X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba na pewno jest Ci strasznie zle, ale opis przeżyć- wspaniały...

Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa 9dzien po ovu??To niekoniecznie moze byc zwiastun okresu ale rowniez zagniezdzenia 8)

HappyJo, malgos741, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jeszcze troszkę i będzie lżej...
    Na peeeeewno :) z dwójka rozdartych japiszonow i szwem po cesarce :)

peppapig, macduska, Bozia3, Mega, Heretyczka, HappyJo, malgos741, Arwena, iwcia77, kkisia, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, wyobraźcie sobie , ze jestem gotowa do snu- o 22.19 :-)
    nie mogę w to uwierzyć!!!!

zawsze ,mnie łapie następny dzień
    to idę

mam nadzieję, ze nic się w nocy nie stanie....:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:22

Simba, peppapig, Mega, Parka, malgos741, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hehe rozbrajasz mnie ;) ale taka może być sytuacja

Simba, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

simba to optymizm z Ciebie aż bije :-)

Simba, HappyJo, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    simba to optymizm z Ciebie aż bije :-)
    Optymizm? To jakiś zagraniczny lek?

ania.g, Bozia3, Mega, HappyJo, iwcia77, kkisia, moremi, macduska, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I ja mam byc spokojna, tak?
    Ja pierdole, kurwa!
    Czekaj tylko jak wyjdą na świat, to się meksyk zacznie. Karmienie, przewijanie, kolki( oby nie),i cała reszta codzienności. Jak podrosną to się zaczną mądrzyć i pyskować. Ale powiem Ci że nie wiem jak bym była zmęczona i nie wiem jak by dawały mi popalić moje dzieci to jestem najszczęśliwsza na świecie że mam taki meksyk :)

Simba, peppapig, kapturnica, Bozia3, Sabina, Mega, Heretyczka, Parka, Pusurek, HappyJo, malgos741, Arwena, Iwone, iwcia77, kkisia, SolarPolar, caffe, moremi, macduska lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Peppa 9dzien po ovu??To niekoniecznie moze byc zwiastun okresu ale rowniez zagniezdzenia 8)
    Właśnie straciłam nadzieję, jeśli @ rano nie będzie wezmę lutke. Zawsze jest tyle nadziei aż ta pinda nie przyjdzie.

Parka, HappyJo, malgos741, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czekaj tylko jak wyjdą na świat, to się meksyk zacznie. Karmienie, przewijanie, kolki( oby nie),i cała reszta codzienności. Jak podrosną to się zaczną mądrzyć i pyskować. Ale powiem Ci że nie wiem jak bym była zmęczona i nie wiem jak by dawały mi popalić moje dzieci to jestem najszczęśliwsza na świecie że mam taki meksyk :)
    :) to mi dodaje otuchy. W końcu gdyby macierzyństwo było tylko przesrane to raczej po świecie chodziliby sami jedynacy ;)
    Hm...to mi daje do myślenia dlaczego ja jestem jedynaczką?

Ale ten opis końcówki ciazy to sobie zachowam i będę tym dwóm wariatom którzy aktualnie siedzą mi pod skóra pokazywać w ramach szantażu emocjonalnego. Niestety wiem jaka bedzie odpowiedz: ja sie na ten świat nie prosiłem!
    Ja przynajmniej bym tak odpowiedziała ;)

ania.g, Bozia3, Mega, Parka, HappyJo, malgos741, Arwena, iwcia77, kkisia, SolarPolar, moremi, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba <3 :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    STRESZCZENIE Z DWÓCH DNI DLA HAPPYJO

Wczorajszy dzień zdominowała na poczatku dziewczyna kryjaca pod nikiem Bella - i z tego co można było wywnioskować z jej postów to byc może ciało miała piękne natomiast duszę nie.

Po południu rozpętała się z kolei burza w szklance wody rozpoczęta postem Simby , która sprzeciwiła się kaleczeniu języka polskiego przez Evans. Osobę u nas nową i dosyć zagadkową.

evans miast spokojnie wyjaśnic, ze kraj rodzinny oglądała ponad 30 lat temu małym dziecięciem będac , fochnęła się wzorcowo
    i się zaczęło...

do dyskusji właczyło suię jeszcze parę osób ( w tym ja) wiec temat wiodącym pozostał do późnych godzin wieczornych.

W rezultacie Evans opuściła nasze szacowne grono, możliwe ze nas czyta
    ( pozdrawiamy!) a reszta forumowiczek pisze posty ze słownikiem poprawnej pisowni coby naszej koleżanki nie urazic.
    Bądź co bądź bycie u schyłku bliźniaczej ciąży to nie w kij dmuchał, co tam dziewczynie przysparzac stresów... :-)

Paszczak opiekuje się jakimś niedostymulowanym (zdaniem higienistki Pusura) 1,5 rocznym dzieckiem i radzi sobie świetnie więc jej obawy , ze nie bedzie dawać rady ze swoim są trochę na wyrost. Ponadto Paszcza wpadła w szał pieczenia ciasteczek światecznych , przez co nam tyłki rosną bo czytając i oglądając jej wypieki wszystkie lecą po coś słodkiego.

Ewka była z Tupkiem u neurologa i niestety wieści nie są zbyt dobra ale mały mając taką przebojową i energiczną mame na pewno da sobie radę z każdym choróbskiem. Wg najnowszych doniesień Tupek otrzymał zakuopioną przez mamę matę edukacyjną co tylko potwierdza wcześniejsze zdanie.

Małgoś jest nagminnie wkurwiana przez koleżankę z pracy, która będac chudą pindą śmiała zajsć w ciązę w trzecimm cyklu naturalnie ( skandal!!!)i jeszcze gada o tym bez przerwy do zanudzenia.

Elfik się ostatnio zrobił nadaktuwny co zapewne związane jest z nadciągającym wielkimi krokami terminem egzaminu a co za tym idzie koniecznoscią wzmożonej nauki.

Mała jest po operacji kolana i wszystko ją wkurwia co zapewna sama spostrzeżesz czytając ostanie posty.

Pusur wczoraj rozpoczął gównianą dyskusję opowieścią o hydrauliku grzebiącym w śmierdzącej rurze kanalizacyjnej, co z kolei pociągnęło za sobą falę wątków technicznych o sedesach myjących tyłek i ich szerokim zastosowaniu...
    U małej w domu zaczęło śmierdzieć szmbo co stanowi gównianej epopei ciag dalszy.
    w temacie smrodu to u mnie w domu przypalił się groch w garnku a jakby mało było nieszcześcia to mój maż właśnie przed chwilą rozwalił sobie nos
    ( bez związku z gównem ale zaraz - mozesię na nim pośliznął??? muszę sprawdzić tę hipotezę)

Reszta dziewczyn zajęła się świąteczno - weekendowymi porządkami i zaglądała sporadycznie.

To tyle, chyba

Macdu, wielbię Cię wszem i wobec boś to pięknie mi streściła!!!
    WIem już (niemalże) wszystko ;)

Martwi mnie Tupek Ewci - co u Niego zdiagnozowali?

A Twojemu Małżowi lud na nos i da radę - prawdziwy facet na którymś etapie w życiu powinien przejść przez złamany nos... czy jakoś tak :)

Ja już po spotkaniu z koleżanką. Jejku jak było miło :)

macduska lubi tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Spalam se smacznie i dziecko nagle wrzasnelo. I mnie obudzilo. To stwierdzilam ,ze zajrze, co teraz jecie. A tu Simba jeczy. Fe, Simba. Wez sie w garsc. Kobieta Bonda nie narzeka. Nigdy!

HappyJo, ania.g, Parka, iwcia77, kkisia, moremi, Mega, Mala79, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurde. Spalam se smacznie i dziecko nagle wrzasnelo. I mnie obudzilo. To stwierdzilam ,ze zajrze, co teraz jecie. A tu Simba jeczy. Fe, Simba. Wez sie w garsc. Kobieta Bonda nie narzeka. Nigdy!
    też tak nagle mój potrafi wrzasnąć podczas snu - najlepiej o 3 nad ranem....:)

Pusurek, Parka, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nakarmiłam, wino dopiłam i idę spać. Do 3:30 powinien być spokój, bo jak zje o tej porze to śpi 4 godz. Miałam nadzieję na małe co nie co bo mnie małż na kanapie po nodze miział (a choinka jeszcze nie ubrana :) ) ale padł i śpi.

HappyJo, Parka, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:24

HappyJo, Bozia3, Parka, Arwena, iwcia77, kkisia, SolarPolar, moremi, ania.g, macduska, Mega, dorbie lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jakie potrawy wigilijne robicie?

U mnie będzie w tym roku wigilia. Każdy coś przynosi, także teoretycznie się nie narobię, ale sama też coś muszę "dostawić" na stół. Oczywiście nie chcę żebyście tu przepisy zamieszczały, bo od tego mamy wątek specjalny, ale poproszę o jakies sugestie ;)

Pewnie mogę w necie pogrzebać, ale mam jakiegoś doła i nie mam na to ochoty.

Ciasta/ciasteczka też mnie interesują.
    U mnie na wigilię będą tylko domownicy.

Tradycyjnie na naszym stole będą:
    - barszcz z uszkami, w tym roku dodatkowo krokiety z kapustą i grzybami
    - siemieniotka (konopiotka)
    - kompot z suszonych owoców
    - karp smażony na masełku
    - filet (dla najmłodszego)
    - ryba po grecku
    - sushi (pierwszy raz, starszy syn sobie zażyczył)
    - kapusta z grzybami
    - ziemniaki
    - śledzie, śledziki, kulki rybne itp.

- makówki
    - sernik wiedeński
    - piernik
    - jakieś jeszcze ciacho, na razie jednak brak mi pomysłu

iwcia77, kkisia, caffe, kapturnica, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Come..cos tam

Hejt!

ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, Simba, moremi, ania.g, macduska, Mega, dorbie lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dziewczyny- ponieważ naszło mnie tak na wieczór oglądanie wykresów, nakręcanie się temperaturą itp. to takie mam pytanie romantyczne: czy na tych swoich wykresach zaznaczacie całe bzykanie w cyklu, zawsze i wszędzie, czy raczej skupiacie się na zaznaczaniu tych okołopłodnych? :P

bo tak sobie oglądam te wykresy i oglądam i często widzę, że jest serduszek pełno w okolicy ovu, a potem może jedno / dwa, gdzieś tam rzucone przypadkiem na wykres. to jak- ducha w narodzie nie ma, czy nie ma woli zaznaczania?
    ja zaznaczam wszystko i jak nie bzykamy się ze 3 dni to stwierdzam, że mamy braki ;) p.s. tak- chciałam się dowartościować w niniejszym poście, proszę więc o hejty :P

Ja zaznaczam głównie okołoowu, ale zależy, jak mi wyjdzie. Kołoowu to zawsze, a pozostałe to jak mi się chce :)

ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tego dużego, Stamtąd pochodzę
    tzn warmińsko-mazurskie?

dorbie lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 6112 6113 6114 6115 6116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ