X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Aniu , są takie pułapki z feromonami na te mole, nie wiem czy miałaś
    wyglądają jak pudełeczka

zwabiają samice albo samce i te wredoty nie mogą się rozmnażać,

to paskudztwa a składają jaja nawet w zawiasach szafrk, rogach gdzie się da,

przywlokłam to z jakąś kaszą ze sklepu - nie do wytępienia prawie
    Ja takie rzeczy jak orzechy czy suszone grzyby trzymam w lodówce. W szafce tym się lubią żywić te stwory.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja takie rzeczy jak orzechy czy suszone grzyby trzymam w lodówce. W szafce tym się lubią żywić te stwory.

caffe one się zywią WSZYSTKIM

nie znalazłam ich tylko w pieprzu i papryce

każda inna rzecz jak najbardziej i lubią nawet dziury wygryzać w opakowaniach

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    -do farszu łupciowego dodaje się kasze można osobno można mieszać rodzaje, podsmażoną na oleju cebulę , duuużo cebuli i przyprawy,
    kapuściane liście oczywiście musza być kiszone,
    -grzyby z cebulką oczywiście
    - karp polewany masłem z podsmazonymi w nim płtkami migdałów

a i olej koniecznie konopny
    No super, szkoda, że takich kiszonych liści niegdzie się nie kupi... A mozna zrobić z normalnych liści? I podaje się same czy polewane czymś?
    Gdzie to taka tradycja jest w Polsce, na Roztoczu?

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

aaaa to nie wiedziałam... współczuję ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    O dziwo nie, a pilam go tyle, ze myslalam, ze zaczne sie zaraz oczyszczac i ze moze to objaw nadchodzacego porodu.
    Urodzilam w koncu 3 tygodnie pozniej :)
    To ja też urodziłam po Wigilii chyba 3 tyg, bo 10.01. Pamiętam jak do Olsztyna jechałam z torbą by nie urodzić w Święta bez niczego jakby co, ale Hubi wytrzymał do 10.01, 10 lat temu to było

Parka, Simba, Iwone, moremi, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    moja mama nie dodawała czosnku (bo nie lubi) i gałki muszkatułowej (nie wiem dlaczego).
    Ja się nim zajadałam i zajadam. Wynalazła ten przepis bo miałam ochotę na pasztet (będąc w ciąży), a nie chciałam jeść śmieciowego ze sklepu.
    Mnie on bardzo odpowiada, bo tak jak wspominałam, jest wilgotny i delikatny. Długo szukałyśmy idealnego dla nas przepisu i ten znalazłyśmy i już innego eksperymentować nie będziemy.
    no to ten, który ja podawałam dukanowy jest w sumie bardzo podobny - tylko ja daję pół na pół udka normalne i wędzone - dodaje to takiego wędzonego smaku. Czasami dodaję zielony pieprz

Simba, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska, no takie pułapki mam i jest w nich gęsto. Zmieniam często a te cholery nadal lecą nie wiadomo skąd.
    Kapta, niezłe menu. A może tak wpadniesz do mnie i pogotujesz ;)
    U nas na wigilię: kompot z suszu, zupa grzybowa ( mix z lasu), ryba po grecku( wiadomo że nic wspólnego z Grecją nie ma),kapusta z grochem, pierogi z soczewicą, sałatka warzywna, sałatka z tuniorem, śledź w śmietanie z cebulką, pasztet wege z cukinią,sernik, makowiec, brownies i ciasteczka produkcji starszej córki, mniam :)To będzie wigilia u mojej mamy, potem późnym wieczorem czeka nas powtórka u moich teściów piętro niżej. Tam na pewno będzie karp smażony, pierogi z kapustą, postna kapusta, barszcz czerwony, ze dwa rodzaje śledzi i stado ciast. O i tyle.

Bozia3, Simba, kapturnica, Iwone, moremi, iwcia77, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • gretka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No super, szkoda, że takich kiszonych liści niegdzie się nie kupi... A mozna zrobić z normalnych liści? I podaje się same czy polewane czymś?

moze w sklepach z wegierska zywnoscia? wiem ze w Kraku jest, wiec moze w Twojej okolicy, ja tu kupuje w balkanskich sklepach -pychota

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    o co chodzi, bo nie chwytam????
    Narpiew zamiast najpierw - to słyszałam od kilku osób z okolic Łukowa.

nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nuda z tymi potrawami. Juz gowna byly fajniejsze, bardziej ekstremalne. Ide spac, bo nie licze, ze szybko zakonczycie. :-P

Mega, ania.g, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, moremi, iwcia77, nick nieaktualny, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

dokładnie na roztoczu,
    polewa się oczywiście olejem konopnym i można jeść na zimno jak i na ciepło
    o liście zapytam mamy ale raczej się kisi całe główki,

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa pomówienia
    macduska wrote:
    STRESZCZENIE Z DWÓCH DNI DLA HAPPYJO

Wczorajszy dzień zdominowała na poczatku dziewczyna kryjaca pod nikiem Bella - i z tego co można było wywnioskować z jej postów to byc może ciało miała piękne natomiast duszę nie.

Po południu rozpętała się z kolei burza w szklance wody rozpoczęta postem Simby , która sprzeciwiła się kaleczeniu języka polskiego przez Evans. Osobę u nas nową i dosyć zagadkową.

evans miast spokojnie wyjaśnic, ze kraj rodzinny oglądała ponad 30 lat temu małym dziecięciem będac , fochnęła się wzorcowo
    i się zaczęło...

do dyskusji właczyło suię jeszcze parę osób ( w tym ja) wiec temat wiodącym pozostał do późnych godzin wieczornych.

W rezultacie Evans opuściła nasze szacowne grono, możliwe ze nas czyta
    ( pozdrawiamy!) a reszta forumowiczek pisze posty ze słownikiem poprawnej pisowni coby naszej koleżanki nie urazic.
    Bądź co bądź bycie u schyłku bliźniaczej ciąży to nie w kij dmuchał, co tam dziewczynie przysparzac stresów... :-)

Paszczak opiekuje się jakimś niedostymulowanym (zdaniem higienistki Pusura) 1,5 rocznym dzieckiem i radzi sobie świetnie więc jej obawy , ze nie bedzie dawać rady ze swoim są trochę na wyrost. Ponadto Paszcza wpadła w szał pieczenia ciasteczek światecznych , przez co nam tyłki rosną bo czytając i oglądając jej wypieki wszystkie lecą po coś słodkiego.

Ewka była z Tupkiem u neurologa i niestety wieści nie są zbyt dobra ale mały mając taką przebojową i energiczną mame na pewno da sobie radę z każdym choróbskiem. Wg najnowszych doniesień Tupek otrzymał zakuopioną przez mamę matę edukacyjną co tylko potwierdza wcześniejsze zdanie.

Małgoś jest nagminnie wkurwiana przez koleżankę z pracy, która będac chudą pindą śmiała zajsć w ciązę w trzecimm cyklu naturalnie ( skandal!!!)i jeszcze gada o tym bez przerwy do zanudzenia.

Elfik się ostatnio zrobił nadaktuwny co zapewne związane jest z nadciągającym wielkimi krokami terminem egzaminu a co za tym idzie koniecznoscią wzmożonej nauki.

Mała jest po operacji kolana i wszystko ją wkurwia co zapewna sama spostrzeżesz czytając ostanie posty.

Pusur wczoraj rozpoczął gównianą dyskusję opowieścią o hydrauliku grzebiącym w śmierdzącej rurze kanalizacyjnej, co z kolei pociągnęło za sobą falę wątków technicznych o sedesach myjących tyłek i ich szerokim zastosowaniu...
    U małej w domu zaczęło śmierdzieć szmbo co stanowi gównianej epopei ciag dalszy.
    w temacie smrodu to u mnie w domu przypalił się groch w garnku a jakby mało było nieszcześcia to mój maż właśnie przed chwilą rozwalił sobie nos
    ( bez związku z gównem ale zaraz - mozesię na nim pośliznął??? muszę sprawdzić tę hipotezę)

Reszta dziewczyn zajęła się świąteczno - weekendowymi porządkami i zaglądała sporadycznie.

To tyle, chyba

nick nieaktualny, Mega, HappyJo, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

U mnie raz były w soli. FU!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moze Simba ze mna pogada.
    Ty z Lublina. Tam po raz 1 uslyszalam slowo brejdak. I ze brejdak to tez kuzyn moze byc.

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Narpiew zamiast najpierw - to słyszałam od kilku osób z okolic Łukowa.
    aaa, nie chwytałam bo nie znam nikogo z tych okolic i nie słyszałam słowa, ale wkurzające tak samo jak tanten, brrr

Mega, Simba, HappyJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O moze Simba ze mna pogada.
    Ty z Lublina. Tam po raz 1 uslyszalam slowo brejdak. I ze brejdak to tez kuzyn moze byc.

w Lublinie bardzo popularne , a siora - siostra

u nas też się uznaje bliskich kuzynów z tego samego pokolenia za rodzenstwo-tzw. cioteczne, ale mówi się siostra , brat

i dla tego ja mam trzy siostry, a tak naprawdę - jedną :-)

nick nieaktualny, Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale nuda z tymi potrawami. Juz gowna byly fajniejsze, bardziej ekstremalne. Ide spac, bo nie licze, ze szybko zakonczycie. :-P
    Pusur nie marudź ;) jak masz ciekawsze pomysły to dawaj :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To sa pomówienia

:-)
    a w ogole Simba, jak trafiłam do was to ledwie się dowiedziałś że to będą bliźniaki i suwaczek się pojawił, a tu proszę na finiszu prawie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 21:53

malgos741, Simba, Mega, HappyJo, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie wyrobie z tymi pszepisami i bede zygał tenczom
    ide po mszalne do zakrystji
    A.
    Idę z tobom. U mnie głównym daniem wigilijnym bedzie zgaga.
    W.

nick nieaktualny, malgos741, Mega, nick nieaktualny, HappyJo, iwcia77, nick nieaktualny, SolarPolar, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - wrzuć proszę przepis na pasztet z selera - jestem ciekawa smaku...

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6110 6111 6112 6113 6114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ