35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:witam nowa forumowiczke, farciara z ciebie, bo komitet powitalny w dobrym nastroju
fakt- trza czekac na Polara..albo na Kapcie ( pierwsza jest ordynatorem naszej kliniki a druga zastepca- sa tak przebadane , ze wiedza wiecej niz jeden endokrynolog i ginekolog-szperacz )- takze easy i dostaniesz odpowiedz pisemna
moremi- racuchy zrobione!, wyszly pyszne, ale nie jestem przekonana co do konsystencji ciasta...zrobila mi sie breja i ciezko bylo mi to na patelni wykladac..nie wspomne, ze do ciasta dodalam tylko poltorej jablka a nie 3 , bo wyszlyby jablka w ciescie...wogole tego ciasta nie wyszlo duzo...aha dodam tylko , ze dla mnie szklanka to 200 ml ale moze mialas na mysli 250 ml?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9aa71153c551.jpgszklanka to 200 ml. Mi zdarza się nawet 4 jabłka dodać i wychodzi ok. Co do konsystencji, to nie wiem. Ja gotuję z przypadku, więc się nie znam
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Pięknie wyszły
szklanka to 200 ml. Mi zdarza się nawet 4 jabłka dodać i wychodzi ok. Co do konsystencji, to nie wiem. Ja gotuję z przypadku, więc się nie znam
Mega lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Wzruszyła mnie Twoja historia.
Pozdrawiam. -
iwcia77 wrote:no to jak to jest w koncu z ta konsystencja? bo ciasto bylo bardzo geste i bylo go malo , kleilo sie do lyzki, ciezko sie to nakladalo na patelnie, nie wspomne juz o ksztalcie...robilam takie kleksy jak widac na zdjeciu.
iwcia77, SolarPolar, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Pusur nie byłaś pierwsza. Kartka wszystkim się podobała.
Pewnie, ze nie bylam pierwsza. Pierwsze to byly pewnie jakies przedpotopowe wikingi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:29
kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Jak mozna zapytac ile lat juz nie mieszkasz w PL?Evans wrote:OMG , czy naprawe nie masz co robic ? Po co takie rzeczy wypisywac , to nic nie wnosi, a i milo wcale nie jest. A tak na marginesie, nie znasz mojej historii, I napewno nie uda Ci sie poznac
Pozdrawiam.Simba, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no to jak to jest w koncu z ta konsystencja? bo ciasto bylo bardzo geste i bylo go malo , kleilo sie do lyzki, ciezko sie to nakladalo na patelnie, nie wspomne juz o ksztalcie...robilam takie kleksy jak widac na zdjeciu.
Jesli ciasto masz za geste wystarczy didac troche mleka lub wody kto co woli..Albo na odwrot jesli za rzadkie troche maki..Ciasto drozdzowe i tak wyrosnie , ciezko je zepsuc
Ps a najlepiej dwoma łyzkami sie nakladaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:22
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość