35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 14:06
iwcia77, Simba, caffe, Mala79, moremi, kkisia, Mega, Bozia3, HappyJo, megan8 lubią tę wiadomość
-
A tak wogole to wyprobowałam przepis na pierniczki i dzis je zrobilam..Wiem ze ciasto powinno dojrzewac dluzej ale i tak pieknie wyrosly..Z tym ,ze jak chcecie drobniejsze to trzeba mniejsze wykrawac bo dosc rosna w piekarniku..Ja robilam te w ksztalcie serduch z dzemorem.Ale mlody pojechal z fantazja i zrobil nawet z dzemorem w ksztaltach choinki , ksiezyca itd
paszczakin, iwcia77, caffe, kkisia, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość


-
no nie powinny byc tluste..Zwl ze zaraz po smazeniu kladziesz je na papier by odciekly...SolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.
iwcia77, moremi lubią tę wiadomość


-
ŁadneSolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.
No polar trza se robotę na kilka dni rozłożyć
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A tak wogole to wyprobowałam przepis na pierniczki i dzis je zrobilam..Wiem ze ciasto powinno dojrzewac dluzej ale i tak pieknie wyrosly..Z tym ,ze jak chcecie drobniejsze to trzeba mniejsze wykrawac bo dosc rosna w piekarniku..Ja robilam te w ksztalcie serduch z dzemorem.Ale mlody pojechal z fantazja i zrobil nawet z dzemorem w ksztaltach choinki , ksiezyca itd

pokazalabys! ktore robilas i gdze ten dzem wepchaliscie?
iwcia77, macduska, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość
-
twoje to za racuchami to wygladaja, moje mialy forme niesprecyzowanaSolarPolar wrote:Moje racuchy, w sumie wyszlo 20 pokaźnych placków.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa0f3c35d83.jpg
Zastanawiam sie. Robilama to ok. 1 godz a gdzie pierogi, barszcz, krokiety, sledzie, makowce itd. Matko ja juz sie smazeniem tych racuchow ( wyszly strasznie tluste, tak ma byc?) zmeczylam a gdzie reszta dań ? Jak wy to robicie? Ide polezec:-)
Ugotowalam rowniez zupe.
ile jablek dalas?
przeciez w przepisie wyraznie napisala , ze odsaczyc...choc ja lubie tlusciutkie
poza tym czy mozna by bylo dodac spirytus do racuchow zeby tluszczu nie chlonely?
Simba lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Ładne

No polar trza se robotę na kilka dni rozłożyć
A ja bede na wigilie barszcz z Twojego przepisu Simba robic- ostatnio 2 lytry sama wciagnelam
iwcia77, Simba, kkisia, moremi, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZarówno golabki jak i pierogi ruskie pojawiły się u nas wraz z.moją bratowa z Przemysla. Golabki są z ryżem i suszonymi grzybami, u niej robi się jeszcze ziemniaczane ale nam nie smakują. Kasza jaglana jest gotowana na mleku, dodaje się suszone śliwki z pestkami. Jaglanke lubię tylko ja i mama.dorbie wrote:Jaglanka ze śliwkami, ciekawe. Tzn suszone śliwki jakos gotowane? Jak robione?
O, gołąbki, z grzybami suszonymi? Z cebulka? Duszone i mielone?
Moremi u nas wigilia jest bezmiesna, z ciast wieczorem jemy tylko makowiec
iwcia77, caffe, kkisia, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość
-
Dalam trzy jablka - pokroilam w duza kostke. Konsystencja ciasta - gestej ale lejacej sie smietany.iwcia77 wrote:twoje to za racuchami to wygladaja, moje mialy forme niesprecyzowana

ile jablek dalas?
przeciez w przepisie wyraznie napisala , ze odsaczyc...choc ja lubie tlusciutkie
poza tym czy mozna by bylo dodac spirytus do racuchow zeby tluszczu nie chlonely?
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
No wykrawałam 2kółka Na srodek jednego dawalam dzemora przykrywalam drugim kolkiem lekko dociskalam i wykrwalam foremke..Ladnie dzemorek jest w srodku...A nie sa skonczone bo na razie tylko upieczone i czekaja az za kilka dni je poleje polewa//paszczakin wrote:pokazalabys! ktore robilas i gdze ten dzem wepchaliscie?
No i sa trochu wieksze jak te na zdj u tej babki
http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-nadziewane
paszczakin, Simba, kkisia, moremi lubią tę wiadomość


Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH






