35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no jakie fajne gifty dla kartofla- super!
ale wam fajnie- ja nie dostałam kompletnie nic,
wszystkie dzieci w rodzinie młodsze...
tak marzyłam, ze teraz będę zbierać po wszystkich a tu dupa...Simba, Iwone, moremi lubią tę wiadomość
-
a co do mieszkania w mieszkaniu/domu.. mieszkalam w mieszkaniu w kamienicy przez 6 lat w Bru i.. nigdy wiecej.. Dusze sie miescie, hak, ze tu trzeba cos non stop robic- robimy kiedy chcemy. Od momentu jak wyporwadzilam sie za miasto moj komfort zycia przynajmniej sie podwoil, jak nie wiecej.. No ale dodam, ze mam pociag 5 minut od domu dowozacy mnie pod sama prace- inaczej bym wszystkie pierdoly na drogach pozabijala..
SolarPolar, kkisia, Simba, Pusurek, kapturnica, moremi, Mega, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:ale wam fajnie- ja nie dostałam kompletnie nic,
tak marzyłam, ze teraz będę zbierać po wszystkich a tu dupa...cos przeoczylam?
moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:angielskie kanony estetyki i czystosci mnie powalily. ja to bym sie wstydzila podarowac ( co dopiero pozyczyc) ciuchy bardzo zuzyte czy poplamione..., wygniecione itp...nie wiem moze to ja mam natrectwa ....ale nawet ciuchy po sobie jak komus biednemu zanosze to sa wyprane, wyprasowane i ulozone...
iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
macduska wrote:Boziu, ja wychowana jestem w domu wolnostojącym i tak mieszkam teraz,
gdybym mogła wolałabym duże mieszkanie w bloku- człowiek ma spokojniejszą głowę,
płacisz czynsz i masz wszystko w dupie - to bardzo upraszcza zycie.
Może lepiej sprzedajcie to nowe, swoje wynajmij a kupcie większe w bloku?
Masz duzo racjii problem w tym, ze za pieniadze, ktore mialm moglam kupic segment pod Warszaw 150 m2 lub 38 m 2 w Warszawie - prawie w Centrum. Aby miec apartament w miescie to tak 2 milioniki trzeba posiadać - kwesta potrzeb ale mam na mysli porownywalny metraz. Jesli bym miala taka kase to i owszem fajnie miec super apartament - nawet z basenem wspólnym i blisko do pracy:-)iwcia77, caffe, moremi, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
tak marzyłam, ze teraz będę zbierać po wszystkich a tu dupa...
no dla mnie rewelacja.. szczegolnie, ze dostaje rzeczy, ktore rodzice tamtych dzieci uznali za przydatne..SolarPolar, Simba, macduska, iwcia77, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:tylko, ze obroze to sa bardziej prewencyjne i moj taka nosil poki Alojz nie stwierdzil, ze mi moze zaszkodzic jej wdychanie ...teraz zabuli za leczenie psa.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
tak marzyłam, ze teraz będę zbierać po wszystkich a tu dupa...Simba, macduska, kkisia lubią tę wiadomość
-
I jeszcze apropos swiatecznych zakupow zywnosciowych- Bru jest sporo drozsza od Polski, no ale nie az tak jak No. Niemniej- 1000PLN, czyli jakies 250 euraczy spokojnie wystarczyloby na wszytskie produkty na potrawy swiateczne- nie przesadzajmy, to nie sa jakies super ekskluzywne rzeczy- kapusta kiszona i maka na pierogi
U nas najdrozszy bedzie karp, bo na zamowienie z Polski, no i grzyby pewnie tez by nas kosztowaly, ale tego tez mam zapasy. Mysle, ze w 250€ to ja zamawianymi rzeczami (ciasto i moze sie w tym roku na jakiegos wodnego robala giganta szarpne) i z alko sie nawet zmieszcze (bo ja nie pije, hehe). No ale z drugiej strony u nas wina są u nas o wiele tansze niz w PL..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:46
Simba, kapturnica, iwcia77, kkisia, moremi, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Na taki domek na obrzeżach miasta w lesie to bym polecała się skusić. Ja się z bloku przeniosłam właśnie w takie miejsce. Ale to fakt, ze w domu i koło niego zawsze jest co robić. Kwestia tego czy to lubisz i już.
Iwone, caffe, kkisia, moremi, Dorka1979, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Masz duzo racjii problem w tym, ze za pieniadze, ktore mialm moglam kupic segment pod Warszaw 150 m2 lub 38 m 2 w Warszawie - prawie w Centrum. Aby miec apartament w miescie to tak 2 milioniki trzeba posiadać - kwesta potrzeb ale mam na mysli porownywalny metraz. Jesli bym miala taka kase to i owszem fajnie miec super apartament - nawet z basenem wspólnym i blisko do pracy:-)
ale mi nie chodzi żeby mieszkać w centrum czy na obrzezach tylko, ze w mieszkaniu masz spokojny beret
nie wiem moze po roku mieszkania w bloku wyprowadziłabym się z krzykiem ale w tej chwili koniecznosć remontowania wszystkiego i pilnowaniaporzadku, koszenia trawy i takich tam wkurwia mnie, nie mamy ani chwili luzu
( z tym, ze ja mam w cholerę tej działki)Iwone, SolarPolar, Pusurek, kkisia, moremi, Mega, Bozia3, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny