X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezu, czuje sie jak walen wyrzucony na plaze.
    Moglby ktos wezwac Greenpeace?
    Nie zdazylam sie doturlac do drzwi jak przyszedl listonosz, wiec sobie poszedl...
    Simba, właśnie jadłam kanapkę i monitor oplułam.
    W ramach rewanżu, jak kiedyś będzie dane mi turlać się, to będziesz mogła na legalu się ze mnie śmiać :-)

Simba, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:44

Iwone, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Simba, właśnie jadłam kanapkę i monitor oplułam.
    W ramach rewanżu, jak kiedyś będzie dane mi turlać się, to będziesz mogła na legalu się ze mnie śmiać :-)
    :-P
    Życzę Ci bliźniaków :)
    A z czym kanapka? Zgłodnialam

moremi, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Odebralas mi ostatnia nadzieje...
    Pociesze Cie,jak już bedziesz miała swój brzuch tylko dla siebie zobaczysz jaka to frajda :-)
    wytrzymasz mało zostało :-)

Simba, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    image.jpg

moremi, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Pusur mm nie jest trucizną ;-), tylko czemu od razu chcesz leciec na mleku specjalnym , wiesz czy ma nietolerancje laktozy ??, albo alergie na białko krowie, a to że nie jadłaś nabiału Ty,bo jak jadłaś to nie było dobre dla malucha nie oznacza,że mm musisz mieć specjalne .Hm ja mm od urodzenia , my przeszliśmy bebilon było ok , później Bebiko bo jest w żłobku , teraz hipp i jest ok.
    A jak Ci Adas się drze ,to jak nic głodny to juz duzy chłopak :-)
    To pozazdroscic,ze masz takie zdrowe dziecko.
    Adas raczej ma nietolerancje laktozy. Wszystkie objawy na to wskazują. Ja mialam nietolerancje laktozy, córka tez - gdyby on byl od niej wolny, to byłoby jak wygrana w totka. Dwa pierwsze lata cyrków z dieta córki wystarczyly mi w zupelnosci - nie będę teraz eksperymentować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:02

szczęśliwa 2, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    :-P
    Życzę Ci bliźniaków :)
    A z czym kanapka? Zgłodnialam
    Ja z blizniakami. Hmmm... Przy moim wzroście to może być baaaaaardzo śmieszne :D

Kanapka taka sobie - z twarożkiem, serem żółtym i polędwicą na chlebie razowym słonecznikowym.
    Byłaby lepsza, ale robiłam sama, bo mąż zaspał i nie zdążył :-(

Simba, szczęśliwa 2, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To pozazdroscic,ze masz takie zdrowe dziecko.
    Adas raczej ma nietolerancje laktozy. Wszystkie objawy na to wskazują. Ja mialam nietolerancje laktozy, córka tez - gdyby on byl od niej wolny, to byłoby jak wygrana w totka. Dwa pierwsze lata cyrków z dieta córki wystarczyly mi w zupelnosci - nie będę teraz eksperymentować.
    Pusur a jakie sa objawy nietolerancji laktozy u osób dorosłych?
    To jest jedyne badanie którego nie zrobiłam przed ciaza. Z kolei moja matka mowi, ze mnie odrzuciło od mleka - jakiegokolwiek w trzecim miesiącu życia.

iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja z blizniakami. Hmmm... Przy moim wzroście to może być baaaaaardzo śmieszne :D

Kanapka taka sobie - z twarożkiem, serem żółtym i polędwicą na chlebie razowym słonecznikowym.
    Byłaby lepsza, ale robiłam sama, bo mąż zaspał i nie zdążył :-(
    Ależ ja sie chętnie posmieje :)

Kanapka dobra :) mnie chyba na koniec ciazy dopadaja zachcianki - wlasnie wciągnęłam kanapkę z twarogiem i z keczupem (ze 30 lat tego specyfiku nie jadłam) a druga z żółtym serem i dżemem jagodowym :-/
    No i cóż, czekam aż moj zakład puławskie azoty zacznie produkować kwas na zgagę.

iwcia77, kkisia, Sabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Pusur a jakie sa objawy nietolerancji laktozy u osób dorosłych?
    To jest jedyne badanie którego nie zrobiłam przed ciaza. Z kolei moja matka mowi, ze mnie odrzuciło od mleka - jakiegokolwiek w trzecim miesiącu życia.
    Ja wyroslam z nietolerancji dość szybko - moja mama twierdzi,ze jak miałam 3 lata. Ale jako dziecko ulewalam, wymiotowalam,miałam bole brzucha i biegunki, sucha poopekana skore, tylko kiedyś się nie mówiło o nietolerancji czegokolwiek. W końcu przestałam przybierać na wadze. Jak załatwili mi mleko sojowe, to odzylam podobno.
    Mój tata ma nietolerancje laktozy do tej pory. Jak zje więcej nabiału niż powinien, to natychmiast ma objawy jelitowe, pęka mu skora pod kolanami i robią się rany.
    To niestety jest gówno, które się dziedziczy.

Simba, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wróciłam od fryzjera. Pomimo pecha od poniedziałku, włosów mi nie popaliła :D

Jeśli chodzi o maty to ja miałam dwie i bardzo długo z nich korzystaliśmy. To było coś podobnego
    http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-wyspa-n-oceanie-w9899-i4908020439.html

http://allegro.pl/interaktywna-mata-edukacyjna-tiny-love-gigant-1201-i4900598422.html
    Zabierałam je wszędzie do znajomych i nie było problemu że mały musi leżeć na dywanie gdzie przed chwilą chodził kot, czy pies.

szczęśliwa 2, moremi, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja wyroslam z nietolerancji dość szybko - moja mama twierdzi,ze jak miałam 3 lata. Ale jako dziecko ulewalam, wymiotowalam,miałam bole brzucha i biegunki, sucha poopekana skore, tylko kiedyś się nie mówiło o nietolerancji czegokolwiek. W końcu przestałam przybierać na wadze. Jak załatwili mi mleko sojowe, to odzylam podobno.
    Mój tata ma nietolerancje laktozy do tej pory. Jak zje więcej nabiału niż powinien, to natychmiast ma objawy jelitowe, pęka mu skora pod kolanami i robią się rany.
    To niestety jest gówno, które się dziedziczy.
    Dzięki za odpowedz.

Pusurek lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna super rzecz z której korzystaliśmy długo to

http://www.mothercare.com/Chicco-Duo-Baby-Gym/599818,default,pd.html
    tym można "przymusić" malucha do leżenia na brzuszku :)

Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Jeszcze jedna super rzecz z której korzystaliśmy długo to

http://www.mothercare.com/Chicco-Duo-Baby-Gym/599818,default,pd.html
    tym można "przymusić" malucha do leżenia na brzuszku :)
    W tych wszystkich zabawkach przeraza mnie ta krzykliwa, kiczowata kolorystyka :-/

moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Troche staralam sie Was podczytywac, jednak swoich wypowiedzi na rozne poruszane przez Was tematy nie wstawie... Dalej mam jakis dziwny nastroj cholera wie od czego i dlaczego, od samego rana laze po domu z chusteczkami i rycze jak bobr... Sama na siebie jestem zla, nic mi nie idzie, nic sie nie chce...
    Chyba zwale ten stan na panujaca za oknem pogode...
    Udanej reszty dnia zycze

szczęśliwa 2, moremi, kkisia, Sabina, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała właśnie dopatrzyłam się Westa na Twoim avatarze :-) LUBIE TO

Simba, moremi, Mala79, Bozia3, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mała właśnie dopatrzyłam się Westa na Twoim avatarze :-) LUBIE TO
    Zaraz po Yorkach, Westy to glowni klienci mojej mamy ;)

Reni, Bozia3, iwcia77, Mala79, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze godzinka i do domu
    huuura i 9 dni wolnego yuuuuupi

jeszcze tylko trzeba

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59d5111a4fe7.jpg zajrzeć pod łóżko http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b404568d9ba.png

i fajrant

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:58

Mala79, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W tych wszystkich zabawkach przeraza mnie ta krzykliwa, kiczowata kolorystyka :-/
    Dzieci lubią kolory. To im ma się podobać a nie nam :P

szczęśliwa 2, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i w niedzielę o 12 jedziemy z piesełkiem po zestaw chemika

nareszcie zaczynamy leczenie! :-)

szczęśliwa 2, Simba, Iwone, Mala79, iwcia77, kkisia, macduska, Sabina, Pusurek, Mega, gosia7122, moremi, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

‹‹ 6195 6196 6197 6198 6199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ