X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja się w sumie zastanawiam po co to badanie. Za każdym razem u mnie owulacja była, w jajnikach po 4 jajka takie pomiędzy 5-9 mm (w 3 dc) plus jakieś liczne maleństwa. Ale pani gin twierdziła, że to źle i że w zasadzie ostatnią deską ratunku dla mnie jest invitro. Zgodziła się poprowadzić inseminację i może hormony, które zastosowała w dwóch poprzednich cyklach dały lepsze jajko i już. a może inne okoliczności wpłynęły pozytywnie.

Badania FSH miałam 10,(i coś tam) 12,73, 15,20 a ostatnio 7 z kawalkiem. Skąd taka rozbieżność w badaniacha?

Tak więc Boziu nie nakręcaj się na te badania tylko działaj i monitoruj choć dwa cykle.
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu tak się nakręciłam na to AMH, że postanowiłam sama sobie zrobić to badanie dzisiaj - tym bardziej, że jestem w 3dc i nie mam pojęcia ile ja tych jajek jeszcze w sobie mam.... Na USG lekarz powiedział mi kiedyś, że widzi ich dużo w jajniku, ale nie było dominującego, więc nie wiem jak to jest... W każdym razie obdzwoniłam ze 3 miejsca w Krakowie i - jaja - nie mają jakichś materiałów potrzebnych do tego badania w całym mieście i wszystkie pracownie analityczne mają je wstrzymane do połowy lipca. Koszt to 180 zł. W sumie się ucieszyłam - dwie stówy w kieszenie i wyobrażam sobie dużą ilość jajeczek w sobie..;)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    skad wiesez, moze jednak sie wydzielaja? a gdzie ten spinning? - super sprawa te gory i dooliny
    Bursztynku w większości fitness clubach w Krakowie - teraz tego jest mnóstwo...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dokladnie! i znowu pomysl na biznes sie pojawil, bez potrzeby zakupu sprzetu :)
    jak widać pieniądze leżą na ziemi, wystarczy tylko się po nie schylić......

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy tak zasuwacie z postami, ze nie nadazam. Jestem w pracy,od czasu do czasu zajrze, przeczytam, chce cos napisac, pisze, tworze wrzucam post a on juz nieaktualny, bo przede mna 20 nowych! Poza tym jestescie wszystkie strasznie aktywne tu na forum i ciagle jeszcze nie moge sie polapac kto jest kto 035.gif, jak juz mi sie wydaje ze ogarnelam to pojawia sie nowa dziewczyny ktora wcale nie jest nowa a "stara" ;-)musze sie douczyc!

bliska77, Bursztyn, inessa, Jolka76, samira, Olena, iza37 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    super pomysl, moze wkoncu sie dowiemy jak to jest. A bedziesz drukowac wykresy zeby jej pokazac?
    Tak - wydrukuje i pokażę - ciekawe czy się zainteresuje...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu jakies nowe badanie teraz AMH no nie nadążam
    że co że jesteśmy zaprogramowane jak kury ile mamy jajek?

bliska77, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczyny, wy tak zasuwacie z postami, ze nie nadazam. Jestem w pracy,od czasu do czasu zajrze, przeczytam, chce cos napisac, pisze, tworze wrzucam post a on juz nieaktualny, bo przede mna 20 nowych! Poza tym jestescie wszystkie strasznie aktywne tu na forum i ciagle jeszcze nie moge sie polapac kto jest kto 035.gif, jak juz mi sie wydaje ze ogarnelam to pojawia sie nowa dziewczyny ktora wcale nie jest nowa a "stara" ;-)musze sie douczyc!
    spokojnie, jeszcze kilka stron i już wszystko będziesz wiedziała ;-)

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam zajęcia u mnie w klubie fitness
    niezła rzeźnia !
    Bozia3 wrote:
    Jeśli chodzi o rower to uwielbiam....nawet wycieczki po 80 km dziennie..:). Ostatnio chodzę na spinning - to jeżdżenie na stacjonarnych, ale w grupie....power taki, że wychodzę mokrusieńka - a trudno mnie zmęczyć...Ciemna sala, światła jak w burdelu i gość prowadzi po wirtualnych górach i dolinach ...super - no i potem wydziela się dużo endorfin....samopoczucie bardzo się poprawia..:) Szkoda, że nie wydzielają się jajeczka.....ahahahaha

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    znowu jakies nowe badanie teraz AMH no nie nadążam
    że co że jesteśmy zaprogramowane jak kury ile mamy jajek?
    tak, AMH to badanie rezerwy - dokładnie tak jak napisałaś, określa naszą rezerwę (ile mozemy jeszcze jajeczek wyprodukowac) ;-)

Reni, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    AMEN !!! :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogę, bo mogę się potem nie podnieść ;-) kręgosłup! dziadek.gif
    agafbh wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 10:03

bliska77, inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadnę tu wieczorkiem, właśnie pakuję ołówki i kosmetyczkę i lecę do domu. mam nadzieję, że spalę choć 100 kalorii?

Bursztyn, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie mogę, bo mogę się potem nie podnieść ;-) kręgosłup! dziadek.gif
    oj tam oj tam dla chcącego nic trudnego :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku w większości fitness clubach w Krakowie - teraz tego jest mnóstwo...
    Strasznie jestem zacofana :) w sierpniu bede nadrabiac zaleglosci

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga, ale tempo naprawde jest zabojcze...jak to napisala Reni wczoraj, jakby moj szef teraz sprawdzil co ja wyczyniam na kompie to musialabym isc i zbierac te kase z ulicy;-)

Reni, bliska77, inessa, grosza, samira lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam robic to badanie AMH ale poki co mam stracha troche, wole zyc nadzieja :) Wystarczy ze mnie moje FSH w 3 dniu zdolowalo 9.02 - czyli juz jakas tam rezerwa, ale z tego co wiem to w kazdym miesiacu moze byc roznie :)

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dzieki Aga, ale tempo naprawde jest zabojcze...jak to napisala Reni wczoraj, jakby moj szef teraz sprawdzil co ja wyczyniam na kompie to musialabym isc i zbierac te kase z ulicy;-)
    to prawda, pewnie spora część z nas jest w podobnej sytuacji ;-)

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a co myslicie o takim prezencie: http://www.ebdna.pl/powody.php

Chodzi o bank DNA

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tylko na chwilke :D dobrego popołudnia u nas strasznie gorąco i duszno ale już się zbierają chmury chyba na burzę.
    U mnie raczej wtym cyklu nic wyjdzię już zaczyna się PMS :(
    Pojawie się za godzinke a wypłodziłyście tyle tekstu,że hohohooho :D

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie ja tylko na chwilke :D dobrego popołudnia u nas strasznie gorąco i duszno ale już się zbierają chmury chyba na burzę.
    U mnie raczej wtym cyklu nic wyjdzię już zaczyna się PMS :(
    Pojawie się za godzinke a wypłodziłyście tyle tekstu,że hohohooho :D

Witaj w klubie Inesa u mnie tez sie zaczal :(

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ