X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    posprawdzam jak się obudzi (bo oczywiście teraz śpi chłe chłe..;) ) i napiszę...
    piąstki ma po równo zaciśnięte- i on je rzadko zaciska...zwykle macha rozprostowanymi łapami..:)
    No to jest super znak z piastkami. Glowki gibaniem bym się nie przejmowała, w tym wieku jeszcze ma prawo.

Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to jest super znak z piastkami. Glowki gibaniem bym się nie przejmowała, w tym wieku jeszcze ma prawo.
    Dzięki Pusur - to mi ulżyło...Ja się jakoś przejęłam po wczorajszej wizycie - bo czekając w kolejce obserwowałam inne dziecię - wyraźnie młodsze od mojego. Mamuśka położyła go na brzuchu na takim wysokim przewijaku w przychodni - i on łeb do góry i tak z 15 minut - zachwycony sam sobą...
    Mój nie cierpi leżeć na brzuchu - a jak go zmuszę - to podniesie głowę, ale po kilku sekundach lata mu ona na wszystkie strony jakby był naćpany....:). Może mu to minie - postaram się go jednak częsciej tak kłaść. Ten z przychodni trzymał się sztywno jak Twój Adamek na fotce...:)

moremi, Pusurek, anna maria, kkisia, Mega, Simba, iwcia77, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello. Chyba podjęła decyzje o dokarmianiu Adasia, inaczej zwariujemy w nocy. Teraz je co godzinę, wiec zaczęłam podejrzewac, ze moze jest głodny? Pojde dzis pogadac z polozna o tym.
    Jakie mamy na forum doswiadczenia w tym temacie? Aga chyba tak dokarmia mała.
    Proszę o wypowiedzi, bo czuje sie chujem nie matka.
    nie zastanawiaj sie nawet
    Ty tez musisz jakoś zyc

moremi, Pusurek, kkisia, Mega, Bozia3, Simba, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A jak się to ma do tych życzeń "niech Ci Bozia w dzieciaćh wynagrodzi"? No jak?
    To inna Bozia..:) Sama widzisz po wczorajszych postach, że ma ona wiele postaci...:) Już się Katoliczki gubią w credo - co dopiero taka Bozia jak ja...;)

moremi, kkisia, Mega, kapturnica, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To inna Bozia..:) Sama widzisz po wczorajszych postach, że ma ona wiele postaci...:) Już się Katoliczki gubią w credo - co dopiero taka Bozia jak ja...;)
    Ja katoliczką nie jestem, a wiem, że Bozia jest tylko jedna. Bóg jest trzypostaciowy.

Reni, kkisia, Mega, Bozia3, kapturnica, iwcia77, Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Pusur - to mi ulżyło...Ja się jakoś przejęłam po wczorajszej wizycie - bo czekając w kolejce obserwowałam inne dziecię - wyraźnie młodsze od mojego. Mamuśka położyła go na brzuchu na takim wysokim przewijaku w przychodni - i on łeb do góry i tak z 15 minut - zachwycony sam sobą...
    Mój nie cierpi leżeć na brzuchu - a jak go zmuszę - to podniesie głowę, ale po kilku sekundach lata mu ona na wszystkie strony jakby był naćpany....:). Może mu to minie - postaram się go jednak częsciej tak kłaść. Ten z przychodni trzymał się sztywno jak Twój Adamek na fotce...:)
    Ja maltretowalam Adasia od poczatku lezeniem na brzuchu, maluchowi łatwiej zaakceptować taka pozycje, niż juz ciut większemu. A bez leżenia na brzuchu, trzymania głowy w tym polozeniu i odpychania się ramionami od podłoża nie ma bazy do siadania. Kladz Kajtka kilka razy dziennie tak, kladz się przed nim i sobie gadajcie - będzie mu łatwiej znieść ta pozycje.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na hsg zaklepany
    Teraz tylko do 30 i zobaczymy jaki wynik

A czy wy tez musialyscie byc z kims , bo nie wolno auta prowadzic ?
    Pani powiedziala ze musze byc pol godziny wczesniej bo dostane jaks czopek i tabletki
    Zaczynam sie bac :)

Bozia3, moremi, Simba, iwcia77, Sabina, Mega, ania.g, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego nie można auta prowadzic? chociaż niektóre miały jakieś tam bóle brzucha więc może o nie chodzi?
    mi oprócz plamienia kompletnie nic się nie działo .. przed dostałam pabialginę dożylnie i to wszystko. Po badaniu do domu
    kkisia wrote:
    Termin na hsg zaklepany
    Teraz tylko do 30 i zobaczymy jaki wynik

A czy wy tez musialyscie byc z kims , bo nie wolno auta prowadzic ?
    Pani powiedziala ze musze byc pol godziny wczesniej bo dostane jaks czopek i tabletki
    Zaczynam sie bac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 12:15

kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się umowilam do lekarza na poniedziałek w sprawie mleka. Mleko specjalne jest refundowane w całości, wiec fajnie. Chłop juz zamowil oprócz tego z Pl 3 różne mleka ( m.in. bebilon pepti ), maja być we wtorek u nas.
    Ale i tak pójdę chyba do apteki po puszeczke dziś. Dzizas, może się w końcu wyspie???
    Ale trochę się boje tez jakichś boli brzucha, innych kup i takich tam... Sama nie wiem czego się mogę spodziewać po sztucznym mleku - zero doświadczenia w temacie.

Bozia3, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie rozumiem dlaczego nie można auta prowadzic? chociaż niektóre miały jakieś tam bóle brzucha więc może o nie chodzi?
    mi oprócz plamienia kompletnie nic się nie działo .. przed dostałam pabialginę dożylnie i to wszystko. Po badaniu do domu

Reni wlasnie nie wiem co mi chca dac , ze auta nie mozna prowadzic
    No coz powiem wam 30 co to bylo
    I samobadanie bedzie robil moj lekarz prowadzacy teraz mi dzwonili i jezcze raz to samo
    Ze mam byc z kims

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Reni wlasnie nie wiem co mi chca dac , ze auta nie mozna prowadzic
    No coz powiem wam 30 co to bylo
    I samobadanie bedzie robil moj lekarz prowadzacy teraz mi dzwonili i jezcze raz to samo
    Ze mam byc z kims
    Kkisia a nie wspominał o krótkotrwałej narkozie???Bo narkoza ejst rpzeciwskazaniem do prowadzenia samochodu...

moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Oj, dawno nie miałam takiej prawdziwej miesiączki... Aż na nowo poczułam się kobietą :-)

kapturnica, moremi, kkisia, Simba, Pusurek, iwcia77, Sabina, Mega, SolarPolar, ania.g, Niuta, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się po co narkoza jak badanie trwa chwilę

chociaż z tego co czytałam to w niektórych rzeźniach zakładają żelastwo na wedzajnę i jadą z laską na wózku na rtg więc może dlatego to tyle trwa

moremi, kkisia, Simba, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zastanawiam się po co narkoza jak badanie trwa chwilę

chociaż z tego co czytałam to w niektórych rzeźniach zakładają żelastwo na wedzajnę i jadą z laską na wózku na rtg więc może dlatego to tyle trwa

No z tego co laski na watku hsg pisaly niektore z nich mialy krotkotrwala narkoze , inne na srodkach rpzeciwbolowycha jeszcze inne na zywca :-/
    Co szpital to metoda :)

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez narkozy
    Olac to zobacze 30

Reni powiedz ze nie boli ;)

moremi, Reni, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:44

moremi, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli ale przez chwilę.. to jest taki ból, że masz chęć się zesrać..
    no co Ci będę cukrować
    ale ja miałam nową metodą bez żelastwa, cewniczunio+balonik
    nic mi do szyjki nie przyczepiali
    kkisia wrote:
    Bez narkozy
    Olac to zobacze 30

Reni powiedz ze nie boli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:36

Bozia3, kapturnica, moremi, Simba, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, czuje sie jak walen wyrzucony na plaze.
    Moglby ktos wezwac Greenpeace?
    Nie zdazylam sie doturlac do drzwi jak przyszedl listonosz, wiec sobie poszedl...

Bozia3, moremi, Reni, macduska, anna maria, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega, gosia7122, ania.g, Bursztyn, Arwena, ComeToMeBaby, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezu, czuje sie jak walen wyrzucony na plaze.
    Moglby ktos wezwac Greenpeace?
    Nie zdazylam sie doturlac do drzwi jak przyszedl listonosz, wiec sobie poszedl...
    Simba nie ma Greenpeace ;-) swoje musisz się wymęczyć , nie ma łatwo :-P

moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Simba nie ma Greenpeace ;-) swoje musisz się wymęczyć , nie ma łatwo :-P
    Odebralas mi ostatnia nadzieje...

moremi, szczęśliwa 2, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 6194 6195 6196 6197 6198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ