X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na etapie zamiany mieszkania w bloku na dom
    Ale to dopiero gdzies za rok
    Troche kasy trzeba dozbierac
    I juz sie nie moge doczekac

caffe, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak na marginesie dodam, ze ja nie wiem jak w polandii moja mama przezywa za 1000 zl...ceny produktow w sklepach sa identyczne jak we wloszech, jedynie tansze sa wedliny i niektore leki , witaminy, suplemety diety a reszta po przeliczeniu wychodzi jak w euro :-O- szok! za kazdym razem jak jade do gdanska na miesiac to 1000 euro peka jak nic a dodam ze rachunkow nie place :-O
    Powaga? Italia taka tania? W wakacje jedziemy do Ciebie!! ;-)
    Ja odwrotnie, w Pl z norweska kasa czuje sie jak krolowa, glupio mi zawsze, kiedy daje pieniadze rodzicom, a oni sie ciesza, ze beda za to zyli kolejne 3 miesiace, a dla mnie to jest ulamek pensji...
    Nic dziwnego, ze cala No jezdzi teraz na wakacje do Pl. Tanio i fajnie. Tak jak kiedys Polacy jezdzili do Rosji.

Mega, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77bfeaaab9c1.jpg

Simba, moremi, Niuta lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a tak na marginesie dodam, ze ja nie wiem jak w polandii moja mama przezywa za 1000 zl...ceny produktow w sklepach sa identyczne jak we wloszech, jedynie tansze sa wedliny i niektore leki , witaminy, suplemety diety a reszta po przeliczeniu wychodzi jak w euro :-O- szok! za kazdym razem jak jade do gdanska na miesiac to 1000 euro peka jak nic a dodam ze rachunkow nie place :-O
    Ja tez nie wiem jak ludzie są w stanie przezyc za 1300 zl.

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab32160c40b.jpg

Mega, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d4b06117d84.jpg

Iwone, SolarPolar, macduska, Mega, kkisia, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fb3417af42f.jpg

Iwone, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam racuchy!

iwcia77, Mega, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zaczynam racuchy!
    wow, to rob i napisz jak to u ciebie z ta konsystencja :) ja wlasnie zjadlam ostatniego :D

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73ea21aa1c84.jpg

Iwone, Mega, Simba, kapturnica, caffe, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b5e9c547681.jpg

Mega, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Duśka, Wasze fatum chyba przechodzi na mnie. Wczoraj ogarnialiśmy wieczorem kuchnię, chciałam śmieci do kosza wyrzucić i jak się odwróciłam, to z rozpędu nadziałam się czołem na otwarte drzwiczki szafki. Mój mąż akurat w tym czasie wyciągał naczynia ze zmywarki. Aż usiadłam na ziemi. Pół godziny pózniej poprawiłam nadziewając się na garnek stojący na szafce. A robiłam właśnie porządek, żeby go schować.

bywa :-)

Mój mąż brał dzisiaj przed wyjściem czapkę z komody a tu z czapki- chyc, chyc- mysz!
    Długo nie pożyła biedula, mąż wywalił nieboszczkę za drzwi.

Wychodzimy za chwilkę z domu a tam ukazuje się nam niesamowity widok.... Jeden kot siedzi z wustającym z pyszczka mysim ogonkiem, a trzy pozostałe siedzą z taką miną:
    http://www.iv.pl/images/47426826240508990163.jpg

czekając na darmową dostawę mysz...
    bezcenne :-)

iwcia77, malgos741, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, moremi, Dorka1979, Bozia3, Niuta lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a70270b336e.jpg

Mega, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    bywa :-)

Mój mąż brał dzisiaj przed wyjściem czapkę z komody a tu z czapki- chyc, chyc- mysz!
    Długo nie pożyła biedula, mąż wywalił nieboszczkę za drzwi.

Wychodzimy za chwilkę z domu a tam ukazuje się nam niesamowity widok.... Jeden kot siedzi z wustającym z pyszczka mysim ogonkiem, a trzy pozostałe siedzą z taką miną:
    http://www.iv.pl/images/47426826240508990163.jpg

czekając na darmową dostawę mysz...
    bezcenne :-)
    a ja myslalam ze koty nie jedza myszy tylko przynosza jako trofeum zeby sie pochwalic..takie dary i prezenty...:-O

macduska lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia z tymi dojazdami nie jest tak zle pod warunkiem, ze jezdzisz samochodem a wiem , ze akurat Ty nie masz z tym problemu. Wiec same plusy, a sadzenie kwiatkow i koszenie trawy - jesli do tej pory nie lubilas to polubisz - nie kupuj tylko psa bo z ogrodka nici.

iwcia77, kapturnica, caffe, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojć jak ja nie lubie kaszy ze śliwkami brrr
    A gołabki zauwazyłam ,ze sie u was przewijaja na wigilii A u nas sie je ale raczej jako oddzielne danie i musowo musza byc z miesem , z grzybami lub z miesem i grzybami razem..
    Kapta a gdzie Twoj wykres? Masz zastrzezony tylko dla przyjaciółek?

HappyJo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja myslalam ze koty nie jedza myszy tylko przynosza jako trofeum zeby sie pochwalic..takie dary i prezenty...:-O

jedza jedza, te były przed śniadaniem

ale jak mają dobrą noc to rano my z kolei na wycieraczce znajdujemy rzadek poukładanych mysich zwłok...

iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    jedza jedza, te były przed śniadaniem

ale jak mają dobrą noc to rano my z kolei na wycieraczce znajdujemy rzadek poukładanych mysich zwłok...
    ciekawe jak by mój Maniek zareagował na żywą myszb ;)

iwcia77, macduska, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny - czy któraś z Was zdecydowała się kiedyś na zmianę mieszkania z bloku na dom?? Kuźwa wciąż nie możemy podjąć decyzji w żadnym kierunku. Mieszkamy w małym moim mieszkaniu. A. ma kupione większe mieszkanie, ale stan deweloperski - trzeba tam zainwestować kasę i tylko trochę rozwiąże to problem, bo znów zostaniemy bez sypialni. W grę wchodzi sprzedanie jego mieszkania, a moje wynająć i z wynajmu spłacać zaciągnięty ewentualnie kredyt, którym się uzupełni kasę z jego mieszkania - i wtedy można kupić już docelowo dom... najlepiej blisko Krakowa pod lasem..to takie moje marzenie...
    Ale czy ja się nie rozczaruje - bo w mieszkaniu jednak wygodniej - nie obchodzi mnie dach, piwnica, podwórko - jest ciepło itp....W domu za to wygodnie, ale kredyt na głowie na 15 lat. Kuźwa już dwa lata się miotamy w tej mojej ciasnocie i nie ma ruchu w żadnym kierunku...
    Te, które mają porównanie mieszkania i w bloku i w domu - warto zaryzykować?
    Bozia ja przeprowadziłam się z bloku na domek i jedyne co sobie chwalę, to to, że latem mogę rozłożyć sobie spory basen w ogrodzie i moje dziecko może samo wychodzić na podwórko.
    Jak już dziewczyny pisały, w domu ciągle jest coś do zrobienia. A to w piecu trzeba napalić, to trawę skosić, gdzieś popielić, gdzieś rynna cieknie, to trzeba ją naprawić. Robota na okrągło, ja nie w domu to na dworze i jeśli się pracuje, to ciągle brak czasu.
    Jeśli porównasz opłaty blokowe czy domu, to na jedno wychodzi, z tym że w bloku płacisz co miesiac, na domu 1-2 x w roku, ale jeśli cieknie Ci z dachu i trzeba go wymienić, to już koszta są znaczne. Na bloku płaci się fundusz remontowy i on pokrywa takie rzeczy.

iwcia77, Pusurek, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia ja przeprowadziłam się z bloku na domek i jedyne co sobie chwalę, to to, że latem mogę rozłożyć sobie spory basen w ogrodzie i moje dziecko może samo wychodzić na podwórko.
    Jak już dziewczyny pisały, w domu ciągle jest coś do zrobienia. A to w piecu trzeba napalić, to trawę skosić, gdzieś popielić, gdzieś rynna cieknie, to trzeba ją naprawić. Robota na okrągło, ja nie w domu to na dworze i jeśli się pracuje, to ciągle brak czasu.
    Jeśli porównasz opłaty blokowe czy domu, to na jedno wychodzi, z tym że w bloku płacisz co miesiac, na domu 1-2 x w roku, ale jeśli cieknie Ci z dachu i trzeba go wymienić, to już koszta są znaczne. Na bloku płaci się fundusz remontowy i on pokrywa takie rzeczy.
    ja tam jestem wygodna wolę blok i duże mieszkanie ;)
    a basen mogę mieć na działce 10min drogi od domu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:49

Arwena, iwcia77, Iwone, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 6116 6117 6118 6119 6120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ