35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 14:06
iwcia77, Simba, caffe, Mala79, moremi, kkisia, Mega, Bozia3, HappyJo, megan8 lubią tę wiadomość
-
A tak wogole to wyprobowałam przepis na pierniczki i dzis je zrobilam..Wiem ze ciasto powinno dojrzewac dluzej ale i tak pieknie wyrosly..Z tym ,ze jak chcecie drobniejsze to trzeba mniejsze wykrawac bo dosc rosna w piekarniku..Ja robilam te w ksztalcie serduch z dzemorem.Ale mlody pojechal z fantazja i zrobil nawet z dzemorem w ksztaltach choinki , ksiezyca itd
paszczakin, iwcia77, caffe, kkisia, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.
No polar trza se robotę na kilka dni rozłożyćiwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A tak wogole to wyprobowałam przepis na pierniczki i dzis je zrobilam..Wiem ze ciasto powinno dojrzewac dluzej ale i tak pieknie wyrosly..Z tym ,ze jak chcecie drobniejsze to trzeba mniejsze wykrawac bo dosc rosna w piekarniku..Ja robilam te w ksztalcie serduch z dzemorem.Ale mlody pojechal z fantazja i zrobil nawet z dzemorem w ksztaltach choinki , ksiezyca itd
pokazalabys! ktore robilas i gdze ten dzem wepchaliscie?iwcia77, macduska, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.
ile jablek dalas?
przeciez w przepisie wyraznie napisala , ze odsaczyc...choc ja lubie tlusciutkiepoza tym czy mozna by bylo dodac spirytus do racuchow zeby tluszczu nie chlonely?
Simba lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Ładne
No polar trza se robotę na kilka dni rozłożyć
A ja bede na wigilie barszcz z Twojego przepisu Simba robic- ostatnio 2 lytry sama wciagnelamiwcia77, Simba, kkisia, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Jaglanka ze śliwkami, ciekawe. Tzn suszone śliwki jakos gotowane? Jak robione?
O, gołąbki, z grzybami suszonymi? Z cebulka? Duszone i mielone?
Moremi u nas wigilia jest bezmiesna, z ciast wieczorem jemy tylko makowieciwcia77, caffe, kkisia, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:twoje to za racuchami to wygladaja, moje mialy forme niesprecyzowana
ile jablek dalas?
przeciez w przepisie wyraznie napisala , ze odsaczyc...choc ja lubie tlusciutkiepoza tym czy mozna by bylo dodac spirytus do racuchow zeby tluszczu nie chlonely?
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:pokazalabys! ktore robilas i gdze ten dzem wepchaliscie?
No i sa trochu wieksze jak te na zdj u tej babki
http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-nadziewanepaszczakin, Simba, kkisia, moremi lubią tę wiadomość