X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snił mi sie Bursztyn

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha to by sie zgadzalo , mamy Sasiadke , przyszla nie wiadomo czego , a usmiechnieta , a zadowolona blalalala , na obiadki sie chce umiawiac .... a kilka tyg pozniej pisemko, ze drewka ze naszych scietych drzew prawdopodobnie lerza na Jej dzialce (nie mamy plotow)I zawiadomila o tym problemie swojego Adwokata ooooooo wiec jak sie masz ohhh bardzo gobrze a Ty ? wspamiale :)
    Bozia3 wrote:
    to jest to samo co w Stanach i UK - uśmiechnięte tępawe gęby ekspedientek i wieczne zadowolenie....jaka obłuda...a ludzie się cieszą, że tak tam miło...

Simba - zauważyłam właśnie, że też kropkuję wypowiedzi...ale jakoś mi uchodzi na sucho...;)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    hahahaha to by sie zgadzalo , mamy Sasiadke , przyszla nie wiadomo czego , a usmiechnieta , a zadowolona blalalala , na obiadki sie chce umiawiac .... a kilka tyg pozniej pisemko, ze drewka ze naszych scietych drzew prawdopodobnie lerza na Jej dzialce (nie mamy plotow)I zawiadomila o tym problemie swojego Adwokata ooooooo wiec jak sie masz ohhh bardzo gobrze a Ty ? wspamiale :)
    image.jpg

a8vSp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla przykładu Wam powiem inna historie.
    Półtora tyg.temu koleżanka dzwoni z płaczem, ze coś z kręgosłupem nie halo, ze drętwienie poniżej pasa, ze chodzić nie może. Była na rezonansie. Okazało sie, ze sekwestr krążka (czyli pęknięcie i wylanie dysku) - do operacji w zasadzie na cito, żeby nie było powikłań. Dostała skierowanie do neurochirurga. Pan n-ch mówi tak - wie pani, faktycznie kwalifikuje sie to na operacje. Ale u nas musiałaby pani czekać kilka miesięcy, ale ja to mogę Pani od razu zoperować prywatnie.
    Taka sytuacja.
    Na szczęście współpracuję z chirurgami kregoslupowymi, zadzwoniłam do b.dobrego zaufanego lekarza i okazało sie, ze sie kwalifikuje na szybki zabieg. ALE gdyby nie ta znajomość, to i tak musiałaby czekać (ergo- leżeć w chacie w łóżku i wstawać tylko do kibla - nie mówiąc o tym, ze ucisk na nerw był już tak głęboki, ze dziewczyna nie mogła nawet sie wyróżniać) do lutego.
    I takie są realia. System kuleje całkowicie. Siedzę w tym od wielu lat i widzę, jak nieudolnie próbuje sie coś z tym zrobić. Problem tylko w tym, ze trzeba by dokonać całkowitej reformy służby zdrowia, ale niestety musiałyby polecieć głowy, trzeba by było zmienić system naliczania w szpitalach (efektywność/godziny pracy/etc) - nie będę pisała o tym, bo musiałabym kilkustronicowy eleborat spłodzić (a plodzic to wole co innego).
    W każdym razie mam porównanie do Niemiec i fakty są takie, ze system lecznictwa tam a tu jest nieporownywalny. Niestety.
    Co jednak (o czym już wspomniałam) nie umniejsza kompetencji i wiedzy naszych lekarzy, którzy są poważani i chwaleni na świecie.
    Ale kompetencje i wiedza to jedno, a cała reszta (funkcjonowanie systemu lecznictwa, stosunek do pacjenta) to drugie

Simba, Heretyczka, Elfik, kkisia, Mega, Pusurek, Arwena, ania.g, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    To dla przykładu Wam powiem inna historie.
    Półtora tyg.temu koleżanka dzwoni z płaczem, ze coś z kręgosłupem nie halo, ze drętwienie poniżej pasa, ze chodzić nie może. Była na rezonansie. Okazało sie, ze sekwestr krążka (czyli pęknięcie i wylanie dysku) - do operacji w zasadzie na cito, żeby nie było powikłań. Dostała skierowanie do neurochirurga. Pan n-ch mówi tak - wie pani, faktycznie kwalifikuje sie to na operacje. Ale u nas musiałaby pani czekać kilka miesięcy, ale ja to mogę Pani od razu zoperować prywatnie.
    Taka sytuacja.
    Na szczęście współpracuję z chirurgami kregoslupowymi, zadzwoniłam do b.dobrego zaufanego lekarza i okazało sie, ze sie kwalifikuje na szybki zabieg. ALE gdyby nie ta znajomość, to i tak musiałaby czekać (ergo- leżeć w chacie w łóżku i wstawać tylko do kibla - nie mówiąc o tym, ze ucisk na nerw był już tak głęboki, ze dziewczyna nie mogła nawet sie wyróżniać) do lutego.
    I takie są realia. System kuleje całkowicie. Siedzę w tym od wielu lat i widzę, jak nieudolnie próbuje sie coś z tym zrobić. Problem tylko w tym, ze trzeba by dokonać całkowitej reformy służby zdrowia, ale niestety musiałyby polecieć głowy, trzeba by było zmienić system naliczania w szpitalach (efektywność/godziny pracy/etc) - nie będę pisała o tym, bo musiałabym kilkustronicowy eleborat spłodzić (a plodzic to wole co innego).
    W każdym razie mam porównanie do Niemiec i fakty są takie, ze system lecznictwa tam a tu jest nieporownywalny. Niestety.
    Co jednak (o czym już wspomniałam) nie umniejsza kompetencji i wiedzy naszych lekarzy, którzy są poważani i chwaleni na świecie.
    Ale kompetencje i wiedza to jedno, a cała reszta (funkcjonowanie systemu lecznictwa, stosunek do pacjenta) to drugie

Moja kumpelka identyczny przypadek. Tylko dzieki znajomościom uniknęła niedowładu prawej nogi.

Heretyczka lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Dziś była operowana.
    Byłam przy zabiegu. Lekarz powiedział po zabiegu - nie udawała, miało prawo ją napierdalać.

A i tak bez znajomosci musiałaby czekać

Simba, Heretyczka, kkisia, Mega, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak Sasiadka , bez ostrzezenia wniosla zawiadomienie do sadu o drewka , ale to nic, mielismy jeszcze lepsza akcje .... za palenie patykow I lisci I mniejszych galezi , ba z pozwoleniem!! bo nie mozna sobie palic ot tak po prostu , to Ameryka I bez pozwolenia palcem nie ruszysz... Sasiedzi zadzwonili na sraz I policje , bo dym przeszkadzal I moze powodowac astme ooooooo wiec ja zawsze mam sie wspamiale :) ja tu jestem mega dwucyfrowo I juz sie przyzwyczailam , ze Amerykanie usmiechaja sie tylko dla zasady, zreszta ja sama sie juz taka zrobilam ....
    Dla Cie pisze z kompa , ale I tak kropki mi wychodza , ahhhh przyzwyczajenie lol
    Simba wrote:
    image.jpg

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    A. Dziś była operowana.
    Byłam przy zabiegu. Lekarz powiedział po zabiegu - nie udawała, miało prawo ją napierdalać.

A i tak bez znajomosci musiałaby czekać
    ja nie mam znajomości dlatego Tomek z atakami musi czekać
    sorry, taki kraj

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    ja tu jestem mega dwucyfrowo I juz sie przyzwyczailam , ze Amerykanie usmiechaja sie tylko dla zasady, zreszta ja sama sie juz taka zrobilam ....

To Ty Evans juz tez Amerykanka..

kapturnica, Evans, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zapomniałam napisać ze cudnie z Marcelem w tych pasiakach wyglądacie :)

Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na to wychodzi , ale nigdy nie zapomnialam skad jestem, a moi Sasiedzi przypominaja mi Pawlakow I Kargulow hahaha

paszczakin wrote:
    To Ty Evans juz tez Amerykanka..

Heretyczka, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że tak wlaze. Odebralam wynik, 28617. Betka zatrzymala się na 7 tygodniu. Teraz muszę siedzieć w robocie do końca i późnym wiecZorem fo gin. Długi ten dzień :-(
    Chciałam na jutro wolne, bo nie wiem czy ginka nie uprze przy zabiegu bo w czwartek wyjeżdża. Ale moja stara mi nie dała.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sorki że tak wlaze. Odebralam wynik, 28617. Betka zatrzymala się na 7 tygodniu. Teraz muszę siedzieć w robocie do końca i późnym wiecZorem fo gin. Długi ten dzień :-(
    Chciałam na jutro wolne, bo nie wiem czy ginka nie uprze przy zabiegu bo w czwartek wyjeżdża. Ale moja stara mi nie dała.
    :( Sabcia..
    No ale jak bedziesz miała isc na zabieg to stara gowno bedzie miała do gadania

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Słabo :-/

Evans lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Przeżyjesz.
    Będzie dobrze.

Evans lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, trzymam kciuki :)

własnie zaczęłam @..
    czy ktoś jest ze mną w parze, czy jezdem samotny biały rzagiel..?;)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Sabina, trzymam kciuki :)

własnie zaczęłam @..
    czy ktoś jest ze mną w parze, czy jezdem samotny biały rzagiel..?;)
    Te żagiel.. miałas kurna czekac na mnie...

Elfik, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Reniusz przybij piąteczkę - my oddział defensywny..
    Ty się nie możesz starać dla psa, ja dla mojej tarczycy, zatem będziemy jak te dwa dziadki w loży muppetów, tylko nabijały się z reszty...;)

Mega, Reni, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi ścisłam, a tu jednak wylazło...
    jak jutro dojedziesz tyż dobrze :)

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    To Reniusz przybij piąteczkę - my oddział defensywny..
    Ty się nie możesz starać dla psa, ja dla mojej tarczycy, zatem będziemy jak te dwa dziadki w loży muppetów, tylko nabijały się z reszty...;)
    dowaliłas ;D

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6023 6024 6025 6026 6027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ