X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi
    u nas też w wigilię tylko tradycyjne postne potrawy- ostatnio wyjątek na polewę maślano-migdałową do karpia,
    ciasta też juz w Boże Narodzenie,
    Kutię zrobiłam rok tem dobra ale nikt nie miał miejsca zeby ją zjeść i trochę wyrzuciałam niestety,

Solar z tą kasą to trochę jest tak jak w przysłowi- " Dać kurze grzęde to ona - wyżej sięde"

jak sie ma mało to się siłą rzeczy ma małe wymagania i musi wystarczyc, chociaż łatwo nie jest,
    tak z 10 lat temu jak urodził się Młody to pracował tylko mój ma ż przez parę lat i jeszcze mielismy z 500 stów kredytu, zostawało niewiele dokładając jeszcze do tego wyjazdy na leczenie i rehabilitacje...
    i z głodu nikt nie umarł

a teraz pracujemy oboje dużo lepiej zrabiając, jakies tam dodatkowe dochody są i... też by się wiecej przydało...

a święta raz w roku - cóż taka tradycja,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:49

Simba, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ja tam jestem wygodna wolę blok i duże mieszkanie ;)
    a basen mogę mieć na działce 10min drogi od domu,
    tyle że ja lubię wchodzić do basenu o każdej porze dnia i nocy ;) Na działce nie było by już takiej możliwości.

malgos741 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to witam się w ten grudniowy, niedzielny, urodzinowy dzionek ;)

Dziękuję za pamięć i życzenia <3

malgos741, iwcia77, Mango, kkisia, kapturnica, moremi, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    tyle że ja lubię wchodzić do basenu o każdej porze dnia i nocy ;) Na działce nie było by już takiej możliwości.
    mi tam w nocy zawsze zimno bo zmarźlak jestem więc i tak bym nie korzystała ;)

Iwone, Mega, Pusurek, HappyJo lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
    gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
    płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.

Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?

Iwone, malgos741, iwcia77, kkisia, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
    gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
    płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.

Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?
    ja bym tak z chęcią zrobiła, ale mój wychowany na domku i w bloku czuł by się jak w klatce.
    Jak jedziemy do mojego brata na bloki, to mówi że jedziemy do króliczoka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:58

macduska, iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, gretka, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    mi tam w nocy zawsze zimno bo zmarźlak jestem więc i tak bym nie korzystała ;)
    ostatnio woda w basenie miała ponad 30 st. w nocy. Nawet nie wiesz jak fajnie się pływa przy blasku księżyca i gwiazd ;)

iwcia77, malgos741, Mega, kkisia, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie becz, dojdzie. Do Bisci doszlo, czyli dostaniesz moze jutro. Magnesik ostroznie wyciagaj, bo juz nie mam sily czytac o polekanych nosach i oderwanych parasolkach. ;)
    albo o brakach i otwartych kopertach...

iwcia77, Mega, kkisia, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:01

macduska, malgos741, Mega, SolarPolar, Iwone, kkisia, Simba, Pusurek, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Parka, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone najlepsze życzenia przyjmij i ode mnie! :-)

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs :D

To co ona robiła z tymi ciuchami???
    Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
    Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!

iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie nic nie chce.... Wczoraj skończyliśmy u córki, zeby już mogła sie przenieść do siebie, lampa zawieszona (różowa kula), zapalamy światło a tu nastrój jak w burdelu ;) normalnie sie załamałam, musze jej kupic nowa lampę, bo z ta wyglada ładnie jak sie światło nie swieci, koszmar poprostu....
    Zaraz musze jeszcze porobić u siebie w jednym miejscu, bo małża musi mi szafkę wysunąć....sama nie dam rady. No i jak go zmusić co przyklejenia karnisza? Miał to zrobic wczoraj, ale nie doczytałam na opakowaniu (kupiłam coś takiego, co sie nazywa gwóźdź w płynie i jak sie coś podklei to musi być bez obciążeń 24 godziny - czyli trzeba sciągnąć rurki i czekać dobę z ponownym zawieszeniem)

iwcia77, macduska, Iwone, kkisia, caffe, Mala79, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To co ona robiła z tymi ciuchami???
    Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
    Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!
    mi sie wydaje, ze sama nic nie kupowala i dostala wiekszosc zuzytych...poza tym powiedziala zebym sobie przejrzala i jak cos mi sie nie bedzie podobalo to ona sie nie obrazi i przyjmie z powrotem...wiec ciuchy przebralam, odlozylam najgorsze i jej oddam a reszte wypralam :)

Mega, macduska, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wszystkie Wasze dania i zwyczaje Świąteczne super - poczytałam chętnie jak to wygląda w różnych częściach świata. Najciekawsza propozycja na wigilię- to pizza ze znajomymi Iwci i zgaga u Simby...;)

Miłego dnia Dziopki. My za chwilę spadamy na kiermasz świąteczny na Rynek i może się wtoczymy na Wawel. Starszy zostaje w domu - dopadło go gardło - leży i kwiczy...
    Strasznie Ci tego przedświątecznego Krakowa zazdroszczę. Przeprowadze sie tam na emeryturę. Kocham to miasto!

iwcia77, Mega, kkisia, moremi, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angielskie kanony estetyki i czystosci mnie powalily. ja to bym sie wstydzila podarowac ( co dopiero pozyczyc) ciuchy bardzo zuzyte czy poplamione..., wygniecione itp...nie wiem moze to ja mam natrectwa ....ale nawet ciuchy po sobie jak komus biednemu zanosze to sa wyprane, wyprasowane i ulozone...

Mega, Iwone, Pusurek, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zien dobry

pieke ciastka ;) musze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?

dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
    I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..

Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazl ;)

Mega, iwcia77, malgos741, kkisia, Simba, Pusurek, Iwone, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni sie nie oddzywa.... Ciekawe czy mąż przeżył.... ;) :P

iwcia77, caffe, moremi, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Reni sie nie oddzywa.... Ciekawe czy mąż przeżył.... ;) :P
    moze prasowke trza przejrzec , czy nie ma tam w kronice jakiegos zabojstwa w afekcie w Wawie...;D

macduska, Pusurek, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    zien dobry

pieke ciastka ;) musze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?

dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
    I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..

Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazl ;)
    no jakie fajne gifty dla kartofla- super!

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moze prasowke trza przejrzec , czy nie ma tam w kronice jakiegos zabojstwa w afekcie w Wawie...;D

i moja teoria się potwierdza :-)

iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 6117 6118 6119 6120 6121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ