SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi
    u nas też w wigilię tylko tradycyjne postne potrawy- ostatnio wyjątek na polewę maślano-migdałową do karpia,
    ciasta też juz w Boże Narodzenie,
    Kutię zrobiłam rok tem dobra ale nikt nie miał miejsca zeby ją zjeść i trochę wyrzuciałam niestety,

Solar z tą kasą to trochę jest tak jak w przysłowi- " Dać kurze grzęde to ona - wyżej sięde"

jak sie ma mało to się siłą rzeczy ma małe wymagania i musi wystarczyc, chociaż łatwo nie jest,
    tak z 10 lat temu jak urodził się Młody to pracował tylko mój ma ż przez parę lat i jeszcze mielismy z 500 stów kredytu, zostawało niewiele dokładając jeszcze do tego wyjazdy na leczenie i rehabilitacje...
    i z głodu nikt nie umarł

a teraz pracujemy oboje dużo lepiej zrabiając, jakies tam dodatkowe dochody są i... też by się wiecej przydało...

a święta raz w roku - cóż taka tradycja,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:49

Simba, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ja tam jestem wygodna wolę blok i duże mieszkanie ;)
    a basen mogę mieć na działce 10min drogi od domu,
    tyle że ja lubię wchodzić do basenu o każdej porze dnia i nocy ;) Na działce nie było by już takiej możliwości.

malgos741 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to witam się w ten grudniowy, niedzielny, urodzinowy dzionek ;)

Dziękuję za pamięć i życzenia <3

malgos741, iwcia77, Mango, kkisia, kapturnica, moremi, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    tyle że ja lubię wchodzić do basenu o każdej porze dnia i nocy ;) Na działce nie było by już takiej możliwości.
    mi tam w nocy zawsze zimno bo zmarźlak jestem więc i tak bym nie korzystała ;)

Iwone, Mega, Pusurek, HappyJo lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
    gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
    płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.

Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?

Iwone, malgos741, iwcia77, kkisia, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
    gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
    płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.

Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?
    ja bym tak z chęcią zrobiła, ale mój wychowany na domku i w bloku czuł by się jak w klatce.
    Jak jedziemy do mojego brata na bloki, to mówi że jedziemy do króliczoka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:58

macduska, iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, gretka, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    mi tam w nocy zawsze zimno bo zmarźlak jestem więc i tak bym nie korzystała ;)
    ostatnio woda w basenie miała ponad 30 st. w nocy. Nawet nie wiesz jak fajnie się pływa przy blasku księżyca i gwiazd ;)

iwcia77, malgos741, Mega, kkisia, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie becz, dojdzie. Do Bisci doszlo, czyli dostaniesz moze jutro. Magnesik ostroznie wyciagaj, bo juz nie mam sily czytac o polekanych nosach i oderwanych parasolkach. ;)
    albo o brakach i otwartych kopertach...

iwcia77, Mega, kkisia, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:01

macduska, malgos741, Mega, SolarPolar, Iwone, kkisia, Simba, Pusurek, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Parka, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone najlepsze życzenia przyjmij i ode mnie! :-)

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs :D

To co ona robiła z tymi ciuchami???
    Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
    Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!

iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie nic nie chce.... Wczoraj skończyliśmy u córki, zeby już mogła sie przenieść do siebie, lampa zawieszona (różowa kula), zapalamy światło a tu nastrój jak w burdelu ;) normalnie sie załamałam, musze jej kupic nowa lampę, bo z ta wyglada ładnie jak sie światło nie swieci, koszmar poprostu....
    Zaraz musze jeszcze porobić u siebie w jednym miejscu, bo małża musi mi szafkę wysunąć....sama nie dam rady. No i jak go zmusić co przyklejenia karnisza? Miał to zrobic wczoraj, ale nie doczytałam na opakowaniu (kupiłam coś takiego, co sie nazywa gwóźdź w płynie i jak sie coś podklei to musi być bez obciążeń 24 godziny - czyli trzeba sciągnąć rurki i czekać dobę z ponownym zawieszeniem)

iwcia77, macduska, Iwone, kkisia, caffe, Mala79, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To co ona robiła z tymi ciuchami???
    Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
    Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!
    mi sie wydaje, ze sama nic nie kupowala i dostala wiekszosc zuzytych...poza tym powiedziala zebym sobie przejrzala i jak cos mi sie nie bedzie podobalo to ona sie nie obrazi i przyjmie z powrotem...wiec ciuchy przebralam, odlozylam najgorsze i jej oddam a reszte wypralam :)

Mega, macduska, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wszystkie Wasze dania i zwyczaje Świąteczne super - poczytałam chętnie jak to wygląda w różnych częściach świata. Najciekawsza propozycja na wigilię- to pizza ze znajomymi Iwci i zgaga u Simby...;)

Miłego dnia Dziopki. My za chwilę spadamy na kiermasz świąteczny na Rynek i może się wtoczymy na Wawel. Starszy zostaje w domu - dopadło go gardło - leży i kwiczy...
    Strasznie Ci tego przedświątecznego Krakowa zazdroszczę. Przeprowadze sie tam na emeryturę. Kocham to miasto!

iwcia77, Mega, kkisia, moremi, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angielskie kanony estetyki i czystosci mnie powalily. ja to bym sie wstydzila podarowac ( co dopiero pozyczyc) ciuchy bardzo zuzyte czy poplamione..., wygniecione itp...nie wiem moze to ja mam natrectwa ....ale nawet ciuchy po sobie jak komus biednemu zanosze to sa wyprane, wyprasowane i ulozone...

Mega, Iwone, Pusurek, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zien dobry

pieke ciastka ;) musze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?

dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
    I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..

Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazl ;)

Mega, iwcia77, malgos741, kkisia, Simba, Pusurek, Iwone, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni sie nie oddzywa.... Ciekawe czy mąż przeżył.... ;) :P

iwcia77, caffe, moremi, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Reni sie nie oddzywa.... Ciekawe czy mąż przeżył.... ;) :P
    moze prasowke trza przejrzec , czy nie ma tam w kronice jakiegos zabojstwa w afekcie w Wawie...;D

macduska, Pusurek, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zien dobry

pieke ciastka ;) musze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?

dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
    I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..

Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazl ;)
    no jakie fajne gifty dla kartofla- super!

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moze prasowke trza przejrzec , czy nie ma tam w kronice jakiegos zabojstwa w afekcie w Wawie...;D

i moja teoria się potwierdza :-)

iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 6117 6118 6119 6120 6121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ