X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.... :D
    Iwone spełnienia marzeń :)

kkisia, Iwone, macduska lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwon na słodziuchno:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a922fcf9ab4f.jpg

kapturnica, Mega, iwcia77, kkisia, Iwone, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To ja też się pochwale menu.
    Barszcz z uszkami
    Karp smażony, moja specjalność ;-)
    Ryby smażone
    Śledzie marynowane
    Kasza jaglana ze sliwkami
    Kompot z suszu
    Golabki z grzybami
    Ryba po grecku

Dodatkowo
    Dwie sałatki, bigos, pasztet z kaczki
    Ciasta
    Stefanka, strucle makowe, pani walewska, snikers, keks może ciasto capuccino.

Jaglanka ze śliwkami, ciekawe. Tzn suszone śliwki jakos gotowane? Jak robione?
    O, gołąbki, z grzybami suszonymi? Z cebulka? Duszone i mielone?

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojć jak ja nie lubie kaszy ze śliwkami brrr
    A gołabki zauwazyłam ,ze sie u was przewijaja na wigilii A u nas sie je ale raczej jako oddzielne danie i musowo musza byc z miesem , z grzybami lub z miesem i grzybami razem..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    U mnie na wigilię będą tylko domownicy.

Tradycyjnie na naszym stole będą:
    - barszcz z uszkami, w tym roku dodatkowo krokiety z kapustą i grzybami
    - siemieniotka (konopiotka)
    - kompot z suszonych owoców
    - karp smażony na masełku
    - filet (dla najmłodszego)
    - ryba po grecku
    - sushi (pierwszy raz, starszy syn sobie zażyczył)
    - kapusta z grzybami
    - ziemniaki
    - śledzie, śledziki, kulki rybne itp.

- makówki
    - sernik wiedeński
    - piernik
    - jakieś jeszcze ciacho, na razie jednak brak mi pomysłu

A co to takiego siemieniotka?

moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka, Wasze fatum chyba przechodzi na mnie. Wczoraj ogarnialiśmy wieczorem kuchnię, chciałam śmieci do kosza wyrzucić i jak się odwróciłam, to z rozpędu nadziałam się czołem na otwarte drzwiczki szafki. Mój mąż akurat w tym czasie wyciągał naczynia ze zmywarki. Aż usiadłam na ziemi. Pół godziny pózniej poprawiłam nadziewając się na garnek stojący na szafce. A robiłam właśnie porządek, żeby go schować.

dorbie, SolarPolar, Simba, Parka, gretka, kkisia, kapturnica, macduska, Mega, Arwena, HappyJo lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojć jak ja nie lubie kaszy ze śliwkami brrr
    A gołabki zauwazyłam ,ze sie u was przewijaja na wigilii A u nas sie je ale raczej jako oddzielne danie i musowo musza byc z miesem , z grzybami lub z miesem i grzybami razem..

A ja robię często na sniadanie jaglanke z suszonymi owocami- rodzynki, morele, zurawina, świeżym bananem i mlekiem, przyprawiona kardamonem, curry, miodem i z mlekiem.

moremi, Parka, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przeczytalam o Waszych kulinarnych wyczynach i taka refleksja mi sie nasunela: kiedy Wy znajdujecie na to czas ( porządki) , musicie zarabiac jakies gigantyczne pieniadze ( wczoraj bylam w kerfurze kupilam troche chemi, warzyw, owocow, dwie ryby surowe, kawałek wedzonego karmazyna i jakies drobne pierodly i wydalam 1000 pln a tam nic nie bylo co by zrobic ze trzy dania z waszej listy) no i ostatnie a gdzie Wam sie to miesci? Musze sie pochwalic - kompletnie, nigdy nie ,przygotowuje sie do swiat. Po pierwsze jestem niewierzaca po drugie w ogole by mi sie nie chcialo. Do tej pory w Wigilie spedzalismy ze znajomymi, w restauracji lub na goracej beach. W tym roku jade do rodzicow - na pewno bedzie makowiec i pierogi i barszcz.

Co do gowna- tak dokuczalam Pusurowi, ze w nocy pies zasral nam mieszkanie ( m.in.dywany) i moj, chyba malo sprytny, mąż sprzatajac te gowna recznikiem papierowym zapchal kibel! Byl na mnie wkurwiony, ze to moja wina ze przekarmilam psa, ja na niego, ze tylko idiot mogl zapchac kibel! SkoncZylo sie tym, ze to ja grzebalam w gownach i wyciagalam ten papier z kibla.

Tak poza tym wszystko ok. Dzisiaj rowniez ide w racuchy !

moremi, iwcia77, Parka, dorbie, kapturnica, kkisia, gretka, Bozia3, Heretyczka, Pusurek, caffe, Iwone, Mega, macduska, Arwena, Simba, gosia7122, Dorka1979, HappyJo, Niuta, ania.g lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też przedstawię nasze dania. Zaznaczam, że w Wigilię nie ma nic z jajkami i mlekiem lub jego przetworami, czyli są tylko tradycyjne postne dania.
    Barszcz czerwony z uszkami
    Zupa grzybowa
    Pierogi z kapustą i grzybami
    Ryba po grecku
    Śledź w cebuli
    Inne ryby - smażone, w galarecie, w sosach, byle nie smietanowych, byle nie karp
    Kutia (kasza jaglana do kutii, miód, mak, rodzynki, migdały)
    Racuchy z makiem (mak przygotowuje się osobno - mielony trzykrotnie, cukier, rodzynki)
    Kompot z suszu

Ciasta i miesa są u nas podawane dopiero w święta.

Parka, kapturnica, kkisia, Bozia3, Iwone, caffe, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,

iwone, wszystkiego co dla Cię naj naj :)

Co Wy robicie tak wczesnie w niedziele? My dopiero wstalismy ..., ide zrobic sobie kawe i obmyslic zarcie na sniadanie (tez lubimy kasze jaglana na mleku)

My spedzimy Wigilie u moich rodzicow - taka tradition

kkisia, SolarPolar, Iwone, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde...moj pies chyba ma pchly..jestem wsciekla na Alojza, bo jak 25 lipca wyjezdzalam do polandii to pies mial obroze antypchlowa a jak wrocilam 30 sierpnia to juz jej nie mial..na pytanie - gdzie jest obrozka?- wurzucilem , bo moze jest szkodliwa dla kobiet w ciazy :-O...w zwiazku z tym nie pozwolil psu na noszenie takiej obrozy a ja troche temat olalam :( , bo moglam kupic frontline combo i uniknelabym dzisiaj smutnego pieska...
    tak od miesiaca drapie sie jak wsciekly, najpierw myslelismy ze to karma- zmienilismy- nic, potem ze szampon ( alojz srednio co miesiac go kapie :-O)- nic...wczoraj zawiozlam go na strzyzenie i na grzbiecie wyczulam rude strupy...jutro ide do weta aby potwierdzic diagnoze i zaczac leczenie...ale oprocz psa musze wydezynfekowac jego habitat ( lezanke, reczniki i chodniki ) cale szczescie ze dywanow nie mamy :-O

Bozia3, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Iwone sto lat i wszystkiego naj najlepszego

Iwone lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kurde...moj pies chyba ma pchly..jestem wsciekla na Alojza, bo jak 25 lipca wyjezdzalam do polandii to pies mial obroze antypchlowa a jak wrocilam 30 sierpnia to juz jej nie mial..na pytanie - gdzie jest obrozka?- wurzucilem , bo moze jest szkodliwa dla kobiet w ciazy :-O...w zwiazku z tym nie pozwolil psu na noszenie takiej obrozy a ja troche temat olalam :( , bo moglam kupic frontline combo i uniknelabym dzisiaj smutnego pieska...
    tak od miesiaca drapie sie jak wsciekly, najpierw myslelismy ze to karma- zmienilismy- nic, potem ze szampon ( alojz srednio co miesiac go kapie :-O)- nic...wczoraj zawiozlam go na strzyzenie i na grzbiecie wyczulam rude strupy...jutro ide do weta aby potwierdzic diagnoze i zaczac leczenie...ale oprocz psa musze wydezynfekowac jego habitat ( lezanke, reczniki i chodniki ) cale szczescie ze dywanow nie mamy :-O
    Polecam obrożę bayra, nic innego nie tępi tak pcheł, jak to. Nasze koty niewychodzące, ale pchły dosyć szybko można przynieść. Nawet u weta można załapać.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Witam sie,

iwone, wszystkiego co dla Cię naj naj :)

Co Wy robicie tak wczesnie w niedziele? My dopiero wstalismy ..., ide zrobic sobie kawe i obmyslic zarcie na sniadanie (tez lubimy kasze jaglana na mleku)

My spedzimy Wigilie u moich rodzicow - taka tradition
    My w drodze na basen. Właśnie nas policja zatrzymała. 300 zł mandatu i 8 punktów. Wrrrr... A wystarczyło trochę wolniej jechać.

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    My w drodze na basen. Właśnie nas policja zatrzymała. 300 zł mandatu i 8 punktów. Wrrrr... A wystarczyło trochę wolniej jechać.
    ozesz w morde! ale prezent na BN :( to ile przekroczyliscie?

Mega lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Polecam obrożę bayra, nic innego nie tępi tak pcheł, jak to. Nasze koty niewychodzące, ale pchły dosyć szybko można przynieść. Nawet u weta można załapać.

tylko, ze obroze to sa bardziej prewencyjne i moj taka nosil poki Alojz nie stwierdzil, ze mi moze zaszkodzic jej wdychanie ...teraz zabuli za leczenie psa.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

kiszone cale liscie kapusty sa tutaj w sklepie ukrainsko- rumunsko- moldawskim...kiedys chcialam zrobic golabki "po najmniejszej lini oporu" i pomyslam, ze to swietny wynalazek...ale nie wiedzialam, ze sa kiszone :-O - caly garnek golabkow wyjebalam do smieci, bo mi bardzo nie smakowaly :(
    a tak BTW to - "po linii najmniejszego oporu" :)

iwcia77, Simba, kapturnica, HappyJo lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone - spełnienia marzeń - spokoju i radości :)

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

Co do gowna- tak dokuczalam Pusurowi, ze w nocy pies zasral nam mieszkanie ( m.in.dywany) i moj, chyba malo sprytny, mąż sprzatajac te gowna recznikiem papierowym zapchal kibel! Byl na mnie wkurwiony, ze to moja wina ze przekarmilam psa, ja na niego, ze tylko idiot mogl zapchac kibel! SkoncZylo sie tym, ze to ja grzebalam w gownach i wyciagalam ten papier z kibla.

Tak poza tym wszystko ok. Dzisiaj rowniez ide w racuchy !
    Misiek, padlam ze smiechu :D
    Gowna sa wszedzie :D

iwcia77, kkisia, Mega, macduska, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Wasze dania i zwyczaje Świąteczne super - poczytałam chętnie jak to wygląda w różnych częściach świata. Najciekawsza propozycja na wigilię- to pizza ze znajomymi Iwci i zgaga u Simby...;)

Miłego dnia Dziopki. My za chwilę spadamy na kiermasz świąteczny na Rynek i może się wtoczymy na Wawel. Starszy zostaje w domu - dopadło go gardło - leży i kwiczy...

iwcia77, SolarPolar, Mega, Arwena, Simba, moremi, kapturnica, Sabina, HappyJo lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6114 6115 6116 6117 6118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ