35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:A czort go wie, slini sie jak buldog juz od dluzszego czasu, wiec nie bylabym zdziwiona. I co, takie darcie mordy byloby na kazdy zabek? Toc ja w psychiatryku wyladuje... U corki nawet nie zauwazalam, kiedy zeby rosly. Czemu nie zamowilam sobie klona corki???
Moze przy nastepnym juz bedzie wiedzial, ze to ząbek i odpusci
A teraz, moze go, biedaka dziasla bola i swedza, skoro tak sie slini. Sa na to jakies masci, ale nie przypomne sobie nazwy...smarujesz dziasla niemowlakowi i przestaja bolec.Iwone, Pusurek, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Dasz rade przeżyć. To pewnie kolejny skok rozwojowy. Po następnym będzie coś nowego
Zastanawiam się czemu Twój tak płacze. Czy aby nie z tego powodu, ze chce iść spać, a nie może zasnąć?
Dajesz mu coś do picia?Iwone, caffe, malgos741, Parka, kkisia, Mega, iwcia77, moremi, Bozia3, Dorka1979, Simba, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:a gdzie tam
piszę przed chwilą do ciebie na priv, patrzę a tu po pokoju spaceruje mysz,
wyszła na środek, przeciągnęła się i udała w stronę sterty mężowskich papierów, które już dwa tygodnie temu miał wyniesć do pracy...
i właśnie zakończyło się polowanie, co wiązało się z odsuwaniem wielkiego biurka, rujnacją głosnikówi reszty sprzetu, a sam pościg skutkował rozwaleniem tych ww papierzysków...Iwone, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Zaczal lepiej spac w dzien. Ma teraz 2 dlugie drzemki. Z drugiej budzi sie po 17, kolo 19 kapiel i przed 20 pada ze zmeczenia. Po czym po kwadransie budzi sie i drze pysk do 23. Wczesniej tak nie mial. Co do picia, to dostaje cycka, ale juz dzis rozwazalismy wodke.
Mój pije wodę i to nawet sporo.Parka, Mega, iwcia77, moremi, kkisia, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Pusur nie chcę Cię martwić, ale mój młodszy przy każdym ząbku taki był. Dodatkowo dochodził jeszcze katar przy ząbkowaniu. Czasami myślałam że oszaleję, ale na szczęście to tylko 20 ząbków
Parka, Mega, iwcia77, moremi, Iwone, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
Jak tak piszecie o niemowlakach (mam teraz na mysli malutkiego Pusura, byc moze zabkujacego) to wlasnie spojrzalam na moja spiaca 8latke i wiecie co, ona tez jeszcze malusia i dziecinna taka jest, a jaka slodka jak spi! Ja to chyba taka matka polka jestem ...
caffe, Pusurek, Mega, iwcia77, moremi, kkisia, macduska, Simba, SolarPolar, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
No niestety z ząbkowaniem u dzieci jest tak, jak u nas przy porodzie. Jedna raz pociśnie i po wszystkim, inna męczy się kilkanaście godzin. Na szczęście wszystko da się przeżyć.
Nie martw się, z czasem będzie coraz lepiejPusurek, Parka, Mega, iwcia77, moremi, kkisia, caffe, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Daj mu wody do picia, bo on jest juz duży, a poza tym w domu jest włączone ogrzewanie i uważam, ze powinien coś pić innego niż tylko mleko. Mimo, ze mleko to jakby dwa w jednym.
Mój pije wodę i to nawet sporo.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:U nas w sypialni nie mamy wlaczonego ogrzewania, jest dosc chlodno. Mleko z poczatku karmienia jest wlasnie woda, tu nie chodzi o picie, bo jak sie drze to nawet cycka nie chce, a to nie jest u niego normalne. Tu jest cos innego na rzeczy. Moze wlasnie te zeby?
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
dobra dziewczynki spadam do łóżka dobrej nocki wszystkim życzę mła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:12
Mega, Pusurek, iwcia77, Iwone, Simba lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
iwcia77 wrote:a co do owocow morza - to lubie bardzo
, szczegolnie capesante ( chyba po pl to beda te przegrzebki?- co Burszta? ) , mule w sosie z rosolku z czosnkiem i pietruszka albo w sosie pomidorowym, krewetki gotowane, grilowane , smazone w ciescie , makarony i risotta z mixem owocow morza , kraby, kalamary i osmiornice .. a za eskargo ( nie umiem pisac po francusku) dam sie pociac , mniam
nie jadlam zabich udek...i robakow w tajlandii czy wietnamie..ble.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:a i jeszcze gdzieś jedna mysz zdechła prawdopodobnie bo smród aż w oczy bije na korytarzu a nie możemy jej znaleźć,
ma to swoje dobre strony, sukcesywnie odkurzam kolejne kąty, co prawda nie tak dawno przeglądane,
ciężarne, której się naraziłam... jeśli tak to bezwiednie i pzrepraszam z góry...iwcia77, Mega, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:spróbuj posmarować mu dziąsełka Dentinoxem, albo czymś podobnym. U nas pomagało, ale czasami musiałam podawać Nurofen, bo nie potrzebnie się wszyscy męczyliśmy.
A dzieci nie rycza w dzien na zeby? Tylko wieczorem?,czemu niby tak?Mega, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Można bez termomixa. Ja mam w elektrycznej maszynce do mięsa szatkownicę i jest tam tarcza do ścierania ziemniaków.
termomixa tez nie , wiec placki ziemniaczane ogladam w internecie
. kolezanka ma termomixa to czasem jak do niej jade to sobie robimy placki ziemniaczane z sosem grzybowym - tak po kalisku
( bo ona z Kalisza)
Mega, Iwone, Bozia3, kkisia, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Można bez termomixa. Ja mam w elektrycznej maszynce do mięsa szatkownicę i jest tam tarcza do ścierania ziemniaków.
Jutro chyba mielone walne na obiad, idę na łatwiznęmięso zawsze sie zmieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 23:18
iwcia77, Iwone, kkisia, moremi lubią tę wiadomość