35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoremi
u nas też w wigilię tylko tradycyjne postne potrawy- ostatnio wyjątek na polewę maślano-migdałową do karpia,
ciasta też juz w Boże Narodzenie,
Kutię zrobiłam rok tem dobra ale nikt nie miał miejsca zeby ją zjeść i trochę wyrzuciałam niestety,
Solar z tą kasą to trochę jest tak jak w przysłowi- " Dać kurze grzęde to ona - wyżej sięde"
jak sie ma mało to się siłą rzeczy ma małe wymagania i musi wystarczyc, chociaż łatwo nie jest,
tak z 10 lat temu jak urodził się Młody to pracował tylko mój ma ż przez parę lat i jeszcze mielismy z 500 stów kredytu, zostawało niewiele dokładając jeszcze do tego wyjazdy na leczenie i rehabilitacje...
i z głodu nikt nie umarł
a teraz pracujemy oboje dużo lepiej zrabiając, jakies tam dodatkowe dochody są i... też by się wiecej przydało...
a święta raz w roku - cóż taka tradycja,Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:49
Simba, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:ja tam jestem wygodna wolę blok i duże mieszkanie
a basen mogę mieć na działce 10min drogi od domu,Na działce nie było by już takiej możliwości.
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:tyle że ja lubię wchodzić do basenu o każdej porze dnia i nocy
Na działce nie było by już takiej możliwości.
Iwone, Mega, Pusurek, HappyJo lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyBoziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.
Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?Iwone, malgos741, iwcia77, kkisia, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.
Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?
Jak jedziemy do mojego brata na bloki, to mówi że jedziemy do króliczokaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:58
macduska, iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, gretka, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:mi tam w nocy zawsze zimno bo zmarźlak jestem więc i tak bym nie korzystała
iwcia77, malgos741, Mega, kkisia, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nie becz, dojdzie. Do Bisci doszlo, czyli dostaniesz moze jutro. Magnesik ostroznie wyciagaj, bo juz nie mam sily czytac o polekanych nosach i oderwanych parasolkach.
iwcia77, Mega, kkisia, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:01
macduska, malgos741, Mega, SolarPolar, Iwone, kkisia, Simba, Pusurek, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Parka, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:Kurde- smiac mi sie chce ...moja znajoma Angielka , dala mi torbe ciuszkow 0-3 dla Ivo z informacja , ze na metkach flamastrem napisala "R" ( od imienia jej synka - Ryan) i jak juz mi sie nie przydadza to mam jej oddac...dodam tylko , ze ciuchy brudne, zuzyte i poplamione ...nie wiem jakos nie jestem przyzwyczajona do takich akcji...jak od polskich kolezanek dostalam ciuszki to byly pachnace, bo wyprane, poskladane w kostke, ulozone rowniutko w torbie...bez info ze trzeba je zwrocic...no mucha nie siada ...a tu taki surprajs
To co ona robiła z tymi ciuchami???
Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!iwcia77, Mega, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
Jak mi sie nic nie chce.... Wczoraj skończyliśmy u córki, zeby już mogła sie przenieść do siebie, lampa zawieszona (różowa kula), zapalamy światło a tu nastrój jak w burdelu
normalnie sie załamałam, musze jej kupic nowa lampę, bo z ta wyglada ładnie jak sie światło nie swieci, koszmar poprostu....
Zaraz musze jeszcze porobić u siebie w jednym miejscu, bo małża musi mi szafkę wysunąć....sama nie dam rady. No i jak go zmusić co przyklejenia karnisza? Miał to zrobic wczoraj, ale nie doczytałam na opakowaniu (kupiłam coś takiego, co sie nazywa gwóźdź w płynie i jak sie coś podklei to musi być bez obciążeń 24 godziny - czyli trzeba sciągnąć rurki i czekać dobę z ponownym zawieszeniem)iwcia77, macduska, Iwone, kkisia, caffe, Mala79, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:To co ona robiła z tymi ciuchami???
Przecież takie maleństwo leży tylko, jak zużyła?
Nie ruszaj torby i oddaj jej za pół roku i z głowy!Mega, macduska, kkisia, kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Wszystkie Wasze dania i zwyczaje Świąteczne super - poczytałam chętnie jak to wygląda w różnych częściach świata. Najciekawsza propozycja na wigilię- to pizza ze znajomymi Iwci i zgaga u Simby...
Miłego dnia Dziopki. My za chwilę spadamy na kiermasz świąteczny na Rynek i może się wtoczymy na Wawel. Starszy zostaje w domu - dopadło go gardło - leży i kwiczy...iwcia77, Mega, kkisia, moremi, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość
-
angielskie kanony estetyki i czystosci mnie powalily. ja to bym sie wstydzila podarowac ( co dopiero pozyczyc) ciuchy bardzo zuzyte czy poplamione..., wygniecione itp...nie wiem moze to ja mam natrectwa ....ale nawet ciuchy po sobie jak komus biednemu zanosze to sa wyprane, wyprasowane i ulozone...
Mega, Iwone, Pusurek, caffe, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
zien dobry
pieke ciastkamusze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?
dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..
Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazlMega, iwcia77, malgos741, kkisia, Simba, Pusurek, Iwone, kapturnica, caffe, gretka, Mala79, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:zien dobry
pieke ciastkamusze dorobic te slono-maslane, bo sie wzieły i skonczył, a dzis kolejne party swiateczne do obskoczenia.. moze jeszcze dopieke te na choinke, w koncu czas ja ubrac, nie?
dzis znajomi dostarczyli moje fanty- chyba moje komentarze apropos Baby Bjorn zadzialaly, bo go nie przywiezli, dostalam za to dwa bujaczki- jeden zupelnie taki prosty na stelazu, ze dziecie ewentulanie moze sie samo bujac i jakas wypasna wersje chicco do niemowlakow, nowke sztuke, ktora za pozno dostali.
I tyle z mojego planu "do swiat tylko smoczek". A jaka fajna mata edukacyjna! Cos tam sie rusza i gra nawet jak sie wlaczy..
Wsadzilam kota do tego bujaczka na stelazu, ale chyba mu nie podpasowalo, bo zaraz zlazlSimba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny