X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    albo bułkę z masłem i pokrojonymi truskawkami z cukrem ;)
    bułka namoczona i usmażona z cukrem ;)

chleb z masłem i musztardą ;)
    chleb z masłem i wodą z ogórków korniszonych ;)
    chleb z masłem i przecierem pomidorowym ;)

wodzionka (zupa chlebowa) ;)
    Nie dziwić się (szczególnie młodsze roczniki), jak w sklepie nic nie było, a nie miało się rodziny na wsi, to takie coś jadło się najczęściej ;)

kapturnica, moremi, kkisia, malgos741, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a gdzie tam :-)
    piszę przed chwilą do ciebie na priv, patrzę a tu po pokoju spaceruje mysz,
    wyszła na środek, przeciągnęła się i udała w stronę sterty mężowskich papierów, które już dwa tygodnie temu miał wyniesć do pracy...

i właśnie zakończyło się polowanie, co wiązało się z odsuwaniem wielkiego biurka, rujnacją głosnikówi reszty sprzetu, a sam pościg skutkował rozwaleniem tych ww papierzysków...
    Widze ,że zima idzie bo sie sciagaja do chalup...No u mnie wtepiuone bo jakies ze 4tyg temu w garazu mi sie pokazały i w stodole..A ,że miejsce nie uzywane od lat to maja tam raj...3pudełka trutki zrobily robote ..A do domu na szczescie mi nie ida odkad pies w zimie spi w kotłowni...Dawniej sie zdarzało ,ze sie pchały...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A z dziwnych rzeczy, to moja mama czasami gotowała zupę mleczną z ziemniakami, marchewką i zacierką. O ile zup mlecznych nie cierpiałam, to ta była ulubioną. Może dlatego, że z solą, a nie cukrem.
    Ojojoj, to mi sie nie podoba. I nie wiem czy mój M nie mówił mi o podobnym "specjale" estońskim, ktorym go katowano jak był mały.

ComeToMeBaby, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie dziwić się (szczególnie młodsze roczniki), jak w sklepie nic nie było, a nie miało się rodziny na wsi, to takie coś jadło się najczęściej ;)
    chleb z musztarda do dzis lubie 8)

Iwone, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze gdzieś jedna mysz zdechła prawdopodobnie bo smród aż w oczy bije na korytarzu a nie możemy jej znaleźć,
    ma to swoje dobre strony, sukcesywnie odkurzam kolejne kąty, co prawda nie tak dawno przeglądane,

ciężarne, której się naraziłam... jeśli tak to bezwiednie i pzrepraszam z góry...

moremi, kapturnica, Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    chleb z musztarda do dzis lubie 8)
    ja też bardzo lubię, ale i wodzionkę uwielbiam i często, szczególnie jak jestem przeziębiona to jadam ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:26

Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    chleb z musztardą to nie, ale za to chleb z majonezem to tak (kiedyś nie raz :) a potem- skąd ten cellulit heh)
    chleb z przecierem pomidorowym nie, ale z ketchupem oczywiście

o truskawkach na chlebie słyszałam od tych co jadali chleb z cukrem :)

ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej wersji z wodą z ogórków- taki namaczany w tej wodzie czy woda do popicia?
    namaczany ;)

• Parka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I dobranoc od razu.. Kuchnia mnie dzis pokonala i bebol cos boli.. A w ogole to musze sie pochwalic, ze dzis po raz pierwszy poczulam ruchy kartofla od zewnatrz, wczesniej tylko w srodku bylo czuc. Dzis natomiast przylozylam reke przy jego tancach i poczulam jak cos puknelo. Fajnie ;)

Paszczaku, a kiedy sie dowiesz jaka płeć??

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Jak to mawiała moja babcia: kto zna biedę, zje bez chleba ;)
    Ta babcia zdobywała dla mnie polędwicę jak byłam mała, a ja kręciłam morda i kazalam sobie odcinać, ten tłuszczyk ktory był na gorze i mówiłam ze nie będę jeść tej "wędliny z dziąsłami". Tak naprawde moja matka zbyt późno zrozumiała, ze trafił sie jej model ekonomiczny, ktory mógł sie żywic wyłącznie chlebem z masłem i solą i pic przegotowaną wodę. Ewentualnie raz na jakiś czas serek homogenizowany, albo kasze manne z vibovitem. W zasadzie jako dziecko miałam ogromny potencjał na zostanie wegetarianka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:41

ania.g, Iwone, malgos741, moremi, caffe, kkisia, Mega, iwcia77, Bursztyn, SolarPolar, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Widze ,że zima idzie bo sie sciagaja do chalup...No u mnie wtepiuone bo jakies ze 4tyg temu w garazu mi sie pokazały i w stodole..A ,że miejsce nie uzywane od lat to maja tam raj...3pudełka trutki zrobily robote ..A do domu na szczescie mi nie ida odkad pies w zimie spi w kotłowni...Dawniej sie zdarzało ,ze sie pchały...

ja mieszkam na polach mój dom pierwszy z brzegu i teraz pewnie wygląda to tak:
    http://www.iv.pl/images/57675177878448168586.jpg

i wszystkie napierdalają do mojego domu...

Iwone, Simba, moremi, kkisia, Mega, iwcia77, Bursztyn, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio robiłyście racuchy, to może teraz placki ziemniaczane?

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ja też bardzo lubię, ale i wodzionkę uwielbiam i często, szczególnie jak jestem przeziębiona to jadam ;)
    No wodzionki przyznam nie jadlam nigdy ale u mojej babci robilo sie tzw okropek..Na skorkach chleba suchego..Moze cos to podobnego jest..Mi osobiscie nie smakowalo bardzo..Za to uwielbiałam prozioki..Takie male keski ciasta z proza sie pieklo na blaszy..I wcinało w zimie z goracym mlekieem masellem i dzemorem =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:43

Iwone, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    wodzianka - ukochana zupa mojego pierworodnego ;-)
    babcia mu robi

Iwone lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ostatnio robiłyście racuchy, to może teraz placki ziemniaczane?
    haa! ja jutro planuje na obiad , mlodemu z sosem pieczarkowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:39

Iwone, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jakie świństwa? Czyściutkie wlasnie i pyszne i morzem pachnące :)
    No te z mackami, czółkami i innymi takimi.

kapturnica, Simba, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Paszczaku, a kiedy sie dowiesz jaka płeć??
    Nie denerwuj jej takimi pytaniami. Nasz gin ma USG firmy Unitra na ktorym nic nie widać ;) w dodatku czarno-białe..

malgos741, moremi, kkisia, Mega, iwcia77, Bozia3, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o kulaszy słyszałyście ?

rozgotowane kartofle zaprawione wodą z mąką zdajes ię,

na bogato polewane gorącym smalcem ze skwarkami i tłustą śmietaną :-)
    to lubie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:41

ania.g lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No wodzionki przyznam nie jadlam nigdy ale u mojej babci robilo sie tzw okropek..Na korkach chleba suchego..Moze cos to podobnego jest..Mi osobiscie nie smakowalo bardzo..Za to uwielbiałam prozioki..Takie male keski ciasta z proza sie pieklo na blaszy..I wcinało w zimie z goracym mlekieem masellem i dzemorem =D
    Coś podobnego. Do wodzionki dodaje się czerstwy chleb, dużo zgniecionego czosnku, sól, pieprz, magi i zalewasz to wrzącą wodą w której gotował się np. boczek, albo samą wrzącą wodą, ale wtedy dodaje sie troszkę masła.

moremi lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle, ze po dzisiejszym lunchu to moja corcia zostanie wegetarianka - poszlysmy do Jeffs na buffalo wings i biedna natknela sie na noge kurczeca z czerwona żyłą - prawie zwymiotowala, wszystko wypluła, ja do niej: no wiesz, w koncu to kurczak, a ona, ze juz nigdy zadnego zwierzecia nie tknie. A ma 8 lat!

ania.g, Simba, caffe, macduska, kkisia, moremi, iwcia77, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość

‹‹ 6141 6142 6143 6144 6145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ