35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Macduska rules!
Ale zaprzeczam, nie jestem nad aktywna..
Dziś się tyle uczyłam, że oczy mi wyparowują
Gdybym tylko zaczęła tydzien temu, hehe...
Jasne...
Po egzaminie zaczne przygotowania do świat...
Może zaczne od schowania świeżo upranych rzeczy do szafy - świeżo dwa tygodnie temu...
I nazwę ten 50 cm kłąb kurzu, który zamieszkał przy kanapie..
Puszek może?..
Ide spać..
Simba, podobno cierpienie uszlachetnia...hehe
Ciekawe co za idiota to wymyślił..HappyJo, Arwena, kkisia, SolarPolar, kapturnica, Simba, moremi, ania.g, macduska, Mega, Pusurek, dorbie lubią tę wiadomość
-
No i tyle w temacie. Doczytuję. Staram się. Ryli!!!
Ale aktywna jestem na forum, że ja pierdzielę. Ale poprawię się. Obiecuję.
W pon.spierdzielamy do naszego małego domku na wsi. Mały, ale za to mega przytulny z kominkiem. Cisza, spokój... Uwielbiam się tam zaszywać. Jakbym się od rzeczywistości odcinała. Z netem tam kruchutko, ale to ma swój urok.
Swoją drogą, podczytałam, co która ma na świątecznym stole. Mniam. Już się cieszę na wigilię.
A już wiem, że za 2 lata robię wigilię u siebie. To będzie wyzwanie - nigdy nie robiłam nic na święta.
No, ale to dopiero za 2 lata
Buziaki Dziewczęta i śpijcie spokojnie.
Simba - Tobie szczególnie spokojnej nocyiwcia77, SolarPolar, Simba, moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
u mnie (mamy) na wigilię będą dania, które lubimy:
ryba po grecku,
ryba (karp)smażona w panierce,
pierogi z kapustą i grzybami,
sałatka warzywna,
barszcz czerwony z uszkami,
krokiety z pieczarkami,
śledzi nie będzie bo nikt nie lubi...
z ciast to na pewno
sernik, piernik (uwielbiam) a reszty nie mam pojęcia bo dostaję
Iwone, SolarPolar, caffe, ania.g lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
macduska wrote:Aniu , są takie pułapki z feromonami na te mole, nie wiem czy miałaś
wyglądają jak pudełeczka
zwabiają samice albo samce i te wredoty nie mogą się rozmnażać,
to paskudztwa a składają jaja nawet w zawiasach szafrk, rogach gdzie się da,
przywlokłam to z jakąś kaszą ze sklepu - nie do wytępienia prawieania.g, macduska lubią tę wiadomość
-
helol babyjagi
na miejscu Evans nie dalabym Wam satysfakcji i nie zniknela z forum
Cometomebaby- dla mnie bedziesz Katomba, w kazdym razie trzeba ksywke ci wymyslic, bo ciagle zwracac sie do ciebie cometomebaby jest niepraktyczzne
AniaG- ja tez walczylam z tymi molami macznymi w szafkach, bo u mnie to od makaronow sie mnoza...wyjebalam wszystko, make , cukier, kasze, ryz, makaron itp, zakupilam pojemniki zamykane do wszystkiego, szafki umylam dokladnie alkoholem i do dzis mam spokoj
co do Wigilii- to zastanawiam sie do ktorej z was przyjechacnormalnie menu jak w szeratonie - wow! Wlosi nie obchodza wigilii
chociaz jak polskie kolezanki nie wyjezdzaja do polandii na swieta - to sobie organizujemy taka polska wigilie. ukladamy razem menu i dzielimy potrawy - tzn co, ktora robi- taka skladkowa polska wigilia
. w tym roku prawdopodobnie wigilie spedze w pizzeri, bo do polandii nie moge jechac a kolezanki wyjezdzaja na swieta , wiec bedzie wigilia przy pizzy
. 25 obiad u tesciowej a 26 laba przed tv
pt. " na tapczanie siedzi len"
kiszone cale liscie kapusty sa tutaj w sklepie ukrainsko- rumunsko- moldawskim...kiedys chcialam zrobic golabki "po najmniejszej lini oporu" i pomyslam, ze to swietny wynalazek...ale nie wiedzialam, ze sa kiszone- caly garnek golabkow wyjebalam do smieci, bo mi bardzo nie smakowaly
Wacia- niech sie szybko ten rok skonczy, bo jakis pech przesladuje ciebie i twoja rodzine, uwazaj w Sylwka na zimne ognie...
Samuela zniknela...
Reni- jak sie ma Dasti- bidulek? jak sie maz tlumaczyl z £garstwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 03:29
kkisia, caffe, kapturnica, moremi, ania.g, HappyJo, Iwone, macduska, dorbie, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja kawką z rańca
Iwon sto latek szczęściaIwone, iwcia77, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Gudmorning krul łerld
Mąż po tygodniu kiszenia się w szpitalu i w domu, wyprowadził mnie na spacer
Nabrałam trochę energii i będę robić Moremkowe racuchy. Skoro mam mieć zgage to chce wiedzieć po czym.Iwone, HappyJo, iwcia77, Mega, moremi, kapturnica, Parka, kkisia, Heretyczka lubią tę wiadomość
-
Bozia, pasztet z selera chciałaś:
Składniki
1 kg selera
2 duże cebule
1 masło
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka wody
1 szklanka bułki tartej
6 jaj
2 kostki bulionu grzybowego (można samemu zrobić wywar)
sól, pieprz
Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i masło, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stop.
Pasztet jest wyśmienity.
Z podanego przepisu wychodzą 2 foremki po 20-25 cm/foremki do pieczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:12
iwcia77, moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam!!!
Melduję, że noc minęła bez wypadków
Mąż nie straszy, przynajmniej na razie, na lekarza nie dał się namówić.
Mam taką teorię, że Reni jednak po mętnych tłumaczeniach męża na temat wypadku psa, nie wytrzymała jednak nerwowo i teraz zajęta jest ukrywaniem zwłok. jak skończy to się odezwie.
A swoją drogą jak ja mogłam ominąć takie wydarzenie w e wczorajszej relacji??? No jak???
Podam się do dymisji....
Miłej niedzieli..
Elf, poczekaj z nazywaniem kłębu kurzu aż zacznie wykazywac pierwsze przejawy inteligencji - może Ci sam powie jak się nazywa...HappyJo, caffe, Mega, moremi, kapturnica, gretka, Simba, iwcia77, Elfik, Parka, kkisia, Iwone, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja też się pochwale menu.
Barszcz z uszkami
Karp smażony, moja specjalność
Ryby smażone
Śledzie marynowane
Kasza jaglana ze sliwkami
Kompot z suszu
Golabki z grzybami
Ryba po grecku
Dodatkowo
Dwie sałatki, bigos, pasztet z kaczki
Ciasta
Stefanka, strucle makowe, pani walewska, snikers, keks może ciasto capuccino.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:07
caffe, HappyJo, dorbie, kapturnica, gretka, iwcia77, kkisia, Bozia3, Iwone, gosia7122, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny