X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mango. W takim razie działam.
    A teraz spadam z małym na spacer póki jest troszkę słońca.

Mango, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    pomyśl co by bylo bez tartaku
    To: xxx xxxxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx..... Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Heretyczka, HappyJo, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:41

Simba, Bozia3, kapturnica, kkisia, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Podczytuje od dyrektora z gabinetu.
    Nic mu nie skasuję tym razem bo wszystko pozamykane. ;-)

Aniu, kilka lat temu organizowaliśmy egzamin w domu, dowiem się dokładniej to Ci napisze, ale tak jak mówi mango dyrektor na pewno ma rozporządzenia, przynajmniej powinien.

Znam też dobry ośrodek w którym leczą fobie szkolną .

Elfik, ania.g, Mega, kapturnica, malgos741, peppapig, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonek dzwoni, spadam . Miłego! :-)

Reni, Elfik, ania.g, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Parówkę? Jesteś w polskim szpitalu??? ;)
    o nie tak dobrze to nie było, ja parówki nie ujrzałam ;-)

Simba, Mega lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:41

HappyJo, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Caffe, gdzie Ty rodziłaś? Bo tam gdzie ja rodziłam to wszystko na zasadzie jak nie zapłacisz za pomoc to radź sobie sama.
    w szpitalu msw

• Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Simba ale Alis była w tym samym szpitalu co ja CZMP, wiec albo każda z nas trafiła na co innego , albo inaczej odbieramy to co jest :-)
    a może to jest tak jak z wczasami all inclusive jedne poleci do Egypt marudzi ze złe żarcie , brzydki hotel ,drugi o tym samym hotelu napisze ,że jest super :-)
    Byc moze tak to wlasnie działa.
    My z Paszczakiem mamy tego samego gina i jesteśmy z niego raczej zadowolone. Natomiast jeśli o nim poczytać w necie, to czasem masz wrażenie, ze to jakiś degenerat i pijak (i złodziej, bo każdy pijak to złodziej)

szczęśliwa 2, Reni, Pusurek, paszczakin, kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:42

Simba, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu. Link do strony OKE.

Co ważniejsze skopiowałam.
    http://oke.wroc.pl/images/library/File/pdfy/KomunikatDosSG_2014.pdf

Procedury organizowania i przeprowadzania egzaminu gimnazjalnego ·

2.Uczniowie niedostosowani społecznie lub zagrożeni niedostosowaniem społecznym mogą przystąpić do sprawdzianu lub egzaminu gimnazjalnego w warunkach dostosowanych do ich indywidualnych potrzeb rozwojowych i edukacyjnych oraz możliwości psychofizycznych na podstawie orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego wydanego przez poradnię psychologiczno-pedagogiczną, w tym poradnię specjalistyczną.

3. Uczniowie posiadający orzeczenie o potrzebie indywidualnego nauczania wydane przez poradnię psychologiczno-pedagogiczną, w tym poradnię specjalistyczną, mogą przystąpić do sprawdzianu lub egzaminu gimnazjalnego w warunkach dostosowanych do ich indywidualnych potrzeb edukacyjnych i możliwości psychofizycznych na podstawie tego orzeczenia.

7.Za dostosowanie warunków i form przeprowadzania sprawdzianu lub egzaminu gimnazjalnego jest odpowiedzialny dyrektor szkoły jako przewodniczący szkolnego zespołu egzaminacyjnego

edit. Nie powinna mieć próbnego w innym miejscu niż normalnie się uczy, chyba, ze chodziło o sprawdzenie czy da rade. Jakby nie było dziwne to dla mnie trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 13:54

ania.g, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Własnie czy tym pindom ? pindą ? pomogłoby szkolenie z psychologii albo , czy potrafiłyby stosowac standardy ??czy chciałyby ??
    co do opisów porodów , nie czytam bo sa laski , które troche zaboli i robia koło siebie szum jakby im sie wielka krzywda działa. Leżałam z taką, po cc była i ledwo ją połozna dotknęła, żeby wbic igłę to już wrzeszczała i sie obrażała :-) autentycznie trzy do niej podchodziły i sie z nią cackały a w sumie wg mnie powinny ja kopnąć w tyłek :-) bo widziałam co wyprawia

Do histeryczek mi daleko. Dzwoniłam po nie, jak trzeba było. Bo kurwa leku przeciwbolowego se sama nie podam.
    Co do bad.przez doktora, to wszystkie mówiły, ze jest mega niedelikatny, tylko żadna nic mu nie powiedziała. A odczucie bólu to bardzo subiektywna sprawa.
    W temacie szkoleń - myśle, ze uświadamianie personelu jest b.istotne. Oczywiście, tak jak i teraz podejście i zachowanie zależy od człowieka. Inna sprawa, ze jeśli na takie zachowania jest przyzwolenie (mam na myśli przełożonych, którzy takich zachowań nie ganią i nie ma żadnych z tego tytułu konsekwencji), to raczej jak mówisz szkolenia z psychologii mogą sie na nic nie przydać.

Simba, Elfik, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    No i teraz z tym estradiolem to mi ćwieka zabiłaś ... Bo mój gin stwierdziła że estradiol mam piękny... Tylko to AMH do dupy... No chyba że teraz się okaże ze jednak nie. Taki prezent na święta ;-)
    Przy nieplodnosci i podjeciu proby stymulacji do iui zawsze bylam badana w 3 dc czy jajniki dadza odpowiedz. Jak fsh wysLo 15 to gin odpuscila stymulacje. Ja mam wyniki z 9 cykli wiec wiem ze hormonki nie pracuja ide tycznie w kazdym cyklu.

Niuta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U mnie w szpitalu też tak było, że pielęgniarka mi zaproponowała, ze zajmie się małym, a ja w tym czasie poszłam się myć i gdzie potrzebowałam, a potem poszła i zrobiła dla mnie zakupy, bo mi nie wolno było opuszczać oddziału.
    Także takie luksusy sa nie tylko w No ;)
    Potem jeszcze powiedziała, że gdybym potrzebowała zeby ona została z dzieckiem to żebym powiedziała i ona przyjdzie.
    Ale to jest fantastyczne, ze tak jest. Gdzies. Ale nie mozemy powiedziec, ze to norma, prawda.
    A mi wlasnie o to chodzi. Ze w No, tak jak u Simby, pewne rzeczy sa norma. I tyle. A jakie normy czlowiek lubi, to juz jego prywatna sprawa.

Heretyczka, Simba, Elfik, HappyJo, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przykro mi ze nie potrafie sie jasno wysłowić - nie będę wiec dalej próbować. Cieszę sie z Twoich wspaniałych doświadczeń, na szczescie a raczej nieszczęście mam jeszcze asa w rękawie w postaci porodu AniG, Myszy i pobytów w szpitalu Alis. I jeśli chodzi o standarD jakości - myśle ze gdyby ludzie, którzy je obsługiwali byli przynajmniej przymuszeni do uprzejmości a nawet fałszywego uśmiechu, ich pobyt tam byłby przynajmniej o 30% przyjemniejszy.
    Nic dodac, nic ujac.
    Ja bym jeszcze dolozyla kilka panstwowych i prywatnych domow opieki, ktore zachwala Kapta, ale noz mi sie w kieszeni otwiera, wiec tego nie zrobie.

Heretyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nic dodac, nic ujac.
    Ja bym jeszcze dolozyla kilka panstwowych i prywatnych domow opieki, ktore zachwala Kapta, ale noz mi sie w kieszeni otwiera, wiec tego nie zrobie.
    i domow dziecka gdzie wylewaja na dzieci pomyje i wywoza do lasu jak gdzies ostatnio czytałam

Simba, Pusurek, anna maria, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale to jest fantastyczne, ze tak jest. Gdzies. Ale nie mozemy powiedziec, ze to norma, prawda.
    A mi wlasnie o to chodzi. Ze w No, tak jak u Simby, pewne rzeczy sa norma. I tyle. A jakie normy czlowiek lubi, to juz jego prywatna sprawa.
    Najwazniejsze, ze kazdy jest zadowolony z tego, ze jest gdzie jest :).
    Zastanawiajace tylko jest to duze zainteresowanie leczeniem w PL - ze nawet dziewczyny ze Stanów proszą o leki z PL- pierwsze 13 tygodni ciazy to miłe wspomnienia zapewne...podobnie jak zestawy do samoleczenia zebow w UK :)

Reni, Evans, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zastanawiajace tylko jest to duze zainteresowanie leczeniem w PL - ze nawet dziewczyny ze Stanów proszą o leki z PL- pierwsze 13 tygodni ciazy to miłe wspomnienia zapewne...podobnie jak zestawy do samoleczenia zebow w UK :)
    nie kazdy
    nie porownuj zebow do sytuacji zagrozenia zdrowia lub zycia gdzie czas odgrywa role, to sa zwkłe bzdety takie przykłady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:17

Pusurek, HappyJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale Bozia, piszesz ciagle o ciazy. Ja nie uwazam, ze norweskie traktowanie kobiety w 1 trymestrze to bajka, coz, zaden system nie jest idealny. Nie ma tez bety, ale ja osobiscie nie latalabym na zadna bete, nawet jakby byla.
    Ale testy na alergie i szereg innych badan, ktore w Pl wypisuja specjalisci ( jak juz sie do nich dostaniesz i wyprosisz ) tutaj robi lekarz rodzinny. Lacznie z rezonansem np.
    Gdyby Ewka mieszkala w No, to Tomus przebadany bylby w ciagu 1 doby od wystapienia objawow, bo tu dzieci ( szczegolnie z problemami ),traktowane sa priorytetowo. A to tego wszyscy sie usmiechaja, co mi bardzo lezy. Nic gorszego, kiedy przychodzisz do lekarza, bo cos ci dolega i na dzien dobry trafiasz na sfochowana pielegniarke czy pania w rejestracji.
    Ale rozumiem, ze dla niektorych jest to pewien smaczek. Dla mnie nie.

anna maria, Heretyczka, Elfik, Simba, HappyJo, kkisia, Sabina, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wy dalej ciągniecie ten wątek?
    nuda.. som jakieś nowe magnesy? 07icon_smile4.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:38

Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 6021 6022 6023 6024 6025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ