiałaby czekać (ergo- leżeć w chacie w łóżku i wstawać tylko do kibla - nie mówiąc o tym, ze ucisk na nerw był już tak głęboki, ze dziewczyna nie mogła nawet sie wyróżniać) do lutego.
    I takie są realia. System kuleje całkowicie. Siedzę w tym od wielu lat i widzę, jak nieudolnie próbuje sie coś z tym zrobić. Problem tylko w tym, ze trzeba by dokonać całkowitej reformy służby zdrowia, ale niestety musiałyby polecieć głowy, trzeba by było zmienić system naliczania w szpitalach (efektywność/godziny pracy/etc) - nie będę pisała o tym, bo musiałabym kilkustronicowy eleborat spłodzić (a plodzic to wole co innego).
    W każdym razie mam porównanie do Niemiec i fakty są takie, ze system lecznictwa tam a tu jest nieporownywalny. Niestety.
    Co jednak (o czym już wspomniałam) nie umniejsza kompetencji i wiedzy naszych lekarzy, którzy są poważani i chwaleni na świecie.
    Ale kompetencje i wiedza to jedno, a cała reszta (funkcjonowanie systemu lecznictwa, stosunek do pacjenta) to drugie

Simba, nick nieaktualny, Elfik, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    To dla przykładu Wam powiem inna historie.
    Półtora tyg.temu koleżanka dzwoni z płaczem, ze coś z kręgosłupem nie halo, ze drętwienie poniżej pasa, ze chodzić nie może. Była na rezonansie. Okazało sie, ze sekwestr krążka (czyli pęknięcie i wylanie dysku) - do operacji w zasadzie na cito, żeby nie było powikłań. Dostała skierowanie do neurochirurga. Pan n-ch mówi tak - wie pani, faktycznie kwalifikuje sie to na operacje. Ale u nas musiałaby pani czekać kilka miesięcy, ale ja to mogę Pani od razu zoperować prywatnie.
    Taka sytuacja.
    Na szczęście współpracuję z chirurgami kregoslupowymi, zadzwoniłam do b.dobrego zaufanego lekarza i okazało sie, ze sie kwalifikuje na szybki zabieg. ALE gdyby nie ta znajomość, to i tak musiałaby czekać (ergo- leżeć w chacie w łóżku i wstawać tylko do kibla - nie mówiąc o tym, ze ucisk na nerw był już tak głęboki, ze dziewczyna nie mogła nawet sie wyróżniać) do lutego.
    I takie są realia. System kuleje całkowicie. Siedzę w tym od wielu lat i widzę, jak nieudolnie próbuje sie coś z tym zrobić. Problem tylko w tym, ze trzeba by dokonać całkowitej reformy służby zdrowia, ale niestety musiałyby polecieć głowy, trzeba by było zmienić system naliczania w szpitalach (efektywność/godziny pracy/etc) - nie będę pisała o tym, bo musiałabym kilkustronicowy eleborat spłodzić (a plodzic to wole co innego).
    W każdym razie mam porównanie do Niemiec i fakty są takie, ze system lecznictwa tam a tu jest nieporownywalny. Niestety.
    Co jednak (o czym już wspomniałam) nie umniejsza kompetencji i wiedzy naszych lekarzy, którzy są poważani i chwaleni na świecie.
    Ale kompetencje i wiedza to jedno, a cała reszta (funkcjonowanie systemu lecznictwa, stosunek do pacjenta) to drugie

Moja kumpelka identyczny przypadek. Tylko dzieki znajomościom uniknęła niedowładu prawej nogi.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Dziś była operowana.
    Byłam przy zabiegu. Lekarz powiedział po zabiegu - nie udawała, miało prawo ją napierdalać.

A i tak bez znajomosci musiałaby czekać

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak Sasiadka , bez ostrzezenia wniosla zawiadomienie do sadu o drewka , ale to nic, mielismy jeszcze lepsza akcje .... za palenie patykow I lisci I mniejszych galezi , ba z pozwoleniem!! bo nie mozna sobie palic ot tak po prostu , to Ameryka I bez pozwolenia palcem nie ruszysz... Sasiedzi zadzwonili na sraz I policje , bo dym przeszkadzal I moze powodowac astme ooooooo wiec ja zawsze mam sie wspamiale :) ja tu jestem mega dwucyfrowo I juz sie przyzwyczailam , ze Amerykanie usmiechaja sie tylko dla zasady, zreszta ja sama sie juz taka zrobilam ....
    Dla Cie pisze z kompa , ale I tak kropki mi wychodza , ahhhh przyzwyczajenie lol
    Simba wrote:
    image.jpg

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    A. Dziś była operowana.
    Byłam przy zabiegu. Lekarz powiedział po zabiegu - nie udawała, miało prawo ją napierdalać.

A i tak bez znajomosci musiałaby czekać
    ja nie mam znajomości dlatego Tomek z atakami musi czekać
    sorry, taki kraj

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    ja tu jestem mega dwucyfrowo I juz sie przyzwyczailam , ze Amerykanie usmiechaja sie tylko dla zasady, zreszta ja sama sie juz taka zrobilam ....

To Ty Evans juz tez Amerykanka..

kapturnica, Evans, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zapomniałam napisać ze cudnie z Marcelem w tych pasiakach wyglądacie :)

Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na to wychodzi , ale nigdy nie zapomnialam skad jestem, a moi Sasiedzi przypominaja mi Pawlakow I Kargulow hahaha

paszczakin wrote:
    To Ty Evans juz tez Amerykanka..

nick nieaktualny, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że tak wlaze. Odebralam wynik, 28617. Betka zatrzymala się na 7 tygodniu. Teraz muszę siedzieć w robocie do końca i późnym wiecZorem fo gin. Długi ten dzień :-(
    Chciałam na jutro wolne, bo nie wiem czy ginka nie uprze przy zabiegu bo w czwartek wyjeżdża. Ale moja stara mi nie dała.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sorki że tak wlaze. Odebralam wynik, 28617. Betka zatrzymala się na 7 tygodniu. Teraz muszę siedzieć w robocie do końca i późnym wiecZorem fo gin. Długi ten dzień :-(
    Chciałam na jutro wolne, bo nie wiem czy ginka nie uprze przy zabiegu bo w czwartek wyjeżdża. Ale moja stara mi nie dała.
    :( Sabcia..
    No ale jak bedziesz miała isc na zabieg to stara gowno bedzie miała do gadania

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Słabo :-/

Evans lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Przeżyjesz.
    Będzie dobrze.

Evans lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, trzymam kciuki :)

własnie zaczęłam @..
    czy ktoś jest ze mną w parze, czy jezdem samotny biały rzagiel..?;)

nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Sabina, trzymam kciuki :)

własnie zaczęłam @..
    czy ktoś jest ze mną w parze, czy jezdem samotny biały rzagiel..?;)
    Te żagiel.. miałas kurna czekac na mnie...

Elfik, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Reniusz przybij piąteczkę - my oddział defensywny..
    Ty się nie możesz starać dla psa, ja dla mojej tarczycy, zatem będziemy jak te dwa dziadki w loży muppetów, tylko nabijały się z reszty...;)

Mega, Reni, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi ścisłam, a tu jednak wylazło...
    jak jutro dojedziesz tyż dobrze :)

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    To Reniusz przybij piąteczkę - my oddział defensywny..
    Ty się nie możesz starać dla psa, ja dla mojej tarczycy, zatem będziemy jak te dwa dziadki w loży muppetów, tylko nabijały się z reszty...;)
    dowaliłas ;D

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6023 6024 6025 6026 6027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ