X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja się w sumie zastanawiam po co to badanie. Za każdym razem u mnie owulacja była, w jajnikach po 4 jajka takie pomiędzy 5-9 mm (w 3 dc) plus jakieś liczne maleństwa. Ale pani gin twierdziła, że to źle i że w zasadzie ostatnią deską ratunku dla mnie jest invitro. Zgodziła się poprowadzić inseminację i może hormony, które zastosowała w dwóch poprzednich cyklach dały lepsze jajko i już. a może inne okoliczności wpłynęły pozytywnie.

Badania FSH miałam 10,(i coś tam) 12,73, 15,20 a ostatnio 7 z kawalkiem. Skąd taka rozbieżność w badaniacha?

Tak więc Boziu nie nakręcaj się na te badania tylko działaj i monitoruj choć dwa cykle.
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu tak się nakręciłam na to AMH, że postanowiłam sama sobie zrobić to badanie dzisiaj - tym bardziej, że jestem w 3dc i nie mam pojęcia ile ja tych jajek jeszcze w sobie mam.... Na USG lekarz powiedział mi kiedyś, że widzi ich dużo w jajniku, ale nie było dominującego, więc nie wiem jak to jest... W każdym razie obdzwoniłam ze 3 miejsca w Krakowie i - jaja - nie mają jakichś materiałów potrzebnych do tego badania w całym mieście i wszystkie pracownie analityczne mają je wstrzymane do połowy lipca. Koszt to 180 zł. W sumie się ucieszyłam - dwie stówy w kieszenie i wyobrażam sobie dużą ilość jajeczek w sobie..;)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    skad wiesez, moze jednak sie wydzielaja? a gdzie ten spinning? - super sprawa te gory i dooliny
    Bursztynku w większości fitness clubach w Krakowie - teraz tego jest mnóstwo...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dokladnie! i znowu pomysl na biznes sie pojawil, bez potrzeby zakupu sprzetu :)
    jak widać pieniądze leżą na ziemi, wystarczy tylko się po nie schylić......

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy tak zasuwacie z postami, ze nie nadazam. Jestem w pracy,od czasu do czasu zajrze, przeczytam, chce cos napisac, pisze, tworze wrzucam post a on juz nieaktualny, bo przede mna 20 nowych! Poza tym jestescie wszystkie strasznie aktywne tu na forum i ciagle jeszcze nie moge sie polapac kto jest kto 035.gif, jak juz mi sie wydaje ze ogarnelam to pojawia sie nowa dziewczyny ktora wcale nie jest nowa a "stara" ;-)musze sie douczyc!

bliska77, Bursztyn, inessa, Jolka76, samira, Olena, iza37 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    super pomysl, moze wkoncu sie dowiemy jak to jest. A bedziesz drukowac wykresy zeby jej pokazac?
    Tak - wydrukuje i pokażę - ciekawe czy się zainteresuje...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu jakies nowe badanie teraz AMH no nie nadążam
    że co że jesteśmy zaprogramowane jak kury ile mamy jajek?

bliska77, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczyny, wy tak zasuwacie z postami, ze nie nadazam. Jestem w pracy,od czasu do czasu zajrze, przeczytam, chce cos napisac, pisze, tworze wrzucam post a on juz nieaktualny, bo przede mna 20 nowych! Poza tym jestescie wszystkie strasznie aktywne tu na forum i ciagle jeszcze nie moge sie polapac kto jest kto 035.gif, jak juz mi sie wydaje ze ogarnelam to pojawia sie nowa dziewczyny ktora wcale nie jest nowa a "stara" ;-)musze sie douczyc!
    spokojnie, jeszcze kilka stron i już wszystko będziesz wiedziała ;-)

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam zajęcia u mnie w klubie fitness
    niezła rzeźnia !
    Bozia3 wrote:
    Jeśli chodzi o rower to uwielbiam....nawet wycieczki po 80 km dziennie..:). Ostatnio chodzę na spinning - to jeżdżenie na stacjonarnych, ale w grupie....power taki, że wychodzę mokrusieńka - a trudno mnie zmęczyć...Ciemna sala, światła jak w burdelu i gość prowadzi po wirtualnych górach i dolinach ...super - no i potem wydziela się dużo endorfin....samopoczucie bardzo się poprawia..:) Szkoda, że nie wydzielają się jajeczka.....ahahahaha

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    znowu jakies nowe badanie teraz AMH no nie nadążam
    że co że jesteśmy zaprogramowane jak kury ile mamy jajek?
    tak, AMH to badanie rezerwy - dokładnie tak jak napisałaś, określa naszą rezerwę (ile mozemy jeszcze jajeczek wyprodukowac) ;-)

Reni, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    AMEN !!! :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogę, bo mogę się potem nie podnieść ;-) kręgosłup! dziadek.gif
    agafbh wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 10:03

bliska77, inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadnę tu wieczorkiem, właśnie pakuję ołówki i kosmetyczkę i lecę do domu. mam nadzieję, że spalę choć 100 kalorii?

Bursztyn, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie mogę, bo mogę się potem nie podnieść ;-) kręgosłup! dziadek.gif
    oj tam oj tam dla chcącego nic trudnego :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku w większości fitness clubach w Krakowie - teraz tego jest mnóstwo...
    Strasznie jestem zacofana :) w sierpniu bede nadrabiac zaleglosci

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga, ale tempo naprawde jest zabojcze...jak to napisala Reni wczoraj, jakby moj szef teraz sprawdzil co ja wyczyniam na kompie to musialabym isc i zbierac te kase z ulicy;-)

Reni, bliska77, inessa, grosza, samira lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam robic to badanie AMH ale poki co mam stracha troche, wole zyc nadzieja :) Wystarczy ze mnie moje FSH w 3 dniu zdolowalo 9.02 - czyli juz jakas tam rezerwa, ale z tego co wiem to w kazdym miesiacu moze byc roznie :)

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dzieki Aga, ale tempo naprawde jest zabojcze...jak to napisala Reni wczoraj, jakby moj szef teraz sprawdzil co ja wyczyniam na kompie to musialabym isc i zbierac te kase z ulicy;-)
    to prawda, pewnie spora część z nas jest w podobnej sytuacji ;-)

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a co myslicie o takim prezencie: http://www.ebdna.pl/powody.php

Chodzi o bank DNA

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tylko na chwilke :D dobrego popołudnia u nas strasznie gorąco i duszno ale już się zbierają chmury chyba na burzę.
    U mnie raczej wtym cyklu nic wyjdzię już zaczyna się PMS :(
    Pojawie się za godzinke a wypłodziłyście tyle tekstu,że hohohooho :D

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie ja tylko na chwilke :D dobrego popołudnia u nas strasznie gorąco i duszno ale już się zbierają chmury chyba na burzę.
    U mnie raczej wtym cyklu nic wyjdzię już zaczyna się PMS :(
    Pojawie się za godzinke a wypłodziłyście tyle tekstu,że hohohooho :D

Witaj w klubie Inesa u mnie tez sie zaczal :(

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ